What a coincidence...

Lindbergan satt bredvid mig och gjorde något som fick mig att peka på honom med ursinne (mja, bestämt iallafall) och kalla honom satans portvakt! (är det föresten inte sjukt roligt att kalla nån för det? Haha, it is!) Jag tycker att, om Satan har portvakter så skulle Lindbergan mycket väl kunna tjäna som mall. Han ser liksom både tysk & ond ut - vilket man lätt blandar ihop då och då, men det spelar mindre roll.

Tre minuter senare går vi och väger oss för att vi pratar om hur studentlivet tär på oss.

Vad visar vågen när Lindbergan väger sig?
66,6 kg Naturligtvis. 666. It's a sign!

Tidigare har herr Lindberg kallats: Tysken, kapitalsjäveln, Brunskjortan & "den där gubben, typ 26åringen?". Nu vet vi alla vad han är.

Jonas H Lindberg är satans portvakt.


Imorn ska jag sjunga "vaaaaaaaaar är boxen" fast byta ut "boxen" mot "treudden" och peka på Dig Jonas. Jag förväntar mig svar också. Jag tror att det hela kan bli episkt.


Planeten Venus roterar baklänges jämfört med alla de övriga planeterna i vårt solsystem. Undantaget är planeten Uranus som roterar på högkant.

Lägesrapport S04

Då, 7 juni 2007:

image236

Nu: årsskife 2008/2009

Akademiker
Pontus
Jonas L
Carl
Johanna
Evelina
Anna
Lina
Micce
Roggan
Olsson
Rickard
Miriam
Martin
Anastasija
Erik
Ann-marie
Matilda
Malin H
Malin N
Andel av klassen: ~61,3%

Proletärer
Jeff
Emelie
Elin
Jackie
Jonas S
Andel av klassen: ~16,1%

Aspirerande akademiker
Alexander
Martina
Andel av klassen: ~6,5%

Steker
Jesper
Johannes
Klas
Andel av klassen: ~9,6%

Okänt öde
Sofie
Cathrine
Andel av klassen: ~6,5%

Ni som har kännedom hur det står till med gänget under "Okänt öde", var vanlig rapportera uppgifter för att göra listan fullständig.

Övriga Södertäljes gymnasiestudenter - kan ni matcha oss? ;)
Förslag till kategorier för er som inte hade möjligheten att studera vid S:ta Ragnhildgymnasiet:

"Varslad", "Socialbidrag", "BuP" eller "i fängelse"


61,3% av S04 är påväg att fullfölja den devis som 9,6% efterlever.

Nyår på Stanleys!

Haha, så fort jag läser om det på min facebook-inbjudan delar mitt leende mitt huvud i två delar. Först ler jag åt själva inbjudan - som alla vet skall ett evanemang marknadsföra dess potential, varken mer eller mindre, annars blir det fel - det har Stanleys koll på. Te.x skulle Donken aldrig lägga diamanter bredvid sin cheeseburgare, snarare stenar som skulle visa hur billigt det är med en cheeseburgare.
Efter att jag utav ren reflex tryckt på "ignore" kunde jag inte låta bli att kila in och läsa presentationen. Då brister det, det hela börjar med ett "fnys-skratt" efter att jag läst: "Nyårsafton 2009 på Stanleys kommer att vara det självklara valet för alla i år!" Ah, det är ju trots allt 36 utav 750 som svarat som har status: "Confirmed guests". Det kan bli en hit det här.

Jag läser leendes vidare och skrattar högt! Är det felstavat? Jag läser det igen, jag börjar skratta ordentligt, jag läser det en gång till. Jag misstänker att det är en tung form utav
Freudiansk felsägning som drabbat skaparen av presentationen. Jag läser ännu en gång: "Vi är de enda som har öppet till 03:00 i stan och det kommer att vara fult ös varenda minut!"
 
"Fult ös"

Jag tittar snabbt på de 8 första som kommer upp som "confirmed guests".

Hm, ingen falsk markandsföring här inte. *Gömmar ansiktet i händerna och fnittrar ett pojkfnitter*
Luftskeppet Hindenburg var 245 lång och rymde 200 000 kubikmeter vätgas.

AHA!

Jag kom o tänka på en sak. Sen insåg jag att klockan var 00:26 och att det strax är sovdags. Så med en djup suck insåg jag att jag måste ta reda på det här för att få nån sömn.

Det som kom upp i skallen var: Varför sitter alla tangenter som dom gör på ens tangetbord? Det har ju till synes ingen logisk förklaring alls? Efter en kort investigation (engelsk uttal extremt viktigt - annars kan jag ju lika gärna skriva 'undersökning' men det är ju inget "power" i det ordet liksom) har jag nu mitt svar:

Tangenterna på datorn sitter likadant som på de gamla skrivmaskinerna. De första skrivmaskinerna fungerade utan elektricitet. När man tryckte ner en tangent for det ut en liten stålarm från skrivmaskinen. Armen, eller typarmen som den kallades, träffade ett färgband. Det gjorde ett märke på papperet. På så sätt hamnade bokstäverna på papperet. Om man var snabb på att skriva kunde typarmarna trassla in sig i varandra. Därför kom man på att de bokstäver som ofta kom efter varandra i orden skulle placeras långt ifrån varandra. Det var olika för olika språk.
De som kom på idén var från England. Därför hamnade bokstäverna så att det skulle passa det engelska språket.
Så småningom började man använda elektriska skrivmaskiner. Sedan kom datorerna. Nu spelar det inte någon roll hur tangenterna sitter. Men eftersom alla är vana att ha det på det här sättet har det fått vara kvar.

Haha, är det inte stört egentligen? Jag kom ihåg när min familj köpte vår första "hemma-dator". Jag var 6 år och tillägnade 2/3 av mitt liv med Sonic till mitt SEGA. Min mamma blev lycklig när vi skaffat en dator och utbrast glatt: "Nu kan du ju lära dig alfabetet jättesnabbt, för Håkan, tangeterna sitter väl i bokstavsordning?"

Ett rungande: "Mjaa..." Blev svaret innan tangentbordet åkte fram och nä, tangeterna satt inte alls i alfabetisk ordning. Hmpf.
Nu lärde jag mig alfabetet iallfall, även om jag har svårt att få med W i stridens hetta.

Kungskrabban har 208 par kromosomer i varje cell. Människan har bara 23 par kromosomer i varje cell.

Mycket konstigt på gång nu

Jag läser i aftonbladet att Steven Gerrard - mittfältare i Liverpool för er som inte vet det, det borde man göra - blivit gripen för misshandel tidigt på måndagen efter att han varit på krogen i Southport.

1. Vad är det för tjack som går ut på krogen en söndag?
2. Vad gör Steven Gerrard i Southport? Det ligger väl typ mellan Preston & Liverpool och av namnet att dömma vid kusten. Känns som lite 'in the middle of nowhere' .

Jag vänder & vrider på detta fenomen och kartlägger hans gårdag såhär: "Wow, jag scora 2 mål, vi vann med 5-1. -Hörrö Jamie Carragher & Sami Hypiä, det är ju en speciell sorts människor som går ut en söndag, låt oss förena oss med dem i Southport!"

*03:14, Gerrard börjar slåss*
*03:51, Gerrard sitter i Southports arrest som består utav en städskrubb hos deras lokala sheriff*
*09:15, Gerrard har ångest*

Ganska händelserik dag för herrn.
Inte är det första gången heller...

Den första epostmeddelandet skickades 1971. Meddelandet löd QWERTYUIOP, dvs översta raden på ett amerikanskt tangentbord.

Ha! King!

Arsenal vann ju för en gångs skull igår. Jag vann på oddset också. Jag firade mina segrar med en tallrik filmjölk och sen gick jag o la mig runt halv 7, och vaknade nyss. Jag måste ha tagit nån form av sovrekord, 14 timmar. Nu känner jag mig iallafall frisk. Jag säger det, mitt immunförsvar är det bästa som finns. Jag har lite ont när jag andas men vafan. It's just a scratch baby, it's just a scratch...


Jag som var orolig för nyår, ha, nemas problemas. Eftersom jag tyckte så synd om mig själv igår rörde jag givetvis inga studier. Dubbelt upp idag. Yesyesyes.


Stockholms slott har 605 rum och kök.

Hur gick det här till?

Expressen intervjuar Fredrik Ljungberg:
Följer du svenska landslaget efter du slutat?
- Ja, jag satt på Råsundas hedersläktare bredvid Mona Sahlin under matchen mot Portugal, men det missade media, ler han.

Vad gör hon på hedersläktaren? Får vem som helst vara där - och i så fall - varför kallas det för 'hedersläktare'?
Det kan man ju fundera på.
Nobelpriset började delas ut 1901.

Uppskatta din tillvaro

Jag har en känsla av att det här kan bli ett av de mest färgstarka blogginlägget någonsin. Om du äter på nåt - lägg det åt sidan. Jag ska skildra min gårdagsnatt, mest för att få lite sympati men också för att du ska uppskatta varför du sluppit detta fenomen. Om du nu har det vill säga - annars lider jag med dig.

Jag blir aldrig sjuk nu för tiden, senast var förra hösten i två dagar. Mitt immunförsvar har varit okuvligt & slagit ner allt motstånd omedelbart.

Börjar det bli problem nån gång tar jag en tequila, biter i citronen rejält och känner hur förstärkningen iform utav alkoholen ställer sig vid fronten sida vid sida med mina vita blodkroppar och eliminerar angriparen.

Igår kväll kom jag hem från Vesper efter att vi spelat alphapet med alex. Jag borstade tänderna och gick och la mig. Plötsligt blev det världens salivbildning och en kort tanke gick igenom mitt huvud, ett enkelt "Ö-oh...." Med snabbhet som Theo Walcott kastade jag mig mot badrummet och upplevde vad JB gjorde på min balkong i skövde: En reboot av systemet ;)

Jag fattade ingenting. Drack lite vatten och gick o la mig, kunde inte somna. Sen blev det deja vu 7 gånger. Jag har varit uppe precis hela natten. Det värsta av allt var att mitt psyke rasade ihop, jag kunde inte tänka på annat än alphapet, helt sjukt - det var som egenförfarad tortyr. 
Läste just att folk utav min kaliber med blodgrupp B+ var immun mot vinterkräksjuka.
Nu ligger jag här i min säng, min mage är helt tom, jag är tömd på energi, uttorkad, hungrig, samtliga kroppsdelar darrar, det är varmt & kallt på samma gång. Allt som går ner går upp igen likt fontänerna på plaza de catalunya.

Det är inte alls kul.

Har du sovit ut, är mätt, har vätskebalansen under kontroll, var jävligt glad. En halv miljon svenskar har det som jag. Mums. Kul jul.


Under en dag kan en myrslok äta mer än 30000 myror.

Tic tac, *sluurp*

Nyår på Café Opera. Jag tog mig friheten att spana in vad vi har att vänta när det gäller mat. Jag blev plötsligt väldigt hungrig... ^^

Nyårssupé
Champagne och kanapéer
***
Spansk ekologisk ankleverterrin, karamelliserat fikon och svampbrioche
***
Stekt gösfilé med pinjenötstäcke, blomkålscrème och rödvinssås gjord på oxsvans
***
Helstekt oxfilé med grönpepparsky, portvinskokt rättika och potatispuré med rostad mandel
***
Chokladkupol fylld med crème brûlée och hallonsås

Måste säga det att det var en jävla tur att det blir ekologisk ankleverterrin, annars vet jag inte vad jag skulle göra...


Stillahavsbläckfisken väger cirka 30 kilo och har tre hjärtan.

Alltid nåt :)

Åkte till axa igår för nån hade sagt till nån att man kunde kolla om sin jacka var kvar. Jag hittade min rock! Hurra! Men mina nya handskar var baxade. Nu har jag återigen ett handskeproblem.
Jag kan bara be & hoppas att jag haft tung handsvett i dom och att den som nu går omkring med dom får illaluktande händer. Haha...
Dock var det lite kul hur alla vi 'barn' höll jag på att skriva, tagit med sig sina föräldrar som språkrör gentemot arrangörerna. Det lät som när man var i  mellanstadiet och ju argare fröken blev desto roligare vart det. "SÅ SKA MIN BEATRICE INTE KUNNA FESTA LÄNGRE UTAN ATT KUNNA BLI AV MED SIN JACKA LÄNGRE ELLER?! VE OCH SKAM! HÖRS DET ATT JAG ÄR UPPRÖRD!?"
Det hela såg ut som reklam för en ny tjänst. "Har du svårt att göra din röst hörd, ingen stake i dig eller auktoritetsproblem? Vi har lösning - leasa en sur gammal kärring hos www.gnallspik.nu"
HAHA, stört kul :D

Var det föresten bara jag som var imponerad av polisen eller?
Det var som ett gäng härdade, orubbliga & okuvliga legoknektar som styrde och ställde med järnhand. Man såg hur alla komplexfyllda mongo-smuts-ordningvakter höll på att svimma av avund. Det roade mig där när jag stod fastpressad i kön :) Nej, polisen styrde upp det här bra. Eloge till dom!


Södertälje borde vara varje polismans examensort. Här händer ju allt ;) Det måste vara kul att vara polis här!

Föresten hajjar jag aldrig varför de sätter te.x 20-års gräns o sånt. Det ramlar ju alltid in massa 89or & 90or ändå på nåt sätt.

Jaja, mellandagsrea var det här! MOT STOCKHOLM!
pH-värdet på destillerat vatten är 7,0. Blod har 7,4; mjölk har 6,8; saliv har 6,4 och magsaft har 1,0.

Fan eeeeere häääär?

Asså, måste man ha högutbildat folk i garderoben nu för tiden?

Min rock är inte med mig idag, jag lämnade in min lapp o sen fick jag ingen rock. Det innebär att jag frös som ett svin igår. Min halsduk försvann. Mina handskar är borta. Min kalender och superpenna - borta.

Har man inte nån försäkring mot sånt här?

Jag kommer hit från Skövde, allt jag önskade mig i julklapp var lite julmat och att träffa familjen, vafan händer? Min rock blir snodd och jag vaknar upp hemma hos paco pajjat ögonbryn?! Kul jul.

Paco är så jävla avis på mitt fejs. I Rhodos fimpar han mig i läppen och igår fick jag en enkrona i ögonbrynet. Fan vad ögonbryn blöder asså. Sicken pys asså.

Igår uppgraderade vi iallafall paco från scanialine-arbetare till kommuntjänstemanpappesvikare. Enkelt gjort med en skjorta och en tröja över det.

Hur dålig juldag var inte det här då? Kul o se er alla igen men - det var ju inte ens nåt speciellt på axa. Är jag lite irriterad eller...

...Om inte Arsenal vinner idag, då, då kommer jag att slå ihjäl nästa garderobkille jag ser, jag ska köpa en ny halsduk och strypa honom med den.


Paco har torra händer och luktar konstigt

Så var julen över

Julafton flöt på som alla julafton innan. Jag tycker dock särskilt synd om min morfar. Han hör knappt nåt - så han engagerar sig inte direkt när vi andra pratar. Min mormor och morfar är ju rätt gamla så dom upplever inte så mycket nytt, mest sjukdomar och andra konstigheter, så vid vissa tillfällen bestämmer han sig för att göra sin röst hörd och gastar ut information om hur snuvig han varit, vilken nackspärr han fått, att han ska köpa nya hörapparater, att han träffat trevligt folk på sjukhuset, hur dåligt han sover m.m osv. (min morfar har väldigt mycket otur)

Det brukar bli rätt tyst vid bordet innan nån (denna nån är ofta min faster som är sjuksköterska) ler & tar till orda med en decibelnivå hög nog för att krossa rutor (för att min morfar ska höra) och ger ett lätt svar på tal som ofta blir ett "efter regn kommer sol" budskap.

Min morfar ler nöjt, alla ler nöjt och diskussionen som fördes innan återuppstår.

Gårdagens konung är lätt Reino, min fasters man - då heter det svåger va? Whatever, han säger vad han tycker om saker och ting, oavsett om området är känsligt eller inte, sånna människor gillar jag.
Igår behandlade vi allt från; Homoäktenskap till halal-TV & tatueringar.
Vi Sjögrens är typ stört bra på att lösa världsproblem och politiska kriser. Jag & Reino ligger på samma våglängd när det kommer till, tja, kommunister - huruvida dom är goda eller onda.
Har vi haft en bra dag kanske vi blott benämner dom som förklädda terrorister som bara vill mänskligheten illa. Har vi fått en julklapp vi inte tycker om eller om efterrätten inte smakade som den skulle så uttrycks samma åsikt - eller insikt kanske jag borde skriva - med lite mer, hm, rättvisa uttryck.

Jag fick bra presenter, en slingning till exmepel, så snart går jag från råttfärg till detta.

Hurra!


Om du blir riktigt skraj av engelsmän eller dess kultur lider du av anglofobi. Min pappa, Håkan, lider av det. Stört kul! :D

Opersonliga massutskick-jul-sms

Tack, men nej tack :)

Det känns inte som ett God Jul utan som ett "hej".

Ett bra jul-sms/nyårs-sms innehåller nåt personligt, ingen vill ju vara någon i mängden - möjligen Liverpool fans "never walk alone" hohoho...

God jul då, fö fan ;)
När filmen King Kong firade 70-årsjubileum 2003 skapades en 4 meter hög staty gjord i popcorn och ställdes ut vid biografen Odeon i London.

Ett rungande "Jaha...!"

Då var man hemma. Det första jag ser när jag vaknar är inte längre en tågstation utan mitt Arsenal-banér. Det känns tryggt. Jag vandrar ner till köket och kan inte låta bli att känna mig som en snyltare. Allt blev ju hux flux gratis!?

Jag plockar ut smör och pålägg och argumenten flyger fram & tillbaka i huvudet:
"ameh, kommer dom till skövde får dom ta vad dom vill ur mitt kylskåp..."
"...bara det att jag öppnat deras kylskåp i lite mer än 20 år nu..."
"...Äh, lite smör är väl ingen fara..."
"...och, jag diskade ju igår..."
"Kan jag ta lite filmjölk rå...."
"hm."

Jag tog upp det här imorse vid frullen att jag kände mig lite bekymrad. Att det känns som jag blivit totalt avskuren från min familj - och min familjs kylskåp.
Min mamma & pappa log ett lika hjärligt leende som när de bad mig att dammsuga hela huset när jag fyllde 17 och sa sen:
"Du får ta vad du vill!"

WOOHOOO! Kööörrr i vinnnd!
Lever man och blir 80 år gammal sover man nästan 26 år av sin livstid.

Hemma!

Bartömningen igår. Ja, man kan ju föreställa sig hur det var. Så var det.

Kul grej igår var att det första gången i Skövde nån okänd kom och sa: "du är den dära bloggaren va?"
Yes ma'am I am :)

Jag tog upp det här med ice-breakers igår. Ja, vi akademiker använder högskolan som icebreaker 9/10. "Så vad pluggar du?" "Aha, vilket år läser du?" "Är det kul då? (följdfråga på följdfråga) osv osv. Ja jo, det är en jättebra icebreaker. Den funkar ju alltid. Men det blir ju lite enoformigt.

Ibland när mina spritsmurfar hoppar i mig brukar jag göra galna icebreakers, konstiga o så - så att man verkligen blir ihågkommen och slipper få den hära: "Du förlåt, det är så många nya namn här du vet, vad hette du nu igen?"

Så igår använde jag min "Christer Sjögren-fint-öppning" Den är king, jag lurar alla med den... :D
"Fan, vilken konstig musik... synd att dom inte har lite Christer Sjögren, håller du inte med?
"mjaae... asså..."
"Han är min farbor, *halar fram körkortet och pekar på SJÖGREN* coolt va!?"
"Haha, näää? Haha, är det sant!?"
"Men ja.... vadå vill du ha fribiljetter eller?"
"haha, njaej...men är det verkligen sant på riktigt!?"
Beroende på hur full jag blivit så kan jag gå igång med I Love Europe innan jag avslöjjar mig. Hehe, stört kul :D
För att citera mig själv från igår:

"Jag längtar speciellt till julafton, då sjunger Christer, eller "Chrille" som vi säger i släkten, då sjunger han framför brasan medan vi öppnar julklappar. Det är något med det ögonblicket, han berör verkligen!" HAHA, jag grät av skratt inombords :)

Aja, jag är sämst på att oddsa asså. O Arsenal fick ba 1-1 mot Liverpool, men så blev Adebayor felaktigt utvisad efter 60 min. Stört. Iallfall så kunde jag räkna Liverpools fina anfall till ett. Visst förstår jag att det är kul att hålla på ett lag som vinner - men det måste vara ren misär att vara fan när de spelar oavgjort eller förlorar. Liverpool är typ som ett uppgraderat Millwall, West ham deluxe eller Brunnsängs IK - inget finlir direkt.


Det står ingenstans i Bibeln att kunskapens frukt var ett äpple.

Oddskungen ;)

December har varit en bra månad för mig. Jag & expekt är numera vänner. Jag har under december satsat 720 schpänn och vunnit 837,7 kronor. Igår satsade jag 200 och vann 201... Jävligt synd att inte den här satt:
lö 08-12-20 13:45Birmingham - Reading
bortalaget gör mål
Eng. ChampionshipJaJa (1-3) 1.30
lö 08-12-20 16:00Barnsley - Plymouth
bortalaget gör mål
Eng. ChampionshipJaNej (2-0) 1.37
lö 08-12-20 16:00Coventry - Ipswich
bortalaget gör mål
Eng. ChampionshipJaJa (2-2) 1.34

Idag har jag hitils gjort två singlar, 50 spänn på city borta mot west brom. West brom har väl aldrig gjort nån glad? Nu ska dom göra mig glad med att förlora. Sen var det 2,90 odds på Napoli borta mot Torino. Hallå? Napoli ligger typ 3a och Torino typ 3a - fast från slutet. Hade liksom inget val än att sätta 70 schpänn.

Ikväll sitter jag hemma i min soffa, rik, glad utav Arsenals vinst och blir ompysslad, hurra!
10 gram saffran kan vara nog att döda en människa.

Svenska kommentatorer vs Brittiska

Sitter här och livestreamar fotboll från skysport, jag är med andra ord: En lycklig skurk.
För tillfället ser jag Birmingham-Reading, mitt Reading leder med 3-1, oddset sitter. Snart blir jag en lycklig rik skurk.

Det finns en eller två bra svenska kommentatorer som snackar med lite power o dom hänger på canal +. Fer borde göra det. Alla engelska kommentatorer gör det, som nyss:

...AAAAAAAAND IT'S A BRILLIANT HEADEEEEEER!!!!!!
En kommentator från tv4 som kommenterar samma händelse:
"Åh, jösses, mål, nu står det 3-1 reading efter nick från Kalifa Cisse. Larry, vad borde Birmingham göra nu?"
Flodhästar kan öppna sina käkar nästan 180 grader.

*höjjer på ena ögonbrynet*

Det bästa med att vara kaxig i förtid är att det känns så bra efteråt när jag ringer upp Roggan, JB, bonde-Eric, Alvin, Said eller andra disillutionerade varelser och med en röst utav honung frågar om matchresultatet.

"Vahettereeeee, såg du Arsenal-Liverpool eller? jag tror jag missa dom vad blev det?"
Tystnaden som följer kan vara lika skönt som julafton & födelsedag på samma gång, hihi.
"Det blev 4-0 till Arsenal, Carragher gjorde 2 självmål och Hyppiä skallade stolpen så att målet gick av, man fick avbryta matchen efter bara 14 minuter..."

Tänk er en skrattande ko som virat plastfolie runt hela munnen, så skulle jag skratta:
MOOOOHI HI HI HIIIII!


Blir resultatet annorlunda isolerar jag mig själv och knarkar dopamin. Föresten har vi ju komvux-berra på plats som bevittnar spektaklet som har sin avspark imorgon 17:00. O då, då är jag hemma ja, sitter där i Bronxeng o spanar. Innan dess ska jag hinna med en bartömning...HURRA!

De flesta hjärtinfarkter i Sverige sker på måndagar.

R.I.P CJ Pontus Sjögren

Idag tvättade jag med sköljmedel för första gången; Peach & Lemon blossom. Det luktade hur gott som helst.

Sen så när jag hällde i så fick jag på fingrarna, o det lukta så gott, och jag var så morgontrött, mina 'senses' var liksom inte riktigt på helspänn, såe.. jag smakade lite... :D

Well, det smakade inte alls som det luktade. Det smakade plast, jätteäckligt! Det kan väl inte var så farligt tänkte jag, men nu sitter jag här med bröstsmärtor, yrsel och räkningar. Kul jul.

DO NOT TRY THIS AT HOME
Ända in på 1930-talet fanns det folk som insjuknade i spetälska i Sverige, de fallen upptäcktes i Dalarna och Hälsingland.

Ha, retreat suckers!

Det uppstod två kunskapsdemoner idag, det var Karro & Malle som skapade dom efter att jag berättat om det här med "tiden-grejen" i inlägget nedan.

Så dom ba:
"aha, men varför är det 52 kort i en kortlek och var kommer spader, ruter, hjärter & klöver ifrån? Vem uppfann schacket?"

Nu vet jag det. Sen misshandlade jag Bonde-eric idag också - på tekken 5. Jag är en mastermind. Mastermind sova nu.
 

Den som uppfann schacket heter Leo Grandastikov o levde på 500 talet.

Tänka tänka tänka....

Nu blev det ett långt inlägg - men jag ber Dig att läsa hela, det är faktiskt intressant! Sen har du ju ändå inget bättre för dig, sitter vid msn som ett mongo o pratar med folk o går igenom det vanliga "tjaba,läget,lugnt,själv,bra,göry,inget,durå,inget,ok" eller ;)? Var god att läsa:

När jag somnade igår låg jag och filosoferade lite. Av någon anledning började jag tänka i termer av tid, vad bestämmer vad?
Ett år är ju när jorden cirkulerat kring solen ett varv. Det är ju logiskt. Att det är ca 365 dagar på ett år är ju också logiskt. Samt att det är tolv månader på ett år, månen snurrar runt jorden 12 gånger på ett år. So far so good.

Men varför är det 24 timmar på ett dygn? 60 minuter på en timme och 60 sekunder på en minut? Det grämde mig. Jag tänkte att det skulle finnas nåt lätt svar och att jag bara är trött o puckad. Fan vad jag tänkte på det, jag vred på det fram o tillbaka, tänkte på dom tidiga civilisationerna som bestämde allt det här, babylonierna, egypterna, var aztekerna inblandade eller?. Jag kunde fan inte sova - det störde mig.

Jag tänker mig att, när jag tänker så sitter det massvis med miniatyrer av mig själv runt ett runt bord och diskuterar. Alla är specialister på nåt som jag kan. En är fotbollsspelare, en står med kock-mössa, en annan läser dagens industri och har fötterna på bordet. Alla sitter och försöker klura ut frågor som mitt mastermind-medvetande skickat ner. Jag gillar dom, mina små arbetare. Men ingen fick fram nåt svar.
Jag har en försvarsmekansim som säger att; Om Jag inte fattar nåt - så är det minst en miljon svenskar som inte fattar det heller. Så det är inte så farligt ;) Men jag ville ha reda på det här!

Folk säger ibland till mig att jag tänker för mycket - då brukar jag le mitt pojkleende och samtidigt tänka "ja, det är väl bra att nån kompenserar för sådana som Dig som tänker för lite..."


Pontus - Tänkaren 2008 år e.kr

När jag vaknade imorse stack jag ut och sprang en sväng, på tillbakavägen köpte jag frallor, gav dom till karro, hon gjorde frulle medan jag duschade. Nu har jag kommit hem och forskat i det här. Jag kan nu meddela er, proletärer som stekare svaret om vad jag forskat fram:

Det fanns många olika teorier på Internet, ingen gjorde mig nöjd, så jag sms:ade 118100 - ni vet dom som ska ha svar på allt? Deras svar gjorde mig fucking ursinning, så jag började söka på engelska på google för att öka mina chanser till ett tillfredställande svar, och tillslut fann jag ett logiskt svar.

På vägen dit läste jag om teorier som te.x:
*Egypterna bestämde att det skulle vara 10 timmar på en dag, 10 på natten, 2 timmar gryning och 2 timmar skymning. Det blev 24 timmar. Jaha, vadå bestämde? P.g.a att vi har 10 fingrar, ok. Det godtar jag, men hur blev 60 secs en minut, och 60 min en timme? Alternativ struket.

*Babylonerna räknade ut att det tog en sekund att svinga en pendel fram och tillbaka, sedan räknade de ut att det gick 86400 sekunder på ett dygn vilket var lätt att dela med 24 och sedan 60. Vad var det för storlek på pendeln? Det måste ju varit olika storlek olika gånger och olika vikt som påverkat tiden att svinga en pendel fram och tillbaka? Teori struken.

*En annan teori var att man oftade räknade saker med dussin, och från att solen går upp tills dess att den går ner så var det ett dussin tid, (timmar) och natten var ett annat dussin, 12+12=24. Störd teori, jag blev ba sur när jag läste det. STRUKEN.

*Jag smsade 118100, VILKET KOSTADE MIG 18 SCHPÄNN OCH VAD FÅR JAG FÖR SVAR!? "Att det förhåller sig så beror på att det så kallade SI-systemet har fastslagigt en sådan standard för måttenheter av tid. SI kommer från franska Systéme International dUintes och systemet är uppbyggt kring bekvämligheten med tiotal." Jag höll på att slänga min mobil i väggen, "det bara är så" vafan är det för svar? HUNDRAARTONETTHUNDRA - FUCK YOU.

Nå, till slut hittade jag en engelsk sida på internet där värsta forskaren hade skrivit om det här va. Efter att jag läst blev jag nöjd. Mina miniatyrer av mig själv i huvudet dansade och schprutade champagne. Svaret är här!
Det var såhärva att Sumeriterna, ett folkslag i södra Mesopotamien ~3200 f.kr, räknade ut det såhära: Ta din högra tumme och sätt mot pekfingret. Gör som jag säger det hjälper en att förstå :)  Varje finger består utav "tre ben". Så med högertummen räknade dom ner på pekfingret för varje "ben" (veck) 1,2,3 - nästa finger räkna med tummen 1,2,3; slutsumman blir 12. En dag fick ha 12 timmar (ena handen) och den andra handen var natten (12 timmar)
Hur kom det sig att det blev 60 min på en timme och 60 secs på en minut då? De räknade som de gjorde först - men när de kom till 12 så reste dom ett finger på vänster handen och räknade samma sak igen, när de kommit till 12 en gång till reste dom ett till finger på vänsterhanden. Tillslut blev det 12*5=60.
Med andra ord; skulle vi haft 6 fingrar skulle förmodligen det varit 30 timmar på ett dygn, 90 min på en timme och 90 sec på en minut :)

Sammanfattningsvis: Gåtan är löst, jag är 18 spänn fattigare & 118100 suger.

Eder samhällsupplysare
CJ.P Sjögren
Norrsken på planeten Jupiter är ungefär 1000 gånger kraftigare än de norrsken som kan ses på vår egen planet.

Premier League nästa!

Helt sjukt asså, jag var lite hungrig o kilar iväg till kylskåpet och sliter upp dörren. OMEDELBART flyger det ur två matlådor och jag reagerar utan att tänka och gör en "dubbelspark-nedtagning" och tar ner varsin matlåda på varsin fot. Båda matlådorna hamnade på rätt sida lugnt och försiktigt på golvet. DET VAR SÅ JÄVLA SNYGGT GJORT!!!!!!!!!!!!!!!!! Fy fan, jag skulle spelat in det och skickat filmen till Hammarby... dom värvar ju efter videos har jag hört... haha, *host* videojuggarna *host*

FAN VAD SNYGGT DET VAR!
Filmen I hennes majestäts hemliga tjänst är den första Bond-filmen där James kysser sekreteraren miss Moneypenny.

Körslaget trailern

...Kan inte låta bli att bli lite nyfiken på "körslaget" efter att jag sett trailern, kolla ba:


Ha, visst vaknar man till lite? Lär ju liksom inte varit faster Agda ~95 som gjort den här. Söker dom en yngre målgrupp mån tro?
Pax för att spana körslaget!
Om du känner en olustkänsla eller blir rädd för en flöjt lider du av ulofobi.

The Balance of Nature

Spontanvaknade lite efter elva idag, kroppen är tillslut återställd efter helgens bravader.

Jag bestämde mig iaf att göra mannagrynsgröt, det är hur bra som helst, idag blev det till o med exklusive stålull. Vilken hit!
Min farmor gjorde alltid mannagrynsgröt till mig, då blev det alltid perfekt. Jag har goda minnen från när jag var fyra, då när jag var sjuk o borta från dagis så var jag alltid hemma hos min farmor o farfar. Ibland blev jag matad - det tyckte jag var en jävla lyx asså. Ba sitta där och se. Tuggorna blev ju mycket godare när min farmor gjorde dom än om jag gjorde dom själv. Fick pappa reda på det här fick först jag en utskällning och sen min farmor o farfar. Hmpf, sicken tölp.
Jag o syrran är liksom uppväxta med att man lägger på sockret FÖRE kanelen. Det är så extremt självklart! En gång vägrade min syrra äta gröten för att kanelen las på före sockret. Jag förstår henne - även om jag förådde henne - jag hade ju ett visst ansvar som asball storebror att "visa vad jag går för". Även om pulsen slog i 180 och jag var rädd att dö testade jag att äta ändå.
Nu vägrade syrran äta gröten, hon är extremt envis.

Än idag förstår jag faktiskt henne. Det är så fel. Det är som att torka sig före man har skitit. Känns det korrekt kanske?
Allt har en viss ordning där det råder harmoni & balans - det skall följas annars uppstår KAOS!


De allra första julkorten trycktes 1843 i Storbritannien och först på 1910-talet hade traditionen riktigt rotat sig i Sverige.

Efter en dag med bara plugg

kan deu swkrifa ditt namnbmed nästippen påb 5 sekunder......

ponyus


Grönlands sydspets ligger på ungefär samma breddgrad som Uppsala.

Jag kan väl inte varit den enda...

...som hoppats på att skalvet skulle dela Sverige mellan Kristianstad & Helsingborg. Göra Sveriges södra spets Danskt men som en svensk kolloni. Emellan Sverige och dess nya koloni skulle det råda en fet grand canyon och där skulle det stå skyltar, hastigt uppsatta med korta budskap skrivet med aska:
"Vänd om" , "mänskligheten slutar här " "bygg inga broar - bränn dom" "risk för snapphanar"

Men men, vi får väl dras med skåne ett tag till... :)
Läkaren Alexander Woods uppfann injektionssprutan 1852.

Aha! Det var därför helgen verkade så kort...

Först var det fredag sen hux flux måndag direkt...

 

Pax för att vara nykter till lördag. Då är det bartömning... ja, jag säger som dom gamla sjömännen: SOS
Ha, nu kände Du dig dum som inte visste vad SOS var för nåt! Det betyder: Save Our Souls.

Svar från Stora Enso

Jag sitter här med kaffe i champagneglas vilket betyder att det åter är måndag och måndagsrutinerna har tagit i. Tidig morgon, föreläsning osv osv. Vi skickade in vårt arbete idag, sju dagar före deadline, schönt.

Idag fick jag svar från Stora Enso angående mitt idiotiska mejl som gällde skövling av regnskog... haha.
Mitt mejl:

Hallå!
Jag har varit en glad aktieägare en bra tid men har nu väckts utav en fråga.
 
Egentligen bryr jag mig inte om att ni choppar ner massa regnskog, jag bara undrar om ni har nån teori för vad som skulle hända om all regnskog blev skövlad?
Skulle syret ta slut? Min vän Sebastian tror det. Jag själv är lite skeptiskt, men jag undrar om er syn på saken.
 
Tack på förhand
Pontus

Svar från Stora Enso:

Från: Bjernulf, Johan (Johan.A.Bjernulf@storaenso.com)
Skickat:den 15 december 2008 08:45:32
Till: ponus88@hotmail.com
Kopia: Ostling, Carin (carin.ostling@storaenso.com); Johansson, Lars (Lars.Johansson@storaenso.com)
Bifogade filer: 1 bifogad(e) fil(er)Virusgenomsökning från Trend Micro
 Stora Ens...ppt (612,0 kB)

Hej Pontus!  

Tack för ditt mail!  

Stora Enso avverkar ingen regnskog.  

Bifogar några bilder som du kanske kan ha nytta av.  

Bästa julhälsningar från  

Johan Bjernulf  

Miljösamordnare Stora Enso Skog AB


 Haha, jag fick en bifogad powerpointpresentation, jävligt seriösa på det där företaget alltså. Kul att dom inte nonchalerar ett så puckat mejl, kolla på lite material (öh, gratisreklam) jag fick:


Stora Enso

•Främjar hållbar skogsskötsel och stöder skogscertifiering överallt där koncernen är verksam.

•Accepterar endast virke från lagligt avverkad skog.
•Har spårbarhetssystem som möjliggör spårning av ursprunget för allt virke.
•Omvandlar inte naturskog eller regnskog till plantager

Stora Enso

·Arbetar aktivt för att bekämpa olaglig avverkning överallt där koncernen är verksam.

·Agerar för att förhindra annan olaglig verksamhet som rör virkesförsörjningen.

•Samarbetar med myndigheter och andra intressenter för att förbättra arbetsmiljön i de fall där Stora Enso själv inte direkt kan förhindra brott mot olika lagar.


•Olaglig avverkning = Avverkning av skog som strider mot nationell och regional lagstiftning.
Va? Är det inte snällt gjort! Nu är jag självklart medveten om att det här förmodligen är ett "all-round" utskick som dom främjar naturvänner med då och då. Men jag tycker om snubbens inställning. Jag blev knappt dumförklarad!
Stora Enso verkar hyvens asså. Kanske skulle investera en slant, eller [schhlant] - som det heter i Skövde.


Roboten R2-D2 i filmerna Stjärnornas Krig heter C1-P8 i alla de italienska versionerna av filmerna.*Chopp, chopp* uhh...!

Ibland är jag bara så jävla rolig. Ibland räcker det med att springa ut i hallen och kolla i spegeln för att brista ut i skratt!

Jag & Sebbe satt och diskuterade nåt häromdan, vi kom in på syretillförsel och regnskog, bara det är ju kul, hoho.
Det uppstod en våldsam diskussion där Sebbe hävdade att syret skulle ta slut för människorna om man skövlade all regnskog.
Löjligt! Sa jag och argumenterade för våra blå/gröna alger som finns i haven som ger massvis med syre.
Sebbe var envis. Jag var arg. Sebbe gav mig blicken & himmlade med ögonen. Jag vred långsamt på huvudet tills det knakade till och ljöd ut ett dovt gutturalt vrål. Sebbe kavlade upp armarna och gick iväg och diskade.
DÅ kastade jag mig snabbt som fan i soffan slängde upp datorn i knäet och mejlade Greenpeace snabbt som fan. Jag mejlade Stora Enso också (Företag som bl.a skövlar regnskog) för att få en annan vinkel på frågan - men dom har i skrivande stund inte svarat. Det har Greenpeace :D

Mitt mejl:
Hej
Jag och en kompis diskuterade regnskogsfenomenet.
Han är rädd att syret kommer att ta slut om man skövlar all regnskog, men jag tror att vi skulle kunna andas ändå.
 
Jag undrar om ni har någon teori vad som skulle hända med vårt syre om man skövlade all regnskog?
 
PS. Är det dåligt med "för mycket" regnskog? Alltså finns det risk för att vi skulle få en obalans i luften om det fanns för mycket skog?
 
Tack på förhand
Pontus

Mejlet från Greenpeace:
Hej, pontus och tack för ditt mail. på länken nedat kan du ser hur livet
utan regnskog kan se ut. Problemet är framförallt lokalt och den globala
effekten av regnskogens försvinnande är ju att klimatet förändras ännu
mer (20 % av all växthusgasutsläpp är just på grund av regnskoggskövling).
http://sv.wikipedia.org/wiki/Amazonas_regnskog

När det gäller syre, så kommer vårt syre faktiskt från havet, även om
regnskogen kallas för världens lungor

http://sv.wikipedia.org/wiki/Regnskog

hoppas det hjälper dig. med vänlig hälsning, martina

--
Martina Krüger
Greenpeace energy and climate campaign
Nordic/ Stockholm
Hökens gata 2

+46 8707278 - mob: +46705502913
martina@nordic.greenpeace.org

Dumtjacket har stavat mitt namn med liten bokstav, den jäveln. Hörre du fröken Krüger, ser du den här killen så är du rökt!

FATTARU!?

På engelska har puman fler än 40 olika namn, till exempel cougar, mountain lion, catamount och red tiger.

VIKTIGT!

Hej
Jag är i stort behov av att låna en digitalkamera eller nåt man kan spela in film med.


Jag har massa sjuka idéer jag måste sätta i verket. Jag har en kreativ ådra vars behov för tillfället nästan sprängs!
Jag kan tyvärr inte avslöja alla mina idéer, men jag kom på en grej alldeles nyss som jag skulle vilja ha på en rulle, med nån shyst background-music till liksom va. Det är såhärva:

Nedanför min balkong passerar det rätt många studenter hela tiden, well inte nurå, det är snöstorm utanför, nevertheless; Jag skulle vilja kasta en liter filmjölk i skallen på en student och filma allt!

Sen ska jag lägga till nåt shyst ljud...hm... ah! Wolfgang Amadeus Mozarts - Reqiuem, medan jag spelar upp filmen i slow-motion.
Meningen är att fånga ögonblicket då offret för en mikrosekund inte inser att det är nåt mongo som kastar filmjölk på den utan tror att det är nån stor fågel som skitit på den. Offret måste tro att det är en stört stor pelikan eller nån slags gammal pterosarie! DET, det ögonblicket ska jag fånga och den minen ska jag pausa till, peka på och skratta! HAAHAHAHAHAHAHA!!!

"Hahaha, hary ingen humor eller?"
Gutzon Borglum hette mannen och skulptören som ledde arbetet med att hugga fram de fyra amerikanska presidenternas nunor i Mount Rushmore. Avbildningarna är 20 meter höga och arbetet med klippan höll på mellan 1927 och 1941.

Du syrran, när jag tänker efter så behöver jag inga julklappar från dig...


Åskbollen var tänkt att bli den allra första Bond-filmen, men en rättslig tvist med dess medförfattare ledde till att Agent 007 med rätt att döda filmades först.Huiunghhh!

Jag har aldrig varit en fan utav "grupparbete". Alltför ofta känns det som om det är fyra hjärnor som gör en hjärnas arbete. Sen kan det ju vara som så att nån i ens grupp använder en Eldoradohjärna från Willys. Ingen kvalité alls!

Nu är visserligen inte så fallet, nu ska jag och tre herrar göra ett arbete i ABC-kalkylering. Det är inte svårt. Det är varken roligt eller tråkigt. Det är liksom bara en grej som ska göras. Man kan högst få G på arbetet så tyvärr vaknar inte min fighting spirit och skriker högt på japanska heller.

Nu sitter jag här och kör arga leken med en tom word-fil som stirrar tillbaka. Jag utbrister ett "jaja" och knäcker nacken till höger, till vänster. Tomrum. Hm...
"...Jag skriver väl dit lite rubriker först så kan jag ju besvara dom sen, då blir det lättare"

...Det blir en lång dag idag.
Så här i december månad kan det vara riktigt hemskt att lida av kionofobi, då detta är benämningen på den irrationella rädslan för snö.

Åh, kunskap du fagra!

Det finns ju så satans många människor som vet så jädra mycket där ute. Därför har jag kommit på mig själv med att söka på google och ta reda på det jag vill ha reda på så fort som jag vill ha reda på nåt. Hänger ni med?

Idag hade jag två specifika frågor som jag behövde mejla två experter! För en stund sen fick jag svar från den ena.

Ursprungliga mejlet från mig:
Rubrik: Lämna blod, en nöjesinvestering?
Hej!
Jag har en fråga om det här med blodgivning.
Om man lämnar blod på en fredag och fortsätter dagen med ett, två eller
några glas vin - blir man lättare påverkad då?

Med andra ord; kan en fattig student som jag kombinera nytta med nöjje på
samma gång?

PS, det är inte farligt va?

Tack på förhand
Pontus

Följande svar fick jag:
Hej Pontus!
Det finns inga belägg för att man skulle bli mera berusad av alkohol efter
en blodgivning! Vad du bör tänka på är ju att du förlorat en knapp
halvliter vätska vid blodtappningen. Alltså är det bra att fylla upp den
mängden först utan alkoholhaltiga drycker!
Ha det så kul!


Lottie Furugård
Kommunikationsansvarig för Blodcentralen i Stockholms län
Karolinska Universitetssjukhuset, Huddinge C2 66
141 86 Stockholm
Tfn.08-585 894 02 Mobil:0704 84 01 40


Hmm... "det finns inga belägg" är ju ett väldigt självtolkande svar tycker jagPersonligen tycker jag att det låter som ett "utforska själv vetja" svar....

....MUWWWAAAAAAAAAAAAHAHAHAHAHAHA!!!!!!!
Zimbawes inflation ligger för tillfället på 87,9 tusen miljarders miljarder.

Plurrrrrrrrr!!

Säg att det är rätt tyst, man tar det lugnt. Plötsligt hör man att sin killpolare står och powerpissar i toan i vattnet så att det riktigt PORLAR.
Fan gör ni det för? Det stör mig som fan.

SIKTA PÅ KANTEN, ERA JÄVLA FRIDSTÖRANDE MONGON!


Karl XIV Johan var den kung som 1814 fick danskarna att lämna över Norge till svenskarna. Norrmännen motsatte sig detta men fick ge efter för den 45000 man starka invasionsarmén och fick sedan leva i en union med Sverige fram till 1905.

....Aaaaaaand action!

stämningen är hög! Jag & blonda Erik äter popcorn, spanar Chelsea-Cluj-laget och livebettar. Sebbe sitter i min säng, äter och gör ifrån sig ljud då och då. Malle & Karro äter godis och "pluggar" ekonomistyrning bakom oss.

Det är precis såhär jag vill ha det. Popcorn, fotboll, polare och några tjejer.

Update:
Halvtid, pengar satsade 60:-
Vinst 27:-
Förlust 50:-
Godis & popcorn slut.

Update:
Matcher slut.
Nya pengar satsade 160
Vinst 172:-
Förlust 50:-

Totalt: minus typ 40 spänn. Det var det värt!
Det är extra spännande när man satsar. Vad som skall läggas till är att 50 spänn spelades bort av misstag i barcelonamatchen, jag var lite för ivrig, jag la på fel match :)

Författaren August Strindbergs favoritfärg var grönt.*oooosaaah, oooooosaaaaah*

*gnider öronsnibbarna*

Ser man mer/ mindre eller oförändrat intelligent ut med piercing i ansiktet? Jag frågar Dig läsare. 
Ugglor kan inte röra sina ögon, men de kan å andra sidan vrida huvudet så mycket att de kan se rakt bakom sig.

Min hjärna är obalaserad

Det finns tillfällen som jag skulle vilja synka min hjärna till en hockepockes, dvs, radera cortex ur mitt huvud och bara använda den primitiva hjärnhalvan. Sånna tillfällen uppstår normalt med 3,5 promille i sig, men nån gång då och då skulle jag vilja stänga av den i nyktert tillstånd och bara tänka på 'nu'.
Då skulle man slippa att argumentera & reflektera hit och dit och tänka på följder & konsekvenser!
...he he he...aja, i det långa loppet så blir det nog bra som det är....

Arsenal vann ju igår dårå, det blidde lite glögg, sen kom Malle med en grogg, därefter kilade vi iväg till sjuksköterskorna också plötsligt sa ängeln på min högra axel:
"Skippa det Pontus, du har fått din dos av helgens bravader." Då min djävul på den vänstra axeln filosoferade och smed planer så kunde jag inte annat än "abandon mission", så jag tackade för mig och gick hem.

Klockan var då 22:50.

Sen satt jag här hemma, gjorde mig en kopp te, gick ut på balkongen och spanade neråt. Folk gick fram och tillbaka med systemkassar som klonkade, höga skratt hördes i fjärran och jag hörde bas från lägenheter i hela byggnaden. Det var lördag kväll men jag var trött.

Vid halv elva skrev Sara & Emma på msn att det var grejjer på gång hos dom. Jag anade en filmkväll och slet på mig ett par mjukisar och gled iväg. På vägen stod det studenter och hoppade här, några dansade på gatan där, fylleskratt ekade genom min 250 meters långa resa.
När jag kom in så ser jag två töser med svajjiga ben som studerar kylskåpet:
"Jaha Pontus, vad får det lov att vara?"
"Men neeeeeeej, haha, jag stack ju hit för att slippa..."
En duns hörs och plötsligt rusar blonda Erik in, flinar och utbrister: "Whiskey var det häääär!!!"

Det väckte min djävul på min vänstra axel som stoppade en lans i min ängel och sa med en biotrailerintroröst: "Whatever dude, let's do this"

Nåja. Nu är det dags för kunskap, åh ljuva makroekonomi omfamna mig!


Tryffel kallas ofta "kökets diamant" och har sedan urminnes tider ansetts som gastronomins främste smakgivare. Dock svävade man länge i ovisshet om dess ursprung. Romarna trodde till exempel att den uppkom när blixten slog ner i marken.Oerhört mysigt faktiskt

Jag känner såhär; förutom juldagen och nyår så är det rehab på hemmaplan som gäller sen så det är väl lika bra att gå all-in nu liksom.
Igår bjöd Malle & Emma på middag i form utav lövbiff, rotfrukter i ugn, potatis och monstersallad! Mums! Härligt med sådana vänner ;)
Sen cyklade jag hem under tungt snöfall - vafan är det frågan om? Jag har ju flyttat söderut, inte norrut - men det snöar som om det vore, öh, norrut! Jag kanske pluggar i Umeå, fan vet jag, det är lite förvirrande det här...
Jag stämplade omedelbart in och uppfann en helt ny grogg. "Aja, man tar vad man har" sa jag, fnittrade till och blandade julmust med citronvodka.
Det blev ett väldigt intressant resultat med en spännande eftersmak...
Fest
Nåväl, jag skred över till huset bredvid där förfesten ägde rum på översta festvåningen som det kallas. På första våningen var det fullt utav blod i trappen, Martin hade ramlat och brytit handleden och spräckt ögonbrynet. Ni vet när man stenar en gädda till döds? Det var vad det lutkade. Gäddblod! Haha, jag insåg iaf att folk tagit tag i det här, det var ingen myskväll med vin direkt. Det var ett gäng spritdemoner. Fylld av hopp och glädje svepte jag min grogg, torkade mig om munnen med hela armen och släppte ut mig ett "AEAHHHH" och entrade förfesten - man gör sånna ljud iefter man svept alkohol, det har jag sett på film.

Väl där inne stod det hinkar med bål och det var fullt utav folk. I början diskuterades det lite seriösare saker och man hörde termer från olika utbildingsområden. Det var ingengörer, jurister, ekonomer och sjuksköterskor närvarande. Ett propert gäng. Det blev värre och värre, diskussioner som "varför hette Sune 'Sune' i Sunes sommar - egentligen?" dök upp, samtidigt som mer o mer alkohol låg på golvet än i glasen. Skjortknappar knäpptes upp här och där, musiken blev högre och plötsligt slog klockan halv 10 och "Fylle-David" (ja, varför har han fått ett sånt namn mån tro...) åker ner med hissen till våning ett, tar av sig brallorna, står naken och dansar och skriker "INGEN SER MIG, IIIIIINGEEEEEN SEEEEEEER MIIIIIIG"

Helt plötsligt befinner vi oss på kåren. Där är det alltid så konstiga samtal. Jag träffade min vän Olsson där som gick igång och:
"Dfu Ponhus, duh veht den *hick* 'ära gånghen eeehhhh, den 'ära gången, jubliemet?"
"Jga? Du menr Sköekon?"
"ahah, aaaaaahhh, schugo år s jublimettt!"
"A, ja, ja jag kommhr ihåg, dåra?"
"Jo, för du var ju så jävlha fuhll då, kommer du ihhåg?"
"Njae, hahah, förscha alvan bara, vadåhra?"
"Så, så full var 'ag föhr en halvtimmah sehn...."
Sen skrattade vi ihop, länge och stödda av varandra nådde vi tillslut baren ;)

Det var en mycket trevlig kväll, och för andra dagen i rad vaknade jag sådär härligt berusad, jag upptäckte det imorse när jag stod och pratade högt med min kastrull:
"Heeeeeeeey kastrullis, vad vill du göra nu? Vill du ha gröt eller ska jag koka kaffe i dig? Det är ju lördag så du får välja!"

Idag har sjuksköterskorna tentafest. Hm. Äh, jag säger såhär: Vinner Arsenal idag så måste jag ju fira, eller hur?
Under andra världskriget bar norska motståndsmän ett gem i knapphålet på sitt kavajslag för att markera sin antinazistiska hållning.

Konstiga dagar, störda nätter & förvirrande morgonar...

Det är Skövde i nötskal. Igår när klockan är 3 så går jag hem från en föreläsning. Hux flux säger Sebbe att han har en burk linsoppa i mitt kylskåp som han ska äta upp. Lite förvånat svarar jag naturligtvis "självklart går det bra".

Sen sitter Sebbe och tittar på ett hundprogram medan jag går runt o fixar saker. Plötsligt entrar blonda Erik min enkla boning och det första han säger är: "fan vad suger jag är på att mörda folk!" och sätter sig i min soffa och slår på mitt PS3. Kort därefter knackar det på dörren och Karro kommer in och det första hon säger är: "Fan vad jag är bitter..." och slår sig ner i min soffa.

Jag känner en behaglig avslappnad stämning och kan inte göra annat än att kasta mig ner i soffan och läsa DN. Det känns bra det här.

Plötsligt fick jag som en kniv i levern.
Karro:
"Fan, kan vi inte gå ut och ta en öl eller tre?"

Sex timmar senare ligger jag som ett X på marken i korsningen vid Sandtorget. Jag och Malle har kraschat med en cykel. Där ligger jag och funderar på mina nya vänner jag skaffat i form av två utbytesstudenter, Marc & Xavier. Från Tyskland respektive Spanien. Vi har bytt nummer. Trevligt tänker jag - även om ett mullrande "varför?" lurar i mitt bakhuvud.

Jag tänkte att jag kanske blir överkörd snart - men vad händer? Jag får kebab i ögat!

Det är fredag morgon, det är snö på gatan & jag har föreläsning om 25 minuter och kan inte konstatera annat än att Skövde är konstigt - men jag trivs faktiskt här.
Frihetsgudinnan väger 225 ton.

Command center established

Lägenhetsnummer 11013 på Kurortsvägen 4 var tidigare enbart en Sjögreniansk utpost. Nu är det en fucking kommandocentral! Jag har allt från internet till durkslag! Min nya honey; 40 tums full HD samsung ankom idag vilket gjorde min lägenhet komplett. Nu sitter jag här och spelar GTA 4 i 1080p upplösning och snart ska jag laga gröt. Vid 9 kommer det hit folk och den som inte gillar min TV slänger jag ut från balkongen. Det bra med att bo 6 meter från marken är att det är svårt att ha ihjäl människor om de 'ramlar' ut, de bryter bara några ben. Visst är jag barmhärtig som inte flyttat högre upp?

*Trumvirvel*

*...and action!*
Spindlar har inget inre skelett. De har istället ett stelt, yttre pansar av kitin. Detta pansar kan inte utvidgas vilket gör att växande spindlar med jämna mellanrum måste bryta sig ut från kitinpansaret och bilda en ny "kostym".

Zoolander 2, verklighet!

Wooohooooo!!!!
Glada nyheter en snöig dag som denna. Ett jävla väder alltså, det gör ont att få snön i ögonen, så fort snöar det! Så man går omkring som en emo och stirrar rakt ner i marken. Känns inte bra alls. Däremot får jag min TV imorn. Det känns bra... ;)

Iallafall, Zoolander är ju en underbart bra film, lätt topp 5 på min lista. Zoolander & jag är varandra väldigt nära - speciellt på fyllan framför kameran, Featuring; Magnum:Mohihihi. Snart kommer föresten Änglar & Demoner som biofilm! Samma författare gjorde Da Vinci Koden. Jag tror att den här filmen blir skitbra! För det är en av de bästa böcker jag läst. Tillåt mig bjuda på en kort trailer:

Det är omöjligt att nysa i sömnen.

Jag har en vision!

Hur många gånger har man inte tänkt: "När jag blir rik då ska jag..."?

Eller vissa av er där ute kanske tänkt "Om jag blir rik då ska jag..." 
Det är en formulering av en förlorare - eller nån som inte gillar pengar, men det är ju en hårfin gräns mellan dom typerna... hoho ;)

Nej, jag kommer att blir rik för att jag är beredd att jobba hårt för det. Minsan sa. Igår kom jag på några saker jag ska göra:
1. Jag ska efter en rekordfylla, fylla att badkar med bearneisesås, hoppa i och snorkla omkring. Efter det ska jag åka ner i en vattenrutschbana där det flyter bearneiesås istället för vatten. Jag skulle kalla den: "Bea-rampen - Fett bra" (haha, hajjar ni dubbelmeningen eller? hoho) och den kommer jag att åka ner för med munnen full utav oliver. Själva landsningsstället ska vara en stor pizza! Och där ska jag åla omkring och spotta ut oliver samtidigt som jag äter utav pizzan. Det är lycka för mig.

2. Jag ska gå igenom en biltvätt. För att bli riktigt jävla ren. Dom där borstarna lär ju fungera som stenhård peeling. Sen ska jag gå ut o blänka. Det skulle vara glädje för mig, att vara ren. Riktigt jävla ren.

3. Jag ska köpa ett stort krigsfartyg som istället för det brukliga namnet te.x "HMS Stockholm" HMS står ju då för His/her majesty's Motor Ship - det lär jag ju fått ner i nån inforuta innan? Annars gratulerar jag dig till lite ny kunskap såvida du inte visste det redan och i så fall nickar jag leende mot dig. IALLAFALL! Så ska jag döpa det till: "PMS Södertälje" alltså; Pontus Motor Ship - fyndigt va?
Sen ska jag söka upp mina rika kokurrenters strandvillor och föra ett jävla liv och kanske 'tappa' en kanonkula på deras tomt. Det, det skulle få mig att skratta högt.

4. Jag ska laga gröt varje dag och anställa Vesper som grötassistent, detta för att behålla fötterna på jorden och nostalgisera - kan man säga så? - tiden i Åre, när jag o Vesper lagade gröt åt komvux-Berra och gruppboende-pacs. Det skulle göra mig varm inombords. Inte nostalgin och sällskapet - utan gröten givetvis.


Vesper & Jag
Det här blev ett jävligt bra inlägg. Spontant och oplanerat, hurra!

He he he...

Jag beställde ju min TV i fredags. Det var det som var grejjen, det var fredag, jag hade MSN på och var ashungrig. Fokus låg uppenbarligen inte på topp.
För jag skrev in min Södertäljeadress och sen skrev jag fel postnummer också, haha. Well, jag stavade iallafall mitt namn rätt...

Efter ett tag insåg jag att det fanns studentrabatt också men då skulle man gjort si och sen så. Ringde dom iallafall imorse för typ 10 min sen och ordnade upp det. Och jag insåg hur skönt det var att slå ett nummer som började med 08. Att prata med en helt vanlig rekosnubbe utan sand i munnen.

Mina värsta morgonar är när jag hör Karros Jönköpingska pip-dialekt. Inget fel på Karro, jag tycker verkligen om henne, men jönköpingska har fan tungt inbyggda decibel-fel. Det är som ett gäng Jesper på bakfyllan:

"dU FåHR! fL!!ytta snART heeeeeeeM"

Jag var så väl till mods av denna rena stockholmska att jag avslutade samtalet med ett: "aja, men ha en riktigt bra dag" inte bara en bra dag, utan en riktigt bra dag. Jag menade det, och när han svarade med ett purt "Öh, ja desamma" så var min dag gjord.

Den här dagen kommer att bli hur bra som helst. Jag ska fan börja varje morgon med att ringa Dustinhome's kundsupport. Ba småsnacka lite. Kolla lagret och se om det ökar eller minskar 'according to plan' i denna tid av kombinerad julhandel och lågkonjunktur. Det ska bli en standard det här...
"Tjeeeeeeena Larry, fan läget då?"

Världens snabbaste fågel på land - strutsen - kan i full fart ta över 7 meter långa kliv.