Först ett lik i trädgården och sen...

...vilket sammanträffande: (Snott från Wort.lu som är Luxemburgs version av LT dårå)
 
Luxembourg Published on 27.02.14 14:32        
 
Hell's Angels leaders gather in Luxembourg
                         
               
 Photos: Reuters

Luxembourg Police are on the alert after reports motorcycling group the Hell's Angels are holding a gathering in Luxembourg.

According to the police website, Hell's Angels leaders from around 30 different European countries were expected to meet in the Grand Duchy at the end of February.

Officers will oversee the event, which runs from February 26 to March 2, and intervene if need be.

Anyone involved in an incident with Hell's Angels members is urged to call Luxembourg Police on 113.

 

Lik i trädgården, VW lägger bud på Scania och Hells Angels ledare intar Luxemburg. Ett sammanträffande!? pah, knappast!

Hm. Bad omen.


Åter till vardagen

Nu är vi åter på kvällskvisten en måndag. Vi har haft årets varmaste dag i Luxemburg även om det började med morgonfrost. Snödroppar växer överallt, gröna häckar gror och fåglarna kvittrar. Det är vår. Dagen till ära, som bjöd på sol, blå himmel och 12 plusgrader tänkte jag att jag skulle ge något tillbaka och vipps så välsignade jag Luxemburg med mina lysande vita ben under en liten löprunda efter jobbet. Mums.
 
Sen kom jag hem, duschade, och blev hux flux svinhungrig. Eftersom det här jävla landet inte säljer filmjölk utan bara såna här små yogurtförpackningar. Sånna som man kan köpa i 8-pack och som tar slut efter tre skedar. Ni vet? Värdelöst. Dessutom råkade jag nu senast köpa ett 8-pack som det visade sig sen vara några seriefigurer på och det tillkom även klistermärken. Inte helt säker på om jag var målgruppen, men vafan - det var sött & gott. Nu blev det en liten parantes, men jag svepte i mig en sån och började fundera på vad som var middagsplanen.
 
Iaf så bestämde jag mig att jag var sugen på nån form av firre men kylskåpet erbjöd bara nån typ av stek (ett för mig dessutom okänt köttstycke eftersom beskrivningen står på franska), mozzarella, mögliga tomater, färskpasta och creame fraiche. Dessuom skulle creame fraichen och steken gå ut idag så de skulle ju liksom behöva tillagas. Men det var jag ju liksom inte sugen på. Inte alls. Men så fick jag en idé!: Eftersom hungern knackar på dörren så går jag och kompleteringshandlar så att jag kan laga matlåda men så köper jag sushi på vägen hem! Supersmart! Jag får min firre samtidigt som jag tillagar det som går ut - allt i en smäll, BAAM!
 
Hungerbarometern slår nu i taket och även om jag fortfarande är blöt från duschen sliter jag på mig en skjorta, ett par jeans och min bästa duschfrilla och beger mig till "Cactus" som är den närmaste livsmedelsaffären här. Det är nästan att jag blänger på människorna på vägen som för att utvärdera vad de skulle smaka om man tog en tugga eller två i armen.
 
Det är red alert. Jag rusar in i affären och det första som hamnar i korgen är tre öl och tyskt grapefruktgodis - för det går ju så bra ihop va...Eftersom prisbilden här nere är så skev (0,65 EUR för en öl och 3,28 EUR för sex gula lökar) kommer jag på mig själv att både jubla och skälla för mig själv högt på svenska - och plötsligt märker jag hur folk tar omvägar för att inte gå förbi mig när jag bland annat utbrister: "MEN VAD I HELVETE - FYRA EURO FÖR EN AVOKADOJÄVEL, SKA MAN TVINGAS TILL SKÖRBJUGG I DET HÄR LANDET VA!?"
 
 
Haribo grapefruktgodis och en Battin, en spännande kombo...
 
Som sagt, jag var jätte, jätte hungrig och lite ur balans, men till slut kom jag därifrån med två tunga påsar och så skulle jag bara leta upp vart det där sushistället låg, köpa mat och sen hem och ÄTA!
 
Men nähä - det skulle ju ligga här någonstans? Hm. Går upp en gata. Plastkassehandtagen skär in i handflatorna. Inget sushihak. Jag gnisslar tänder och går runt med uppspärrade ögon och scannar kvarteret efter asiater. Nä. Inte ens en kamera i sikte (de brukar ju gå hand-i-hand menar jag, haha). Jag blir svettig för att påsarna är tunga. Jag går upp en gata. En till. En till vänster. Fan. Jag börjar gå vilse. Med ett gutturalt vrål börjar jag mullra vad som "känns" som hemåt. För plötsligt är den där steken inte så dum ändå. Nu är stek faktiskt det enda jag vill ha.
 
Till slut kom jag hem, slängde ihop lite käk och släppte ut ett enda "aaaahhhhhh". Mission accomplished.
 

Planteringsdags!

Här i Luxemburg är det knoppar på träden och meterologerna fastställde tidigare i veckan att våren är här. Kul! Dock så stressade det här igång mina gröna fingrar. Om det är vår nu så måste jag ju plantera! Pronto!
 
Sagt och gjort - jag, Emil & Sofia stack iväg till Luxemburgs motsvarighet till plantagen och bunkrade upp. Här ska odlas! Eftersom jag senare i april ska sättapotatis ska jag gifvetvis odla gräslök också! Utöver det blir det cayennepeppar, timjan, basilika och ruccolasallad. Så, med Veronica Maggio plånkandes i bakgrunden skred jag till verket!
Mums!
 
För er som inte vet kommer vi naturligtvis vara ett gäng Scanialag som deltar i Luxemburg team-Marathon nu i vår. Vårt lag som ställer upp härifrån blir hyffsat logiskt jag, Nisse, Sofia & Emil. Med bakgrund av det var jag, Emil och Sofia och sprang efter jobbet i fredags. Sofia sprang runt 7-8 km och jag & Emil dundrade igenom 14,3 km. De sista 4 kilometrarna höll vi 4 min 30 sek-tempo vilket får anses som hyffsat anständigt för två skrivbordstöntar med musarm, kroniskt högmod och tendenser till skörbjugg.
 
Andra sätt alla hålla sig i form är ju att sparka boll (så länge inte benen bryts vill säga - då blir man fet och jävlig) och det ska jag göra idag dårå. Lyckligtvis fick jag med mig mina succépjucks i packningen. Chocktaggad!
 
Ett gäng alkade britter, hur svårt ska det vara att snurra upp dom....
 
 

Finn ett fel

Tschääääna!
 
Igår kväll var jag hos Emil och Sofia med deras gemensamma klon Eliott och åt middag, hemmagjorda pastaknyten och massa olika skinkor och sånt. Smarrigt. Betydligt högre klass på middagen än den efterföljande Champions League-fotbollen. Uh.
 
Nog om det! Men appro på fotboll hade jag hört talas om att det var ett gäng som brukade samlas och spela fotboll och det tycker ju jag är roligt - klart jag skulle vara med! Så den här svensken skickade in min mejladdress till snubben som arrangerar det hela och det funkar tydligen så att det går ut ett mejl på måndagen och de 16 första som svarar får vara med och därefter presenteras det vilka som lirar. Idag kom utskicket om vilka som skulle spela. Vad jag inte fick veta när jag glatt lämnade ut min mejl är att det här "gänget" är (av namnen att döma) inavlade britter! Amen ärligt. Finn ett fel:

Alright lads, IN

1.       Paul

2.       Sam Steen

3.       Juggs

4.       Evan

5.       Jamie

6.       Niall

7.       Pontus

8.       Minhea

9.       Junior

10.   Harps

11.   Jez

12.   Tony 1 (Sayid from Lost)

13.   Tony 2 (One half of Mario Bros)

14.   Beeson

15.   Olivier

 

...På söndag vet vi hur det gick...


WURST, BIER UND FUSSBALL

Mors!
 
Igår efter jobbet kastade jag in tre andra Luxemburgsvenskar i min bil och åkte in i Tyskland raka vägen mot Leverkusen. Leverkusen ligger alltså granne med Köln som ligger i närheten av Düsseldorf - alltså västra Tyskland, hyffsat nära Luxemburg ~22 mil. Den här beskrivningen är rätt lik hur jag skulle beskriva för mina vänner hemma i Södertälje vart någonstans jag bodde när jag flyttat till Skövde:
"Ja, Skövde, det ligger alltså lite söder om Örebro"
"Jaha?"
"Ja, alltså i princip mellan Vänern och Vättern, i västra Götaland, du vet?"
"öh.."
"Men mellan Örebro och Jönköping och mellan Vänern och Vättern, lite längre västerut finns Trollhättan."
"Näe.. säger inte så mycket."
"Amen typ Göteborg då?"
"jaha, där borta, väster nånstans, dom jobbar svart, röstar rött, heter Glenn och går i Fiskekyrkan?"
"amen exakt!!"
 
Ja, nä - skitsamma, tillbaka till TYSKLAND! Eftersom jag bara åkt 80 mil bil de senaste dagarna så märkte jag knappt någon skillnad med 50 till. Men vi skulle iaf till Leverkusen för att kolla på Bayern Leverkusen mot Zlatans PSG! För det facila svarta börsen-priset á 95 EUR fick vi sitta på rad ett vid kortsidan.
 
Arjen Robben utanför BayArena
 
Wurst, Bier und Fussball! Nog fan blir ni sugna på korv när ni ser den här svala, svettiga godbiten?
 
Zlatan i egen hög person. (alltså killen i vitt på planen och inte han som arbetstränar som fotbollskona nere till höger i bild.

PSG var faktiskt lite överaskande överlägsna och vann på bortaplan med 4-0 och Zlatan stänkte dit två baljor, en med fel fot rakt upp i krysset och en från straffpunkten. Jag är inte helt säker att han presterat som han gjort utan vår support men men... Summa sumarum; lyckad AW!
 
 
 

Sonntag

Jag och Erika startade morgonen som dagen innan, vi bakade scones och slöade på ordentligt och gick ut runt 1-snåret. Vi skulle in i Belgien igen för att lämna Erika på flygplatsen i Bryssel men vi hade ju tiden på vår sida så vi tänkte besöka Waterloo och kolla lite stridsmonument och sånt ifrån Slaget vid Waterloo. Där fick - som ni alla naturligtvis vet - ingen mindre än Napoleon duktigt med stryk.
 
Men när jag och Erika gick ut så tyckte vi att det låg något i slänten och jag ba:
"Öh, vad är det där? en soppsäck?"
"Njae, nåt större, en docka?"
"Eller va? Är det en person? Fan, det är ju en snubbe som ligger där!"
 
Vi ser alltså en äldre man ~65 ligga invid ett stängsel vid en glänta, typ 7 meter ifrån min ytterdörr. I trädgården i princip. Vi går upp för trapporna för att se bättre och där står det 8 poliser, 6 med uniform och två stycken som såg ut att vara Luxemburgs svar på Beck. Kriminalare. Vi gick upp och snackade med dom och japp. Det var ett lik. Antagligen var han chockberusad och hade snubblat in i ett stängsel, somnat och förfrusit. Rätt ironiskt att man åker från Södertälje (med 3 skottlossningar 50 meter ifrån dörren på 8 månader) till lilla Luxemburg och efter två veckor ligger det en död kropp utanför dörren.
http://www.wort.lu/en/view/body-discovered-in-luxembourg-city-5301e266e4b0bd705e960999 
 
Men jag och Erika fick iaf hoppa in i en äkta Luxemburgsk polisbil *Check* och lämna lite uppgifter och sånt. Ptja, vet inte riktigt hur jag ska kommentera det mer än "shit happens". Men visst är det en lustig känsla att vakna upp med ett lik i trädgården. Jag vet iaf vart jag inte ska så potatis någonstans...

Sen åkte vi in i Belgien och mot Waterloo och kollade läget.
La Butte du Lion. Här blev alltså William den andre av Nederländerna nedskjuten från sin häst. Han dog inte eller så, men han blev nedskjuten och då byggde man det här monumentet åt honom. Det är ju skillnad på folk och folk om man säger så....
 
Lite shyst utsikt befälhavarna hade ifrån kullen iaf samt en karta över strategisk utplacering av trupperna. Drygt 250 000 arga män med vapen. Måste vart ett jävla drag här, 18e juni 1815....
 
 
Det var det. Check!
 
Sen tog vi vårt pick och pack och stack iväg till flygplatsen i Bryssel. En härlig helg! Kul att få se Erika vid liv också - och enligt rapporter lever fortfarande min rosmarin och murgröna hemma. Härligt.
 
 
 
 
 
 
 

Lördagen,

Vi gick upp runt 10-snåret och bakade scones och åt långfrulle. Det är en konst i sig - att äta riktigt långsamt. Att inte svälja förrän brödet är som mjöl i munnen. Att dricka kallt kaffe. mm mm mm.... Därefter tog vi en långpromenad runt omkring i staden på typ 3 timmar i det domedagsväder som bestämt sig att ligga ovanför Luxemburg.
 
 
Sen råkar Erika vara väldigt fascinerad av livsmedelbutiker utomlands. Hon ville gå in i alla hon såg och jag förstod aldrig riktigt varför:
"Ska du köpa nåt eller?"
"näe, men det är kul att kolla!"
"Vad är det du vill se då? Utöver toalettpapper som doftar viol vet jag inte hur många superspeciella saker du hittar.."
"Äh, du kanske hittar nåt!?"
 
... OCH OM JAG GJORDE. Tyskar. Oblyga och med humor, en härlig kombination. Titta vad jag hittade för chips:
Bara för män.
 
Sen gick vi ut på kvällen och drack ett par drinkar och gick vidare till en restaurang som faktiskt var omnämnd i Michelinguiden och så åt vi en trerätters. Dock var ju menyerna på franska, så jag fick (faktiskt för 17e dagen i rad) köra gissningsleken! Hurra!  Tyvärr råkade jag dra in glass till efterrätt och det var jag ju inte alls sugen på. Det är nästan att jag vill ha menyerna utformade a lá Gran Canaria med bilder.... nästan.... Även om man gissar rätt 4 gånger av 5 blir man ju väldigt förvånad 20% av ens restaurangbesök.
 
 
 

Fredag, lördag, söndag

God afton,
 
Här sitter jag mör i benen efter en 15 km-runda med Emil och slevar i mig en rätt härlig tortellinivariant med en Luxemburgisk korvgryta jag dragit ihop. Det fina med att laga mat till sig själv är att man inte behöver fundera över huvudtaget på andra, man kan kasta i allt vad man själv tycker är gott, socker, lök, lite för mycket vitlök, en dl tomatpuré och tamtararam... MAJS! Iaf, jag sitter o försöker summera ihop helgen där det hänt en hel del grejjer så jag måste nog dela upp det lite. Det här blir ett fredagsinlägg.
 
Vi sneglade lite på hockeyn på jobbet och åt chips därefter skulle jag tuta iväg de dryga 20 milen och hämta upp Erika på flygplatsen i Bryssel men innan dess slog jag ihjäl lite tid hemma hos Nisse. Han har det förjävla härligt hemma. En shystare ungkarlslya finns nog inte. Han köpte ju ett Playstation 4 förra veckan och har just smällt upp en ny 50 tums tv. Men kartongen ligger kvar på golvet och soffan står ju lite väl långt bort? Det är ju bättre att ställa en stol 2 meter ifrån tv:n då ser man bättre. Brilliant!
 
...och en öl på golvet. Allt finns där. Härligt!

Vidare är Nils kylskåp fyllt med anklever och öl - för det är ju sånt där trevligt tv-spels-snacks, inte sant? haha, superhärligt!
 
Nåja, sen skulle jag brumma iväg till Bryssel, jag skulle "bara" tanka först. Först tog det ett litet tag att hitta en bensinmack och väl där spenderade jag 15 minuter med att försämra mitt självförtroende genom att bara leta efter knappen som öppnar tanklocket. Alltså, en kvart är jävligt länge om man står still och bara letar. Flera gånger sa jag högt för mig själv: "alltså, är jag såhär dum i huvudet eller?", "hur svårt ska det vara? Den MÅSTE ju finnas här nånstans?" *går ut och försöker öppna luckan med våld* Nä. Alltså, jag måste gå in på macken och be dom hjälpa mig öppna min tanklucka. Uh. Det här blir ett pinsamt ögonblick i mitt liv... tar två minuter att samla mod... sitter still. Tänker. Fan. De kan ju inte tillverka en bil där det inte är helt självklart var man öppnar tanklocket? Vid det här laget har jag tryckt på alla knappar som finns i bilen. Alltså alla. Allt från spruta kylarvätska till att rycka ur handbromsen extra hårt. Till slut går jag ut och smäller till tanklocket hårt i frustration och VIPPS, DÅ öppnar den sig. Klart som fan man skulle använda våld - det är ju trots allt en tysktillverkad bil...
 
Sen åkte jag iväg och dunkade fransk syntpop halva vägen, sen blev kanalen risig och då blev det flamländsk rock istället. Om ni bara visste vad ni går miste om... Väl framme hämtade jag Erika som sken som en sol och åkte hem till Luxemburg!

Fredag!

God morgon,
 
Det är alltså åter dags för fredag, hurra!
 
Det är många bra saker med idag, jag slipper min morgonträning. Annars morgontränar jag måndag, tisdag, onsdag och torsdag. Egentligen ett pyttelitet pass typ 3x25 armhävningar, 3x25 sit-ups och 3x25 upphopp. Men det måste ju vara bättre än ingenting och det blir ju en del när man lägger ihop allt. Jag har alltså gjort 600 armhävningar sen jag kom till Luxemburg *klappar mig själv på huvudet*. Kanske, kanske blir det här året då jag inte går tillbaka till alla butiker jag köpt skjortor i och klagar på fabrikasionsfel: "Den är skjortan bara måste vara felsydd i ärmarna? Just runt överarmarna är det som ett tält!?"
 
Annars lirar Sverige hockey och även om jag är måttligt intresserad av sporten så är det ju ändå ett landslag. Det är ungefär som med handboll för mig - bryr mig överhuvudtaget inte alls förrän det blir landslagsmatch, då slås alla cylindrar på, WAAA!!!!
 
Dagen till ära som också råkar vara alla-hjärtans-dag så dyker Erika upp här ikväll. Eller. Hon landar i Bryssel och jag åker dit och hämtar henne. Det ironiska här är att hennes flygtid från Bromma till Bryssel är typ 1 timme och 50 minuter och min bilresa till Bryssel tar 2 timmar och 10 minuter. Men det blir väl rättvist att båda får resa lite...
 
Jag ska förlora min tankningsoskuld idag till nya bilen också och försöker pumpa in i ett mantra i skallen att: "Det är diesel, inte bensin, diesel, inte bensin,diesel....." det vore ju olyckligt om jag var lite disträ i ett litet ögonblick och tog fel. Jag blir ju lätt disträ och får höra då och då "AMEN DU LYSSNAR JU INTE" nä - och vet du vad? Då råkar det vara som så att jag uppenbarligen tänker på något som är mer intressant än vad du säger så då får du väl höja dig ett snäpp!? Det är i alla fall en egenskap som jag ärvt rakt av från min mamma, även detta "mmm"-ljud (som betyder att; jag-hör-i-ditt-tonfall-att-jag-ska-bekräfta-något-men-bryr-mig-inte-vad-det-är,-men-fortsätt-att-prata-du) ptja, ni förstår säkert hur traumatisk min uppväxt har varit.
 
;)
 
Trevlig helg allihopa!
 

Ett spännande land, detta Luxemburg

Moien! (=Hej, på Luxemburgska) [Mojjen]
 
Luxemburg är egentligen ett helt sinnessjukt land. Utöver att det är ett skattefiffelland som lever gott på att utländska företag finansierar landets mycket höga välstånd genom att fly beskattning på hemmaplan så är det flera andra saker som gör landet väldigt märkligt. Det är en slags humor samtidigt som man vill slå sig själv i ansiktet för att det ens tillåts. Några få nedan:
 
*Bara en sån sak att polisen ser mellan fingrarna ifall Lux-registrerade bilar kör för fort eller gör andra överträdelser men mer än gärna bötfäller Belgare, Fransmän eller Tyskar.
*För att skaffa ett alkoholtillstånd på pub/restaurang måste det vara skrivet på en Luxemburgare. Detta "hyr" man vanligtvis för mellan 500-900 EUR av valfri Luxemburgare i månaden.
*Eftersom Luxemburg som nation inte kan diskriminera andra nationaliteter på arbetsmarknaden (i enlighet med EU-bestämmelser) har de satt som ett krav att alla som jobbar i Luxemburgska offentliga sektorn MÅSTE kunna Tyska, Luxemburgska, Franska och Engelska. Klarar man av detta och vill köra buss kan man se fram emot en månadslön á 7000 EUR, alltså strax under 70 000 SEK. För att köra buss. Man kan ju förstå varför hälften av de röstbemyndiga Luxemburgarna jobbar offentligt...
 
Det finns flera andra exempel - men ni hajjar ju ungefär vad det är för typ av skurkstat.
 
Nu till något helt annat! Jag brukar själv aldrig klicka in mig på youtube-länkar och sånt. Men det här klippet  mellan Amerikanska marinen och Spanska kustbevakare är riktigt roligt. Jag lovar att det är värt tre minuter!!
 HAAAAAAHAHAHAHAHHAHAHA!!!
 
"...and a bird, which is now sleeping"
 
Hahaha, ROLIGT!

Full fart framåt!

Mors!
 
Med bakgrund av att jag är en kille som uppskattar rutiner så försöker jag etablera en så vanlig vardag som möjligt. Ny stad, nya människor och nytt språk gör ju att det är lätt att bli förvirrad. Men jag brukar tänka att så länge man har en någorlunda basplan så har man ju alltid något att falla tillbaka på och det håller jag på att etablera här, när det kommer till det mesta; mathandling, träning, tvätta och sånt jox.
 
Exempelvis har jag fallit tillbaka på mitt ungkarlstvättindex, dvs - när det bara finns två kalsonger kvar i lådan är det tvättdags. Det var det ikväll. Tvättmaskin har jag här hemma och även om allt står på franska kan man ju gissa sig till en del. Ha. Trodde jag ja.
40 grader, vit eller färgtvätt. Det ska ta en timme och 8 minuter. Rimligt - visst?
 
Maskinen går igång, jag ställer mig och styr i ordning min kalasmiddag bestående av potatismos, köttbullar och gräddsås - lingonsylt fanns inte att köpa. Här har man majonnäs till allt. Alltså allt. Men plötsligt börjar det gå igång något som jag först trodde var ett brandlarm men icke - det är tvättmaskinen som piper högt och alarmerande och felmeddelande F17 kommer upp på skärmen. Jaha? "Ja men det är ju så självklart! Det är ju F17!" Eller vad fan tror dom att man ska tänka? Nu begränsas ju tankeförmågan något i och med att detta brandvarningsljud genererar en del stresshormon. AAAAHHH!! TÄNKA TÄNKA TÄNKA. Medan mitt liv passerar i revy spottas det ut ett gäng lösningar:
 
1. Lägga sig i fosterställning på toalettgolvet med kudde över öronen.
2. Slå sönder maskinen.
3. Fly! Ta en långpromenad och hoppas att "det fixar till sig".
4. Allt ovanstående
 
Sakta men säkert börjar logiken träda in och jag börjar leta efter en instruktionsbok, även om det skulle stå på franska kanske man får nåt tips av eventuella bilder. Nähä. Hittar ingen. Börjar undersöka vad som kan vara fel. Tittar in i maskinen. Allt är alldeles torrt. Aha. Vattnet ska skruvas på någonstans ja. Leta leta leta. Skruvar på lite prylar, kör igång maskinen och taaa-raaa!!! Problemet löst.
 
I övrigt har jag vart rätt duktig ikväll. Sprang en runda i snöblandat regn, diskat, fixat matlåda (ironiskt, eftersom en av sakerna jag såg fram emot i Luxemburg var att slippa Sjökringlan och nu står jag o lagar matlåda, hmpf) och utöver det har jag diskat och gjort chokladbollar! Det var ju också en ordentlig chansning. Havregryn? Jag drog till med nåt i vanlig ordning. "Alltså det här - det här bara måste vara havregryn!"
...och det var det! Seger!
 
Jag försöker hålla mig till tysk-språkiga produkter, det känns mycket bättre än att handla franskt. Nu ska jag förse mig med en kopp te och sula iväg några shysta ord på Wordfeud och sen är det god natt.
 
Adjö!

Bryssel

God kväll,
 
Nu är jag återigen tillbaka till min 30 kvadratmeter stora kommandocentral i Luxemburg efter ett litet äventyr i Bryssel. Vi var ett härligt grabbgäng på åtta personer mellan 24-30 och med de ingredienserna kunde man ju kanske ana utfallet, kort & gott: det blev ett rätt händelserikt dygn.
 
Det tog ca två timmar att ta sig från Luxemburg till Bryssel och vi var framme runt ett-snåret vilket, tamtararam! innebar att Liverpool-Arsenal spelade match. Vi var framförallt två som ville se matchen och de andra hakade på. Efter drygt 19 minuter ledde Liverpool med 4-0 och det var ju inget kul alls - så vi stack därifrån. Skitmatch.
 
Nu skulle det minsann turistas! Mat! Belgare är ju ett lustigt folk, allt ska friteras. Pommes frites med majonnäs och en friterad våffla på det. Det täcker ju hela kostcirkeln. Att belgarna inte är världens fetaste folk är ju en gåta. Men! - eftersom vi var turister så var vi ju tvungen att pröva på lite prylar.
Nöjd kille.
 
Äter man mycket salt & fett kan det ju lätt leda till att man blir törstig. Lyckligtvis är Belgarna inte bara bra på salt och fett utan öl också! Just öl är en stor del av den Belgiska kulturen vilket gjorde att det faktiskt var som upplagt för en hederlig gammal pubrunda (efter de obligatoriska museem, monument och parkbesöken förstås). Vi hade bland annat tittat upp ett ställe innan som har världens största utbud, 2004 olika sorter. Det tyckte vi i alla fall lät spännande och kilade förbi där.
Det fanns att välja på.
 
Plötsligt slog klockan 19:30 och vi hade bokat bord på Belga Queen, en restaurang i ett gammalt stort bankvalv. Häftig miljö. Vi startade lite lätt med tre flaskor champagne och ostron och gick sedan vidare med en avsmakningsmeny bestående av carpaccio med tryffel, sniglar, vaktel och någon vit chokladbomb av något slag.
 
Det var första gången som jag prövade både ostron och sniglar och jag kan väl inte säga att jag tyckte något av dom var särskilt speciellt. Ostron ska ju vara så himla fancy pancy, men, nä, (snickers är mycket godare) - kul att prova iaf. Sniglar då? Nä. Smakade inte alls särskilt gott, snarare motsatsen, men också det - roligt att prova! Däremot var carpaccion SVINBRA och chokladgrunkan var helt okej. Efter middagen kilade vi ner i deras källare, där hade de bland annat ett cigarr-rum som halva gänget gick in och tog sig en cigarr. Men jag & Nils som är så jävla väluppfostrade och inte röker stannade utanför med en mojito och drog igång stämningen på riktigt ifrån DJ-båset.
Lessons learned: Att hoppa och fota samtidigt tenderar att ge suddiga bilder.
 
Efter restaurangbesöket tog vi vid där vi slutade - en turist-& pubrunda. 
Upplyst fin byggnad. Check. Älskar för övrigt att jag fick med en av Bryssels många lampor på bild. Som kuriosa när vi ändå är inte på Belgien och lampor så kan jag berätta att de har lampor längs hela motorvägsnätet i hela Belgien. Dock är det så dyrt att låta lamporna vara tända så de är släckta mellan 00:00-04:00 - alltså ungefär då när det är mörkt ute. Smart va?
 
Plötsligt kilade vi förbi en absint-bar, sådana har vi ju inte i Sverige (eller Luxemburg för den delen) och vi tog oss för pannan - men, har vi sulat i oss sniglar, friterad potatis med majonnäs och Belgisk ful-öl så är det ju bara att fullfölja vår roll som "turist". Jag vet att jag vid det tillfället särskilt tänkte att mamma skulle vara ordentligt stolt över mig när bartendern frågade om vi ville ha en stark eller medium och jag resolut sa: "MEDIUM!" Att medium sen innebar 70-procentigt gift behöver ju ingen få reda på. Det viktiga var ju att jag tog ett förnuftigt, moget och adekvat beslut.
David, förväntansfull. Nu misslyckades vi lite granna här eftersom man skulle tända eld på shotten och låta sockret smälta på nåt vis. Vi liksom eldade lite granna och sen slocknade elden då drack vi upp allt och svalde sockerbiten. Lite fel, ja. Men asch. För övrigt kan jag ju nämna att absint hamnar i samma kategori som snigel.
 
Runt 01:25-snåret tänkte vi kila in på en klubb som huserade i en gammal kyrka men just den kvällen var det bara öppet för medlemmar. Då delade vi upp oss, jag & Tim kilade iväg på nattligt uppdrag och hamnade på The Havanna Club medan de andra stack till nåt ställe som hette [Fjus]. Efter ett par timmars klubbande var vi lite trötta och norpade en friterad våffla doppad i choklad med glass och kom hem till hotellet runt 03:35. Mums.
 
De sista krigarna i vårt sällskap var hemma 07:30 och med det kan man väl sammanfatta att det blev en kort men väldigt intensiv helg i Bryssel. Personligen tyckte jag det var superroligt, dels med Bryssel men också de nya människorna jag har träffat. Härliga killar. Kul!
 
Veckan som kommer blir faktiskt en vecka i hälsans tecken. Kan man tänka sig...

Ölprovning på fiendeterritorium

God morgon,
 
Jag vaknade precis av att jag sparkade till foten i sänggaveln av misstag. Jag har nog brutit minst fyra ben i foten. Det här med sänggavlar är ju helt idiotiskt för oss som sover på mage med armarna vid huvudet, alltså en hand under kudden och en ovanför vid ansiktet. Det gör ju att man inte sover högst upp vid väggen och således kommer ner i sängen och vipps! Så har nån idiot byggt ett stopp, som att sängen ska ta slut där? Pah!
 
Nåja, jag & Nisse var på ölprovning igår. Vi visste innan att man skulle få smaka på åtta sorter och peta ner en hamburgare på det. Fint. Vi trodde att det var små ståbord som man fick typ två-å-två men ack. Här skulle det umgås. Plötsligt sitter vi vid ett långbord (!) med 30 (!) danskar, nån britt och polack/tysk också.
 
 
Till att börja med avskyr jag danskar sen jag fick duktigt med stryk som 8 bast på Bornholm av en inavlad familj på fem syskon. Men där satt vi i alla fall. Djupt inne på fiendeterritorium. Hög puls, skelande ögon, lätt adrenalinstinnig - för snart kommer det väl en smocka, tänkte jag. En snabb tanke var ju att jag skulle slå först, men i vårt numerära underläge valde jag att vara passiv. Sen har jag svårt att se att Nisse skulle backa upp mig om jag sträckte mig över bordet och lappade till någon...
 
Nå - tillbaka till ölprovningen. Viktigt var ju att först fastställa att vi pratar engelska. Jag tänkte inte spendera kvällen med att försöka tolka dessa geggamojja-i-munnen-folket. Det blir ju bara jobbigt att sitta med google och snabbt dunka in "hvede deje megoalajj faj deh?" osv osv. Men bryggeriet vi skulle testa öl ifrån hette Fur och vi fick testa följande:
 
FUR Porter kan vara den vidrigaste smörja jag prövat medan FUR Frokost och FUR Hvede faktiskt var helt okej. Nu var ju den här ölprovningen lite speciell då det liksom inte var någon limit för vilka kvantiteter man fick prova. Det var liksom ölbuffé. Jag hällde upp två glas öl totalt tror jag. Sen satt dansk-fan bredvid och fyllde på jämt och ständigt. Jag hade liksom inte samma kroppshydda att hänga med så jag tittade lite lätt på klockan och ba:" Fan. 19:40 och jag är stenpackad...". Jag tittade på Nisse som bara kastade ett flin tillbaka och hävde i sig ett glas till och slickade sig om munnen. Slut. ...och så kom det in nya och nya och nya...
 
Sen kom såklart diskussionerna in på historia och deras anspråk på Skåne. Suck. *himlade med ögonen*
"Skip the talk about Skåne, you should aim for something better, what do you say about Geneta!? It's quite similar to Copenhagen, we don't understand the language there and the area is almost all flat which suits your Danish leg muscles..."
"The stupid Swede is giving us his land for free, let's size it!"
 
Varsågod.
 
Vi ragglade hem vid 23-snåret, det fick inte bli en alltför blodig kväll eftersom vi ska in till Bryssel idag och turista. Tintin, choklad, pedofiler och musslor ska det tydligen finnas gott om. Spännande!
 
Au revoir!
 

Promenera mera

Idag är första dagen som jag inte haft något planerat efter jobbet. När klockan slog hemgång så drabbades jag av ett sånt där "Jaaaa......happ!" Vad göra. Tänka tänka tänka. Äh, jag går en promenix. Tänkt & gjort.
 
Jag vandrade runt i stan och sen i ravinen en sväng hummandes på "aaaaaall byyyy myyyyseeelf" och tog några slöfoton på stället.
 
Men så kom jag på att det skulle vara roligare att gå med något mål, så jag gick ut på jakt efter *tamtararam* vårtecken! Det är ju alltid roligare att göra något med ett fastställt mål och sickna fynd jag gjorde!

Luxemburgisk Maskros? Ja - tydligt vårtecken. Check
 
Knoppar på träden, jajjamänsan. Klart vårtecken!
 
Med det uppdraget slutfört började jag ta mig hemåt och gick förbi turistbyrån och bad de rekommendera lite restauranger och sånt och sa att jag hade tänkt börja spela fotboll och undrade vad de hade för lag i Luxemburg. Ut från turistbyrån gick jag med en 448 sidors bok om olika sporter i Luxemburg. Alldeles nyss såg jag att den till och med var på två olika språk! Både Franska och Tyska. Härlig kvällslektyr va.
 
Sen gick jag vidare och när jag var uppe i ett crescendo av "AaaAaaaAAALL BYYYYYY MYYYYYSELF...." råkade jag snubbla förbi slottet, eller stället där Hertigen av Luxemburg bor dårå. Där står det någon som är ensam på riktigt, (inte sånt där låtsasmartyrkräk som jag själv alltså) han var så ensam att jag var tvungen att fota och hänga ut honom, här är den sorgliga kraken:
Nej, det är ingen vaxdocka.
 
Jaha, det var min torsdag minsann. Imorn är vi några som ska på ölprovning och i helgen är vi ett grabbgäng som ska till Bryssel. Mums! 

Bättre sent än aldrig

God kväll!
 
Äntligen har jag fått tag i mina nya löparskor! Min nya hyresvärd knackade på förut idag och räckte över ett paket i handen. Jag öppnade dörren i mina white-trash mjukisar och nån svettig t-shirt varav den väklädda hyrevärden i full kostym + slips nästan ryggade tillbaka i avsmak. Vi började i alla fall och snacka och det tog liksom aldrig slut. Vi diskuterade hans köksföretag och hans kafferosterier han äger. Utöver det kaffebönor i allmänhet, restauranger i Luxembourg, Scania och ett eventuellt övertagande av Volkswagen, vi pratade Luxemburgisk politik, internettäckning, möbler, bilar (men det kan jag ju inget om så vi bytte snabbt ämne till trädgård), jag visste inte riktigt hur jag skulle formulera mig utan att det skulle låta korkat så jag körde på bara. Hundra procent.

"erm... just to something completely different than cars, the garden behind the house.."
"Oh, yes - you see the tree over there? It's a magnolia tree, very beutiful flowers and beside it you have the cherry tree, also absolutley fantastic when it blossoms..."
"Yeah, nice, well... ehm, would you mind if I planted some potatoes during the spring?"
"Whahahaha, potatoes? SURE, hahahaha....potatoes..."
 
RÄTT SVAR! Satans trevlig hyresvärd. Han avslutade dessutom med att bjuda in mig på middag nästa vecka, "I'll show you some great wine made in Luxembourg - not too far from here actually". Mums.
 
Men! Tillbaka till dom förbannade skorna!
 
Efter tips från Sofia på jobbet köpte jag ett par löparpjux från Start Fitness i England. Det skulle tydligen vara en bra sida. Likadana prylar till bättre pris. Det var den 4e januari och jag såg fram emot att ta emot skorna kommande veckan. Riktigt så blev inte fallet. Det blev ett så kallat boomerang-köp. Tack Sofia ;) Man kan väl säga att det är de mest omiljövänliga skorna jag beställt givet resan nedan. Men nu, en månad efter jag beställt dom är de alltså framme i Luxemburg! Hurra!
 
Date & TimeLocationDescription
                30 Jan 2014 21:23             Hub 3 - Birmingham
Your parcel is on its way back to Start Fitness
                24 Jan 2014 04:55             Oldbury
Your parcel is with your nearest delivery depot in Oldbury
                23 Jan 2014 23:24             Hub 3 - Birmingham
We have your parcel, and it's on its way to your nearest depot in Oldbury
                22 Jan 2014 18:26             Kolding
The parcel is in transit on its journey to local delivery destination. Track your parcel here for regular updates.
                17 Jan 2014 13:26             Segeltorp
The parcel was refused by the recipient and has been returned to the sender.
                17 Jan 2014 13:26             Segeltorp
We were unable to deliver your parcel please contact your sender for more information
                10 Jan 2014 16:28             Segeltorp
Unable to Deliver
                10 Jan 2014 11:16             Segeltorp
The parcel was refused by the recipient and is being held at a local depot awaiting further instruction from the sender.
                10 Jan 2014 11:16             Segeltorp
Unable to Deliver
                10 Jan 2014 09:32             Segeltorp
Your parcel is on the vehicle for delivery
                10 Jan 2014 04:50             Segeltorp
Your parcel has arrived at the local delivery depot
                09 Jan 2014 11:32             Malmö
The parcel is in transit on its journey to local delivery destination. Track your parcel here for regular updates.
                07 Jan 2014 22:52             Unna Hub
The parcel is in transit on its journey to local delivery destination. Track your parcel here for regular updates.
                07 Jan 2014 06:19             Hub 3 - Birmingham
Your parcel has left the United Kingdom and is on its way to Sweden
                07 Jan 2014 03:29             Hub 3 - Birmingham
We have your parcel, and it's on its way to your nearest depot
                06 Jan 2014 17:18             Newcastle
We have your parcel and it's on its way to you
                06 Jan 2014 16:13             Newcastle
Your parcel is on its way

Bekymmerslöst och bekymmerslöst...

...Alltså - innan någon säger "åh, vad härligt det låter" så måste jag naturligtvis berätta om mina motgångar. Folk som bara ska slänga runt ett romantiskt skimmer om sin vardag jämt och ständigt (alltså hela fejsbuck-sfären) är ju vansinnigt ointressanta.
 
Kille drabbad av motgång
 
Så! Inte nog med att typerna på Arlanda ansåg att jag överskridit vikten på bagaget så tyckte de att jag hade för mycket handbagage också. Jag packade verkligen så som jag tänker mig att tjejer packar innan de sticker på charter; ALLT SKA BARA NER, satt mig på väskan och började dra i dragkedjan, drar, drar, fan, drar fram och tillbaka, stannar halvvägs, svettpärlorna börjar tryckas fram ur ansiktet.... små tankar borde formuleras "behöver jag verkligen ha 16 skjortor med mig? ...å andra sidan vad gör en skjorta för skillnad i vikt och utrymme" arrggghhhh, drar hårdare i dragkedjan och swooop! Det gick!
 
...Sen vänder jag mig om och ser att jag glömt packa ner datorn. Fuck. Suck. Jag säger högt för mig själv: "Aja, Lufthansa skiter väl i om det är nåt kilo hit eller dit."
 
Väl på Arlanda var det en tjej som höll på att läras upp och eftersom det skulle bli ett jobbigt extra moment att ta betalt 600 pix (100 kr per kilo extra) så gick det igenom. "Egentligen har vi nolltolerans men..." Mums! karma! Hurra!
 
Nåja - motgångar var det ju. Helvete. Jag var och storhandlade i måndags och eftersom alla produkter har text på franska (några på tyska) så blir det många konstpauser där man stannar upp och långsamt stönar ut ett: "Jaaa-ha...". Det är ju en sak om man letar efter just specifikt utrotningshotad Schweizisk alp-anka, då kan man ju google-translejta det lite snabbt och sen "AHA!" rycka tag i rätt pryl och gå vidare. Men här skulle alltså kvantitetshandlas. Jag skulle ha ALLT. olja, vinäger, konserver, sallad, tvättmedel, trasor, filmjölk, ALLT.
 
När jag kom hem sen och packade upp allt såg jag hur Nils rynkade på ögonbrynen och sa:
"Intressant..."
"Vadå?"
"Ja, ditt nyinköpta toalettpapper."
"Vafan är det med det? Alla måste väl skita?"
"Jo, men var det meningen att det skulle vara lila och dofta viol?"
"...öh?"
 
Nä - det var det inte. Andra spännande upptäckter sedan dess, jag köpte:
*Valnötsost, när jag var på jakt efter något Philadelphia-liknande
*Laktosfri filmjölk (jag är alltså inte laktosintolerant)
*Syltsocker, när jag skulle ha vanligt socker
 
...För övrigt kan jag inte rekommendera bredbar valnötsost. Alltså - verkligen inte.

Luxemburg

God kväll!
 
Jag har inte varit särskilt aktiv på det här stället de senaste fem åren, men numera kanske jag har lite mer tid över och kan sula bort lite tid och ventilera lite funderingar här igen. Det är nämligen så att jag flyttade till Luxemburg i söndags! Närmaste bestämt Luxemburg i Luxemburg, dvs huvudstaden i landet. Det är via Scania som jag befinner mig här och jag kommer att vara här i sex månader.
 
Nu har jag varit nere i Luxemburg fem gånger förut så allting här är inte jättenytt för mig även om det förstås blir lite annorlunda att bo på ett ställe än att vara incheckad på ett hotell några dygn.
 
Nå, Luxemburg då. Det ser ut ungefär såhär:
Inte just nu dårå eftersom det är februari, men det är en stor ravin kring staden som är rätt fin. Personligen råkar jag bo precis i dalgången på väg ner i sänkan så mobiltäckningen är väl inte helt 100%, men benmuskler får man på köpet.
 
Vi är tre musketörer som jobbar på kontoret här nere, jag, Nils & Emil. Ett härligt gäng. Just nu är visserligen Emil i Dubai, men jag & Nils arbetar hårt och sitter och plånkar på tangenter och försöker sjunga varannat ord av ramsan: "ritsch, ratsch, fili-bom-bom-bom, fili-bom-bom-bom, fili-bom-bom-bom" så snabbt vi kan. Det är inte så jävla lätt ska ni veta, pröva själv vetja...
 
Man blir rent av så torr i strupen att den måste fuktas regelbundet. Nils har ställt sig i PS4-kö (dvs, konsolen Playstation 4 som är nytt, är slut i Luxemburg) och har därför iscensatt en gerillaaktion mot lokala tv-spelsförsäljaren. Idag gick vi förbi där efter jobbet och butiksägaren sa: "oh, you're the guy who sent all the e-mails?" Det slutade med att Nils blev lovat att få det imorgon och när jag såg hans glada skimmer över ögonen tog det inte lång tid förrän han föreslog; "äh - ska vi ta en öl?"
 
Det är lite så livet känns här än så länge, rätt bekymmerslöst. Jag tror att det här blir en trevlig vår!