Woohoo! Här händer det saker!

I tisdags satt jag och Nico och åt hamburgare med varsin grogg och sen var han och rotade i sitt skafferi och kom tillbaka med abcint och en flaska jäger. Då plockade jag fram några öl och sedan var kvällen full utav finska dialekter, cross skiing och skratt. Plötsligt kom Erika förbi och höjde på ögonbrynet men föll genast för devisen: "If you cannot beat them, join them".

Likaså Zacharias åkte på samma medicin och sen våldgästade vi Erik för att slutligen hamna i ett tämligen förvirrande fjäderkrig hemma hos Nico. Resultatet påminde om den där dagen i tjernobyl...

Igår lallade undertecknad runt i minus nio och snöyra och ställde sig själv frågan varför man inte hör ett ljud från global warming sympatisörerna för att sekunden senare sparka till en fotboll hård som en glasskål. Det är väl inte meningen att det är foten som ska studsa iväg efter en konfrontation med en fotboll kan man ju tycka...

Hemkommen, svettig och iskall på samma gång med en målmedvetenhet i blicken slängde jag mig i soffan och satte mig bredvid Erika som satt och plånkade på datorn. Efter några ord hit och dit, ett leende här o där och en blick ut på rådande snöstorm så föll det sig så att en resa till Milano blev konsekvensen. Tacksåmycket. Nog kan det vara trevligt med ett miljöombyte i mysiga april :)




För övrigt kom jag nyss tillbaka från en dodgeball-turnering som hifs anordnade, vi var i vanlig ordning ett glatt ekonomgäng som visade upp oss i turneringen. Reslutat från matcherna? Mja, det var så snurrigt där inne att jag inte kommer ihåg nåt alls...

Avslutningsvis vill jag bara töntifiera den där busschauffören i stockholm som gick ut i tv för att han var arg för att bussföretaget hade en slipspolicy som han vägrade följa för att det "är varmt och jobbigt". Jag vill även informera herrn att panta burkar, studera vidare eller starta eget företag utan slipspolicys är möjliga alternativ. Stackars liten :) Puss!
Citatet "I krig och kärlek är allting tillåtet" kommer från boken Don Quijote av Miguel de Cervantes.



Korvfest

Det var lördag igår och vi hade en liten förfest till curlingen på tv samtidigt som en music quiz avhandlades.

Det var jag, Sebbe, Erik & Zacharias som socialiserade och blandade rosa pantern med falcon export. Av någon anledning började vi prata om mat och...
Pontus: "Fan Erik, kommer du ihåg när det kostade 10 spänn för en falukorv på willys, den där eldorado?"
Erik: "Den som båda vi köpte som du sen sa var asäcklig?"
"Ja, nåt så in i helvete oätlig, det var så sjukt ovärt pengarna!"
"Jag har kvar min."
"Haha, va? Ät den inte!"

Men plötsligt står Erik med en frusen falukorv i högsta hugg och säger "förlåt". Mina ögon spärrades upp och jag kan idag konstatera ett blåmärke på smalbenet.


Det här eskalerades en bit och...

Svaret på frågan: hur många slag med ett alluminiumbaseballträ tar det Erik att slå sönder en frusen falukorv i två delar efter ett flertal öl, en curlingförlust och mycket upp-hajpande dunka-dunka? är ...*trumvirvel* TRE SLAG!



Efter detta spektakel gick vi till en tysk förfest och spelade circle of death sen vandrade vi vidare till en slags mellanfest närmare stan där vrestling var ett återkommande populärt nöje för alla utom inredningen. Därefter fortsatte kvällen på Voda och Husaren även om mitt förkylda jag vandrade hem tidigare vilket visade sig vara ett bra beslut då jag idag i princip är helt återställd. Hurra!

Det var en himla trevlig afton med mycket skratt och oväsen :)

Skål på det!
När fåglarna badar i sand skurar sandkornen bort smuts som fastnat i fjäderdräkten.

Biologisk lågkonjunktur

God afton gott folk!

Igår bakade jag och Erik negerbollar och eder samhällsupplysare, akademiker och deprimerade arsenalfan kan nu avslöja att....*trumvirvel* tamtarararam!!! Det fungerar utmärkt som frukost!

Igår hamnade mitt immunförsvar under siege och därför inhandlade jag iadg ett storpack berocca, en flarra Vitamin Defefence och (ifall De-Evigt-Segerrika-Vita-Blodkropparna-a-lá-Sjögren skulle besegras, ha! tror jag på det själv eller?) 200 gram tyckasyndommigsjälv-choklad.

Föresten såg jag en bild på mitt kära fotbollslag i sköfvdes variant av LT:


Övre raden, sex från vänster, där står jag! Hm, min mobilkamera kan ha passerat bäst-före datumet...

Då, under cupen i lördags lyckades jag med bedriften att rycka loss mitt högra skulderblad. Det känns så iallfall. Jag går numera runt och praoar som Berit_87 och släpper då och då ut ett "uhuu"-ljud.

Just då är det vansinnigt synd om mig.

Men! Nu när jag känner mig som halvdöd skall jag skapa liv! Jag och Erik ska odla! Basilika, chili och timjan kommer att spira i våra lägenheter inom kort. Woohooo!


I mjukglass finns det ett förtjockningsmedel som utvinns ur tång.


OS vs Champions League

Blev sjukt lurad av en frisör häromveckan. Jag gick och frågade efter en hårkräm och så la hon en fyrkantig burk i min hand som jag i förtroende glatt pröjjsade. Hem for jag och slängde upp lite hårgrejs i håret och börjar undra vad det var för nåt egentligen. CLAY står det på burken i mindre text.

Jag kände mig dum och arg. Jag hade gått och köpt lera. Mumsig brunfärgad Lera.



Jättebra. Stoppa ner skallen i det där ba.

För övrigt har jag en fanatisk flickvän när det kommer till det här förbaskade OS. Hon ska se allt. Precis allt. Skidskytte, Curling, hockey, kälke, curling, bob o allt vad det heter... och missförstå mig rätt - jag är oerhört glad att ha en sportintresserad tös. SÅ LÄNGE DET INTE KROCKAR MED CHAMPIONS LEAGUE.

Och jaja, jag kan väl kompromissa och sådärva. NU kollade vi skidskytte och den där svennen Ferry vann, skitbra!!

"Kan vi byta till 6an, det är en kvart kvar av Lyon-Real Madrid!"
"NEJ! Alltså, byter du kanal nu, då, då...!"
"Men han har ju redan vunnit?"
"Amen vi ska se det här, titta nu vad glad han är, nu reser han skidorna i luften!! Jag får rysningar!"
"Men vafan? Vi kan väl..."
"SCHHHHHH, nu blir han intervjuad! Byter du kanal blir jag jätteledsen!"


Björn Ferry


20 minuter senare:
"ehm...nu kan du få se fotbollen, eller... hehe.. ere slut nu?"
"..."
"Vad blev det då? *skiner upp som en sol*
*Vrider på huvudet 45 grader och svarar med ett iskallt och ironiskt leende* "Jag. Vet. Inte."

OS - Champions League 1-0.

Men imorn lirar Arsenal. Jag låser in mig från 17:00. Bara de med Arsenalemblem på tröjan får entra min utpost.

Åtminstone 129 jounalister dödades år 2004, mer än en tredjedel i Irak.

Wohoooo!

Hallå där!

Har haft en del att göra och det är därför det varit glest med uppdateringar härva!

I fredags besökte jag svärföräldrarna för första gången och innan jag stack dit gjorde jag en egen kort guide i huvudet med ämnen som inte kanske skall tas upp för att främja en trevligare kväll:

*Politik
*Sex
*Manchester united

Vi pratade istället om segling, logistik och aktier. Det var en fantastisk kväll med god mat. Jag tror att jag blev godkänd.

I lördags hade jag cup med Våmb och vi torska första matchen men sen sade vår nya tränare att: "Nu är det FULL FART FRAMÅT som gäller!" så vi pangade in fem mål i nästa match, gick vidare från gruppen, slog sönder ett lag i kvarten och körde över nästa lag i semin och krossade de andra finalisterna och så vann vi 5000 schpänn. Tacksåmycket. Schelv grämer jag mig fortfarande över att jag skulle gjort mål i finalen om inte vår egen forward råkade rädda mitt skott på motståndarnas mållinje. Lite Bendtner över det hela tyckte jag...

Igår prövade jag att fira alla hjärtans dag utan warcraft. Det kändes lite tomt i början, meeeeeeen sen blev det kanoners dag ändå.

Föreläsningsdags! Tjohoooooo!
Karnevalen i Rio har firats varje år sedan 1723.



Ha! The Gunners march on!

Johnny skrev till mig på fejsbuck i tisdags: "På onsdag dör Arsenal!!"
haha.. *ok* svarade jag och satt och log. Nu ler jag ännu mer :D



Abou Diaby

Stackars Johnny.. Liverpool knackade på dörren och fick en hink vatten på huvudet.

Det är så det brukar se ut. Jag står och fånler medan JB är bitter. Tamtararam...


Enligt medeltida engelsk folktro så var det på alla hjärtans dag, den 14:e februari, som fåglarna parade sig.

Ett stycke internetjox




Ah, jag ser det framför mig, året är 2057:

Lyxfällan säsong 97 är nu säkrad. Även Färjan, Ullared, Paradise Hotel och Grannfejden har numer aldrig haft så många ansökningar.

Idiocracy är verklighet.

SSU:s ordförandes barn är avunsjuk på morshan som en gång för länge sedan fick åka diskobil med blå ljus.


Kondoren är den tyngsta rovfågeln med sina 12 kilo.


Melodifestivalen & misär

Hallå?

Låt nummer 5 med Anders Ekborg, The Savior var väl värd att gå vidare?

Road salt då? Amen eeeeeere ett schämt eller?

Jag är chockad och fylld av aioli. Mina två kommande veckor är späckade med träningsvärkgnäll. Jag är fan helt destroyed. Mina ben lyder inte order från hjärnan. Jag vågar knappt sätta mig någonstans i vetskap om att jag måste anstänga muskler för att så småningom resa mig. 

Igår kväll kände jag direkt att jag behövde omsorg & omvårdnad till dagen därpå. Hemtjänst dök upp i huvudet rätt snabbt. Med hundögon och en ynklig röst underrättade jag Erika om att jag behövde bli ordentligt ompysslad och visst gick hon med på det. Efter ett "Hurra!" somnade jag in i harmoni.

Men när det väl blev morgon och jag var klarvaken och stirrade upp i taket, oförmögen att röra en fena låg hon och sov som en stock. Jag hade panik! Jag var ju ute på Kåren dagen innan, så jag låg i sängen spikrakt i "begravningsposition", var uttorkad i munnen och hade ont i muskler mellan varje revben i magen. Jag var alltså nära döden imorse men det slutade med att jag rullade ner på golvet, simmade bröstsim bort till kylskåpet och skickade fram frulle och tände ljus.

Förstår ni hur lurad jag kände mig?


Erika Gustavsson?


Strandad val?

Nu skall undertecknad halsa godis, injicera coca-cola i tinningen och spana Johan Falk del tre. Tjoohooo! 
En igelkottsunge kan inte rulla ihop sig förrän den är 11 dagar gammal.

De e skoent

Man tror att man kommer bort från mångkulturen när man åker från Södertälje till Schövde men det är raka motsatsen. Jag skriver ett arbete i mikro b med en chines som är lika bra på engelska som jag är på finska, jag lagar mat med en tysk och pluggar matte med pakistanier. Koeeeer e vend!

Imorn är det "after ski"-tema på kåren och vi ett sjukt skönt gäng som ska bygga en snöborg under dagen som vi sen ska ha världens, alltså världens förfest i! Gratis förfestlägenhet som är rivbar och inkluderar kalla drinkhållare. Pontus Sjögren likes this.

För övrigt såg jag en del av reprisen från den här partidebatten. Ehm. Jag börjar få förståelse för hur uttrycket "banka in vett i skallen" kan ha myntats fram... Det värsta med bedrövliga ting är att man lätt glömmer bort dom för att det blir enklast då.

Som ibland, då, då tänker jag på fotbolls-VM. Tänk alla sköna grillkvällar där man hade dragit ihop ett gäng och kollat Sverige spöa på nåt lag i VM. Dom uteblir nu. Ibland tänker jag på det och så blir jag ledsen. Sen blir jag vansinnigt arg och vill kasta stolar när det kommer fram en (oftast) tjej eller nörd (eller uh, hemska tanke, både och) och fäller någon så jubelidiotisk kommentar som: "Det är ju bara ett spel", "Du får väl heja på något annat lag då?" eller "aja, det är ju EM eller VM snart igen".

Det är bara ren tur att jag inte haft några vassa föremål omkring mig...

Iallafall! Partidebatten ja, det gör mig en smula förvånad att varannan person man möter på stan genomsyras av så kassa värderingar. Själv värdesätter jag frihet, rättvisa och ekonomisk tillväxt. Sätt ett O framför och vipps så blev du såsse.

Om man skulle bli Polsk medborgare kanske... Gdansk here I come!
Alla hjärtans dag firas till minnet av Sankt Valentin, en präst som levde i Rom på 200-talet. Enligt legenden dog han martyrdöden för sin tro på kärleken.

Allah akbar!

Hallå där!

Jag har drabbats av en släng av kronisk depression sen förlusten i söndags mot united. Men igår var jag o Malle o handlade och sen styrde vi upp en ost & vin-kväll med Emma & Karro så då kändes det lite bättre. Dock hamnade jag i en spännande diskussion med Karro von Jönköping om religion och hintade fram att jag tyckte att det var synd att man ska behöva ty sig till gud för att få en smula hopp och då blev hon UPPRÖRD. ARG. RAWR! 

Inte för att jag slängde fram det här argumentet men om Arsenal förlorar mot några som kallar sig Red devils torde ju det vara A Failure From God. Jävligt maktlös snubbe där uppe, united är nämligen ondska i pur form. Styr upp det gud. Tacksåmycket.

Om jag tvättar mig fem gånger om dagen kanske hela united får hosta :)

Lätt värt ett försök, funkar det inte är snubben där uppe skyldig mig en flarra schampo...


På söndag besegras Chelsea. Annars stänger jag in mig och så syns vi lagom till Premier League-starten i augusti.


Ordet tunnland kommer ursprungligen från den areal som motsvarar en tunnas utsäde.