Hörde jag ett benbrott?

Hallå, min internettid är lite begränsad så jag ska bara förvarna för att det kan bli en bloggpaus då risken är hyfsat stor att jag kommer bryta alla ben o armar i kroppen idag.

Vi ska spela såpfotboll. En stor pressening läggs ut på en gräsmatta, sen häller vi på såpa på hela och sen lirar vi fotboll five a side :D

Må vi krossa vårt motstånd till atomer, vi är ju, trots allt - ekonomer. Amen.

Stadsdelen Bronx i nordöstra New York har fått sitt namn från smålänningen Jonas Jonson Brunk. Han köpte ett stycke land i vad som 1639 kallades Nya Nederländerna som med tiden kom att kallas Brunks land, sedermera Bronx.Om det blev mycket alkohol?

Ingen aning, jag kommer inte ihåg nåt.

Vi hade sittning igår dårå. Men vi började klockan halv 4. Då var det förfest. Klockan 6 var det sittning till 9, sen hade vi mellanfest på 'Bryggeriet' (ekonomernas plejs) och vid halv 12 gick vi ner till kåren. Det blev liksom succé, sen såg jag att det gick en buss ut till mitt lilla in-the-middle-of-nowhere ställe kvart över 2, jag blev helt salig!
För, av nån anledning så är det bara jag på hela bussen som går av då. Aldrig någonsin under hela min första vecka nu i Skövde så har någon annan än jag stigit på- & av bussen på Ökulls busshållplats.
Nevertheless, det var jävligt roligt igår :)

Jag vaknade klockan 8 idag. Helt stört, det är extremt ljust i mitt rum, jag ska försöka göra nån form utav anordning... Jag lider typ utav grav sömnbrist då den kära sängen jag har till förfogande påminner om ett cementblock från öststaterna.
Jaja, jag har mycket vaken tid, det är bra. Då upplever man mer, haha. Jag gjorde en "Johannes" runt 8, men det gav inget vidare resultat. Folk sover tydligen längre än till 8 efter en extrem utekväll. Fan ere här?

Det är matfestival i Skövde atm, och det råder full aktivitet i stan, det är tivoli och massor massor med tält med mat i. Jag ska ta mig inåt schtan för att undersöka saken senare med mitt nyfunna crew.
Jag hade egentligen tänkt att blogga runt 8, när jag vaknade. Men eh, det är ju som sagt, lite problem med internet, det lever sitt eget lilla liv här ute. Just nu sitter jag faktiskt på familjens dator. Man är väldgt ensam utan internet ska ni veta, jag känner mig stundtals som en digital emo, och det, mina vänner är inget man vill. Kanske blir det bättre om jag skär upp handlederna med hårddisken, vet vet...

Iallafall, dag lirar ju Arsenal-Newcastle så jag raggade ihop en liten krets igår. Jävligt konstig blandning av människor. Mer om det i nästa inlägg, jag måste borsta tänderna. Men det funkar, alla är trevligt och sköna.  Vi ska se matchen tänkte vi. Sen är det Singstarkväll och ja, levern får helt enkelt må bra en annan period i mitt liv.

Högaktningsfullt
Akademiker Sjögren

Skrattar bäst som skrattar sist...

Hej bästa läsare, kul att Du fortfarande hänger med ;)

Jag är egentligen ingen person som gnäller. Det tänker jag inte göra nu heller, bara lämna lite objektiv information om mitt boede för tillfället.
Jag bor 15 km utanför Skövde. Till och med utanför en liten liten by som heter Varnhem. Vägen till min bushållplats ser ut såhär:

Den svenska lantliga idyllen. Åh, vackert.

Dock står det på min busshållplats "BRA ATT VETA - tiderna från denna hållplats är ungefärliga" ... Dom går väldigt sällan, max, max, max två gånger i timmen. O när jag kommer hem på kvällen så är det så extremt mörkt att jag inte ser ens dikena. Jag hör bara att jag går på en grusväg, och ser hela stjärnvalvet gnistra. Alltså, Mordor är ljust jämfört med min hemväg efter busshållplatsen. Nu är den kanske bara 150 meter, but still ;) hihi..

Internet brakar samman då & då på kvällarna. Mobiltäckningen likaså. Jag saknar varmvatten i fyra dagar men har blivit dirigerad att duscha typ, i grannens garage. Det luktar verkligen olja överallt där och hänger fula saker överallt och mitt i står en vit duschkabin. "och om nån undrar vad du gör där, säg att du är Ninos kusin, okej?"
"ööööööhhh, visst"
haha, helt stört! Men kul med lite omväxling, jag är en man som tar det med ro. Det finns säkert värre saker att oroa sig över. Hihi.

Haha, jag bor ju med en kanadensiska och jag tycker att jag generellt sätt är bra på engelska, det flyter på och jag har lätt för att prata, men igår laggade jag som fan. "Do you know where the öh, the you know eh... hmm... the what we in sweden call 'durkslag' is? haha"
Aja, i övrigt flyter det på vaaaa ;)

Igår var det fest ja, det blev succé! Pubrunda i stan och sångerna avlöste varandra, det dånade i varje pub: "EEEEEEKONOMER ÄR FÖDDA Å VA BOSS! VAD SKULLE SKE OM VI FICK SE ETT SVERIGE UTAN OSS?"
Sen gick vi vidare till "Kåren" dårå, hah, tequila 30 spänn ;) Såe, det gick ju som det gick. He he he...

Alla är fan jävligt softa här faktiskt. Det är väldigt få 08or här, men extremt många från Göteborg. Jag tänkte konvertera några stycken. Vissa uttryck har jag svårt för, typ "gött" det passar liksom inte in någonstans, eller "tatt" TAGIT heter det, TAGIT, inte "tatt" herregud... :D

Idag hade vi brännbollsturnering. Det finns ju olika, vad ska vi säga... "grupper" på skolan, typ dom som läser dataspelstillverkning, datadesign (alltså, alla über-nördar) heter "SKHUM" och ekonomerna heter "SKÖEKON"
iallafall, SKHUM hade haft sittning igår och klankat ner på ekonomer. Det är tydligen en bitter fejd. Och idag så mötte vi dom på brännbollsplan. Det var verkligen nördar :D haha, sånna där som man vill ta hand om, ge en macka typ. Dom utstrålade lönnfetma och osäkerhet. SKÖEKON anföll och anföll.
Det kommer en "lyra-boll" som var hur lätt som helst att ta, men datanörden missade den och folk ur SKÖEKON skrek ut: "HAHA, LAGGADE DET ELLER!? HAAAAAAAHAHAHAHAHHA"
Eller "OJ, HAR DU MUSARM?" Dom stackarna vågade visst inte säga någonting tillbaka nu. What a pity...
Sen skulle deras macho-nörd slå, han var liksom nördledaren. Haha, kaxigt gick han fram, men han missade alla tre slag! SKÖEKON var inte långsam med att att påpeka...:
"Det var det SÄMSTA, det SÄMSTA, det SÄMSTA vi har sett, Det var det SÄMSTA, det SÄMSTA, det SÄMSTA vi har sett!!!"

Stakars nörd, han bröt ihop. HAHAHAHAHAHAHAHA!!!!!!!!!!

Jaja, imorgon har vi sittning! Blir kalas!
Auf wiedersehen!


På Bahamas finns det en klassifiering gällande stark vind. Om det blåser en bananvind så blåser det så hårt att bananerna på träden rycks loss och ramlar ner på marken.

Mycket upp & ner nu

Chaaa
Min morgon igår var helt störd.
Jag vaknar av ett fruktansvärt ljud, det låter som nån står och skjuter på huset! Med igenlimmade ögon sliter jag mig upp, skriker: "RYSSEN KOMMEEEEEEEEEERRRRRR!!!!!!" och beväpnar mig med en lampa.
Efter ett tag inser jag att det är någon som borrar, hur mycket som helst. Klockan var ju bara kvart i 8... Nåväl, tänkte jag, det är väl bara att gå upp! Så jag går in i duschen. Det kommer inget varmvatten... Jag kilar ner och frågar lite, och det kommer inget varmvatten på fyra dagar. Jag måste gå iväg 300 meter för varmvatten. Suck. Sen gick jag till datorn och internet är lite ur fas här ute. Ibland fungerar det, ibland inte.

Vi hade en tävling igår som hette "skattjakten" vi var kanske totalt 130 st i lag om 5 som skulle leta reda på grejjer på ett papper. Det var allt möjligt te.x; ett brudpar, en röd sportbil, ett badkar, en madrass, en militär, en barnfamilj, en gräshoppa, en bit heltäckningsmatta, en dalahäst, en hund, en isglass osv osv osv. Helt störda grejjer, det skulle vi släpa till campus. Men vi använde lite fantasi och jag o köpte en sån här röd ferrari-godis som sportbil. Sen hämtade vi iof en säng från ett hus. haha... vi hämtade ett brudpar från ett konditori, ett sånt här som står på tårtor. Skövde är ju en militärstad så vi kapade helt enkelt en ur ett skyttekompani som kom cyklande.
Det mest störda var nog när det var en kvart kvar av tiden. Vi låg typ först men hade slut på idéer. Så gick det förbi en tant runt 70 som jag hugger tag i:
"Hej, hörre du, bor du här?"
"...va...hm.. nja..."
"skulle vi kunna låna ett badkar av dig!?"
"...nää, alltså.. nä men det..."
"...Du kanske har en bit heltäckningmatta vi skulle kunna få låna då?"
"jamen det har jag! Följ med här"
Så släppte hon in fem unga killar i hennes lägenhet, haha. Då passade jag på att fråga:
"Du råkar inte ha en dalahäst också?"
"jooooo, en jättefin, men den är värdefull, väldigt värdefull"
Det var en stor, en äkta. Mycket fin dalahäst. Men den fick vi låna. :D

Det slutade med att vi vann tävlingen. Vi kommer komma med i "Kårkatten" tidningen och så fick vi lite krims krams.

Idag är det iaf pubrunda. Min sista buss hem går 23:15 och den tar inte jag. Jag sover fan vid kyrkan. Pax för att ta med mig extra varma kläder... hehe. Det blir intressant hur den här kvällen ska sluta. Åh, jag har första föreläsningen imorgon 09:15. Önska mig lycka till!


Svarta streck på en streckkod motsvarar siffran ett, de vita mellanrummen motsvarar siffran noll. Tillsammans bildar en lång kod som innehåller all information om varan man kan vilja veta.

Startskottet avlossat!

God afton.
Första dagen är avklarad.
Jag har träffat massa trevligt folk och det har varit mycket rund-guidning. Trevligt. Dock hade jag vissa koncentrationsproblem då kvinnoradarn gick för full gång åt alla kanter, långt i bakgrunden av mitt medvetande hörde jag nåt brus; "...och i hus G, där sitter prefekterna som..." *Radarn ger utslag, sjuksköterskeprogrammets studenter ankommer från väst - sydväst*

Således har jag en fragmentisk kunskap om högskolans lokaler men är fullt medveten om att bl.a sjuksköterskeprogrammets elever klär i mörkgrönt!
O nollningen ja. Hm. Tja, ÅH vad jag vill lägga upp foton! Jaja, jag har iaf skapat mig en slips i kartong som nästan går ner till knäna. Detta vackra ting är jag tvungen att bära i två veckor i streck. Så fort jag lämnar mitt hus. Annars får man gå i en hel kartong istället för bara slippsen o.s.v. Allt ba eskalerar till det värre!

Vi hade massa lekar ikväll. Snarare tävlingar. Och jag klarar verkligen inte av att förlora, jag har nån form utav allergi, jag får galenskaps-syndrom osv. Jaja, vi vann ju dårå. Förutom en brandvarnare som pris fick vår grupp anfalla högste ordföraren på Ekonomerna (SköEkon) , en blond småfet tjej runt 24 bast.
Jag & Frida hällde två hinkar vatten över henne varav två stycken malin kastade två hinkar mjöl på det :D Haha, klibbade på ganska bra minsan...

Tyvärr hade min kåravi inte blivit registrerat ännu så det blev lite trubbel... Jag fick inte kröka på ekonomernas place liksom. Dah. Men jag gick ut och kollade läget ändå på kåren. Det var stort! Stort stort stort! Fast jag kände mig jävligt dum. Där står jag med en gigantisk slips i kartong och en brandvarnare i ena handen...
...Well, jag fick ju massa uppmärksamhet  iaf...

Har föresten en skön kille i klassen som heter Igor. Haha, som Draculas buttler!!! Jag har fan inte hört att nån annan heter Igor asså. Nevertheless, han var alright.

Imorgon väntar gratis fika och skattjakt. Det blir nog bra... Och nu ska jag verkligen slänga mig i sängen. Jag skiter i att mitt hår är fullt utav mjöl (war damage från en utav tävlingarna) jag är bara ruskigt trött just nu.

The winner takes it all...
Genomsnittsåldern för en Porscheägare är 49 år och för en Harley Davidsonförare 52 år.

Skövde är fint

Hey
Idag bestämde jag mig för att anlägga en visit till Skövde stadskärna, in till city va.
Jag grämer mig över att jag glömde en kabel hemma - jag kan nu inte lägga upp bilder från mobilen. Suck.

Det är fint i Skövde. Emedan Södertälje stad ligger som i ett U med backar åt båda håll så är Skövde platt. Idag var det ruskigt varmt också.  När jag kom in till stan gick jag en vända. Handlade lite på Åhlens och Brothers. Sen slog jag mig ner vid ett pannkakscafé! Extremt bra måste jag säga. Jag tog nån form utav jumbo-meny, fyra stooora pannkakor, grädde, sylt och så valde jag päronglass. Där satt jag kvar ett tag och läste i min superbok; Operation Garbo.
Detta eminenta café låg i "Commerce", Skövdes svar på NK.

Därefter mötte jag upp en snubbe, Björn, och handlade 4-5 böcker kurslitteratur a lá 900 SCHPÄNN! Nya kostade tramset 1800, så jag gjorde en bra affär iaf ;) Man kan säga att min fortkörningsböter nu minskade från 2800:- till 1900:-.

Jag insåg idag att jag tänker mycket. Jag hade ju liksom ingen att prata med... haha. Det var liksom Pontus vs. Skövde. Runt fyra exploderade min lilla del i hjärnan som skrek efter sällskap. Jag är ju en social person, så, när jag såg en tjej i min ålder med rådjursögon, mörkbrunt hår i hästsvans så skrek min JAS-röst inuti huvudet: "Attack, attack, attack!"

Så jag gick fram och pratade lite, sen fortsatte hon prata så jag satt mig bredvid henne på bänken. Hon var 22 och hette Sandra och hade bott i Skövde hela livet och jag fick reda på massor. Skövdes alla fotbollslag till exempel ;) och rätta uteställena, "Bogrens" och "Husaren" är tydligen bra. Haha "Bogrens" låter som en snickerifirma. Samt en smula fördomar mot stockholmare: "jamen, den dialekten låter så överlägsen, lite ytlig"Jag var en mikrosekund ifrån att muttra fram ett: Tjaaa, det kanske finns skäl för det stumpan" men jag är bra på att känna igen sociala vibbar så, jag lät bli, hihihi...

 Jaja. Sen är det matfestival nästa vecka i Skövde. Då blir det utomhus-bio och grejjer vettni. Det är i Skövde det händer! ;)
Vi diskuterade lite invadrare o så också. Dom hade ett plejs här "Ryd" som var som Hovsjö, på gott o ont. Jag fick en fixidé om att lägga armen runt henne och sensuellt viska: "du vet, Södertälje tar emot fler Irakier än hela Nordamerika..." En sån raggarreplik skulle definitivt bli en killer. Men av någon anledning kom jag av mig...

Vi satt och pratade i två timmar, sen skyndade jag mig iväg till bussen för att åka hem, men den missade jag..... nästa gick 1½ timme senare... så jag satt mig på donken, tog en latte och fortsatte läsa min superbok. Haha, måste citera ett litet utdrag ifrån den. Sovjet har invaderat Sverige och Finland och tagit stora delar av Sverige, Göteborg är nästintill underkuvat. Men det finns ju civila med vapen...:

Artellerielden kom efter sex minuter. Den låg rätt i målet. Göteborgs markförsvar hade ingen framskjuten stabplats mer.
     Roman Kowalsky såg hur mässlokalerna flög i luften från sin grupperingsplats i Liseberg tvärs över gatan. Var fanns fiendens eldledare? I generalkonsultatet!
(Sovjets ambassad - där det råder diplomatisk immunitet) Iskall av raseri kramade han sin illegala Kalasjnikov.
   - Följ mig, ropade han till sin hemvärnstropp medan han sprintade upp mot S:t Sigfridsplan. En KGB-vakt försökte förgäves säkra porten men en kort salva från Kowalsky tystade honom. In genom porten och uppför trappan till residenturan sprang Kowalsky med sin främlingslegion av hemvärnare hack i häl. Polacker, tjecker, ungrare, jugoslaver, turkar från Bulgarien. Ingen av dem älskade precis Ryssarna och de flesta hade missat kvällskursen om krigets lagar. I Göteborg tog det tvärt slut på den diplomatiska immuniteten.


Haha, det ni! Tänk på det nästa gång ni hör skottlossning i Södertälje. Södertälje kommer aldrig att kuvas ;)

Jaja! Nog för ikväll. Nu ska jag slå på en film och äta chips. Imorgon börjar allvaret!


Alfred Nobels bror Emil Nobel dog av en explosion i brödernas laboratorium där de båda exprimenterade med sprängolja, föregångaren till dynamiten.New headquarter established!

God afton

Jag glömde min trench-coat hemma och Arsenal förlorade. Puh. Ett streck över det, nu går vi vidare ja!

Jag har anlänt till Fort Ökull af Axvall och upprättat min kommandocentral på tredje våningen med sjöutsikt mot öst. I skrivande stund sitter jag med värmeljus, chokladpraliner och en smula reggae. Det känns bra.
Till middag har jag avnjutit mikrad lasagne och så slet jag av några salladsblad, så enkelt - så genialiskt!

Så, nu har jag till slut flyttat hemmifrån. Äntligen är det nog med alla samtal med BRIS. Fan, jag blev värsta kompisen med telefonisterna. Jag hade ett jävla problem när jag fyllde 18... "Du är ju för fan 18 bast, du är myndig, du är vuxen, du får väl klara dig själv nu ditt mobbade as!!!!!!"
Då kom jag på den genialiska idén att vara Joel, 16, med astma, piercing i ögonbrynen & aktiv vänster-rebell. Det gick hem minsan. Då fick jag massor med stöd och sympati. Hmpf.
Skämt åsido, mina föräldrar har varit snälla, ibland ;)

Det finns kebabhouse i Skövde! Och inte bara det! Det finns en del i Skövde som heter "Rånna" samt ett annat plejs här som heter "Rosenlund".
Fan ere här? Jag har flyttat till ett nytt Södertälje, fast med 10000 studenter & exklusive Bagdad. Fan, jag kommer tappa det Irakiska språket helt. Tur att Syrianska är rotat djupt.

När jag packade igår hittade jag lite glömda reserver... så det ser ut som en alkoholist har flyttat in här. Jag har med mig två vinflaskor, två champagne, ett litet set utav vodka flaskor, 3 öl och 5 cider. Haha :D

Internet dog igår, ber om ursäkt till alla jag msnade med :)

Om allt regn i atmosfären föll på en gång skulle det falla 25 millimeter regn över hela jorden.

Sverige rustar upp...

HALLÅ!
Det kan väl inte bara jag som fått brev från försvarsmakten? Jag har ju för fan redan mönstrat....
Det är ett brev med ett USB-minne i, och så står det att jag behöver internetuppkoppling.
Nu i skrivande stund ska jag undersöka saken.


Ha, dom söker specialistofficerare och folk till nån aspirantutbildning. Känns som dom valt ut folk utifrån mönstringsresultatet. Det är väl lika bra att känna sig smickrad...

Testet var jävligt avancerat fan. Det rabblas upp massa information snabbt på skärmen, man skulle veckla upp brevet och där låg det som en karta full utav prickar. Sen går det snabbt på skärmen, man ska leta prickar och dra med en penna här o där och hjärnan arbetar snabbt.
Tillslut ska man ha ritat massor. Då ska man veckla sönder kuveret och göra en kub av linjerna och urskilja några siffror som man ska skriva in på skärmen.
I'm impressed. Ballt test.


Jag ska nog inte bli specialistofficer... hihi...
Men jag tackar försvarsmakten för ett 122mb USB-minne. Tack så mycket! :)

Aja, jag MÅSTE packa nu. Herregud!


Vi föds utan knäskålar. De är först utvecklade vid sex års ålder.

Det finns ju en gräns vad som är mysigt & inte...

...jag tänker mig att det blir smockat ikväll.

Sådär smockat att man beställer tre drinkar direkt och sen sitter man där vid sitt fäste. Som Arsenals motto; "The deeper the foundations, the stronger the fortress" och det stämmer överallt.
För de obildade med ett sug av kunskap - a lá översättning; "Ju djupare förankring, desto starkare fäste"

Så, logiker som jag är kan jag inte annat än att konstatera att tre drinkar är bättre än två!

Nå, nu har jag några ärrenden att ta tag i. Vi syns ikväll. Adjö!

Jonathan Frakes vägrade raka sin rygg i sin kärleksscen med Martina Sirtis i filmen "Star Trek: Nemesis". Rygghåren fick därför tas bort på digital väg i efterproduktionen.Mina försvarsmekanismer fungerar utmärkt!

Goddag!
Igår var det en väldigt upp-&-ner dag, både känslomässsigt & ekonomiskt.


För, börsen gick ner 3,6 procent men jag erhöll ju presentkort från mina arbetskamrater. Sen hade jag skatteåterbäring på 2600:- som jag tänkte kvittera ut idag. Men igårkväll när jag var påväg till fotbollsträningen så kom jag på hur otroligt skönt det skulle vara att betala liiiiite mer i skatt. Bara lite grann. Tänk vad många bra saker staten kan göra om jag betalar lite mer i skatt?
Mina böner blev hörda och en snubbe hoppar ut i gatan och vinkar lite. Jag vaknar upp ur min dagdröm och saktar in. Långsamt går det upp för mig att det är en snubbe i uniform. Det står nåt på den... AHA! (I) Det står POLIS.

"Hej, du körde 69km/h på en 50 väg"
"Öh, jaha"
"Körkort tack"

och vipps, 2800:- schpänn försvann.
Fyra arbetsdagar raderades ut ur mitt liv. Men men, shit happens. Sen kom jag på att jag har en vinst på 200:- i trisslotter som jag ska hämta ut. Så, allt som allt så går det ju jämt ut.

Kanske investerar staten mina fortkörningsböter i bättre högskola & universitet? Dessutom har jag åkt för fort varenda dag i snart 2 års tid, så man kan säga att jag betalat 3,6 spänn om dagen för denna lilla förmånn. Om det är värt det?
Nä.
Men det känns lite bättre nu...
Är man en enorm kaffedrickare och dricker 100 koppar kaffe på fyra timmar lider man stor risk att dö av koffeinet man då har fått i sig.

:'(


/ Mina arbetskamrater på Redovisning & Ekonomisupport

Se så rara dom är :) Sen fick jag presentkort 600 schpänn på akademibokhandleln. Passar mig utmärkt. Kurslitteratur är typ svindyrt. Om en vecka börjar jag läsa Mikroekonomi, Extern redovisning & en preparandkurs i matematik och bara till Extern redovisning kostar litteraturen 1000 spänn, tusen schpänn!

Stört! Det är liksom en tiondels Full-HD vägg-tv.

Ska bli skönt med ledigt några dagar innan avfärd... men jag är lite kluven. Jag kommer att sakna så många. Samtidigt ska det bli kul att träffa nya människor och börja uppgradera sig.

På lördag morgon drar jag.
Genom förädling och förbättrade produktionsmetoder har man ökat sockerinnehållet i sockerrör från det ursprungliga 3 procent till ungefär 17 procent i dag.

Allt har ett slut!

...Och imorgon är det sista dagen på jobbet.

Det känns liksom lite sorgligt. Mina kära damer på jobbet har ju liksom blivit som kompisar nu... och plötsligt klipps banden ba av *ZACK*  :'(

...och min kära, pålitliga, skattefinansierade kaffemaskin!? Asså, vi hade som en relation. Den var hemmafru. Den fanns alltid där för mig när jag pausade från arbetet. Helt slut ställde jag min Arsenalmugg i dess hand varefter jag tryckte på "café latte". Dag ut & dag in. Vi litade på varandra.

Märta & Kerstin lärde mig att banka den på glasrutan så att kaffet skulle falla i bättre. Allt flöt på så bra... *ställde muggen på brickan* *DANK* *DANK* *Välja mjölk/socker/storlek- typ av kaffe* Sen spelade den en melodi som påminde om ett 57k modem, och vipps; Klart!

NÄ! Uhuu.. jag klarar inte mer.... :(

Nej, måste läsa mer i min bok, Operation Garbo - Del II. Sverige är under attack från Ryssland, nu jävlar!
Gotland är Sveriges sjöfattigaste län med endast 87 sjöar.

Utfall

Igår var jag inte alls sugen på att gå ut. Vesper, Johnny & Paco ramlade in hos fort Sjögren kring ett. Det var ju Arsenal som lirade så Pacs var givetvis full hela dagen.
Föga oväntat vann Arsenal. Att united bara fick 1-1 idag mot Newcastle gör att man nästan längtar att gå till jobbet för att sprida lycka omkring sig ;)

Men men, det blev som det blev och runt åtta kilade vi hem till Thomas för förfest och vid kvart över 11 så vandrade vi ner mot södra stadskärnan för en visit till vårt kära O'learys. Måste vara den stundande lågkonjunkturen som tvingat O'learys att höjja garderoben till 40:- Jag skulle allt vilja skicka dit en spion från kommunen som kollade hur mycket av det som redovisades... haha.

Cherry & JB

Väl där inne träffade man alla gamla vanliga. Det är inte så mycket nytt. Men vad gör egentligen det - man har redan vaskat fram sina guldkorn som man stannar och pratar med. Och det kryllade av dom igår!

Som Rikku, överlevande från Island. Man liksom skiner upp när man ser honom, han är friden själv. Sitter där och ser nöjd ut. Utstrålar harmoni och ba ler. Han skulle kunna konvertera ett gäng emos till scouter med en enda blick.
Sen träffade jag Andreas Matsson
, haha, vi var bundisar när jag bodde i Nykvarn när jag gick  i femman. Vi brukade spela krocket, fotboll och palla äpplen. ...Och mobba Martin Storm, haha, vi var en jävligt skön trio faktiskt.
HAHA! Jag kom på en gång när jag o Matsson var på ICA i Nykvarn! Vi hade hört att man kunde panta en flaska, snabbt ta tillbaka den, panta igen, o igen o igen. Vi tänkte således bli rika. Så vi hade tre pantflaskor och gick in på ICA med små busiga miner. Vi var lite nervösa och tog oss snabbt fram till pantautomaten. Andreas började panta och visst fungerade det!!! Men när mätaren stod på 18.50:- så stannade maskinen. Vi ba wtf!? o gick o hämtade personal. När dom kom dit frågade dom hur mycket vi pantat och vi drog väl till med: "typ 20 stycken" då sa dom okej, låste upp och kollade bakom i maskinen.
Vad vi inte hade räknat med var att dom just tömt den på flaskor. Där inne fanns bara tre pantburkar... ÅÅÅÅHH Det var jävligt pinsamt. Hihihihi, vi rusade ut därifrån ganska snabbt ;D

Jaja, sen träffade jag en från fotbollslaget; Anas. Det var första gången han var på krogen haha, och, tja, det är inte alltid lätt att vara ny i Sverige. Vi träffar Martina Sundvisson & Jenny där, morsar lite och sen säger han lågt till mig medan han pekar på Martina:
Anas: "Ey, Pontus, hon där, vad kostar hon?"
Pontus: "Hahahahaha!!!!, tja, det börjar väl bli höstrea så, en öl kanske? hahahaha!!!"
Anas: "nemen äliiit, va kosta?"
Jag är helt seriös nu när jag säger att jag höll på att dö av skratt. Jag fick verkligen ingen luft! Tillslut fick jag reda ut ett par begrepp för min kompanjon... hihihi


Thomas under siege!

Nåja, resten av kvällen flöt på och vi landade på efterfest hos Pacs. Pacos syrra, Cecilia, aningen påverkad... bara aningen... ;) fick värsta rycket. Hon började diska och sen kokade hon kaffe och spetsade till kaffet med whiskey! Ett, två tre, SUCCÈ. Sen drog jag mitt strå till stacken och startade igång lite redig Enya. Det blev typ hur bra som helst asså.

Det blev en kanonhelg. Nu ska jag lägga mig o läsa Operation Garbo - del II.
På återseende!
En grupp skogsfåglar på Nya Guinea, pitohuierna, har giftiga fjädrar och giftig hud. Ett rovdjur som fångar fågeln i munnen reagerar instinktivt och spottar ut fågeln igen.

Håll till godo

Status: Dagen efter, och det är fotboll för hela slanten.
Chelsea-Portsmouth 14:30
Aston Villa - Man City 16:00
Man U - Newcastle 17:00
Valencia - Real Madrid 22:00

Asså, ni ser ju vad ni ser!!!!!!!!! Inga skitmatcher direkt. Således har jag & Pacs införskaffat:
4 dl gräddfil
400g sourcream & onion chips
16 portioner chokladpuddingspulver
2 liter coca cola
2 liter juice, granatäpple & ananas
3 paket holiday-dip
1 liter mjölk
150 gram viltskavsgryta
2 grillade kårv me brö

För övrigt vann Arsenal igår, dom masakrerade WBA med 1-0

Nasri

Kanonutgång igår! utförligare version publiceras mellan tredje och fjärde matchen. Håll till godo!


En trollslända kan flyga baklänges lika fort som den kan flyga framlänges.Så logisk är det:

Det finns femtiotvå fredagar per år. 52.

Så länge man inte heter Jeff & Alexander så finns det några fredagar som inte går ut på att kröka sig sönder & samman.
Idag är en sån fredag :) Idag är det en filmfredag.

O ja.

Chocklad & film, ett framgångsrecept som heter duga.

Om du multiplicerar 111111111 med 111111111 får du produkten 12345678987654321.Veckans krigare:


Jessica Landström, forward i svenska landslaget

Motivering lyder:
Jessica Landström är en komplett krigare. En organisk version av JAS. Denna kvinna befinner sig vid Sveriges front och bedriver konstant Jakt, Attack & Spaning. Landström är så orädd för sina motståndare att hon stundtal uppfattas som arrogant. Häromdan gav hon kroniska mardrömmar till den Kanadensiska backlinjen som hissade vit flagg varje gång vår amazonkvinna kom rusandes. Denna sköna barbar är en fantastisk ledargestalt och en lysande representant för svensk fotboll. Hon är inte bara snabb & teknisk. Hon ser bra ut också ;)


Sverige möter Tyskland i kvartsfinal på fredag. Det tyska målet är som ett städ, Sveriges Landslag - en hammare. 
Se bara här hur fröken trashar sönder Danmark:

Vilken kvinna...Ja, Tyskland, nu dör ni!

När ett piggsvin är i fara springer det snabbt bakåt mot angriparen och sticker in piggar i dennes hud.Lisa Magnusson
Lisa Magnusson, skribent på aftonbladet


Du är precis samma fenomen för mig som Blondinbella är för, ja, halva befolkningen; jag råkar läsa ditt skräp för att du på nåt vis, lyckats nå ut till folk. Det är inte intressant - det är tråkigt & värdelöst.

Lite från dagens "krönika" som handlade om den nya lagen om civilkurage:
"Jaha, troligen kommer det snart ett lagförslag om att man skall tvingas ingripa ifall man blir vittne till ett brott. Och tänk, jag vet PRECIS vad det är för några som kommit på det där. Det är den där priviligierade sortens folk som säger saker i stil med: "Ingen enda mänska vill göra ett vettigt handtag längre."
"Man kan inte straffa folk för att de skiter i riddarkodex och bara bryr sig om sitt eget skinn när det hettar till. Jag tänker att det måste väl räcka med att vara laglydig själv. Jag har ingen lust att se till att andra också är laglydiga. För jag är inte polis, så varför skall jag göra polisens jobb?"
 
Alright, såsse, jag går förbi och visslar på "don't worry, be happy" när du blir våldtagen och får pannbenet insparkat, för jag vill ju inte göra polisens arbete, brrr. Hur skulle det se ut?
Tjura ner dig du över att det blir 'en lag', men det är ju blott för att människor tänker som du. Regeringen har liksom förstått att dom måste hjälpa folk att tänka i det här landet, somliga klarar inte riktigt av det. Därför blir nåt så självklart en lag, stumpan. Det är väl lite sorgligt, men i och med att det finns sånna som Du, så behövs det uppenbarligen...

Annat trams från din dig:

"Dåligt: Att de borgerliga verkar se vård inte som en allmänmänsklig rättighet utan som nåt slags privilegium som bara skall tillkomma den som sköter sig och kan betala för sig. Bland annat vill de blå att psykiskt sjuka skall hållas ansvariga för sina handlingar och dömas till fängelse istället för vård om de begår brott, och man vill också i lag förbjuda vård av illegala invandrare och undangömda flyktingar - ja om de inte själva kan hosta upp pengar till notan, vill säga. Tjaa, går det inte att privatisera tillräckligt kvickt så kan man ju åtminstone alltid tillämpa det som tydligen alltid var grundtanken med privatiseringsidén: Finare vård till det fina folket, ingen vård alls till de trasiga och små. Kristdemokraterna velar och det säger väl allt om hur goda och fina de är egentligen. Jesus skulle ha skämts för er, era äckliga, hjärtlösa moralister!"


Det värsta jag vet är folk som yttrar sig om saker och har åsikter utan att läsa på först. Det är det här, fröken Magnusson, som retar ihjäl mig. Jag respekterar igenomtänka argument. Man får ju tycka olika. Det är okej, okej? Men du tenderar att se allt... lite som du vill. Hur vore det om fröken - som uppenbarligen vill framstå som någorlunda seriös - kunde läsa på lite först och kontroll-läsa sina texter fyra-fem gånger innan hon publicerade, hm?

"En gång när jag var i Stockholm försökte jag fråga förbipasserande vad klockan var. Fyra personer gick förbi utan att låtsas om mig fastän jag vet att de hörde, den femte stannade och svarade."

...Öh, ja? Som man bäddar får man ligga ;)

Nej, världen är orättvis och stockholmare borde dö. Vad är det inom dig som triggar dig till att gnälla på på allting? Min spontana tanke är att du bara fick trasiga leksaker som barn.

Jag tänkte ta upp lite fler saker, men jag ska på fotbollsträning nu, men jag skickade en litet kommentar till din blogg, hoppas du läser det här och bättrar dig, pröva att skratta lite använda lite mer humor. Tips från coachen ;) adjö!

Ett kosmiskt år är de cirka 240 miljoner år det tar för vårt solsystem att fullgöra ett varv runt centrum i vår galax, Vintergatan.Lägesrapport Augusti

Det är lördag, en fantastisk dag. På vikingarnas tid var lördagen dagen man badade, lögardagen. Nu för tiden spelas dom flesta Premier League matcherna på denna dag och föräldrar brukar låta sina barn äta godis på denna, helgens första dag, lördagen.
Visst känns det bra att insupa lite fräsch kunskap såhär på morgonkvisten?

Idag ska jag städa hela huset och försöka kombinera det med bröllop i Trosa & utgång i Linköping. Nu sitter jag här i mina favvomjukisar med ett glas juice och lyssnar på; "Mike - over my shoulder".
Jag har 7 arbetsdagar kvar inom Södertälje kommun innan jag tar mitt pick o pack och kilar iväg. Jag tycker faktiskt att det är jävligt kul att jag inte känner en enda person vid min nya destination. Det går bra nu ;)

...Det vore ju dock kul om man hittade en bostad, att tälta kan ju vara mysigt ibland men...

Ryssland slår sönder Georgien, Kina startar igång OS och syrran ska börja gymnasiet.
Det händer många saker just nu.

Hajar har inget skelett av ben som andra fiskar och ryggradsdjur utan deras skelett består helt och hållet av brosk.

Jaha, då var mitt samvete stillat ;)

God afton.
Jag satt och lyssnade på rix fm på jobbet idag, sen blev det reklam och jag lyssnade på en snubbe som sa: "Hur skulle det kännas om du vaknade upp imorgon med 50 kronor mindre? Skulle du kunna klara dig utan dom och gå vidare? Och hur skulle det kännas att vakna upp och känna att du kan ha hjälpt att rädda livet på en människa? Stöd cancerforskningen, sms:a 'Besegra' till 72900"
Så, jag hoppas att jag mår jävligt bra imorn, för jag smsade iväg 50 schpänn omedelbums.

Egentligen har lust att skicka några sånna sms till! Jag är så trött på alla jävla snyft-historier som publiceras hela tiden, man liksom råkar läsa även fast man inte ens vill;

Hilda, 37, är sjukpensionär och har 11 ungar, varav fyra ungar har Aspengers syndrom, hennes man, Åke 50, är schitzofren dvärg och fick kicken från sitt tivoli med motiveringen: 'han var för lång'. Hilda vet inte hur alls hur hon hennes familj ska klara sig.
-Jag har försökt att få karln in i militären, men dom skrattade bara och hånade honom, dom sa att man måste ha fyllt 18 först... snyft.
Två av barnen, Rutger, 25 & Taco, 22, har drabbats av tumörer i ben och armar vilket gör att lemmarna måste amputeras. Men det är ett komplicerat beslut.
-Vi har inte råd att ringa ambulansen eller att ta oss till sjukhuset så Åke ska låna saxen av grannen. Som bedövning har vi en idé om att låta barnen sniffa strimlad pepparrot. Då får dom iallfall nåt annat att tänka på... Snyft... Annat var det på sossarnas tid, då åkte jag rolls royce till ICA och barnen hade en varsin helikopter! Nu sitter alliansen och skrattar åt oss, när dom genom FRA, lyssnar av våra samtal till banken. Jag känner det på mig, snyft...
Skulle fler människor engagera sig i cancerforskningen, skulle kanske Rutger & Taco leva ett normalt liv och kunna försörja sin familj. Snart har dom inga armar och ben kvar, total misär väntar i horisonten tillsammans med två rullstolar. Det är sånna som Du som bestämmer din omgivning. Alla ska med, eller?

Så, nu hoppas jag att forskarna gör underverk för mina 50 schpänn, så att jag slipper likande historier. Jag vill ha glaaada nyheter.


Grisen är det enda djuret som liksom människan kan bli solbränd.

Kör över dom!

Jag skippar rasten idag, det är ju Sverige-Kina i fotboll.

I skrivande stund är det halvtid. Fy fan vad sur jag blev när Kina gjorde 1-0! Jävla små sneögon asså, våra Svenska amazonkvinnor borde masakrera motståndet! Det är ju vikingar mot risplockare, vafan ere här?

Särskilt orolig har jag varit inför Kinesiska frisparkar, med deras ögon lär dom ju få automatisk wide-screen. HAHAHAHAHAH!!!!!!
Aja, Lotta Schelin styrde 1-1 nyss. Så det är lite okej.

Jag litar på Therese Sjögran. Hon är min babe alltså. Vilken tjej, vilken mittfältare, vilken krigare! Hon är min absoluta favorit. Kineserna lär ju, om dom har nåt vett i skallen, frukta Therese. Hon är krigarprinsessa no.1. Ha, nu dör dom!

Attack attack attack!!!

Nu börjar andra halvlek, adjö!


Syrianen som jobbar på Dressman har flyttat in i Maddes hus, alltså är det min nya granne rakt över gatan.

Varå, vafan är Skövde?

Jag hade ju planer på Lund först, men det blev som så att jag fick omstrukturera, så jag satte mig ner och sökte på in-nischade program, vad just jag vill göra. Jag fann ett program i Skövde, Finansiell Ekonomi.

Jag fnös lite åt tanken, Skövde, vafan är det för nåt? Sen satt jag för skojjs skull och tog reda på lite fakta om staden, om det var nåt att ha.
Skövde har 50000 invånare varav TIOTUSEN är studenter. Det överaskade mig en smula. Vidare såg jag att Sveriges rikes studentkårer har utsett Skövde till årets studentstad 08/09. Det förvånade mig som fan faktiskt. Jag visste ju knappt vart Skövde låg på kartan. Bara att det låg Sydväst nånstans.
Staden ligger mellan Vänern & Vättern och har haft borgerligt styre sedan grundandet. Vilken trevlig stad, det är hääär jag vill bo!

Med X2000 tar det 1 timme till Göteborg och 2 timmar till Stockholm. Såe, tja. Jag flyttar om två veckor. Finansman Sjögren ska uppgradera sig med kunskap, massor av kunskap!

Ha, det är kul med dom här dumskallarna man har på sin MSN, som man egentligen aldrig pratar med. Ni vet sånna där kontakter som bara ligger där och skräpar. Men då och då får den för sig att "amen AHA, nu behöver jag hjälp med ett problem, jag frågar X"

...Det mest pinsamma av allt är att det vanligtvis handlar om hjälp med stavning. Hur efterblifvet är inte det? Jag trycker alltid på min dryghetsknapp och svarar med att skicka en länk, en underbar länk:
Denna. 
...I vissa fall, beroende på person så uppnår jag status: DEFCON 3 och skriver & sjunger samtidigt: " (8) Det e så logiskt, alla fattar utom DU, DU har inte en aning... inte en aning... (8)"
Sen skrattar jag hysteriskt bakom min skärmt; HAHAHAHAHAHAHAHAHA!!!!!!! och kryssar MSN-rutan. Fast ibland, när jag har för mycket tid så väntar jag tills det står "X skriver ett meddelande" och så blockar jag! Hihihi, fatta vad frustrerad den måste bli!? Mohihihihi....

Tänk nu efter att folk gått klart högskola/universitet, dom måste ju ta sig tid att rensa bort onödiga individer från sin msn, annars lär dom bli överrumplade med dumma frågor. Hm. Fan vad snäll jag är som går ut med varningar till mina sofistikerade läsare.
...Även om jag ibland undrar vad det är för några. Min statistikstapel hade nämligen käkat viagra när jag kommit hem från Norge, det var tydligen jävligt intressant... ;)
Giraffer kan klara sig längre utan vatten än kameler.

...Aha!

Ibland lever uppdateringen av bloggen i symbios med konjunkturen. Just nu är det lågsäsong. Det pangar till ett inlägg då och då, men det är ingen streaming så att säga. Den startar i September.

Jag hade en mindre tillställning i lördags och än en gång fick jag bekräftat de facto att min kladdkaka är en legend. Det kändes bra. Alla drack så jävla mycket vilket resulterade i att alla glas & muggar användes och dagen efter led jag med min diskmaskin. Inget glas gick sönder, ett mindre mirakel. Dock hade någon sönder en kruka, som kanske inte borde gått sönder...

Nåväl! Att jag lyckades låsa ut Paco & Alex gjorde att jag sov gott och dagen efter satt jag, Lindbergan, Jeff & Vesper och hade djupa samtal om ditt o datt. Nån tjej på festen - som jeffan inte kommer ihåg - hade frågat:

"Var är den där killen som är vindögd med det röda ansiktet?"
"Va?"
"Amen han med långt hår!"
"Aha, Jesper!"

HAHAHA!!!!!!! Det är liksom mer uppseendeväckande att Jesper är vindögd och röd i ansiktet än att han har långt hår :D hahahaha! Stackars Vesper.


Jaja, jag är en man som tänker mycket. Iaktar, analyserar - kommer fram till nåt. Ibland säger folk det till mig: "Sluta tänk så jävla mycket" och ibland kommer jag på mig själv att koppla bort medvetandet från samtal som inte intresserar mig. Det framstår som ganska drygt, jag veeeet, men det är liksom inte med meningen. Det är därför jag ibland uppfattas som lite disträ, haha.
Iallafall tänker jag hellre för mycket än för lite.. Det senare fenomenet verkar vara överrepresenterat i stan'.
Hur som helst har jag ju då tänkt på en sak när det gäller mina vänner. Det finns nåt hos varje vän till mig som ger mig något. Det ger mig liksom något, att umgås med just den personen.
Jag är en social person, jag har lätt för att träffa nya vänner och plocka fram det jag gillar hos dom. Alla nya människor man träffar går ju igenom en 'try-out' och efter ett tag märker man ganska lätt om det är en intressant person för en, eller inte.

Vissa människor man träffar har man kanske inte har några gemensamma nämnare med eller kanske inte samma kemi. Man är liksom två pusselbitar som inte passar ihop. Dom individerna ger en inget. Dom intresserar inte en. Dom fyller bara ut jorden och snor min luft. Det är sånna jag har kommit fram till att jag aktivt ska stänga ute ur mitt liv. Det är små energi- & tidstjuvar som är helt onödiga.
Ovanstående är egentligen ruskigt logiskt. Men man tenderar att glömma bort det för att man vill framstå som "allas" kompis. Sånna har jag egentligen aldrig gillat. Sånna där som inte vågar bekänna färg, säga vad de egentligen tycker för att vara på allas sida samtidigt.

Jag ska iallafall lägga mer energi på dom människorna jag tycker om och mindre på människor man träffar i trappen på krogen som man egentligen inte alls bryr sig om. Att man lägger mindre tid på individer man inte bryr sig om behöver för den saken skull inte betyda att man är otrevlig. Man prioriterar blott sin tid lite bättre... ;)
Det finns cirka 100 miljarder kronor i form av sedlar och mynt i omlopp i det svenska samhället.

Ah, jag vet ju vad jag vet liksom

Det är lördag och min familj har - once again - lämnat fort Sjögren, nu, för uppdrag i Wales. Så här sitter jag ensam, ska gå ner o göra mig en macka föresten, jag skriver så många elaka saker på tom mage, brb.

...alltid när min familj lämnar mig så känns det som om dom tar med sig halva kylskåpet. Jag hittade bara ost o skinka som pålägg, men det "får väl duga" sa jag och öppnade brödlådan, och voilá! Där fanns bara knäckebröd. Grr. Så, det la jag ner, nu sitter jag här med fil o flingor samt ett glas apelsinjuice. Hmpf.

Iallafall, ensam hemma ja. Det är ganska skönt då o då. Sen att man får räkna med att folk som är medvetna om att man är ensam hemma tappar 70% i IQ är en annan sak. Det innebär förvisso att många av mina vänner står kvar på samma IQ. Det känns bra - man vet var man har dom ;)

Och en liten tanke som slog mig häromdan. Om nu Crystiano Ronaldo går till Real, vem ska då supporta Rooney med sina talanger? Hm?
 

...Nej, United är ett dominospel som faller om Ronaldo lämnar. Hihi.

Nu ska jag nog peta på mitt playstation & städa rummet. Adjö!