CL, Nakenbastu och Köln

God dag!
 
Jag har insett att det här blivit mer utav en veckobilddagbok än kvantitativ inläggssprutande blogg och det trivs jag rätt bra med.
 
I tisdags släpade sig kulturföreningen till svenskpuben och kollade Chelsea-Atletico Bilbao. Tyvärr var det så smockat med folk där så vi tog ståplats utanför och kollade in genom glasrutan. En klassisker. Nedan ser ni en riktigt inbiten Nils.
 
 
I torsdags beslöt vi oss för att åka till gränsen mot Frankrike där det enligt Elvström skulle finnas "varma källor", detta visade sig vara ett spa där allt var jättekonstigt. Man fick välja mellan att byta om i ett herromklädningsrum, damomklädningsrum eller mixat omklädningsrum. Eftersom ingen av oss har något att skryta med gick vi med bestämda steg till herromklädningsrummet. Det fanns lite delade inomhus- och utomhuspooler som vi plaskade runt i och det var rätt trevligt. Vad som dock var konstigt var att det då och då dök upp nakna människor. Olyckligtvis är det sällan de mest vackra människorna som plötsligt bestämmer sig för att: "ja, jo, jag slänger av bikini/badbyxor, det känns som en bra idé!!!" utan de är ju verkligen förlorade "ingen-bryr-sig-ändå-om-hur-jag-ser-ut"-människor med förkärlek för behåring som utgör majoriteten av dessa klädkastare. huuu....
 
Innan vi kom dit var vi rätt sugna på att basta efter att ha kikat på "bastu-menyn". Tyvärr var det bara naket och blandbastu som gällde och alla bastu-rum var smockfulla. Dvs, alla hade hudkontakt med alla. Såe... nä. Vi skippat.
 
 
 
I fredags beslöt sig jag, David, David och Jacob att besöka Köln och få oss en dos av kultur. Sagt & gjort - efter jobbet åkte vi tid och det finns en tydlig symbolik mellan vädret och hela den här idén.
 
När vi åkte iväg pendlade det vilt mellan 7-14 grader, spöregn som växlades med dimma. Precis som om någon försökte berätta för oss att det här var en dålig idé...
 
Herr Elvström smakar av den lokala Kölschiska ölen men är fortfarande riktigt arg över att det regnade mellan Luxemburg-Köln. Vad han inte visste nu var att han sju timmar senare skulle ta ut 500 eur ur en bankomat och betala 320 eur för att få sitta ner på klubben via en Moët och ett helrör. Asch. Det var iof väldigt, väldigt skönt att sitta ner. Det kan vi inte sticka under stol med.
 
Efter middag och ett par drinkar tog vi oss till en pizzeria och drack ett par öl innan de tipsade oss om att gå in på ett brasse-hak men att vi kanske inte skulle komma in för att vi hade för "ordinarie clothes". Det var första förolämpningen (andra om räknar in regnet) men vi stannade bara en kortis. Därefter fick vi kontakt med tre lokala morshor som tipsade oss om "Beracuda Club", ett ställe med gigantiska ventilationsrör men utan toalett (konstig affärsidé va? vad sänder det för signaler?). Pah. Köln!
 
Beracuda Club. Vår kära kulturförening vaknar sakta till liv. Alla är lite gladare. ah!
 
 
 
...vaknar "sakta" till liv.
 
Därefter frågade vi tre killar vart vi borde gå varav de svarade att: "Ja, Flamingo Club är bra men dit är det max 3-5% chans att ni kommer in.."  Tredje förolämpningen. (hur fan räknar man på sånt? Har han alltså försökt gå in där 20 gånger och lyckats en av dom? Suck. Tyskar. Köln!) "jaha, okej, men vadå ni ska alltså inte gå dit - vart ska ni gå?" "vi ska gå till en gaybar här i närheten, där är det superlätt att ta hem tjejer ifrån!" Å-kej. Vi gick raka vägen in på Flamingo Club och jag måste ändå säga att jag & Elvström kommunicerade rätt bra med lokalbefolkningen. Så glad som jag är ovan blir man då - när man blir förstådd.
 
Bertilsson, ovan, jobbade mindre med det tyska språket och mer med det "mystiska" men ack så charmiga pojksmajlet. Det gick rakt in i tyska hjärtan. Såväl kvinnors som mäns.
 
Dagen efter var det turistdags. Kära läsare, beskåda Domen i Köln.
 
Öhm. Tysk Staty. Tyskar. Tyska träd. Kultur.
 
Tyskt vatten. Svensk hand. Tysk bro.
 
Svenskar vid vattnet - helt klart omslagsbildsmaterial på Facebook.
 
Bertilsson, Jacob, Elvström. Hus.
 
Vardagsreflektion ifrån Köln, mannen dricker det lilla glaset med öl, kvinnan det stora glaset. En ny trend?
 
Det var det! På vägen hem så log gud och Köln pustade ut. Det var fantastiskt väder och vindkraftverken vinkade adjö. Tschüs!!!
 
För att runda av helgen blev det en skvätt balkonghäng och djupa diskussioner kring sex, politik, ekonomi, religion och militär strategi - något av kulturföreningens favoritämnen. Nu var även Anella - Elvströms flickvän med i diskussionerna.
 
Slutet gott allting gott. Nästa helg åker vi till Mainz för att se säsongsavslutningen när Europasatsadnde Mainz möter Hamburg som slåss för överlevnad i Bundesliga. Ser fram emot det!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback