Arsenal ba kör


4-1 ikväll tacksåmycket.

Imorgon är de nyårsafton ja. Det skall firas på Café Opera, närmare bestämt Operaterassen precis som förra fantastiska nyårsafton. En kväll som för en gångs skull inte var överskattad. Det var så jävla bra! :D

...och Johannes har lovat 30% godare mat nu. Det är farligt det där med att höja förväntningar. Men vi är ett sådant trevligt sällskap så det ska mycket till för att inte succé blir ett faktum!

Att se stockholms fyrverkerier speglas i vattnet till silhuetten av kungliga slottet och riksdagshuset blir onekligen återigen ett trevligt ögonblick...

Gott nytt år och koeeeer e vend!! 
Clapps favorit, Esperens herre, Skånskt socker och Göteborgs diamant är namn på olika päronsorter.

Storebror med rätt att retas

Lillesyster Lisa: "feliz navidad...mm-mm-mmm.. Asså jag har haft den där feliz navidad i huvudet i två år sen vi sjöng den i julkabarén i nian..."
Storebror Pontus: "Vadå? Den här?" *Slår på spotify*
Lisa: "meh!!! va göru? NEJ!"
Pontus: Hehehehe... *sjunger med i låten* Feliz navidad, feliz navidad, feliz navidad, prospero año y felicidad..."
Lisa: Stäng av!
Pontus: Haha, dåra? Det här svänger ju! I waaaaaanna wish you a merry christmas, I wanna wish you a merry christmas, I wanna wish you a merry christmas from the bottoooom of my heaaart!!!!"
Lisa: "Men inte igen!!!"
Pontus: "Heh he he hehehe! Oj, hoppsan, tjoho! Nu hamnade låten på repeat? Feliz navidad....tamtararam"

...I wanna wish you a merry christmas from bottom of my heaaart!
Stockholms slott har 605 rum och kök.

Sin Nombre

Jag var en sväng på Heron city med syster, mormor & morfar för att se Sin Nombre. Mormor hade sett att den skulle vara bra i tidningen hette det.

Efteråt var hon sådär rakt på sak som bara gamlingar kan vara: "Rekommendera inte den här till någon."

Mja, det var väl en sån där "fin" film, en shyst skildring om flyende mexikaner. En något sämre film än Hotel Rwanda men samma genre liksom.

Ingen bakisfilm med andra ord.

Nä, pust och frust, det blir mycket tecknat nu för att komma över det här. Lejonkungen skall varvas med Mulan några gånger. Dom slutar iallafall lyckligt.


Under en dag kan en myrslok äta mer än 30000 myror.


Fullspäckade januari!

Kugghjulen i cortex har satts i gungning igen och börjar långsamt accelerera för att producera en smula hjärnaktivitet. Det är ju himla elakt att ha två tentor direkt efter jul. Hade man haft tur hade man haft en innan uppehållet och delat upp bördan men, icke!

Den närmaste tiden kommande månad kommer att bestå utav förvirrade synapsförbindelser som blandar ihop sömnunderskott, kaffearom och obegripliga matematiska metoder vilket kommer göra att jag runt den 14e januari hamnar i fosterställning, sniffar pennväss och fnittrar maniskt.

Några dagar senare ligger jag på ett berg i Åre med pjäxor på fötterna och en fickplunta i handen. Befriad från tentastudier och billigt bibliotekskaffe skall jag glatt att åka störtlopp nerför backen. Det finns emellertid chans att utförsåket blir slalom om nu Sebastians tysklandresor gjort sitt.När jag i slutet av månaden är hemma i Sköfvde faller det sig så att jag hux flux befinner mig frysandes och svettig i ett lerigt och slaskigt dike med 24 testestoronfyllda Våmb:are, gör armhävningar, upphopp och funderar tyst med rynkad panna: "vahettereee... vad i helvete håller jag på med? Schack kanske är min sport..."

Man kanske kan tro att det här är illa men så är absolut icke fallet! Inom kort har jag ytterliggare 15 högskolepoäng i min portfölj, studentveckan i Åre uppskattar alla - utom möjligtvis bittra djurvänner & fanatiska emo-veganer som uppenbarligen saknar förmågan att skratta. Försäsong med Våmb skulle förmodligen ha ihjäl valfritt barn i afrika då den kräver enorm energi. Lyckligt lottad och omfamnad av mat kommer jag att ta mig igenom den och! voilá! få massor med muskler! Hurra!

Underbara januari!
 pH-värdet på destillerat vatten är 7,0. Blod har 7,4; mjölk har 6,8; saliv har 6,4 och magsaft har 1,0.

System Offline

Sådärja! I mitt nuvarande tillstånd skulle jag nog kunna ha en vettig diskussion med valfri militant vegan. Jag tänker mig att vi ligger på samma våglängd. Öhh, spränga? Öhh, äta? Inte djur...öhh.. fallet äpple...öhh spränga spränga......öh?

Med tanke på denna intensiva fokus på vätskeersättning som har pågått under morgonen kan jag glatt konstatera att jag hade en trevlig afton igår. Det var som en klassåterträff. Det kändes som jag skruvade mitt liv 2,5 år bakåt, jag kände mig lite dummare, en smula förvirrad men difust glad.

Det är lite roligt att folk i vanliga fall går ut vid 00:00 och hem vid 02:00. Nu gick folk ut vid 21:00 och stället stängde 03:00 vilket gjorde att människor där inne var i fullständig alkohol-koma vid 01:00, det var ju helt sjukt! Folk stod och lutade sig mot varandra i baren, slet fram svettiga sedlar från bröna och räknade på fingrarna med tomma blickar. "alfså.... og du fåhr 90 spään och jag en dri*hick*nk men jag ee lämnar tillbaka glaset kan jag typ 20 spänn tebax i typ pant dåh ellr?"

Vid 03:20 rundades kvällen av med ett snöbollskrig innan folk började stapla hemåt för rehab.

Ptja, jag kan tänka mig att en genomsnittskväll i Ulricehamns uteliv såg ut precis som den gjorde här igår ;)

Ypperligt, ypperligt! Bilder kommer senare.
Tidigare hette Bolivia Övre Peru, Etiopien har bytt namn från Abessinien och har Iran har hetat Persien.

Julafton avklarad

Igår mådde jag som ett i-landsbarn förtjänar. Jag var mätt hela dagen, sådär jobbigt tungt mätt som man blir på julafton. Förutom att jag likt ICA-jerry sprang runt lätt förvirrad på stan 40 minuter innan släkten skulle komma så fick jag ändå problem med den sista julklappen. Men, nåja, efter några snaps kändes det som att allt var ordnat och bra ändå.

I två dagar har min mobil varit ur funktion och jag har varit ARG, jag hade liksom ingen täckning, vilket nästan omedelbart visade sig vara sim-kortets fel. På samma gång som jag absolut klarar mig utan dessa massutskick av "god jul mvh jesper" vill man ju gärna inte sitta där tyst och oälskad medan det plingar till i alla andras mobiler.

Nu var det så att jag fick ett mobilabonnemang av mina päron och ett nytt sim-kort i julkkapp, så det ordnade sig :) Det värsta var att mamma hade köpt det av den där testesteronfyllda Homo Erectus-mongot med fyra kromosomer som stod i tele2-båset. Hm.

Det var i vanlig ordning en trevlig julafton. Jag tillhör de som faktiskt tycker som min släkt och som vanligt behandlade vi ämnen såsom "Lyxfällan", "nyaste brotten i Södertälje" och "politik" där vi oftast slöt oss samman som en knuten näve av järn och sammanfattade den gemensamma nämnaren som: Vad är det för fel på människor?
Kusin Caroline sa det så bra: "...Somliga borde helt enkelt omyndighetsförklaras"

Det skulle jag nog behöva ikväll då det finns en överhängande risk att jag liksom valfritt vänsterpack inte kommer att vara vid mina sinnens fulla bruk.

Tack för mig och GOD JUL!


Hackspettar finns i vilt tillstånd i alla världsdelar utom Australien.


Julslit

Jag vaknade imorse 07:25 utav Alex målbrottet-stämma: "Gå ut om 10 minuter, då hämtar jag dig!". Tyrann Johannes hade ordnat morgonpass och visst ställde jag, Calle & Alex upp glatt ;) Vi körde step och box. Jag boxades med alex och efter det kan jag konstatera att jag inte skulle vara rädd om jag mötte honom i en mörk gränd ;)

Är han dryg vet han hur det går...
http://www.facebook.com/#/photo.php?pid=4939151&op=1&o=global&view=global&subj=704950573&m=1&id=704950573

Sen stack jag, Calle & Vesper på stan och julhandlade det sista. Men vad eeeeere för snubbe som står i det där tele2-båset inne i telgehuset? Han lär ju ha alla sjukdomar som finns? Vem fan skriker till folk 30 meter därifrån: "HALLÅÅÅÅÅÅHH KOM HIIIT!!" Han passar in på alla punkter för att vara en typisk aik-supporter. Lite smutsig, difust förvirrad och stirrig blick. Kanske inte den vassaste kniven i lådan direkt...

Nu ska jag klä granen med syster yster, julafton om 4½ timme, hurra!


Lever man och blir 80 år gammal sover man nästan 26 år av sin livstid.


Finn ett fel

Det spelas julmusik ur högtalarna och det är 40 cm snö utanför huset.  Fem tjejer står i köket, gör knäck och bakar julgodis. Den ena katten tittar nyfiket på, den andra ligger och slappar i soffan och sträcker på sig då och då. Julgranen lyser fint utanför, julpyntet inne glimmar till ibland och doften av julgodis sprider sig sakta genom huset. Jag sitter i en fåtölj med röda strumpor, mina ragnhildmjukisar och en röd flanellskjorta och gungar fötterna till musiken medan jag läser en bok. Boken är juligt röd som allt annat i huset och titeln lyder: Fundamental Methods of Mathematical Economics.


10 gram saffran kan vara nog att döda en människa.

Allt enligt plan

Manchester united följer facit och får stryk med 3-0 av Fulham medan Arsenal daskar till Hull med samma öfverlägsna 3-0.


Arshavin, 168 cm, gör en fiskgrimas och nyper Hull-spelare i bröstvårtorna. Stand aside mathafackaaah!

Vad vinner West ham med mot Chelskij idag då... ska vi säga 2-1?
De flesta hjärtinfarkter i Sverige sker på måndagar.

Lägesrapport - jul

Hallå i stugorna!

Efter att ha skaffat visum och förnyat passet har jag nu tagit mig till mitt hemland Södertälje. Jag sitter här och msnar medan mamma lagar oxfilé med svampsås och klyftpotatis. Det är annat än att halsa ravioli ur en kall burk det minsan...

Jag & Vesper var på stan förut idag och spatserade runt. Plötsligt såg vi några från idol; Kalle, Eddie & Tove som satt och skrev autografer. Vesper ville gå dit och kramas med Tove men det hade vi liksom inte tid till sa jag. vi skulle ju kolla lampor & julklappar, dessutom är dom ju förlorare och inte så intressanta...

Jag kan föresten nu för tiden inte bara titulera mig akademiker och deltidsalkoholist utan nu även som pojkvän :) Erika heter min flicka och är den blonda tösen i mitten nedan.


Hurra för mig!

Men! Nu är det gratis mat på ingående och Arsenal-Hull, gåtta gå härva. Adjö!
En replik från Mel Brooks film Det våras för Hitler gav popgruppen U2 inspiration till titeln på albumet Achtung Baby.

Första vurpan

Det var igår, det var soligt och nyskottat utanför min lägenhet. Jag promenerade hem på lunch från en föreläsning och VIPPS! plaskade jag omkull, alltså, en Kalle Anka-vurpa, benen högt upp i luften och huvudet farligt nära marken. Jag tog emot mig med händerna tack vare mina hyperreflexer (som kan ha påverkats positivt utav måndasvis ständigt intravenöst intag av dextrosol) men böjde händerna så kraftigt att min kära klocka kom i klem och mitt band slets av från uret :'(

Där satt jag, eller snarare, där gled jag omkring på en kana av is med diverse klockdelar och kände mig lite sådär difust fundersam...

Nu har jag iallafall inga föreläsningar kvar, amen de eee schoeeent!  

Jag ska packa och åka hem. Jag ska fulpacka! :D Alltså packa väskan halvfull så att jag kan fylla resten med  julklappar till hemvägen!

Hoho, skämt åsido, men! När jag var liten, alltså sju bast, ungefär när warcraft 2 var aktuellt, då, då fick jag ett cd-ställ av mina föräldrar och efter att jag sagt tack var jag ändå lite fundersam. Jag kommer ihåg att jag funderade på om jag skulle säga det jag tänkte på, för det kändes lite fel men äh, jag sa det: "Tack för cd-stället och så... men... nu måste jag ju få nåt dataspel jag kan ställa i stället?"

Ptja... Om vi säger såhär: jag blev... förfärligt utskälld, alltså sådär utskälld som man blir när båda föräldrarna går ihop och tillsammans eskalerar upp varandra till sådana decibelnivåer att huset till slut ger utslag på richterskalan. Min mamma sa både "usch" & "fy" i samma mening. Det kan även ha förekommit ett "jädra unge", jag minns inte riktigt. Men jag hade tårar i ögonen och ville inte börja gråta, det kommer jag ihåg.

Än idag grubblar jag på det. Vad var grejjen med att ge mig ett cd-ställ? Det är ju faktiskt som att ge en luffare ett paket smör och inget bröd?

Nä, luffarjäveln ska vara jävligt glad för att han iallafall fick smör... hihi ;)

Godjul påer! Imorn kommer jag hem! :D


Himla dumt :)

Här håller jag på att styra upp världens glöggkväll och så har mina russin gått ut 25 juli 2009. Surt. Sånna dära nötter har man väl mer för syns skull än smaken, för visst smakar dom knappt nåt? PRECIS som champinjoner, det måste vara den onödigaste grönsaken som finns. Det är bara en sladdrig konsistens, det smakar ju inget!

Nog för att gurka mestadels innehåller vatten, men det är iallafall en soft sak att blanda i cremie fraiche när man gör supersåser till saker och ting... eller så är den trevlig att ha i sallad. Vem vill ha champinjoner i salladen till exempel? Pff!

Nähä, nu fick jag tokbråttom, tjohoooooo!
40 660km² av Sverige är sjö - det vill säga 9% av den totala landytan.


Så blevre

Alltså, vi åkte på tre stycken uddamålstorskar och två av dom när det var två sekunder kvar. Hur oskönt var inte det? Hmpf!

Vi vann en match iallafall och jag tyckte vi stretade på bra. Vi hade det skönaste laget, jag pangade in tre mål och vi vann ett kilo godis för bästa utklädnad då vi spelade genomförde matcherna i  skjortor. Det var, summa sumarum, en trevlig kväll och vi kom inte sist heller för det var ett mäsklag som blev diskade :D

Efter att ha suttit i duschkoma fortfarande lycklig från gårdagens arsenalvinst ska jag nu dyka ner i min underbart mjuka säng och sova länge, länge.

Godnatt!
I Storbritannien finns en sport som går ut på att man ska kasta en fårpölsa, en haggis, så långt som möjligt och i USA finns samma sport fast med en brödkavel som kastmedel.


Arsenal!

Man surfar runt lite på dagen och upptäcker plötsligt att man har obligatorisk fotbollsträning sådär hux flux. Vem lägger en träning utomhus i 47 minus, orkanväder och under Liverpool-Arsenal?

Jag kom iallafall hem till andra halvlek, precis till Arsenals 2-1 mål. Arsenal spelade förfärligt kasst vilket gör den här segern ännu sötare ;)Men imorn är det mer fotboll, Hifs anordnar ju fotbollsturnering och vi är ett glatt ekonomgäng som ämnar att plocka av oss en varsin vit hanske och örfila till motståndarna ordentligt...

GAME ON!
Det första spam-mejlet skickades 3:e maj 1978 av företaget Digital Equipment Corporation som reklam för sina nya produkter.

Men va?

Jag slösurfade runt lite och hamnade på det här "rädda julen"-tjofräset med alladin asken ni vet? Reklamen har ju gått på tv ett tag. Man ska alltså rösta på sin chockladbit som ska få vara kvar eftersom att dom ska ersätta den med nåt.

Av dom det gick att rösta på var ju kokoscolan ett självklart val. Däremot förstår jag inte de disevolutionerade människorna med 3-17 kromosomer som röstat så mycket på äggnougaten? Den är ju asvidrig?

Det var den där "godisen" som min kusin Caroline lurade mig att äta på julafton när jag var liten. Jag har traumat kvar där bak i huvudet hur jag slog upp ögonen och insåg att min onda kusin förgiftat mig! Jag rusade i full fart mot köket hemma hos min farmor o farfar, ställde mig på tå så att jag nådde upp till köksvasken och spottade ut den våldsamt! Bläk!

Efter den dagen lärde jag mig två saker. Att vara vaksam när kusin Caroline föreslår något och att äggnougaten smakar förjävligt...

Rädda kokoskolan!


I premiäravsnittet av SVT:s "Robinson" 1998 åt deltagarna en flådd och helstekt råtta.

Morgonruffs

Man vaknar, gör sig en varm oboy med marshmallows, två mackor med philadelphiaost och slår sig ner vid fejsbuck och det hoppar upp folk som har gått med i nya grupper såsom: "Vi som tycker Eriks tjej skulle gå av scenen" eller "VI SOM SKÄMDES ÖVER IDOL-ERIKS FLICKVÄN!"

Tjejer är så fanatiska. Idol-Erik ser ut som killen på kalles kaviar, är det nåt att sukta efter? ;)

Förr i tiden var förkylning lika ovälkommet som nu och några av de populära huskurerna mot förkylning var att smörja varm talg under fotsulorna eller binda en svettig socka runt halsen.

Pastafever!

Jag sitter och bläddrar i Stora Pastaboken och blir ultrahungrig! Medans jag vänder sida för sida kan jag glatt konstatera att jag har de flesta ingredienserna. Jag kan fanimig göra ALLT! Jag har färskpasta, fetaost, soltorkade tomater, köttfärs, tomatkross, körsbärstomater, kvisttomater, basilika i kruka, kryddkorv, kyckling, alla former av lök, vitt vin, citron, pesto, lime, grädde, honung och bacon.

Jag är den okrönte pastakungen och det bliiiiir...*trumvirvel* tamtararam, LASAGNE ikväll, hurra!

För övrigt sålde jag mina malka-aktier igår, det hade ju varit fint att skriva att jag sålde dom för att få loss lite kapital till julklappar men! så är icke fallet :) Malka oil är ett mäskföretag. Nu ska jag roa mig några dagar med att finna ett nytt företag som ska förtjäna mitt förtroende. 

Men nu skall undertecknad volta två meter bakåt, till mitt kök!På återseende.
Tomaten stammar från Mexico och kom till Europa på 1500-talet, men användes ända in på 1800-talet bara som dekoration. Den antogs vara giftig då den tillhör samma familj som nattskatta.

Ultrainlägg - facit i hand

I fredags åkte vi till Kristianstad och jag slapp köra bil så att jag kunde ägna mig åt att vila och andra trevliga aktiviteter. Eriks bil var då i förhållandevis fint skick.I kristianstad bodde en viss Alexander som pluggade till civilekonom. Jag har träffat honom tidigare och det är en trevlig kille. Tyvärr var själva staden förfärligt ful! Jag menar ful som Kaliningrad, ful som Hiroshima den där dagen eller ful som Darin på tjack. Det var fullt utav trevåningshus överallt som liksom... hade dålig grafik, det såg bara ut som skit alltsammans och visst kanske det var en fin stadskärna men herregud, vad var det för fel på alla människor?

Alla var otrevliga, stämningen i staden var tryckt och fientlig och när vi väl kilade ut på krogen bevittnade vi minst fyra slagsmål och när vi bevandrade gatorna i berusat tillstånd såg vi flera polisbilar och en muterad galen polishund. Brr, jag har absolut fått min livsdos av Kristianstad!

Vi hade visserligen en sjukt bra förfest hos Alex skapad av både tequila och mintu som ingredienser.


Plötsligt hittade vi en hobbit :) Partyhöjjare!

Alex hade plockade med sig en flicka hem efter krogen och han hade ingen dörr till sitt sovrum. Jag, Erik & Zacharias sov i det andra rummet och fick, ofrivilligt lyssna på någon form utav porr-radio.

Jag trodde för övrigt att jag vaknade upp i Södertälje då jag sovit som en flykting på golvet på tre kuddar och plötsligt när vi var ute och spatserade gick vi förbi ett ställe som hette Bagdadslivs.Vi lämnade till slut Kristianstad med skräck i blicken...

Vid det här laget är Eriks bil äcklig. Det ligger lite tomburkar här o var och så fort vi såg varandra mådde vi dåligt för att vi såg så förjävliga ut. Nöjda men förjävliga.
Vi var liksom i det stadiet där frillan fixades genom att stoppa ut huvudet genom fönstret i full fart.Växjö var nästa anhalt och jag var heeeeeeeelt destroyed och flaggade för en nykter afton.

"...Grabbar, kan vi inte bara promenera inne i stan och ta en fika? Bio?"
Erik: "Jag åker fan inte till Växjö för att fika!!!!"
Zacharias: "HAAAAAAHAHAHAHAHAHAHAHA!!!!!!!!"

Nå, min pappa har sagt till mig genom min uppväxt att man ska lyssna på sin kropp och att känna pulsen i höften, vara under konstant lip-quivering och att skåda när alla mina lockar blir raka, det, det var nog en signal...

Jag var nykter! Mina kompanjoner... var allt annat än nyktra.


Hej, jag heter Zacharias Rosell och skulle vilja be att få kebabben i mig i intravenöst då jag har vissa problem att äta med kniv och gaffel.

Vi hade överlevt vår roadtrip och ville nu bara hem. Vi ville hemskt mycket hem. Jag körde och Erik satt och mumlade vad Gps:en visade från baksätet.

Eriks bil är nu helt förstörd. Det ligger så många saker överallt och vi var helt utslagna, bara att inte ha fått sova i en riktig säng hade ju gjort en smått lobotomerad. Ändock sitter vi och lyssnar på "Bonkers!" och plötsligt hamnade vi vid ett Max, vid en drive-in och det fanns liksom inga hjärnceller kvar.

"Ja, hej det går bra att beställa"
Pontus: "ja, vi ska ha två öhh. grabbar vafan var det?
Erik: *kvitter kvitter*..frisko
Pontus: "Vi ska ha två friskomål och ett.."
Zacharias: "preem, suip, supreme......fprmiemeny"
Pontus: "Ett suprememål också."
"Okej, det blir 198:- åk vidare till nästa lucka tack!"
Zacharias: "JAG SKA JU HA ETT JÄVLA PLUSMENYJÄVEL"
Pontus: "Nä, du får fan inget..."
Zacharias: "Vadåra!?"
Pontus: "För att jag säger det, HAHA!"
*vi är framme vid luckan, flickan som tittar fram rynkar på ögonbrynen vid synen utav ölburkar, bilen och oss*
"H-hej, det blir..."
Zacharias: "JAG SKA HA PLUSMENY!!!!"
Erik: "Låt han få det då..."
Pontus: "Haha, aja, den där ska ha plusmeny också..."
Zacharias: "Haha, tack, haha vafan är problemet?"
Pontus: "Jag vill hem, jag vet inte ens vart vi är!"
Erik: "Hur fan kan du inte veta var vi är, du kör ju!"
*Vänder mig mot luckan*
Pontus: "Hallå, ursäkta, vart är vi nånstans?"
"öh...? värnamo"
Pontus: "Grrrrrrrabbar!!! Vi är i Värnamo!"
Erik & Zacharias: "VI VET!"
Pontus: "Jaha, här får man en känga..."Hej jag heter Erik Emanuelsson och har fyra kromosomer.

Puh! HEMMA!!!!! Jag älskar skövde! Vi har dom finaste studentlägenheterna, vackra kvinnor och den finaste julbelysningen. Ljuva, varma, underbara skövde. Tack för att jag bor just här. Åhh <3

Rehab.


LEGO utvecklas 1949 och namnet kommer av de inledande bokstäverna i danskans leg 'lek' och godt 'bra'.Hemma! Analys av dag ett

Vi är rätt destroyed efter den här resan där skratten flödat oavbrutet :D

Det har hänt så sjuka grejjer och vi har upplevt så störda händelser att vi känner oss rätt avtrubbade nu och i och med denna hjärnkross delar jag upp resan på några inlägg..

I torsdags klockan tre gick jag ut från G-huset och satte mig i en bil med destination Lund. Efter EN meters körning hade Erik (som var övertänd) accelererat sönder en öl i bilen och en liten pool i framsätet var ett faktum. Efter två timmars körning blev Erik placerad i baksätet med en redan då dyngrauk Zackarias som var lycklig över att få en drinkpartner varefter jag tog över körningen sista två timmarna.


Zacharias med en öl mot munnen där burken gått sönder.Väl framme i Lund hamnade vi hos en vän till Zacharias, Simon.


Väl där ringde vi dit Lindbergan, hällde i honom lite mintu och diskuterade lösningar på djupa polititiska problem över ett glas...

Eller som anonym-icke-ekonom-förmodligen-en-estet kommenterade bilden: "det där är säkert ekonomer, du ser ju själva hur dryga dom ser ut."

Det är kängan man får för en smula klass, hmpf!

Vi gick ut på Malmös nation som vi innan hört skulle vara lite schtekig för "dom har champagnebar och grejjer".
Well... mina damer, mina herrar, malmös nation var en parkeringsplats beläget i en bunker som bara serverade mellanöl... Men! Vad som icke skall glömmas bort var att det var här vi träffade dom skönaste människorna på hela resan. För att inte tala om att jag träffade Calle, Sundholm och fröken Tucker, fantastiskt trevligt :)

Kvällen fortsatte i ett behagligt rus och Erik fann kärlek...


...och jag fick en stadsvandring i staden ett på natten i 45 minuter av en förfriskad Lindberg som orerade för fullt om Lunds historia och dess arkitektur som genomsyrade staden.

Dagen efter lämnade vi Simons aningen påfrestade residens, påklädda i reskläder och med ett fantastiskt humör! Kristianstad var nästa mål!

Under andra världskriget bar norska motståndsmän ett gem i knapphålet på sitt kavajslag för att markera sin antinazistiska hållning.

Grattis ;)

Mormor Elsa var den som skickade in bidraget och nu kan hon glädja sig åt att dotterdottern Lisa Sjögren blir Södertäljes lucia 2009.Storebror Pontus Sjögren är inte särskilt förvånad men nickar gillande och är stolt ;)
Det är omöjligt att nysa i sömnen.

Lägesrapport - att belöna sig själv

Det är nu första december och det är fantastiskt kallt och jävligt utomhus. Jag har ju en liten kassabok jag fyller i alla mina inkomster och utgifter i och november var en tung månad, liksom oktober och september... MEN! Nu är det en ny månad och jag ska fira in den med smörstekt entrecôte, potatisgratäng, vitlöksmojs-sås, ultrassallad med massvis av fetaost och avslutningsvis glasseufori!

Förutom det kände jag mig så kalasduktig för att jag erövrat ytterliggare 15 högskolepoäng i min kunskapsportfölj att jag var värd ett spel till mitt PS3. Så, jag köpte nyss Uncharted 2 som jag ska leka med nästa vecka.

...och fööör att jag surfar på en sådan sprakande positiv våg utav lycka, dopamin och manssvett så ska jag på bio imorn och på torsdag väntar en liten roadtrip med Erik & Zacharias som skall innefatta Lund, Kristianstad, Växjö och Borås, WOOOOHOOOOO!!! Vem har inte drömt om att hänga vid pressbyrån i Borås? Velat berätta för en skåning hur man faktiskt pratar svenska? Hänga på plattan i Växjö? Eller bara sjunga och lerbrottas i Kristianstad? Det och mycket mer ska vi göra! Hurra för oss!

Världens snabbaste fågel på land - strutsen - kan i full fart ta över 7 meter långa kliv.