Men.. nää?

Imorse låg jag och drömde om nåt. I drömmen sträckte jag mig efter nåt och plötsligt hördes ett krash och jag vaknade direkt! Jag hade, under min skönhetsdröm vispat ner två vinglas i golvet som stod på mitt nattduksbord. Gälla skiiiiiiiit! Lite vin & glaskross på golvet tätt följt utav en värdelös Arsenainsats har gjort min söndag tämligen ointressant.

Mitt dopaminvärde i kroppen var nära noll och det var Defcon 5, så jag övertalade Zacharias att han och jag behövde bli glada och glad, det, det blir man av choklad! Det säger dom på tv. Så vi rusade iväg till Willys i halvlek under el clasíco och styrde upp det hela.

Jag ska nu avsluta denna afton med en kopp varm choklad med marshmallows, en maraboukaka och ett avsnitt gossip girl. Hurra för mig!På återseende
Eder bittra livsnjutare
1969 sändes den första julkalendern i färg. Det var Tage Danielssons Herkules Jonssons storverk.


Ängeln måste dö

Från en fantastisk fredag till en medioker lördag. Den här lördagen är bara ivägen för söndagen. Då är det både Arsenal-Chelsea och Barcelona-Real Madrid. Tiden tills dess skall bara dödas. Sopas bort!

Det värsta av allt är att alla jävla mongon som jag har lagt i kategorin "vänner" har fått för sig att ha en poker-turnering ikväll. Hemma hos mig. Jag gillar inte ens poker och dom få gånger jag spelar är jag endast med och finansierar skiten. Men nu har dom, med Överste Gruppboende Rosell i spetsen mobiliserat 8 pokerschnubbar för att spela poker hemma hos mig med argumentet: "Amen det måste bli hos dig, för du är den enda som har ett matbord"

Fattiga jävla luffare! Om jag inte sätter in ...vissa åtgärder vet jag precis hur det här kommer att sluta. Jag kommer att sitta i min soffa och spela lite på mitt playstation medan 8 lökiga sms-lånetagare sitter och släpper ut tunga mansvrål och äter upp mitt kylskåp. Plötsligt kommer folk att börja åka ur och min soffa kommer att fyllas med lökiga & besvikna pokersnubbar och sen kommer den hära: "kan vi lira lite eller?" och för att jag är så jävla väluppfostrad så kommer jag att ge iväg mina kontroller och sen slutar kvällen med att jag ligger i fosterställning i ett hörn medan det är svett-imma på rutorna, tomma ölflaskor här och där och disk överallt...

Det sjukaste av allt är att när jag väl säger, "amen ni kan väl lira nån annanstans, typ i skolan! Där finns det massor med stolar och stora bord, ni har ju passerkort!" så kommer den lilla ängeln på min ena axel säga att jag är dum och förstör mina vänners kväll! Men, den får fan inget utrymme idag. Nu går min nystädade lägenhet i första hand. Ängeln måste dö.


Adjö!

De medeltida svenska stiften var sju till antalet - Linköping, Strängnäs, Skara, Västerås, Växjö, Uppsala (ärkestiftet) och Åbo. Sverige förlorade Åbo 1809.


Grr!

Det finns två produkter som slitits bort från marknaden som borde komma tillbaka och det ena är mu-mjölk. Kommer ni ihåg? Mjölk med smak! Asbra! Det andra är vanilla-coke. Den bara upphörde! :(

Vanilla coke försvann bara för att det var några sa att den inte var god och så blev det hela en grej.
"Gillar du vanilla coke?"
"Den är väl ok"
"VA!? Den är ju för fan asäcklig!"
"Jo, okej... den är äcklig.."

Och så försvann den. Trams! Folk har så tafatt & svagt mindset och det är väl soft när man väl vill manipulera lite men ibland kan man ju tycka att det vore trevligt om var och en tog ställning till saker och ting ;)


Mums!

...Sen finns det väl folk där ute som är bak-o-fram faktiskt inte gillar vanilla coke men gillar broccoli istället. Ptja, bad luck ;)
Ordet legio är ett fint ord för mycket stort eller oräkneligt antal, exempelvis: grässtråna i min trädgård är legio.

Ah, självsanering...


Haha...

Nu liksom för 15 år sedan har jag börjat räkna ner till julafton. God mat, gratis god mat ;) o många av mina vänner fasar för att träffa deras släkt, men jag gillar faktiskt min! Det är en bra ihopkomponerad mix. Visserligen hade jag velat haft en lillebrosha också men vafan... ;) Vid middagen pratas om allt ifrån is-djup, till hemliga rykten & historier och det till slut oundvikliga, en smula politik.

Min släkt har blivit totalblå! ...Det skulle väl vara min mamma och min ena kusin Camilla som fortfarande har lite svårt att skilja mellan rätt och fel, men, alla har väl sina brister... haha ;) Det börjar med att nån ger nån en subtil vink och så får den tillbaka ett syrligt svar med glimten i ögat och sen är det igång, underbart roligt! Några snaps på det och sen är det röjj!

King ;) 28 dagar kvar.

1937 tillverkades världens första elektriska adventsljusstaken på Philips i Göteborg.

I huvudet under en föreläsning

Jag läser en kurs just nu där gamla högstadietankar skriks ut ur mitt inre: "vafan ska jag kunna det här för?", "det här lär jag ju inte ha någon nytta av nån gång", "Det är nog jävligt bäst för professorn att det här genererar mig några spänn i framtiden annars blir jag sjukt, alltså sjukt arg."

Kan. Inte. Fokusera. uhh..

...And you may take inverse of a11 by ...undrar om det går nåt bra på tv ikväll... you're not able to divide the matrix with each other, however you can and should multiply them in order to ...fan, undrar om inte jag skulle ta o vaccinera mig idag, det kan bli dagens uppdrag! Eller ba laga nån sjukt god mat! ...the answer to the equation is quite close... eller båda två! Ja! Vaccin och kalas-mat, wohoo! and since a11 and a13 is (1+1) & (1+3) equal numbers the sign should be plus and not minus... det är ju iof sjukt fint väder, man kanske skulle ut o prominixa, mobilisera en crew och ta med varmt kaffe... and remember this, it will come to further use.

Jag ska nu göra egen pizzadeg och egen tomatsås. Jag ska göra Ingegerds recept, det tar fyra timmar att göra den tomatsåsen, men! den är jävligt god och tid har jag inte direkt ont utav... ;)

Adjö!


Ett presentsnöre krullas då man drar det över ett saxblad eftersom fibrerna misshandlas på ena sidan av bandet och förlorar då förmågan att hålla formen.


Herrsittningsanalys

Igår var det herrsittning. Den hade jag sett fram emot som "kanske den enda dagen på kåren då man inte får uppenbarelsen av att ramla in på en world of warcraft-server". Jag såg fram emot en smula klass & elegans då det äntligen var klädkod :)

Nu hade jag visserligen en otursdag då Arsenal torskade mot Sunderland och förutom det blev jag utplacerad i ett hörn längst bak. När man pröjjsade sittningen fick man fylla i önskvärda bordsgrannar och jag hamnade inte bredvid någon men det var egentligen inte så farligt. Jag tycker egentligen att det är trevligt att träffa nya människor och visst var mina grannar det. Men, jag var inte på humör att gå igenom det där obligatoriska: "vad pluggar du? Jaha, är det kul? Var kommer du ifrån? Hur kommer det sig att du valde Skövde? Vad har du gjort innan du började plugga?" blah blah blah. Visst ställer man frågor ibland där man inte bryr sig om svaret bara för att ha ett fungerande samtal...
Just då hade jag hellre suttit vid mina polers och dragit tunga internskämt, skrattat våldsamt och höjt decibelnivån till max!

Åter till utstyrslarna, (man ska veta att iallafall 70% utav gästerna såg propra ut men... det är ungefär som att se en ny porsche med en fet repa på vindrutan, helheten kan enkelt bli förstörd av det där lilla :) jag vet att jag flera gånger skrattade på utsidan och pekade infernaliskt medan jag grät på insidan. Händelser jag kommer på sådär på rak arm:

*En kille hade stoppat in sina kostymbyxor i strumporna.
*En annan hade kombinerat sin kostym med ett par smutsiga conversekängor.
*Kostym & bandana var även representerat...
*Slips hängandes som ett snöre runt halsen med tre öppna skjortknappar var populärt
*Men det värsta var en schnubbe som Erik sett stoppa in sin kavaj innanför byxorna :D För hans del hoppas jag att han var dyngrauk... 

Maten var okej och man fick 5-6 glas vin och det var ju trevligt! ;) 


Jag hade dock gärna bytt ut tre utav glasen mot lite shystare mat :) men, det är ju en herrsittning och visst förstod jag att kårens tjejer som alltid strippar på sittningen gärna vill att vi har minnesluckor från den delen... och överflöd av vin har visserligen folk dött av men det är ju ett ypperligt sätt att fördriva tid på ;)

Strippen borde jag inte uttala mig om, jag har hamnat i ett litet trans och alla tjejer är plötsligt ointressanta när jag jämför dom med en viss tös :) Övriga killar tjoade och visslade medan jag åt utav min dessert.

Summa sumarum, visst, trevlig tillställning och visst finns det massa bra folk där ute. Men vafan är grejjen med alla nördar? Nog kände jag mig allt som en agent från antipiratbyrån...


1873 drogs den svenska riksdalern in och ersattes av kronan.


Ledighetsfinal!

Vi hade en fantastisk slö dag igår. Jag hade inga föreläsningar så jag & Erik gick till bibblan läste lite & knarkade kaffe, men det var ju lönlöst. Vi var liksom lite för nöjda, vi satt och snackade skit och diskuterade kommande herrsittning. På eftermiddagen hamnade vi i spelkoma tills våra faderkänslor vaknade, någon måste ju ta hand om Zacharias också. Med det i åtanke slet vi med oss honom till bibblan igen... med blandade resultat. Mobilfoton, grimaser och Eriks-tungas-äventyr (HAAAAAAHAHAHAHAHAHAHAA) var så mycket roligare :D

På kvällen satt jag, Ida & slaktarn på pims i en fyratimmars och hade en sån där jävligt bra fika. En sån där när man skrattar lite för högt så att alla bittra människor omkring tittar på en.  Bara för att inte dom har lika kul, gälla mäsk! Ibland kan jag känna att vissa människor behöver svepa en vinare för att ha en lika glad känsla som jag har konstant i vanliga fall... bara en tanke alltså...
En ung tös sa igår: "Asså... jag har prövat allt, från den minsta till den absolut största.." Ha? haha, akej, Svetlana Dombromskis...

På vägen hem ramlade jag in hos Zacharias där det var fullt party som jag joinade. Jag är ju liksom inte den som är den och plötsligt gav vi bort våra pengar ute på krogen. Varsågod Bogrens.
 

Ida, Erik & Zacharias från Pappa Betalar

Appro på ingenting har jag namnsdag idag och vet inte riktigt vad som är grejjen med frasen "grattis på namnsdagen" Jaja, tack då. Däremot kommer jag ihåg att jag hatade alla ungar när jag var liten som fick massa presenter på sin namnsdag. Grr. 

Samma sak med konfirmationen. Hur många kompisar hade man inte som gjorde det där tramset bara för att få några presenter? Jo, jag frågade minsan min mamma vad jag skulle få om jag pinade mig igenom det där kyrkotjaffset och... "Din kusin Olov fick ju en flytväst, så det kan väl du också få"

Ptja. Det blev ingen konfirmation för min del.


Det tog över fyra och ett halvt år att färdigställa alla datoranimerade scener i filmen Shrek.
 


Gossip boy

...Spelar det roll om du blir behandlad av en kvinnlig eller en manlig läkare? Tydligen. Nu kvoteras män in på läkarlinjen, lustigt...

...Yinghong Chen har saknat arbetstillstånd så både hon och skolan är polisanmälda. Adjö tant Chen. Ny föreläsare efterfrågas till Finansiella Instutioner och Ekonomiska Spel B.

...2012 ska tydligen vara en riktig skitfilm. Spara biopengarna.

...Orc Software är en global leverantör av programvara och tekniska lösningar för avancerad handel med derivatinstrument. Företaget är svinbra. Köp aktien ;)

XOXO
Älgskylten är den mest stulna vägskylten på våra svenska vägar.

Kanske inte så sönderboxad trots allt..

Paolo Roberto pratar om feminism och reporten lackar. Lyssna på hela och beundra denna man."Men folk ska välja själv"

Pang i kistan! Lite mer frihet till folket, tacksåmycket.

Jag skulle lätt kunna vara hemma med mitt barn hela tiden, eller jobba. Det beror på vad jag och min fru kommer fram till. Jag är en kompromissens och frihetens riddare!

Jag vägrar se att nåt vänsterpack säger åt mig vad jag ska göra. Vad är deras grej med att förespråka tvång hela tiden? Uäääk! Vanish!

Om gymnasium i Sverige skulle ha obligatorisk och naturligtvis objektiv ekonomisk historia så skulle vänstern trilla ur riksdagen på ett smack! Den dagen, den glädjen...
I förhållande till sin vikt är ben fem gånger starkare än stål.

...Och du var akademiker sa du?

Sitter här o spanar in alla möjliga kurser som ges. Funderar på att byta ut externredovisning B och matematiska metoder för ekonomisk analys B. Två, inte allt så upphetsande kurser...

Bland det enorma kursutbud som står till buds så finns det ju hur många konstiga kurser som helst, eller hur låter det här?
Amning och bröstmjölk, Avancerad nivå 7,5 hp
Att vara tonårsflicka i Sverige på 2000-talet B 7,5 hp
Datorns grunder A 7,5 hp
Jordens uppbyggnad, landskapets processer och former A 7,5 hp
Livemusikprojekt 1 A 7,5 hp
Projekt Serious games 15 hp
Vardagsfysik A 7,5 hp
Visuell kultur A 7,5 hp

Hm.


Wolfgang Amadeus Mozarts pappa var musikpedagog.


Plopp!

Några av Roros bilder från SköEkon's oturssittning :)


Jag & Skövdes enda inkvoterade syrian, Roro.
Om nån undrar vem som äger stans restauranger, hårfrisörer, "textil-sko-kemtvätt-skrädderi-radio & tv"-butiker, då, då pekar jag på honom ;)


Roro och min tyska studiekamrat, Nico.

Plötsligt började Roro prata om syriansk heder och respekt och jämförde det med öfverklassens kamratuppfostran, som under kvällen brukades när det behövdes. Ordning & reda!


Dom två herrarna till vänster, Anderas & Miki, skötte sig exemplariskt efter... vissa diciplinära åtgärder.

Hoppas att fler bilder dyker upp på fejsbuck inom kort :)
När Napoleon kom till makten i Frankrike var landet i stort sett omringat av fiender, men Napoleon besegrade eller gjorde upp med alla utom England. Han satte in sina släktingar som lydkungar i de erövrade länderna, och på så vis behärskade han omkring 1810 den största delen av Europa.

Makalös kväll!

Till att börja med vill jag uttrycka min sorg över att Vesper och Paco inte dök upp. Typiskt att vara sjuk på fredagen den trettonde va? ;)  :(

Föööör det var en helt fantastiskt sanslös kväll! Herregud! Vår "Oturs-ekonomsittning" var verkligen en sprakande hausse! Det var röjj! Det var en decibelnivå som fick decibel-karro att framstå som en dataspelsutvecklare på valium! Det skrattades, skålades och sånger dundrade fram i rådhuset! Straffspexen som gjordes var också förvånansvärt bra. Jag gillade Sebbes variant :D Haha...

Mellanfesten var knappast en dipp heller och Gorans lägenhet kan nu behöva... lite kärlek. Hm. Ganska mycket kärlek.

B.E.S.T hade också haft sittning och folk drar ju folk om ni hajjar så det var fullt utav trevliga människor på kåren, speciellt en... :) Jag blev föresten påmind om att det var fotbollsträning idag ja, Klockan 09:00. Jag och Sebastian från laget tittade på varandra med ett flin och konstaterade att, nä, Våmb får klara sig utan oss ännu en gång på grund utav "intensivt nätverkande i skolan"

...Och visst är det lustigt att efter varje utekväll man tagit shottar på så undrar man dagen efter huruvida det verkligen var ett vist beslut...? Idag vaknade jag 07:30 med dessa somaliska funderingar: Vart fan är vattnet? Kan nån ringa FN, jag behöver liksom inte bara lite bistånd, utan en hel jävla vattentanker!

KALASKVÄLL! WOOOHOOOOOO!!!!!
Storbritannien deporterade 155000 fångar till sin koloni Australien mellan 1788 och 1868Fifa-fever!

Det var jag & Kalle mot Erik & Zacharias och... ja, det kära ordspråket: "Bortförklaringar är till för förlorare" ...utbrast jag då och då tätt följt av ett litet retsamt flin. 

Jag & Kalle var Arsenal och dom andra små pojkarna prövade både Schalke och tysklands landslag, men, mja. Det gick väl.. si sådär? HAHAHAHAHAHAHAHAHHA!!!!!!!!!!!!!!!!

Victorious!


Vidare vill jag be om ursäkt. Eller, egentligen vill jag bara kalla mig själv för idiot. Jag brukar alltid skälla på alla tjejer på fester som tenderar att ställa sina glas på golvet. Det är ju svinkorkat, för hux flux råkar en stackars kille sparka sönder glaset och då blir plötsligt HAN ett rikspucko som borde skjutas?
Men vad är det för kärnfysiker som från början ställer ett glas på golvet, där man går?

Nå, idag hade jag av en outgrundlig anledning ställt ett glas på golvet som jag av misstag drog sönder med en rejäl karatespark! Voilá! Coca-cola-party på golvet!
...Och han blev inte bara av med colan och fick glas i foten utan kände sig också som Skövdes dummaste man.

För övrigt ska jag nog avsätta tid för att rensa min fejsbuck-vännerlista. Jag vill inte, inte, INTE gå med något event eller bli vän med nåt som har med Stanleys att göra. Skicka inga såna request till mig, jag ingår inte i stanleys målgrupp. Om jag vill träffa och umgås med till synes könlösa helkroppstatuerade, kriminella vattenskallar som knarkar lössnus, kedjeröker och tycker sig vara finklädd i militärbyxor och wife-beatlinne, då, då hör jag av mig. Promise :)

xoxo


I Sverige finns det bara en enda fisk som är giftig och det är fjärsingen. Den är ungefär lika giftig som en geting.


Rösta! :)

God afton
Det var tänkt att jag Zacharias, Julia och Erik skulle bowla... meeeeen jag var inte så gälla sugen så jag skippade det, trots tunga hot. Det var fan inga light-hot. Nästa gång ni bangar nåt så ska jag vara framme fort som fan och ultrahota tillbaka... ;)
Jag ville hellre sänka en te och inte, inte, INTE lämna min utpost i detta äckliga väder. Usch. Så, min kära granne Karro sitter här bredvid och kollar bonde söker fru, jag kollar fejsbuck och msnar. Jag har för övrigt helg nu. Muy bien! 

Tillåt mig vara sådär hjärtligt amerikansk och... Rösta på min syster som årets lucia i Södertälje 
http://lt.se/narakara/lucia
Amen javisst, koeeer e vend!
Snart SköEkon-sittning, yäs!
Mellan 1624 och 1925 hette den norska huvudstaden Oslo Kristiania.

Peaking!

Mitt liv har en peak för tillfället, igår storhandlade jag, dammsög, tvättade kläder och bäddade nya sängkläder. Idag har jag gjort matlådor, powerdiskat, tvättat min köksfläkt, torkat golvet och putsat alla speglar. Nu ska jag sortera min gigantiska garderob innan jag callar it a day va.

Min kära gamla vän från syrianskatiden, Jhon hänger i Sköfvde för tillfället och kommer förbi och säger tjena strax! ...Och går han in med leriga skor, nyser på mina spegel eller kladdar ner min köksfläkt, då, då kanske jag ringer ett litet samtal, he he he...

Från madame tussauds när jag & Alvin gjorde London.

Jag brukar inte bry mig om folk går in med skor, men, det kan ju få vara fint i en dag iallafall... ;)


Prefixet dys- som sätts framför en mängd olika ord och därigenom ger dem betydelsen fel-, illa- eller miss- kommer från grekiskan.


Annat var det på den gamla goda tiden

God morgon bästa läsare!

Jag satt och läste några gamla inlägg för ett tag sen och kollade lite grejjer. Nu för tiden har jag rätt bra statistik, runt 60 tappra läsare om dagen, men ingen skriver några kommentarer längre. Grr. Annat var det för två år sen, när hela bloggfenomenet var inne... Då, då hade vi ett inlägg, St:a Ragnhild vs hockeypojkar som drog in 90 kommentarer. Det var en rolig tid. 


Lindbergan & jag

Om ni orkar och bemödar er att läsa följande lovar jag att du kommer att le. Det går ifrån att hockeypojkarna tyckte att "pluggisarna" är töntar, medan "töntarna" tycker att hockeypojkarna saknar stil, är utan ambitioner och har en medioker inställning till livet varav hockeypojkarna tappert försvarar sig med att dom "iallafall får knulla alla tjejer". Lindbergan gjorde processen hyffsat kort.

Best of Lindberg:

Postat av: Lindberg

Ack, hur voro en värld utan överraskningar! I all den tid jag bevandrat denna jord har jag i min enfald lidit under mitt fördomsfulla sinne, ty alltid har jag haft föreställningen att tjänstemannayrket krävfa skrivfkunnighet!
För Hockeypojkens vidare information kan jag intyga att det icke krävs någon alltför stor anträngning att klä sig anständigt. Faktum är att jag är tämligen säker på att det de facto fordras en jämbördig kraftansträngning att ikläda sig ett par "mjukis braller" (sic!) som ett bar byxor av mer stilmedveten typ. Samma resonemang är likväl applicerbar på vad som iklädes överkroppen. Det fordras näppeligen mindre energi att ikläda sig en "sliten t shirt" (sic!) än en proper tröja. Vidare kan jag, i egenskap av före detta Ragnhildare, icke åminna mig ett enda tilfälle då mina skolkamrater burit kostym en vanlig dag i skolan.
Det är sant som du säger, Hockeypojken, att alla hockeypojkar som direkt efter skolan inser att de aldrig kommer att kunna försörja sig på att slå en puck genom två metallstolpar och följaktligen blir arbetare initiellt tjänar snabba pengar. Det är också sant som du säger, att hockeypojkar sällan har några större ambitioner med sina liv och således väljer att inte investera i en adekvat utbildning, utan nöjer sig med att bli arbetare.
Den intressanta frågan är då: hur attraktivt är det med en misslyckad hockeyspelare, utan vare sig utbildning eller ambitioner i livet, som därför nöjer sig med att arbeta 8-17 och sedan supa upp lönen till helgen?
Att försvara snickaryrket med att snickare har en "ganska normal lön" uttrycker en ytterst deprimerande inställning om att ha det mediokra som mål i livet. Vidare är de flesta kontorsarbeten av okvalificerad art och där gymnasieutbildning duger, så dessa "slipsnissar" hamnar under samma kategori misslyckade och mediokra.
Inte konstigt att dessa personer, när de inser hur mycket mer vi som investerat 16 år eller mer på studier tjänar, röstar på sossarna och kräver att få ta del av våra inkomster för att de själva är så oerhört misslyckade. Att en snickare skattefuskar genom att arbeta svart är tydligen helt acceptabelt, men när en direktör skattefuskar så gör sig mobben redo för lynchning och i förtuppen går alla misslyckade sossedrägg.
Högaktningsfullt
Lindberg

Postat av Lindberg:

Nu när jag har läst igenom ditt inlägg i debatten har jag egentligen inte så mycket att replikera med. Faktum är att din bristfälliga svenska talar sitt tydliga språk om hur pass "schtekig" du egentligen är. Men för att ändå ge ett litet svar på tal: Jag förutsätter att de felsta som misslyckas i livet och hamnar på ett dåligt avlönat jobb blir sossar. Varför? Jo, därför att den stora drivkraften bakom socialistiska tankeidéer är avundsjuka. Det behöver givetvis inte betyda att alla dåligt avlönade personer är sossar, utan det finns säkert många fall där personen ifråga är mycket nöjd med ett liv som till exempel snickare. Men de flesta hockeypojkar tror att de ska bli hockeyproffs och negligerar således studier. När gymnasiet är slut kommer verkligheten ifatt och utan utbildning får dessa personer ta de jobb som finns tillbuds. Efter några år då deras jämnåriga som investerat i en akademisk utbildning kommer ut på arbetsmarknaden och tjänar betydligt mer kommer så avundsjukan och sossementaliteten som ett brev på posten. Att ha stil behöver inte på något sätt innebära att man är överklass. Tvärtom! De som är födda in i rikedom tenderar att bli bortskämda brats. Jag antar väl att jag själv tillhör medelklassen, men vad som skiljer mig från den genomsnittlige hockeypojken är ambition. Ambition leder till framgång och framgång är tätt sammanbundet med stil. Till syvende och sist handlar det om en skillnad i mentalitet mellan de du kallar "Ragnhildare" och de som vi betraktar som hockeypojkar. Vidare kan jag lova dig att jag, under min studietid, kommer att tjäna lika mycket som du gör på din heltidstjänst genom att investera pengar på den finansiella marknaden. Så till dina avslutningsord; det är där skillnaden mellan våra olika intällningar till livet blir som tydligast. Du, liksom genomsnittet av hockeypojkar, nöjer sig med ett mediokert liv där ni inte behöver "slita ihjäll" (sic!) er. Jag däremot är inställd på att slita som ett djur för att nå mina drömmar och tänker inte ge mig förrän jag är där. Det är denna livsfilosofi som är äkta stil, och det är den som genomsyrar mitt Pontus och Alexanders liv. Att spruta champagne är ett metaforiskt tecken på framgång. Framgång föds genom ambition. Hockeypojkar har sällan någon storartad ambition i livet, således ingen framgång och därför inte heller någon stil. Högaktningsfullt Lindberg

Postat av: Lindberg

Herr Gretsky, jag strävar efter fler dimensioner till mitt liv än omfattande kopulering. Vissa av oss har nått längre i evolutionen än att det enda målet med livet är att fortplanta sig; detta tillstånd kallas intellektualitet. Ett till ord som du kan slå upp i en ordbok! Det är tragikomiskt att se på hur bokstavligt talat du interpreterar begreppet "kukmätartävling". Fram till ditt intåg i debatten hade den trotsallt en tillstymmelse till att vara en intellektuell kukmätartävlig, det vill säga att vi faktiskt avhandlade annat än hur många damer vi legat med. 

Hämtat från 
http://pontmeisters.blogg.se/2007/august/yes-box-debatt.html#comment 

Det var tider det...


1994 släpades 36021 felparkerade bilar bort från New Yorks gator.


Pappa Pontus

När jag blir latte-farsha ska jag bli sjukt bra på att köra barnvagn! Alltså, jag ska navigera och köra vagnen logiskt. Harmoniskt men bestämt.

Jag ska inte:
*Köra sick-sack
*Röka framför min bebis eller framför andra människor
*Ge stressade och anklagande blickar omkring mig
*Se sur ut
*Skrika högt och argt till min bebis
*Klä min bebis i beggade zigenarkläder

Man kan ju tycka att det inte ska vara för mycket begärt att vara lite hygglo mot sin egen unge! Ge ungen en påse polly och kittla den under hakan. Var snäll!

Jag höll på att sula en clementin i skallen på en "sån där" idiotmorsha (som kanske borde plockat ur sin röda mjölk, bearneissås och sprutgrädde ur korgen och ersatt det med sallad, fullkorn och c-vitaminer) inne på Ica-maxi idag. Tänk, om jag hade gjort det och morshan skärpt till sig, då hade inte framtida Conny stått och sniffat lim på plattan om sju år och rånat värdetransporter tio år efter det.

What a pity...


Ett finare ord för skrivkramp är mogigrafi.


Ledigt vare här!

Hallå i stugan! Igår efter tentan kilade jag & Erik iväg och åt lite shyst mat och sedan slog klockan 14:00 och till Zacharias vrål: "nej? Nej! NEEEEEEEJJJJJ!!!!!!!!" hördes det ett PLOPP! och sedan regnade det ner Bollinger i mitt glas. Tralalalala!

Idag är enda dagen på hela terminen som jag faktiskt kan vara riktigt ledig utan att tänka på någonting. Dagen till ära vaknade jag torr som en flarra stoneleigh sauvignon blanc med ett litet leende på läpparna. Igår tog vi rekord hemma hos Erik, 22:30 höll jag för ena ögat och började räkna folk och fann 41 dyngrauka människor i hans lägenhet.

Men nu ramlade det in två stycken stålbakismänniskor. Här väcks faderkänslor...

på återseende!
I den grekiska mytologin heter kärlekens gud Eros och i den romerska går han under namnet Amor.Ah, gör ert bästa...

Idag har folk i mitt höghus trevligt. I skrivande stund hörs dunkande bas från tre olika ställen in i min lägenhet. Jag är ingen gnällspik utan tvärtom uppskattar jag att folk har roligt, helt ärligt nu faktiskt. Skulle inte folk festa en tentaphestfredag som denna skulle det ju vara fel på folk. Dock kan jag snabbt ändra uppfattning om detta när jag ska sova... ;) Men det finns ett glapp mellan 23:30 och 01:45 där man måste somna för strax innan två startar alla efterfester igång och då måste man snabbt sänka fyra öl om det ska bli till nån dejt med Johanna Blund.

Schelv har jag tenta imorgon 08:15 och ämnar att gå upp 07:00 för att starta igång skallen med lite tung house. Det är vad jag skulle vilja kalla en slags pay-back-time med glimten i ögat. Mohihi.

Avsluntingsvis undrar jag varför kalle i idol inte rakar sin musche som väcker hemska känslor. Jag menar känslor som får en att associera till eldoradofalukorv, schubbar på krogen i wife-beat-linne med autobahnslips eller feta tjejer med kroppsstrumpa. Raka muschen för en finare värld kalle. Do it.

Med en clementin, ett leende och en blink ;) säger jag godnatt!


Enligt sägnen drack den aztekiske härskaren Montezuma 50 koppar choklad om dagen i koppar av guld.

Lägesrapport

*Mitt immunförsvar är det bästa som finns. En dag senare och voilá! Jag är frisk!

*Det bästa på morgonen är när man retas med kroppen och kliver upp ur sängen och sen ba nääeee dyker ner i perfekt värme igen... går upp och sätter på lite te... och dyker ner i sängen igen. Mohihihi...

*Min kära syster yster har tydligen blivit en nominerad som en av sju för att vara Södertäljes lucia för i år. Ur min (ptja, lite subjektiva) synvinkel vet jag inte ens om jag borde höja på ett ögonbryn, det var väl ingen skräll direkt? ;)*Statistiktentan är iskall. Jag är totalt likgiltig till den. Alltså, jag kommer att klara den men mitt fokus har tyvärr förflyttat sig framåt några timmar. Vi ska titta på en James bond-rulle och sippa upp min Bollinger. Bond dricker sånt har jag hört. Arsenal spelar imorn också. Tentaphest är ett faktum.

*På söndag skall jag belöna mig med fifa 10 och hamna i spelkoma i en vecka. Farväl solljus. Farväl värld. Ska ba fetcha en ryggsäck också så är jag per definition: En ryggsäcksmänniska! Haha...
Bokstäverna H I N O S X Z ser likadana om du vänder dem upp och ner.

Falukorvmeddelande

Jag köpte falukorv på Willys a lá Eldorado. Det kan vara den här terminens största nederlag. Jaja, den kostade ba 10 spänn och just då var jag väldigt hungrig. Men nog fan skulle jag kunna pröjjsa 20 pix för att glömma den här matupplevelsen. Ful förpackning var det också. Jag kan tänka mig att afrikabarnen blev erbjudna detta men ratade det och då fick den hux flux en eldoradostämpel på sig och blev skickad till Sverige. omums filibabba.

En tjejkompis till mig, Martina Larsson, sa en jävligt rolig grej på mellanstadiet. Hon var den snygga populära tjejen och uttryckte sig såhär: "Jag tror att insidan speglar utsidan, är utsidan vacker är insidan det."

Vissa tjejer i klassen hade en synpunkt på detta uttalande. Men jag kan iallafall glatt konstatera att detta påstående stämmer när det gäller falukorv. Ju snyggare förpackning desto bättre kvalité.

Dags för lyxfällan! Adjö!
Om du är gløggtenkt på norska är du smart, och om du tar en høneblund tar du en tupplur.

Recharging...

Gååååååmårrån! Klockan är 08:09 och jag vaknade av mig själv. Igår satt jag och knäckte koden på finansiell styrningstentan, så kändes det iallafall. Ja, för det där företaget blev 68 tusen spänn högre värderat efter att det tagit lån på grund av en hävstångseffekt och den där call optionen var nog allt fel prissatt vilket gjorde att man kunde utföra arbitrage och hala in lite riskfri inkomst. Mums filibabba! Kan gå.

Idag ska jag dyka in i statistikens värld då den tentan är om ganska exakt 48 timmar.

Men, idag vaknade jag liiite lite förkyld. Jag är aldrig förkyld längre. Jag brukar sätta igång alla försvarsmekanismer som finns: C-vitamintabletter, knarka clementiner, dränka mig i te och honung och, kanske det bästa av allt! Actimel. Dom där blå som gubbarna är sjukt bra, in fact, dom har sån extrem arbetsmoral & visar ett så bra resultat att jag funderat på om det verkligen är en slump att marknadsföraren gjort dom blå och bakterierna röda... ;) Hihi...Och Arsenal är vidare i Champions League efter igår. Nån som vet hur det gick för Liverpool? Jag är inte så insatt... Mohihihihi. hahah. He. Håhå. Hi.

I Bond-filmen Åskbollen spelas Bond-bruden Domino Derval av Claudine Auger, men eftersom hon var fransk dubbades hennes röst i filmen.

En bonus

Vesper kommer hit med Paco nästa vecka :D
...nu i korthårig version!
Tungt vatten är faktiskt tyngre än vanligt vatten, cirka 10 procent tyngre.

Tung trevlighetsfaktor

Trots mörker, vissna löv och vinande vind kilade jag, Zacharias och Anders ut imorse och begav oss iväg till vår favoritbagare! Nybakat bröd är en lyx som man bör unna sig då och då.

Imorgon är det dags för tenta i finansiell styrning. Check. På lördag är det dags för statistik. Efter tenta följer tentafest och jag hoppas att alla förstår att man gärna får gå ut och fira på fredagen SÅ LÄNGE MAN FÖLJER MED UT PÅ LÖRDAGEN. Viktigt. Det är som att spela en halvlek i fotboll och sen gå o duscha. Det går inte. Man fullföljer matchen. Hur bakis man än är ;)

Veckan efter är det SköEkon-sittning och veckan därefter är det herrsittning. Hux flux är det Åre-resa och after-ski-dags. Härliga tider påväg här!


Bilrutor filtrerar bort lite mer än 80 procent av de ultravioletta solstrålarna vilket leder till att man inte blir så solbränd trots att man sitter i solljuset.


On the edge

Jag hade ett moment i bibblan idag när det ven förbi en tanke genom hjärnan: ...Eehm, vahettereeeee jag är inte ämnad att bli akademiker! Mitt öde är att tatuera stora tribal-tatueringar längs armarna, bli tungt lobotomerad och skickas in på scania-linen med huvudet före, flytta saker, bli smutsig och inte förstå varför! ööööhhhhkgsgkdsgj.

Men, sen löste det sig och i vanlig ordning skrev jag med versaler i mitt häfte att jag är en mastermind bredvid uppgiften! Jag brukar göra så för att ge mig själv ett flin och en arbetsmoralhöjjare när jag bläddrar tillbaka i häftet. Som skratt på burk. Smart va? ;)

När klockan slog 18:30 staplade jag ut ur bibblan och kilade hem till malle där slaktarn, Ida och Karro drack te och åt choklad. Efter lite skvaller gick jag upp till Tysken som bjöd mig på mat.
Efter maten:
Nico:
"vill do ha kaffe?"
"Nah, då kommer jag inte kunna sova... jag tar gärna en te istället."
"okay, allso, det är so svensk att dricka kafe efter maten.."
"haha, vad gör ni tyskar då? halar fram en salami och tar en tugga?
"Hahaha, nei.."
"Hinkar öl?"

Naturligtvis...

Fick just ett samtal av min kära vän Paco. Jag satt och kollade lite gamla bilder och kan bara konstatera att han är helt jävla underbar. Han kommer hit nästa vecka, hurra!


Barbie har dejtat Ken sedan 1961.


Tidens hissa och dissa

Till att börja med vill jag hissa min basilika och timjan jag har i fönstret. Dom är fina att titta på, luktar gott när jag kommer in i min lägenhet och används flitigt när jag lagar mat.
Fortsättningsvis gillar jag hösten med mysfaktorn som hör till. På med lite nya kläder, halsdukar, handskar, boots och rock, king! Sen är det helt okej att komma hem småfrusen och simma runt bland kuddar i soffan, ha några fladdrande ljus omkring sig, sippa en te och spana en film. Eller se Arsenal köra över Tottenham. Tunga plus.Dissa. Hm. Ehurm. Det är någonting med de här Svea-mössorna. Egentligen är det inget fel på mössorna utan det finns ett generellt mindset bland användarna som gett just sveamössan ett dåligt sken i mina ögon. Rent omedvetet dömer jag dessa personer likadant som jag dömer folk som har stora tribal-tatueringar. Eller AIK-fans. Jag gillar att dela in folk i grupper men att samtidigt ha en öppen och kritisk förhållning till varje individ. Himla bekvämt ;)
Vidare vill jag gärna ha längre fotbollsuppehåll. Det är fantastiskt oskönt att spela utomhus just nu. 

....och alla som hoppat av gymnasiet i Sverige gör vågen för AIK ;) G så jävla rattis rå.

Eder studieförstörda samhällsupplysare von Schövde
Pontus


Ett annat och lite krångligare ord för skelning är strabism.


Så gick det


En jävligt oskön notering var att jag som mumie papercuttade mig själv på näsan... haha

Idag är det Göteborg-AIK. Jag ser gärna att båda lagen förlorar. Hammarby får gärna tvångsuppgraderas. Jag menar, vad är det för lag egentligen? På ena sidan ett gäng Glenn's fullproppade av mindervärdeskomplex och fiskrens och på andra sidan sveriges samlade white trash. Försäkringskassans hemsida har nog inte särskild tung belastning mellan 15:00-16:45, haha. Nä, måste jag välja ett lag blir det naturligtvis IFK Göteborg då jag varken har tatueringar, betalningsanmärkningar eller fött tre barn innan 20 år fyllda vilket är praxis för valfri aik-anhängare.

IFK's firma får gärna ge firman boys ett varmt välkomnande.

Men! Jag har annat att tänka på. Från och med idag startar the Week if Doom. Tung vecka med två tentor. Men jag är förberedd, jag ska vässa mina pennor, gå in i tentasalen, stabba dom där tentorna och gå hem med ett leende på läpparna och sen blire... plopp! Hurra!
Världens kortaste filmrecension är Leonard Maltins recension av filmen Isn't It Romantic från 1948, Recensionen lyder: "No."