Terapeut sökes!

Jag är en man i mina bästa år med brustet hjärta & plånbok som sitter och pluggar externredovisning medan tre av mina tjejklasskamrater våldsamt smaskar tuggumi. Jag söker Dig terapeut som kan slå en hammare i min skalle och försätta mig i koma tills dess att Premier League avslutats 2009.

För att precisera; igår satt jag mätt och nöjd vid mitt bord, aningen nervös eftersom Arsenal-Tottenham lirade. Jag ringde upp JB för målservice. Det var matchminut 61 och det såg bra ut. Mitt odds satt och Arsenal ledde med 3-1.

Sen blev allt KATASTROF. Min mobiltelefon plingade varmt utav hånande kommentarer från mina öh, vänner. ...You fucking fucks......
Jag la mig halv 12, men somnade säkert inte fören 2, jag var för att underdriva; SÅ JÄVLA SUR!!!!

Idag vaknade jag, sur som fan, mitt hjärta slog av aggresivitet, mitt blodtryck var som hos en 95-åring. För att motverka detta satt jag på datorn och startade ett ihop-plockat album; "Absolute love music 2008"
Jag hällde upp ett glas tranbärsjuice och tog mig, sakta men säkert samman...
Plötsligt ringde min porttelefon och ett "AJUSTE JA! konstaterande" uppenbarade sig i mitt inre. Malin, Ida & Karolina entrade Sjögrenianskt territorium med nybakat bröd! :D
Kalasfrukost! :)

Sen gick vi till biblioteket och pluggade, plötsligt delade Karro ut tuggumin och med ens så började jag höra små smaskningar... *tugga...tuggga...tugga*
Jag försökte fokusera; Tänk Pontus, tänk... nu ska vi se, AB hus flux säljer för 50000 med kassarabatt 3% till Ab Schulschrank när Euron står i 8,50, sen skickar dom tillbaka en kreditnota *tugga...TUGGA....TUGGA* på öhm, vad var det..? 3000, när euron står i 9,00 *TUGGA... TUGGA....TUGGA* vad blir det... hmm föresten blir det utgående moms när man exporterar *TUGGA TUGGA SPOTT FRÄS SVÄLJ* AARGGHHHHH!!!!!!!!!!!!!!

Jag är en man som säger vad jag tycker och tänker för det mesta - men att säga till en kvinna att hon smaskar är som att fråga en kvinna "om hon inte ska ta bort sin mustasch?"
Man påpekar inte det helt enkelt - man låter det vara. En man kan inte säga såna saker - sånt måste tas kvinnor emellan. Det är jobbigt, jättejobbigt.

Nu har jag iaf vart borta i 20 min - kanske har dom spottat ut tuggumina. Kanske vinner Arsenal mot Stoke borta på lördag.
JAG BER! Annars kan ingen terapeut på hela jorden hjälpa mig...


Ett flertal av de större stridsscenerna i "Braveheart" var tvungna att filmas en gång till eftersom många av statisterna visade sig ha armbandsur och solglasögon på sig.My piece of halleluja-moment

Jag vaknade upp imorse, öppnade ena ögat och scannade av mitt rum; mina arsenalbyxor ligger på golvet bredvid min syrianskaväska, i fönstret ligger några böcker och fem ljuslyktor. På mitt middagsbord står min bärbara dator tillsammans med massa kom-ihåg lappar och anteckningar. Kläder hänger på mina stolar och det ligger en strumpa på golvet. Jag sätter mig upp i sängen och ser massa märken från ett skrynkligt lakan på min bröst. Jag öppnar andra ögat och sätter ner fötterna på golvet. Ah! Där var mina morgontofflor! Jag ställer mig upp, utstöter ett enormt morgonvrål och sträcker på mig. Med morgontofflorna hasandes i golvet tar jag mig fram till datorn, sätter på den och startar Requiem av Wolfgang Amadeus Mozart på hög volym! Morgonen har startat!

Plötsligt går allt i ultratapid! Jag springer ut på balkongen o kollar vädret i mina boxershorts och morgontoffler, solen skiner och studenter cyklar hit och dit. Jag går in igen, sliter upp kylskåpet, fingrar på min Moët - vifftar snabbt undan tanken - och tar ut smör och salami. Jag tar ut min brödpåse med munnen, släpper den och tar ner på foten. Vattnet kokar, jag slänger i en tepåse a lá peach och en ljuv persikodoft sprider sig i min lägenhet.

Jag häller upp filmjölk medan jag sätter igång ännu ett avsnitt utav Entourage. Jag har sett 21 avsnitt på två dagar nu :)
Efter det diskar jag allt, städar upp lite, drar på mig träningsgrejjer och tar en springrunda.

Nu sitter jag här, i skolans bibliotek med några böcker externredovisning. Idag ska jag köpa hantlar, frysta ärtor och fixa Internet till min lägenhet. Livet är i full gång och halloween närmar sig! Det här kan bli bra alltså...


 En törstig kamel kan lätt dricka 100 liter vatten på 10 minuter.

Bitarna börjar att falla på plats

Idag till exempel, kunde jag för första gången använda makroboken i praktiken. Jag satt i sängen med datorn i famnen och spanade Entourage medan makroboken fyllde funktion som bord till min tallrik filmjölk!

Snart ska jag bika iväg till MIO o styra upp lite möbler men nu måste jag ordna en grejj omedelbums, adjö!

Föresten, vart kan man få tag i kalk? Jag ska kalka mitt hår grått till halloween. Det är allt jag kommer säga om min utstyrsel - resten är stört hemligt. Men hjälp mig please :)
Gejsern Stora Geyser på Island kan slunga sitt vatten sjuttio meter upp i luften, medan den mer kända Old faithful i nationalparken Yellowstone "bara" sprutar vattnet till en höjd av 55 meter.

Tic tac, tic tac...

Ikväll är sista gången jag bloggar från landet, imorgon är jag stadsbo, det känns jävligt bra fakiskt.

Jag och blonda Erik hyrde släp idag och baxade in sängen till min nya lägenhet, sen byggde han ihop benen på den medan jag skruvade fast lock-handtagen på mina kastruller. Stört bra team work skulle jag vilja påstå!

Enda anledningen till att jag stannar kvar här på landet en dag till är, ironiskt nog, för att ha tillgång till internet. Jag har laddat ner säsong 4 och halva 5an av Entourage, men jag har 25% kvar på säsong 3 som blir klar imorgon klockan 09:00 om datorn står på under natten.
Imorgon tar jag mitt sista pick o pack o drar.

Appro på det så tror jag att min våningskamrat, kanadensaren, har dött eller hastigt avlägsnat sig. Hon har inte hämtat sina brev och i vår kyl ligger hennes selleri som luktar mögel. Inte lite mögel, utan MASSOR. Det är som en koncentrerad klick utav en stinkade odör som går in i näsborren, upp i hjärnan, slår ut nervsystemet, paralyserar luktsinnet och aktiverar kväljningsreflexen. Min filmjölk luktar förjävligt tack vare sellerit!!!
..Tänk om jag ställt en ost bredvid sellerit då hade jag kanske kunnat gjort profit på eländet... ;)

Det bästa från landet är att det är fint - men det är ju bara för att det är höst med massa färger överallt (att bo på landet på vintern måste vara ett säkert kort för att erhålla tung depression), att byta detta:


Mot detta:


...är fett värt det :D

Ingen mer ofrivillig kalldusch i nån okänds garage, ingen hård säng, inga kossor, ÄNTLIGEN en diskho, ÄNTLIGEN en riktigt spegel i badrummet, ingen mera väckning utav "barnuppfostran", inget mer bussåkande!

Nu ska jag bara köpa massa saker och den 13,14 &15 november är det inflyttningsfest och i januari ska jag börja i ett nytt fotbollslag! Det här blir kanon!


Världens längsta rulltrappa finns i S:t Petersburg - 729 steg för den åkande över 59 meter ner i eller upp ur djupet.

Nu händere krejjer här asså

Morshning!

Två föreläsningar idag, en var 3 timmar den andra 4. Det är tentatider och idag har jag adressändrat, betalat Åre-resa till SköEkon, köpt bord o stolar, bokat släpvagn, tvättat, gått med i Expekt och folkbokfört mig i Skövde - staden alla behövde, mohihihohhaha!!
Jag har inte ens haft tid att raka mig, så jag ser sjukt farlig ut just nu asså, som Paco på tjack med kniv i handen.

Jag funderar på att undervisa Skövdeinvånarna i lite danssteg på lördag och tänkte i så fall ta denna pedagogiska film till hjälp:
Kan det gå eller kan det gå liksom? ;)
Tackar J.H Lindberg för tippset.
En myrdrottning kan leva i upp till 20 år, en arbetare i 3-4 veckor.

Fett tungt fotografi

God afton!

Jag kilade iväg lite tidigare från makron för att sluta upp med resten av vår lilla modell-pluton som bestod utav jag, en Frans (så jävligt roligt namn! Jag har alltid velat känna en Frans och en Igor, och nu gör jag det) en Anna och en Katarina.

Vi tog fotografier, en o en, tjejer för sig, killar för sig, tjej o kille tillsammans och sen alla fyra ihop. Fotografens fotostudio var som värsta labbet och hans kamera hade 31 miljoner pixlar. Jag som tycker att min mobilkamera med 2 megapixlar inte är så pjokig... äh. Å andra sidan var varje fotografi 90 MB, rätt stora.

Nu sitter jag här, glad över hur Arsenal masakrerade turkarna. Lite trött efter några sidor Extern redovisning - jag bryr mig nog inte så mycket om lagstadgade sociala avgifter, factoring eller fan o hans mamma, min intressebarometer får ju inte direkt några utslag. NEJ, nu skall jag ta mig lite te och slå på ett avsnitt utav entourage.

Life's good.
Olika arter av sengångare har olika antal halskotor, en art har sex halskotor och en annan så många som nio.

Spännande mulen tisdag

Godmorgon

löven är gula och vinden tilltar, hösten börjar bli ful. Jag har nu insett att alla som bor på landet måste vara tungt deprimerade under vinterhalvåret och knarka prozac för att överleva.
Det finns ju inget dom kan göra liksom? Dom kan mata kossor och berätta sagor runt elden (för ja, ALLA eldar på landet). Det kanske är kul till en början, men i februari kan jag tänka mig att det är stört enformigt & tråkigt.
Lyckligtvis har jag kvar en dryg vecka här ute, så det kan gå.

Idag har vi första lektionen med Snabeln efter vår lynchning. Det kommer bli intressant det här. Tyvärr missar jag sista 10 för jag ska, tillsammans med tre andra elever ut till en fotograf. Vi har blvit handplockade som modeller för högskolan. HA, PAX FÖR ATT VARA ZOOLANDER, jag ska göra Magnum, YES!:


He he he....

Halloween närmar sig ja, jag måste ha en utklädnad... Det ska inte bara bli nån slags töntig partyhatt, det ska bli full mundering! Jag har några små idéer men... Äh, fan, någon med ett bra förslag?
Upp till 10 ton vatten kan avdunsta från bladen på ett stort träd en varm dag.

Man förstår ju vad man förstår

Chaa
Skulle ta bussen in idag, men jag missade den med en minut... Jag stannade upp, tog ett djupt andetag för att släppa ut en tung suck. Därefter fick jag världens idé! Jag knäppte min trench coat, drog i bältet, tog på mig skinnhandskarna och låste upp min cykel! Givetvis var det fågelbajs på sadeln.

Därefter började jag min färd mot stan. Dock hade jag glömt bort att berget, Billingen var ivägen, så det blev några kalorier extra. Väl inne i metropolen Skövde så mötte jag upp Malle o vi cyklade bort till Jysk där jag köpte en säng.
Haha, fan vad konstigt det kändes - vem fan cyklar 18 km till Jysk och köper en säng? Eder samhällsupplysare Sjögren, svar: JA.
Hittade värsta stek-macken på vägen med den här skylten, kolla:

"Alla blåa rojalister tankar här"

...Tja, Skövde är ju en borgerlig stad :)

Sen cyklade vi vidare till mio och biltema och spanade läget. Jag måste ju orientera mig i min nya stad, dah,
Vi ringde iallafall upp fröken Lindström och tog en fika i några timmar.

Jag parkade min super-bike vid min nya lägenhet och tog bussen hem, tjoppade upp kylskåpet och möts utav detta:

WOOOOHOOOOOOO, ett paket bacon och en halv burk lingonsylt, ERE FEST ELLER!?

Annat var det när man var hemma... Då kunde man välja och vraka... åhh...


Nej, PAX för att handla imorn! Ha! föresten så blir det gratis lunch imorn, för jag ska på nåt CV möte, tralalala, världen ler emot mig :D
Nu ska jag ta mig an lite extern redovisning.
På återseende, bästa läsare!


Fysiognomik, eller fysionomi som det numera stavas, är en gammal föreställning att man kan avläsa en människas karaktär i hennes anletsdrag.

Studenttrams del 3 - A glimpse of Södertälyeah

Godmorgon!

Det börjar blir svårt nu, att ha både en Södertäljepublik och en Skövdepublik. Därför har jag i denna film som avslutar triologin: "Studenttrams", låtit göra undertexter för att underlätta för Skövdeinvånarna. Innan ni trycker play vill jag klargöra att filmen inte är särskilt PK. Av redigeringsskäl så blir undertexterna här o där rätt snabba - så läs snabbt.
Tam ta ra ta ram! Tillåt mig presentera Studenttrams Del 3!The End...
Dock lovar jag att en epilog kommer att spelas in och visas upp.
PK är en förkortning för Politisk Korrekt. Lär dig det.

Rena rama bilddagboken asså

Shuu, i sjukt kronologisk ordning (iallafall gällande dag) med start lördag 16:00


Tung förfest hos Paco med air-hockey, öl och musik!


Vi satt längst fram i dubbelvåningsbussen, här precis vid avgång på Södertälje central!


Sällskapet var lika vackert som maten var god - det är ett högt betyg ;)


Sång för födelsedagsbarnet!


Det var en skräll att Martina bara höll ett tal... ;) haha. Men det var väl fint, själv så fick Johannes en klapp i ryggen, ett leende och några ärliga komplimanger av mig. Det tycker jag väger minst lika tungt!


OBSERVERA Vespers fyllevänsteröga! Varje gång blir det så! HAHA


Alexander Rosenberg ft. Clownen i Batman

STÖRT KUL, Paco envisas med att åka till akuten för att han snubblat på glassplitter och börjat blöda. När vi väl kommer dit blir han hånad av sjuksköterskorna som bland annat suckade tungt och sa: "Det här hade du verkligen kunnat vänta med till imorgon"
Alltså, nu var både Paco, jag & Lindbergan packade när vi anlände till akuten, men att se en sluddrande Paco hängandes över ett handfat medan en sjuksköterska sätter på ett litet plåster på hans lillfinger, asså, jag finner inga ord, vi skrek av skratt!!!!
ÄNNU roligare blev det på vägen ut från akuten när vi hör en röst: "Det blir 70 kronor tack" HAAAAAAAAAAHAHAHAHAHAHAHAH!!!!!!!!!!!!!!!!! 70 SCHPÄNN FÖR ATT BLI HÅNAD OCH ETT LITET PLÅSTER! STÖRT KUL!!!! HAHAHAHHAA

En dagen-efter svamprunda!
En titt inuti nya stadshuset. Skåda o skattebetalare, vad du hjälpt till med! Se så fint det blivit! :)En finne med kniv, en vanlig syn i Södertälje.


...samt dessa spontana butiksägare som har öppet, lite när det passar...


Avslutningsvis fika med mina girls + David ;)Fina bilder va? :)
Ordet lokalvårdare infördes 1966 som en förbättring av ordet städare. En nyare, kanske lite mer humoristisk variant är hygienkonsult.

Jag hoppar av skolan, jag ska till Indien!

http://www.e24.se/kvinna/balans/artikel_790447.e24
Raj Kumar Sharma, som är specialist på astro-finanser i Bombay, använder uråldrig indisk och vedisk astrologi för att utröna om börsen kommer att gå upp eller ner.

Enligt honom var finanskrisen högst väntad. Orsaken är nämligen inte den amerikanska bolånekrisen utan en kamp mellan stjärnbilden Lejonet och planeten Saturnus.

- När de befinner sig i samma hus kämpar de mot varandra och skapar illvilja och fara på marknaden, förklarar Sharma.
Soft, jag vill också!


Lord Nelson saknade två kroppsdelar - ett öga och en arm.

Avrättning pågår - Var god dröj

Hali hallå!

Jonas hämtar upp mig och kör mig till Södertälje syd klockan 10:30 där jag nästan omedelbart kliver ombord på tåget.
Det är inte så många på tåget så jag tar god tid på mig att kasta upp väskorna hala fram biljetten, papper, penna, kalender, matlåda och affärsredovisningboken.
Jag hade lite bråttom när jag packade och jag var övertygad om att det var en cocacola jag slängde i väskan men det var en öl, haha. *PSCCCHT* 11:35, jahapp
Iallafall, i stolen bakom mig sitter en schnubbe och jag ser i min ögonvrå att han scannar av mig, så jag scannade av honom; ~35 bast med ljusa jeans, en vit ulltröja och en laptop. Flera gånger ringde han med sin mobil och var sådär jobbigt högljudd. Han hade en sån där ton som en som tror att den är as-ball och viktig:
"AMEN TJEEEEEEEEENA VERONICA, LÄÄÄÄÄÄÄGET? ...DET ÄR LUDDE HÄR HÖR DU VÄL? SKA TILL FABRIKEN I ALINGSÅS SERRU..."
Det fortsatte så tills vi kom till Katrineholm där ett rockband gick på och satte sig vid oss, knakkade upp varsina öl, sneglade på mig o min öl och nickade ett "tjabba" med huvudet, jag log för mig själv, gjorde en likadan respons och tog en klunk utav min Tuborg.

Jag anlände till Skövde central och kilade bort mot högskolan, vi hade fått ett extrainsatt "programmöte" som började direkt innan externredovisningen.
Där inne står programansvarige och SNABELN! Vår makroföreläsare.

Det visade sig bli en ren slakt...
Programansvarige berättade att hon fått in klagomål på kursen "Grundläggande makroekonomi" och började fråga oss varför det var så, "jag vill att vi för en dialog"
...tystnad. Vi satt där inne kanske 35 stycken, men det var tyst.
"Ingen av er kommer få några minuspoäng eller så, det måste ni förstå..."
Tystnad... Tills en kille i klassen tar orda: "Jag tycker att det inte finns nån pedagogik och blah blah blah...."
OCH FÖRDÄMMNIGEN BRAST! Plöstligt pratade flera i mun på varandra, man såg på snabeln hur hon krympte och krympte! 

Fan asså, ibland blir jag så imponerad på mig själv hur rätt jag har, som mitt superexempel förut att läraren ser elever som fingrar, men att eleverna tillsammans, vid missnöje, kan skapa en knytnäve och krossa läraren. Det var det som pågick.

Hitintils hade bara killar yppat sina åsikter. Men nådastöten kom symboliskt nog utav "Slaktar-Malin"
"Ibland känns det som om vi inte vågar fråga saker, som om du tar åt dig och blir sur... Eller att man blir dumförklarad..."

Det är nåt mellan kvinnor vi stackars män inte förstår, det är som om dom har nåt osynligt spel emellan sig men det var som om stämningen frös till is...

...och vår programansvarige vände sig i matrix-slow-motion mot Snabeln och morrade ett:
"SÅ, SÅ ska det ju INTE vara..."

Ett tag önskade jag nåd, nåååd åt Snabeln, men mitt inre tog över och ett hånleende spelade på läpparna när hon stod där. Besegrad. Hon höll på att börja gråta i sitt 'försvarstal' i slutet. Men min sympati dunstade bort likt vatten i Sahara...

Så, jag vet två som kommer sova dåligt idag, jag i min planka till säng och Snabeln. Tralalala! (8)

Under nio veckor delade Vincent van Gogh ateljé med Paul Gauguin. De två konstnärerna bråkade ofta med varandra och i ett vansinnigt anfall skar van Gogh av en bit av sitt vänstra öra.Kvinnor!

Anna Jakobsson säger:

e du i skövde?

Pontus, säger:
nej

Anna Jakobsson säger:

men vrf så jävla dryg??

Pontus, säger:
haha, hur fan kan "nej" vara ett drygt svar på en ja eller nej fråga?

Samma sak som förut när jag fick vääärldens utskällning av min kära Therése Karlsson för att jag använde för få smileysar på MSN. Dig träffar jag ikväll klockan sju, yes ;)

Kvinnor är experter på att skapa konflikter...... Suck.


Jordnötter är inga nötter utan en ärtväxt. Engelskans peanut - ärtnöt - skvallrar om dess växtfamilj.

Dedikerat till little R

(Obs har ändrat det här inlägget 2017-05-04) , ja ca 9 år sedan efter att det skrevs för att vederbörande kommer högst upp på google, med bakgrund av det heter han i det här inlägget Kemi och inget annat)

Min poetiska ådra kanske inte är lika stark som min mor, men Kemi gled hem till mig igår och vi spelade lite TV-spel och sen gjorde han nåt, jag kommer inte ihåg vad. Men jag kommer ihåg att jag sa att jag skulle hämnas och skriva ett rim om honom i bloggen. Det kanske inte låter som en fruktansvärd hämnd, men Kemi lider av en EXTREM scenskräck så det jämnar nog ut sig det här.
*harkel, harkel* EHURM!!! Tillåt mig presentera...

Kemi kanske varit hemma hos mig 150 gånger, jag har varit hemma hos Remi EN gång, men då när han stod i duschen memorerade jag det han sjöng i duschen:

En liten gnutta kreatin
blandar man i gröten in
då blir jag så piggelin
och min syn blir jättefin!
En daglig dos av kreatin
gör mig till världens starkaste glin!

Får jag bara mitt näringsextrakt
är det ingen som håller min takt!

Adam Tensta, jag äger dig fett
Kemi Hovsjö här - det blir lätt
För med kreatin till varje rätt
går grövsta grovjobb superlätt!

Det är tisdag och jag är Kemi glin
De walla nik emo jag är full som ett svin!
Hurra hurra hurra!

HAAHAHAHAHAHAHAHAHAH!!!! Om jag får säga det själv ;)


De första egyptiska mumierna balsamerades inte utan lades i den torra ökensanden så att de skulle torka och inte kunde ruttna.


Det här med dagen efter

Det är så mysigt när man unnar sig själv lite frid.

Det var rätt kul igår. klockan är 12:35 jag sitter med en espresso, med mitt pekfinger stukat och tänker igenom den helt störda lördagskvällen, då ringer David:
"Tjena Pontus, läget rå?"
"Shuu, jo, lite lätt misshandlad, var ju o firade Johannes igår du vet."
"Ha, schelv är jag fortfarande *hick* full som en kastrull"
"HAAAAHAHAHAHA"
"Ehm, ska vi ta en promenad eller nåt eller?"
"Ah, lätt"

5 minuter senare ringer Johan:
"Tjena Pontus!"
"Tjena"
"Läget lugnt?"
"Öh, ja just nu är det jävligt lugnt, iallafall, det var det inte igår..."
"HAHA, själv träffade jag David på O'learys! Jag har sprit kvar i hela munnen känns det som, vilken jävla omgång!!!"
"Hahahahaha, haka på oss då, vi ska ta en promenad."
"Skitbra! Jag kommer till dig om 20."

Vart är ungdomen på väg?

Efter 20 minuter kommer Johan stormande in genom dörren, i handen håller han en baguette och två liter mjölk. Långsamt masar jag mig ner för trappen, jag får en kort ögonkontakt och han nickar med huvudet som ett "tjabba" men ilar direkt in i köket, sliter upp min kylskåpsdörr och börjar håva ut saker.
Saker & Ting förändras visst aldrig...
Sen slicar han upp baugetten och jag inser hur bra det här blir!
"Fan vad najs, jag snor dina mjölk o gör varm oboy av, så tar vi med oss det ut!"
"Japp, det här blir kanon, men Pontus har du nån shsyt ost?"
"Ta brie-osten, släng på lite gurka också, det finns längst ner"
"Jag vet"
"Hur fan v..."
*Johan håller upp gurkan som ett svärd* och utbrister; "En garde!!!"

Vi glider iväg och Elias ringer:
"Tjena, vad göry?"
"Jag, Johan & David ska ut o promenixa i skogen!"
"MEN VARFÖR RINGDE NI INTE MIG FÖR!?"
"Haha, det säger väl sig självt? Ba skojja! Haha, vänta. Johan (chauffören), åk till Hovsjö, vi ska plocka upp Elias!"
"Okay"
"Yes, var ute om 15."
"Yes"

Sen gled vi ut till Viksberg, skvallrade och plockade svamp :D Till slut fann vi en soldränkt klippa där drack vi varm oboy och åt färska baugetter. King!

Dagen efter är hög livskvalité!
Lider du utav ichthyofobi är du rädd för fiskar.

Johannes 20-år, hörde jag skål?

God afton!
Bilder dyker upp vid senare tillfälle, nu skall jag blott berätta om denna galenskap till tillställning;


När klockan var fyra satt jag och Paco med två öl och ett air-hockey spel i fullt ös. Johannes present var fixad o allt som pågick var Pacos trance i bakgrunden och den galna striden på air-hockey planen.
Så småningom droppade Alex-boi & Vesper in. Vi diskuterade möjliga destinationer där festen skulle hållas - platsen var nämligen hemlig - vi rabblade allt mellan Stuvsta & Enskede men det slutade med att alla ryckte på axlarna. Vart skulle vi egentligen?

Vi mötte upp sällskapet på runt 80 pers (?) vid Södertälje central och klockan 7 prick rullade det in en två-våningsbuss där jag, Pacs, Lindbergan & Fredde paxade framsätena där uppe. YES! ;) haha

Färden gick norrut, vi åkte förbi varje avfart som gick mot Stuvsta, vi åkte mer innåt mot Stockholm, mystiken tätnade...
plötsligt körde vi av vid Södermalm och rätt som det var så parkerade bussen utanför Café Opera.

Vi skred in och kypare sprang fram o tillbaka med champagne och minglet starade! Det var bordsplaceringar, vardera letade upp sin plats och maten började serveras. Förätt var nån form utav räkröra på macka, varmrätt var oxfilé med rödbetor o potatisgrating och efterätt var hallonsorbé med nån form utav kladdkaka muffin. HUR BRA SOM HELST!

Det tog inte lång tid fören man tappade bort räkningen på hur mycket man druckit, kyparna fyllde på hela tiden och plötsligt kom dimman. Man förstod var det skulle sluta nånstans.

Tiden gick och till slut gick vi in i själva salen på Café Opera, Johannes ordnade champagne, Lindbergan blev som ett barn på julafton, isen flög fram och tillbaka och när man stod där och hoppade i sofforna till "Laura - release me" ja, då, då fanns det inte så många problem i världen :D

Aja, nu till lite stört trams, alla vet att vi således bringar fram Paco i rampljuset - Som vanligt.

Han klarade inte av att dricka vin till maten så han beställde in öl, kosta vad det kosta vill, 60 spänn för 33cl, JA! Det var ju nöd!!! Men vår generösa vän skulle absolut lägga in en flirt hos sin bordsgranne, hon, juristen.
Paco: "Due, gillar du öl?"
"Javisst"
"Du kan smaka om du vill" Säger han och går därifrån! HAHAHAHA! Det finns bara en Pacs.

Samma Paco snubblade runt klockan  halv 2, ramlade i glassplitter och blev rätt blodig. Vad han gjorde mellan 2 till halv 4 är det fortfarande ingen som vet, men vi hittade han utanför Café Opera med toalettpapper virat runt hela armen. Hans jeans är blodiga och hans vita boomerang-jacka är inte längre vit, utan rödrandig. 

 Vi kilar iväg o käkar och sen går vi förbi en busshållplats där det sitter två tjejer
Paco: "Tjena brudarrr, läget då?"
Tjejerna: "...Bra..."
Paco: "aha, kan jag få era nummer eller?"
Tjejerna, skrajja till döden: "Näe..."
Paco helt oförsående: "Men varå, är det bara för att jag är helt jävla blodig eller!? Asså, jag ser ju för fan inte ut såhär varje helg fattar ni väl!"
HAHAAAAAAAHAHAHAHAHA - Vi kan gott konstatera att Thomas blev utan nummer.

klockan är plötsligt halv 5 och jag, Lindbergan, Vesper & Pacs tar taxi hemmåt. När vi närmar oss Södertälje så utbrister Paco:
"Asså, jag måste fan till akuten, jag håller på o förblöder, totalt!"
Pontus: "Men va? Det har ju koagulerat, det är ju lugnt?"
Paco: "MEN NEJ! JAG HÅLLER JU FÖR FAN PÅ ATT DÖ HÄR!"

Vi stannade till akuten, men jag måste berätta resten med bild och filmer till, för det var så stört roligt!!! To be continued!

TACK Johannes, för en underbar kväll :)


Höger testikel väger i genomsnitt 10 gram hos en kines och 22 gram hos en europé.Det är en lyx att...

Jag befinner mig på båda sidorna, gräset är alltid grönt för mig.
Jag kom ju hem i förrgår halv 12 på kvällen. Då åkte jag direkt hem till Pacs som ville visa upp sin nya TV med surround-system.
...Huruvida grannarna uppskattade att filmen "Chaos" gick på hög volym en vanlig torsdag till klockan 2 på natten framgick ej.

Thomas "Paco" Asp, nykter ;)

Nevertheless, Lindbergan kom hem igår från Lund, så jag bikade ner till stan och mötte en bakfull herre vid torget. Vi åt lunch och sen kilade vi vidare till särskrivarnas högkvarter a lá Café Bacino.
Vad "Bär paj", "morots kaka" och "is te" är, förblir ett mysterium ;)
Vi tog en promenix hem till mig och kort därefter kom Vesper, Alex boi & Keff och hämtade upp oss för en visit till Stockholm.
Stockholm kompletterar Skövde så bra ;) Det som inte finns i Skövde kan man enkelt få tag i Hufvudstaden och vice versa. Jag fick tag i mina mörkblå chinos som inte fanns i min storlek i min studentstad, men å andra sidan finns det inga shysta äppelträd innanför vägtullarna... ;) Och om man inte vill sitta i kö, då kan man åka igenom Skövde - vill man sitta i kö, är det bara att åka igenom Stockholm.
Vilka jäva tjack föresten som sänkt hastigheten till 100 från 110 med argumentet "Det blir mindre kö" då kan dom väl sänka till 20km/h så blir det aldrig någonsin nån kö - eller? :)
Visste ni att Sverige & Moldavien är dom enda länder i Europa där det inte finns en motorvägsring runt huvudstaden? :(

På kvällen kilade jag förbi Lokaniii, som fixade en film, sen våldgästade vi pacs. Vilken ungkarl alltså,  vi entrar hans lägenhet och han sitter i kallingar, halsar öl och spelar nätpoker, haha. Efter filmen kom tvillingarna från Dammkärr förbi.

The Twins of Knowledge
Jag vill tro att alla människor har som en omedveten kunskapsmagnet, vissa saker lär man sig även fast man inte rotar i det. Som att Britneys syrra blivit med barn igen, det råkade jag läsa när jag scrollade ner för aftonbladet. Det var inget aktivt jag ville lära mig liksom. Jag tror att dessa tvillingar saknar denna kunskapsmagnet, för att nämna ett exempel:
Pacs:
"klockan 01:00 är det NHL, det ska vi se!"
Malin: "Aha, NHL, är dom bra eller?"
*tystnad* vi killar kollar på varandra för att försöka lista ut om hon skulle vara lustig.
Anna som inser att nåt är fel försöker rädda sin syrra: "Eller vadå, NHL kanske inte är ett lag, det kanske är typ, en nivå?"
Paco, överpedagogisk - använder sin röst som han har mot små bebisar och djur: "Ja, ni förstår att NHL, det är en hockeyliga"
Johan fyller i: "Ungefär som elitserien, fast i USA"
Malin & Anna tittar på varandra och fnittrar och utbrister ett: "hihi, jaha..."
Hopplöst!

Idag är det match! Jag tänkte givetvis styra upp fanan, som i somras - men det regnar ute, så det får bli en bild på den istället, voilá:

Fort Sjögren förbereder match.

Jag tror dock att jag missar matchen ikväll, vi ska ju iväg och fira Johannes på hemlig destination, men det blir spännande :)
Frukost från ett välfyllt kylskåp kallar!
På återseende, bäste läsare!


 Vissa arter av krokodiler bygger bon av ihopfösta växtdelar, som när de förmultnar producerar värme kring äggen.

Deja vu!

Jag sitter vid min dator i Brunnsäng och fotbollspulsen har gått igång. Jag kanske skulle kolla upp det. Det låter ju inte så jävla normalt att få högre puls en dag innan Svensk landskamp... Men jag sitter här o pumpar sådan musik; Sverige - De bästa på vår jord!, Samba e gol, lite radiosporten, fy fan vilken gåshudsskapare!SÅ JÄBLA BRA!!!

Aja, nu ska jag ta tunga vuxenpoäng för jag ska ringa elbolaget. Adjö!
SAAB är en förkortning för Svenska Aeroplan Aktiebolaget.

Wake up...

Mors!
Idag spårade det ur på makron :D

Igår på makron så frågade jag föreläsaren a.k.a Snabeln (vi kallar henne det för hennes frilla) - vart gränsen går mellan Disinflation och Deflation.
"Hm, jadu, det vet jag inte riktigt..."   I häftena vi får står det att vi ska kunna skilja på dom för att även media svårt att hålla reda på det.
"Öh...nähä?"
"Men jag kan ta reda på det tills imorgon"
"Ah, shyst, kanon!"

"imorgon" blir idag, och hon skriver på tavlan:
Inflation: Procentuell ökning i prisnivån
Disinflation: Procentuell minskning i inflationstakten.
Deflation: Procentuell ökning i prisnivån.

Efter att ha läst det frågade jag henne vid ett 'rast'-tillfälle; "Men, vad kallas en procentuell ökning i inflationstakten då? Alltså motsatsen till disinflation?"
Snabeln: "Öh, jadu, det vet jag inte... kanske si, kanske så..."
"Aja, då är det väl inte så viktigt, det lär ju inte komma på tentan då..." säger jag och börjar vandra iväg. Genast svarar hon:
"Det vet man inte!"
...Jaha? Mäsk!

Under lektionens gång går hon igenom uppgifter - och vid en uppgift stannar hon plötsligt av och: "hmm.. det här ska bli... öh, ja, BNP ökar med 1,2% men jag vet inte hur det blir så."
Det hörs en och annan "suck" i klassrummet tills lokalhjälte Sebbe på lysande göteborska säger:
"Men, hur ska vi kunna räkna ut det om Du inte vet hur man gör?"
Det är tyst i klassrummet o lite ängsligt svarar Snabeln: "Alltså, det är ju inte jag som gjort dom här uppgifterna..."
Det var inget argument någon i klassen nöjde sig med och Sebbe utbrast ett "Nähe..." som ett 'jaha, och?'
Varvid Snabeln i desperation försöker rädda sig med att säga:
"...Och ni har ju facit"
Sebbe visar ingen barmhärtighet utan maler på! "Ja, men där står det ju bara 'svar: ökning med 1,2%', vi förstår ju inte hur det går till"
Snabeln, nu irriterad: "Men det är väl bara att använda grundläggande mattekunskaper, för det har du väl?"
Blixtsnabb kontring av Sebbe: "Har DU det eller?"
Tystnad. Absolut tystnad. Det var en nåda-stöt utan dess like, och det blev "rast" i en kvart. K.O Snabel, K.O.

Det många lärare gör fel är att dom ser varje elev i klassen som ett harmlöst finger som dom bara ska ösa ut kunskap till. Det dom inte förstår är att; om det inte kunskapen ges ut på ett tillfredsställande sätt så knyts alla fingrar ihop till en solid knytnäve av järn som krossar lärarens skitsnack såsom vågor krossas mot berg!
Ah, vad mäktigt det lät.

Varför ska man som lärare gå den hårda vägen där det blir ett "Jag mot er"- upplägg istället för att gå den lätta vägen, där man lever lite mer i symbios? Bäste Snabel, kriga inte med oss - dina odds ser inte bra ut...
Den röda cirkeln på Japans flagga ska symbolisera den uppåtgående solen.

Telefonsamtal 20:35

"Men mamma, jag vet... Men vi syns imorn!"
"mm, men du föresten, ett sånt bord kostade 1900:- på IKEA, det såg jag idag i  IKEA-katalogen"
"Jaså, jag skulle gett 1500:- för det och lite annat trams, men sen prutade jag lite, du vet, och jag kommer köpa bordet o stolarna för ba 800 schpänn, bra va?"
"Ja, det är ju jättebra!"
"Men jag ska gå nu, jag ska äta middag!"
"Va?! Middag? klockan är ju typ halv nio, gud vad sent o... varför det? och..."
"...jaja, vi i hörs imorn, ta hand om dig, herrå!"

En stor fördel med att bo ensam. Man behöver liksom inte sluta upp med vad man håller på med bara för att gong-gongen går och: "DET ÄR MAAAAAAT! PONTUS, SÄG ÅT LISA ATT KOMMA NER OCKSÅ!"
"...mm, snart, jag håller på med en grej..."
*tic tac, tic tac*
"MATEN KALLNARRRR!"
"En sekund! Jag kommer ner snart..."
*tic tac, tic tac*
"...VI ÄTER UPP ER MAT NU...."
Det hörs ett ljudligt *fnys* och en marsch ner för trappan *duns, duns, duns, duns, duns*
*tic tac, tic tac*
"Tack för maten, det var gott :)"
"Varsåg... men du har ju inte ätit upp allt?"
"Nä, jag var inte så hungrig bara - men det var gott"

Visserligen saknar jag min mamma & pappas mat, men det är fruktansvärt skönt att inte behöva bli styrd av klockan. Man äter liksom när man är hungrig. Man lagar det man tycker är gott - eller det som finns kvar i kylskåpet...
Som igårkväll runt halv 12; jag satt och spanade Entourage, gjorde en kort lägesanalys och insåg att jag hade skoskav, att teet var slut och att jag var stört hungrig.
Så jag kilade ut till kylskåpet och kollade lite utgångsdatum här o där och voilá Två mackor med keso invirat i lönneberga-skinka skapades!
King.
Den enda fienden en skunk har är, förutom bilar, den stora hornugglan som inte verkar bry sig om den hemska lukten.

IKEA - Under Siege!

God afton bästa läsare!

Idag var jag, tillsammans med, Malle, Ida, "Slaktar-Malin"(hon har jobbat som styckare), Andrea & Carro och attackerade IKEA. Det var med fruktan som jag insåg att jag skulle till IKEA med fem tjejer. Men det var hur bra som helst!
Dom tänkte på alla saker, det kändes som om världen omkring mig gick på snabbspolning

"Du måste ha potatisskalare!"
"Här är en jättebra korkskruv och här, här är diskborstar för 9 spänn!"
"Se här! Champagne-glas!"
"Ha! Där är stekpannorna!!!"

Jag stod där i slow-motion och utbrast långsamt ett: "Öh..." och min vagn fylldes succesivt...
Ett tag trodde jag att jag ensam skulle förse Sverige med ny högkonjunktur så full som min vagn blev! :D

Jag hade iallafall två vagnar som jag delade lite granna med Slaktar-Malin. Ida & Malle hade en egen. Plötsligt slog våra skalman-klockor om och det var FIKADAGS!
Ida:
"Vad gör vi med vagnarna då?"
Pontus: "Dom får väl stå här?"
Andrea: "Man kan 'parkera' dom en våning upp..."
Pontus: Haha, pensionärsvarning!"
Ida: "jaja, jag vill göra det iallafall..."
Malle: "Haha, happ"

Vi återkommer från fikan och, VIPPS! Min ena vagn - den som var fullast - var borta, puts väck! Ba wtf!?
Jag gick iväg o frågade personalen, men dom hade inte packat upp nåt!
Så, alltså har nåt pulvermongo idiot skräphuvud tjack idiot sär apa SNOTT min vagn!!! Den var asbra packad ju! Shit asså, jag blir arg bara jag tänker tillbaka på det.
Det var ju "bara" o packa en ny vagn - men kommer jag hem till nån som har likadana prylar som mig, då, då ska jag fan sätta en grep i bröstet på denne och se om jag kan få ut ett "Ursäkta" ,Hmpf!

Aja, det blev en mycket lyckad dag :)
Jag har lånat Idas förråd för alla saker, men, om 20 dagar ska dom stå nån annanstans... tjoho!

Idag hade vi datorövning, efter 1½ timme så står jag, Andreas, Frida, Sebbe & Bonderic med varsina Balansräkningar. Samtliga skiljde sig åt. Frågor såsom: "Vafan skulle jag läsa ekonomi för?" rusade förbi i skallen innan jag beslutsamt satte mig ner, bet ihop och insåg så småningom att; jag har konterat försäljning utav dator på kredit på "inventarier 1220" istället för på "vinst vid avyttring av inventarie 3970". Suck.
Det är inte alltid så lätt..... morr!
Och sen var det lite momstrams jag glömt. Nevertheless, det gick bra till slut.

Nu ska jag power-laga mat, ses o hörs va ;)


Österrike har haft högertrafik sedan Adolf Hitler enväldigt bestämde det 1938.

Meh, jag kan ju om jag vill!

Tillåt mig spola tillbaka tiden si sådär en månad, vi befinner oss i mitt "familjen-adams-hus" och jag står i deras kök och diskar:
"Men Pontus, du behöver inte diska din disk här"
"Jaha..?"
"Nä, vi vill spara på varmvattnet så mycket som möjligt så vi stoppar allt i diskmaskinen!"
"I see"
"Så lägg all smutsdisk i korgen du, så diskar vi allt"
"Jaha, shyst, är det säkert?"
"Jadå!"

Vi spolar tiden frammåt igen. Jag - som är fruktansvärt hungrig - ler och häller ur innehållet ur min kastrull, vilket är en superköttfärsröra  + makaroner. Leendet falnar bort när jag ser att det sitter fast makaroner i botten.
Vafan är det för fel med dom här mongo-plattorna, varför står det att det finns värmelägen mellan 1-6 om det bara är 6 som fungerar på samtliga lägen, tänker jag frusterat och släpper ut ett ljudligt: "Hm."
Ett ögonblick funderar jag på om jag ska spendera min kväll med en kastrull i knäet och en näve stålull. Efter en halv mikrosekund skriker mitt inre: "NÄ! VILL INTE!"
Det slutar med att jag leendes släpper ut ett fnys och lite fnitter varav jag placerar kastrullen i korgen, prydligt.
Om det smakade gott? Haha, när jag skrider till köket och greppar stekspaden så gifter sig inte bara kryddorna med varandra, vi snackar hardcore-hångel vilket kan medföra en tsunamivåg från valfri hungrig människas mun!

Iallafall så lutar jag mig lugnt tillbaka och en konversation för circus en månad sedan spelas upp för mig igen:
"Så lägg all smutsdisk i korgen du, så diskar vi allt"
"Jaha, shyst, är det säkert?"
"Jadå!"


Efter ett rungade MWAAAAHAHAHAHAHA-skratt så att makaroner far över hela tangentbordet så torkar jag mig om munnen med handen och tar en klunk apelsinjuice.

Ännu en dag som student har passerat.


Är du riktigt rejält rädd för mörker lider du av achluogobi.

Så glad kommer jag att bli!...När jag skriver lägenhetskontrakt idag ;)

För nu imorse, då, då blev jag väckt igen av en piano symfoni a lá 15 sekunder * 35.
Lilltjejen här, har bestämt sig för att flytta in i ett förråd på vår övervåning, där inne har hon ett piano. Det här huset är extremt lyhört och hon kan bara 15 sekunder av en låt - men den spelar & sjunger hon till i full styrka.
Så det känns som "hack i skivan..." haha

Men men, mindre än månad nu... Tralalalala.... ;)
Krokodiler ses ofta solande med öppet gap. På så sätt når solljuset munnens ytliga blodkärl, och djurens uppvärmning blir effektivare.

On the edge

Tack, Elias & Jonas - för att ni alltid ställer upp :) Gång på gång visar ni varför ni är några av mina absoluta bästa vänner. I owe you one.

Vahettereeeee, jo! Jag har bytt typsnitt från Times new roman till Trebuchet MS, nu ska jag bara ordna bakgrunden, öh, någon gång. Så kanske det blir nåt utav det här.

Aja, det är inte många gånger man längtar till vardagen, men det gör jag nu. Igår åkte jag visserligen in till stan o spelade biljard, dart och spana en film. Men, nu sitter jag här. Jag tror jag behöver "måsten" för att fungera, annars blir man värsta zombien. Idag Måste jag iaf laga min supervariant av köttfärssås byggd på örtsås och lite andra hemligheter - för min örtsås gick ut igår. Hehe.
Nå, sen ska jag försöka skriva rapporten i Word. Det skiljer sig så mycket mellan Word 2007 och 2003, att det tar tid att hitta alla nya knappar.
60 sidor affärsredovisning och ett litet häfte i Extern redovisning ska man väl klara av. Jag har ju liksom ändå inget att göra här ute ;)

Nu ska ni få höra nåt som spär på fördomar. Är det föresten inte underbart när fördomar besannas? Då har man ju liksom haft rätt hela tiden och man kan skrika ut ett; "Vad var det jag sa?"
Vi färdas till
Arbetarens klimatblogg, tillåt mig citera denna individ:
"För hindra skenande klimatförändringar kommer vi behöva pressa ner utsläppen med över 100 procent för att återgå till en lägre koncentration av växthusgaser i atmosfären än vad vi har nu."

Nu kan man ju direkt konstatera att denna klimatarbetare både är korkad såväl teoretiskt som praktiskt då det är omöjligt att sänka utsläppen med över 100%. Det blir väldigt svårt att fortsätta att bygga sjukhus, skolor & vägar med en sådan filosofi. Att skicka världen i svält, fattigdom och död är inte bara dumt & elakt utan också rätt irriterande.
Jag frågar mig själv & Dig: Kan det måhända vara så att det är vad dom är ute efter? Att slippa vara en "arbetare" och bara sitta och vara lat i väntan på döden...
Världsdelen Oceanien består av Australien, Nya Zeeland samt öregionerna Melanesien, Polynesien och Mikronesien i Stilla havet.

Amen visst serru

Godmorgon, godmorgon, godmorgon!

Det är lördag den fjärde oktober och här sitter jag igen och petar på mina tangenter.

Snart skall jag ut i mina ägor och schpringa en sväng, sen är planen att åka in o bowla faktiskt. Föresten spelar ju Arsenal idag, den kanske man skulle se... Hm.

Ha, skriver man "Sköekon" på google så kommer min blogg upp som alternativ nummer 3. Men det är inte dit jag vill komma, UTAN! Den andra Pontus Sjögren, SSK-hockeymålvakten som jag då och då blir förväxlad med brrr.... Ja, han kan faktiskt slänga sig i väggen. Förut när jag googlat mitt namn så kom bara han upp. Om och om och om igen!
Till o med när jag sökte på "Pontus Sjögren + Syrianska" så kom det upp sporthemsidor och den förbaskade hockeymålvakten.
MEN! Förändringens tid råder och jag kan glatt konstatera att; googlar du på "Pontus Sjögren" Så kommer "Pontmeisters.blogg.se" FÖRST! och två är:

Eliteprospects.com - Pontus Sjögren

Eliteprospects.com player profile of Pontus Sjögren 1985-04-13 Sweden.

blaha blaha, haha, Du, Pontus Sjögren där ute, din simpla klon, du har mött din överman och du är slagen!
Wohoooo!!!
Av detta faktum kan vi konstatera ett redan konstaterat faktum: Fotboll är bättre än hockey ;)
Det finns höns som lägger gröna ägg.

HUUUREEEEKAAA!!!!

Det är fredag, klockan är 5 och jag tar paus från min datarapport, sitter här vid bloggen med GES - En jävel på kärlek på högsta volym. JÄVLAR vad jag är effektiv när jag väl kommer igång.

Det ba sprutar ut fakta och information, det är som i alla filmer när nån kör över en sån hära brandpost, alltså, ni vet, så det bara schprutar ut vatten i en jävla fart! SÅ, precis så går det till när jag trycker på knappen och mina gigantiska kugghjul i huvudet går igång. Turbo, turbo, TURBO! Va-va-vrooooom!

YES! Nu började GES - Hon är min, jag är typ sjukt speedad, jag har knarkat kaffe med 4 kilo socker i. Det är hur smart som helst. Först blir man pigg av sockerkicken och sen utav koffeinet. Jag skulle kunna bestiga Mount Everest med en dvärg på ryggen! Jag är stört taggad!

Alltså, min superkaffe gör skillnad, se ba:
Före kaffet:                                            Efter kaffet:Alltså, ni ser ju vad ni ser!

Fy fan, jag skulle blogga hela kvällen om det inte vore för att fredagar är sämst i statistiken. Folk gör tydligen annat än att hänga vid datorn. Schelv orkar jag nog inte åka in till metropolen Skövde, det blir datarapport, film och chips på hemmplan. Tjohooo!!!!!


Fladdermusen är det enda däggdjur som kan flyga.

Hmpf!

Jag tappar Aldrig bort saker. Aldrig!
Men min nya kärlek, min kalender, låg inte i innerfickan i min trench-coat imorse. Sorgen är stor. Mina anteckningar var mäktiga, informativa och humoristiska.

Jag skrev rakt ur hjärtat till mig själv. Det var så vackert...
"Ey P-man, kom ihåg att du ska trä i dina nyköpta skosnören i skorna!"
"MEN KÖP TE NÅN GÅNG DÅ, FÖR FAN!"
"Makro med snabelhåret på torsdag, den måste avbrytas för du ska på lägenhetsvisning - hi hi hi...what a pity..."
"Skriv datarapporten på fredag *pil till lördag*, *pil till söndag*"
osv, osv va...

Det var som en kär vän. Den fanns alltid där för en, om man t.ex satt i en grupp som diskuterade nåt sjukt tråkigt man inte ville involvera sig i, då kunde man ta fram sin kalender, se stört upptagen ut och samtidigt få en uppdatering om vad som komma skall.

Nåja! Jag får väl köpa en ny helt enkelt :)

Iallafall så pratade jag just med skövdebostäder o sådärva och dom gav grönt ljus; den första november är jag inte lantbo längre, yes yes yes! Tralalalala.....

Dock befinner jag mig i nuet, jag är ledig idag, imorn, på söndag, har en föreläsning på måndag och en på tisdag. Det status som kommer uppnås kan vi skriva i en formel;
Tid på landet > Sysselsättning ----> Mycket fika inne i skövde.
Mycket fika inne i Skövde = Skvaller + Bussresor + Förstörd fikabudget.
Med andra ord:
Tid på landet = låg livskvalité
Förstörd fikabudget = hög livskvalité

Ptja, man ska väl kunna överleva den här helgen, trots allt... ;)


Holland och Nederländerna är inte samma sak. Nationen heter Nederländerna och har gjort detta sedan 1500-talet. Holland består av två provinser som tillsammans utgör cirka en sjättedel av Nederländernas yta.Det är inte lätt att vara man asså...

...Ibland kan det vara så svårt att göra två saker samtidigt. Som att tugga samtidigt som man läser. När man blir "inne" i texten så inser man att man glömmer bort att tugga. Man sitter där som ett mongo med mat i munnen och stirrar, det är inte alltid så lätt...

Det ska iallafall inte hindra min kommande succémorgon. Allt har varit i 'power' idag. Jag flög upp ur sängen och gjorde, som alltid, en kort lägesanalys; Ah, en planka mellan revbenen, jag fryser och jävlar vilken ful tapet ;)
Men, eftersom jag är en man som lever i harmoni så gör det inte mig så mycket, jag brukar finna massa smarta lösningar på mina problem. Jag tar det hela med ro!
Till exempel så fungerar min hårda cementsäng utmärkt som strykbräda!

Det ni! Alla har inte möjlighet att stryka i sina sängar, men det kan jag! Tralalala

Jag har satt på mig massa mysiga kläder, petat jag på datorn och laddat ner ett avsnitt av Heroes, under tiden har jag gjort frukost! Efter filmen ska jag ut o springa i mina ägor, måste friska upp sinnet inför makron!

Och vet du vad? Jag har bokat en studentlägenhet! Ska gå o kika på den idag. Snart blir det tung inflyttningsfest!

Men ikväll är det utgång som gäller. Det är ju fredag imorn liksom, så det är förfest ikväll :)
Mitt te kallnar! Ta hand om dig, bäste läsare! Adjö!
Indierna gav socker namnet sarkara på språket sanskrit för ungefär 2400 år sedan. I dag heter det något liknande på många språk: saccharum på latin, sukar på arabiska, zucker på tyska, sukker på danska och sato på japanska.

Samhällsupplysare Sjögren har ordet

När är den tjej blir kallad "söt" då borde hon ta det som en komplimang.
När en kille blir kallad "söt" så betyder det att han gör något lustigt och ser lite töntig ut.

Ingen kille vill bli kallad söt. Det är som en under-cover förolämpning.
Tjejerna i klassen skäller jag ut varje gång vi är på kåren. Det finns en bartender där med baby-face som spiller drinkar här, gör lite fel där, ursäktar sig så mycket och försöker så gott han kan men det går liksom inte riktigt...
och han är "SÅ SÖÖÖÖÖT!!!!!!"

Man kan göra handlingar som är söta, typ "frukost på sängen" eller hämta nåt, vad vet jag. Då kan man ta ett emot ett: "åh, vad söt du är". Då är det okej.
Att klanta till sig eller misslyckas med nåt - då vill man absolut inte förödmjukas med ett "hi, vad söt du är" Det är inte okej.
Killar vill vara snygga, inte söta.

Nu när vi är inne på komplinger här så ångar mitt inre på. Alltså, om man säger till en tjej: "Vad bra du ser ut idag/ vilken fin jacka" så har jag så svårt att förstå varför tjejen i fråga inte bara kan suga i sig komplimangen med ett enkelt "Tack"*
Varför ska hon 9 gånger av 10 säga nåt motsägande; "Nä, jag ser ju inte alls bra ut.../Den här jackan? Den är ju gammal o ful"

...Varje gång jag hör det får jag sån lust att svara: "Ja jo... Nu när du säger det ser du faktiskt ut som skit/ Ja, vad tänkte jag? Din jacka påminner faktiskt om en sprängd bäver."

Jag ställer mig frågande till detta fenomen...

Det var en sak vi diskuterade på fiket igår som Ida tog upp som vi övriga stämde in i, haha, hon är typ världens mysigaste, hon är 24 men känns som en vuxen lillasyster :D haha
Nåväl;
om man får en komplimang, typ: "Vilken fina skor du har"  och man svarar: "Tack"  då är det totalt fel att få tillbaka ett: "Varsågod"
Öh? Man vill inte ha ett varsågod, som typ att det var jobbigt för komplimang-givaren att ge en komplimang!
Nej, det går inte. "Varsågod" är blott till för om man får saker/tjänster.

För övrigt tycker jag att man ska ge varandra mer komplimanger. Även om det inte syns så väl på utsidan så skiner man ju upp lite på insidan :)

Hoppas att Du, bäste läsare, tar åt dig vad det jag sagt och applicerar det i din vardag. Tillsammans styr vi upp det här ;)

*Det är inte okej att säga 'tackar' det gjorde min kära faster Kerstin klart för mig när jag fyllde 15, 'tack' heter det när man får, inte 'tackar'. Sedan dess, en solig 26 juli 2003 så har jag inte sagt 'tackar'


Kvicksilver är den enda metall som är flytande i rumstemperatur.

Succédag

God kväll!

Imorse vaknade jag halv 7, väckarklockan ringde och jag blev genast medveten om en planka mellan revbenen. Jag satt mig upp och tittade på klockan. Jag har en lektion med övningar. Dom kan jag ju lika gärna göra hemma... Jag ställde klockan en kvart längre fram och la mig ner på min planka till säng än en gång.
I fullständig chock vaknade jag en kvart senare. Jag måste alltså ha somnat direkt vilket betyder; 1. Jag har slagit rekord - det tar alltid 45 minuter för mig att somna i den här sängen & 2. Jag måste vara stört trött.

Jag tog det lilla förnuft jag hade till fånga och insåg att - jag måste in till Skövde. Jag kan inte stanna en hel dag här ute!
Efter lektionen stannade vi några stycken och kilade iväg till ett nyöppnat café vid skolan och fikade. Därefter intog vi biblioteket för tunga studier och skvaller.

Vi pratade lite om dialekterna här, befolkningen här vill gärna använda "sch"-ljud till det mesta te.x; "[schläck lampan], [schluta nu] eller [Müschli].

Malin från Falköping, kvinnan längst till höger i bild...


...fortsätter diskussionen:
"Ja, men Frida till exempel, hon säger ju "sch" mycket"
"Ja, o hon kommer ju från Grästorp, det är väl här nånstans?" Säger jag undrande
"Haha, vet du inte var Grästorp ligger?"
Jag & Malle (ännu en malin, men från Göteborg-längst till vänster i bild) ler och jag säger:
"Meh, nej! Hur ska vi hålla koll på sånt? haha"
"Haha, jaja, men alltså så här är det *börjar skissa på ett papper*, här är ju Vänern och här är Vättern, eller tvärt om, eller...? Aja, här, typ söder om Vänern ligger Uddevalla och..."
"...men det gör det väl inte?" Säger Malle
"Joho? Aja, där ligger typ Trollhättan och till höger ligger Falköping o mitt emellan ligger Grästorp"
Det blir tyst några sekunder och jag säger:
"Skövde ligger iallafall här *pekar emellan Vänern & Vättern*"
Malin från Falköping säger då:
"Ja och så ligger Falköping söder eller norr om Skövde..."

Samma tjej som hånade oss "storstadsbor" för att vi inte visste vart Grästorp ligger någonstans hade svårigheter att lista ut om sin egen hemstad låg söder eller norr om staden hon pluggade i.

Efter en lång vrål-attack i payback skratt så fortsatte vi våra studier ;)
Vi lunchade i matsalen och pluggade sen till klockan fyra. Då gick vi till ett annat café och stannade där till 7. Sen gick jag, Malle, Ida & Eric till Willys o handlade och avslutade kvällen med tacos & Idol hos Ida.

Med andra ord: Så här är det att plugga på högskola. Jag trivs med det :)
Det känns skönt att tänka; När jag går och lägger mig ikväll så vet jag mer än när jag vaknade :) Man blir smartare och smartare för varje dag som går. Tills det blir helg igen och hjärncellerna sups bort - men det är ju en annan historia...

Man har ju blivit itutad att alla däggdjur föder levande ungar, men det är inte sant. Myrpiggsvinen och näbbdjuren lägger nämligen ägg. Däggdjur kännetecknas genom att de ger sina ungar di.