Erika på besök!

Ja, häromhelgen dök Erika upp och gjorde en fredag-måndag-session i storhertigdömet Luxemburg!
 
Det blev ett vilt spektakel.
 
Den godaste sushin jag ätit i mitt liv har varit här i Luxemburg, på en restaurang som heter Aka. Det känns lite ironiskt med tanke på att Luxemburg inte har någo vattengräns och knappt någon sjö. Nåja. Ibland får man knuffa miljötänket åt sidan.
 
Vi kollade fotboll på ett av torgen där det var storbildsskärm. Man kanske kan gissa att ena laget som spelar är Spanien?
 
Erika hinkar bärs. En ovanlig syn...
 
Sen var vi på utflyktshumör och stack till Vianden i Luxemburg. En stad med å och slott. Och öh, skidlift? =/
 
Slott.
 
 
 
Därefter åkte vi in i Tyskland till Bernkastel-Kues intill Moselfloden. Där finns det vinodlingar och Apfelstrudel!
 
 
Sen åkte vi tillbaka till Luxemburg och gick bananas! Slutet gott, allting gott.
 

Back in business!

Morsning,
 
Så - till den lilla skaran av läsare jag faktiskt har; ursäkta min bloggarfrekvens - men nu har jag material för att fullständigt spruta in inlägg ett tag framöver! Jag tänkte börja med att slita fram de senaste tre vansinniga dagarna som bestod av en fullfjädrad trestegsraket a lá Antwerpen, Amsterdam och nationaldagsfirande i Luxemburg.
 
I fredags stack jag, Berra, Christian och Joachim iväg till Antwerpen efter jobbet varefter vi checkade in på De Keyser Hotel och gick ut på stan!
 
Eftersom vi är i på utflykt i kulturföreningens namn behövde vi naturligtvis testa lokala drycker. Kultur. mm. Ah. Ursäkta att bilden är sned, "blogg.se" kan inte vrida på den här. asch.
 
Kyrka i Antwerpen. Kultur. Smaskens.
 
Ett klassiskt så kallat "flagg-hus". Jag är inte säker på att Danmarks flagga hänger kvar där idag. Bara en gissning. Men vad vet jag?
 
Modern fotokonst, fångad av undertecknad. Jag kallar den; "Betongbryggans kyss af havet"
 
Öh. En staty. Belgisk finkultur när den är som bäst.
 
Christian tar en selfie tillsammans med en lokal Antwerpsbo.
 
Så, därefter följer inga fler bilder ifrån fredagen. Men man kan väl säga som så att vi åt en superbra anka och sen åkte vi mycket taxi (det gäller ju att se så mycket som möjligt förstår ni) och vi flanerade bland lite olika öl-hak. Vi drack bland annat karamell-öl, ni inser succén i det va? Det är lättare att "ta hand" om barnen om de får i sig en skvätt bärs och vad gillar barn mer förutom Tintin och snälla farbröder? Karameller!!! Iaf - därefter gick vi ut och prövade på det Antwerpiska nattlivet ordentligt. Vem skulle vinna, Svensk-Luxemburgska kulturföreningen vs Antwerpen? Easypeasy - vi förlorade stort. Det brukar bli så.
 
Nåväl - dagen efter satt vi oss i bilen för avfärd tillbaka mot Luxemburg - men ack och ve - Kulturföreningen hade kraft kvar! Vi bokade ett fyrabäddarsrum i Amsterdam och ställde in GPS:en på The Concert Hotel. ...och vipps! Så var vi i Amsterdam!
 
Flaggor i Amsterdam. Ser ni en dansk flagga? Nix - inte jag heller. Så tråkigt.
 
Kanal.
 
En till kanal.
 
Racer-Båt.
 
De visade sig ha rätt stark öl - här också! Men eftersom vi är fyra förnuftiga killar delade vi naturligtvis på den broderligt. Annars misstänker jag att man lätt kan drabbas av berusning. Det är inget kulturföreningen är så bra på.
 
Undertecknad, försöker luska ut vad den arga stenkillen siktar på egentligen.
 
Holländare visar sig ha en parkeringskultur som får Södertälje att verka som disciplinnämnden själv.
 
Eftersom jag var lite trött sedan dagen innan slog min mat & sovklocka till vid 2-snåret. De andra herrarna var ute desto längre i Amsterdams nattvimmel. Dock var schemat snarlikt från kvällen innan. Vi åkte mycket taxi, konsumerade mycket kultur - allt ifrån mat, öl och fina vyer. Amsterdam, mina damer och herrar - en mycket, mycket fin stad.
 
Dagen därefter, dvs igår - brummade vi hem till vårt storhertigdöme för att delta i firandet av självaste nationaldagen i Luxemburg. Bland annat vinkade vi till Hertigen, som - om jag kommer ihåg rätt - log, tittade oss i ögonen var och en av oss och vinkade tillbaka. Med det som startsignal brakade helvetet löst och vi firade på ordentligt!
 
Dagen till ära hade myndigheterna i Luxemburg hängt upp paraplyer. Ifall det skulle regna. Snällt.
 
DAS SCHWEDISCHE-LUXEMBURGER KULTURVEREINUNG! Christian, Nil, Berra, Elvström, Arnella (obs aspirant) samt Tim Honks.
 
Föreningen igen - dock via, vad jag gissar är Luxemburgs statstelevision.
 
Jag själv, med dubbelhaka, orakat ansikte och Nil's fantastiska Lux-keps!
 
Hux flux var det några utav kulturföreningens fruar (inte fru-status idag, men gissningsvis framöver dårå) som ville ta en bild med mig (det är så jag minns det iaf). Självklart ställer jag upp på det. Som en parantes i det hela är jag fruktansvärt imponerad över tjejen längst fram med hennes Gollum-imitation. Snyggt! ;)
 
Beskåda Berra! Igår kväll var kvällen när Berra rakade bort sin ena sida av mittbenan och målade naglarna blå. Vackert! ...och brudar - han är singel!
 
Det var den här helgen! Lovar mer frekvent uppdateringar om våra påhitt. Over n' out!
 
/P