Semester

Jag sitter här på min baksida med min bärbara dator och känner skogens doft och hör vindens brus som ruskar runt i träden här bredvid, björk, lärkträd, rönn, lönn, gran & tall. You name it va.

Det är kolossal kraftsamling som pågår. Det är nämligen dags för Beach volley med stort B. Jag har hoppat omkring i luften böjd som en parantes och sedan luftsmashat med full kraft bara för att få in svingen. Ptja. Eller så har jag ätit glass. Spelar ingen roll. Det är Beach volley på g.

Jag kilade ner till stan förut idag och klippte mig. "Brukar du ha håret bakåt"? frågade frisören och jag sa: "mja, alltså, eh, det står ju lite åt alla håll, vinden bestämmer, hoho, eller lite granna kanske, jo, jomen det brukar det väl vara, typ"

*SLUUUUUUUURPPPPPPPP* ...Hello bratie boy

...amen schena ;)


Skulle det vara så att man har en sjuklig rädsla för män så lider man nog av androfobi. Alla töser jag träffat har lidit av androfobi, antingen före eller efter att vi möts.

Inte så dumt nu va

Morgonfrukost ute i kungariket dammkärr med nybakade frallor till kvittrande fåglar och en porlande damm. Glass på stan och arbete i några timmar... middag på en skuggig plats med sommarbrisar och avslutningsvis lite beach volleyboll och msn-konversationer med Vesper.

Jesper säger:

*kyss i pannan*

Pontus, säger:

*svankar*

Jesper säger:

*ler*

Pontus, säger:

*fnissar*

Jesper säger:

*kissar*

Pontus, säger:

"...men VAD I HELVETE!"

Jesper säger:

hade en "sexdröm" inatt

men det sket sig


Älgen finns i hela Sverige, utom på Gotland.

Nämen tjenare tjenare!

Erente brännan? Kul o se dig igen din röda jävel. *knarkar after sun lotion*


Den första produkten i världen som fick en streckkod på sig var det amerikanska tuggummit Wrigley's.

Det var en sommarkväll

Efter att ha tindrat med ögonen och charmat 55+ damer hela fredagen slet vi ner jallusiet, räknade kassan och stack snabbt som fan. Trosa var vår destination och vi, som varit mobillösa hela dagen hade ingen aning om hur vi skulle få tag i nån. Men nevertheless, jag satte mig bakom ratten och alex började grogga.

Vi ankom till trosa, såg straffläggningen, tog en tröstdrink och plötsligt satt jag i en bil med Johannes syrra, Gabbis polare. Jag förstod inte nåt förutom att vi än en gång skulle genomgå Tullen.

Alex hade svårt att välja mellan drinkar eller damer och hamnade någonstans mittemellan

Tullen. Slagsmålets födelse. Trosastekarnas fort och hemmaplan. Kvällen fortskred och det var många trevliga gamla vänner som närvarande. Jag köpte en ny tröja i förrgår den finns inte längre i min ägo. Jag gav bort den till tösen nedan. Hm.


Vi kilade iallafall hem och sov hos Johannes. I vadå? Två timmar. Klockan sju springer Johannes runt och slår sig tillslut ner vid sitt paino och drar igång världens jävla symfoni. Efter en blick omkring oss var spåren efter mitt & Alex chipskrig tydliga. Upp och hoppa, slänga sig i havet, sola.

Vi rundande av vår lördag med en visit till korpberget med kaffe, nybakade bullar och blokus i solnedgången. Fy farao vilka mysiga killar vi är!
Har man råkat ut för polydaktyli har man fötts med fler än tio fingrar och tio tår.

Casual Friday

En extra skjortknapp öppen, ABBA - på liiite högre volym och.. ptja, kanske en skvätt rosé vore nåt? Alex, Satans portvakt, ringde bossen och flyttade min tid. Nu har jag sovmorgon men stänger med honom. Vad ere för sätt va?

Mycket prat om tullen idag. Det känns som om jag fått min livsdos av det där stället men man vet ju aldrig... Vem vill inte slå en high-five med Trosabratsen när tillfälle ges?
Forskare har kommit fram till att man kan se hur aggressiv en man är genom att titta på längden på hans fingrar.

Fantstiskt bra!

Entourage. Såg just ett avsnitt med mamsen. Turtle är ju Paco upp i dagen och Vesper är en kopia Johnny Drama. Jag skulle kunna lägga in flera i min krets i den serien...


Vi skulle dock kanske behöva en riktig Vince. Det är ju liksom inga kvinnor i bikini som rusar fram till oss. Fan för det alltså. Till mig rusar det ba serbier. Idag skulle två serbier köpa en klänning:
"Det är 30% rea?"
"Javisst!"
"Inte mer? Kanske kan vi säga mera?"
"Nej, tyvärr"
"Och den är säker? När blir mer rea?"
"Det vet vi inte, det är huvudkontoret som signalerar för det. Men rean startade i måndags, så det tar nog ett bra tag."
"Så, inte 40%?"
"Nej."
"...Men kanske du har personalrabatt? Kanske du kan köpa åt oss?"
*får en chock, spärrar skeptiskt upp ögonen och gör en fnysning som omedvetet indikerade: vad är ert problem?*
Dom köpte den till 30% iallafall.

Jaja, det är massa sol nu för tiden. Jag & Alex ser ingen sol, bara svettiga människor. Då och då kilar det förbi tjejer i strumpbyxor. En tår letar sig ner till mungipan. Det är nu ni tjejer där ute skall slita av er era strumpbyxor och sola benen. Är vi överens?
Toaletten inne på Gant luktar kanel.

Svärje, andra sidan är ni klara?

Himla trevliga pojkar vi har där i U21. Vet ni vad jag sitter o funderar på? Jag tänker att det hade kunnat vara jag som varit Marcus Berg. Har inte jag också  tränat sex dagar i veckan + match? Har inte jag sett minst två Premier League-matcher i veckan sen 1996? Har inte jag köpt nya fotbollskor varje ny säsong?  

Någon av de här herrarna hade också gott bra. Helst Allbäck. Aldrig fattat grejjen med svettband a lá Elmander riktigt. Ser lite sådär innebandybögigt ut, om ni hajjar...

Meeeen, hmpf. Jävla mäsk.

Mina föräldrar har aldrig trott på mig. Det måste vara det. Jag hade ju alla andra förutsättningar liksom.
"mamma, pappa, kan jag få skjuts till Eskilstuna? Det är match idag!"
"Men skruttis, den krockar ju med din klippa-gräsmattan-timme."
"...ja...ha..? Men jag har bytt om, tejpat benskydden och druckit massa red bull!"
"Och?"
"...och ...alltså..."
"KLIPP GRÄSET!"
"Ja mor. Ja far."
 
Skämt åsido, men jag var ju inte ens linjeman idag på matchen - när ska jag få vara med i tv?

Jaja, jag slår vad om att den där Marcus Berg är kass på att odla citronmeliss och spela schack. Det kan jag iallafall. Spring och jaga en boll du, dumskalle! Så ägnar jag mig åt viktigare saker...
Varje läppavtryck är unikt, precis som fingeravtryck.

Chockad men stabil

Det var en hel del folk som dök upp på reans första dag. På både gott och ont. Vid ett tillfälle står jag och Alex vid varsitt bord, pysslar & pratar lite. Plötsligt, (alltså från ingenstans!) hoppar det fram en tant från provrummen iförd bara bikini och frustar ut ett leende och: "Finns det nån tjej man kan fråga om hjälp här?"

Det blev sådär tyst i en och en halv sekund. Det kändes som ljusår. Det var som om Sauron dök upp och bad om en kopp te. Det blev så häpet krystat på nåt sätt va.

Alex kilade hux flux iväg fort som fan till våra tjejkollegor som ordnande upp det där. Men själva momentet har satt sig på hornhinnan. Jag är liksom förstörd. Tanten stack liksom inte fram huvudet utan slängde fram hela paketet. Det var inte rädsla jag kände, inte heller ett obehag, utan pur skräck.
Mitt liv passerade revy och hjärnan sökte febrilt efter lösningar: "Kör ner en galge i halsen och hoppas på att kvävas snabbt" var det bästa alternativ som stod till förfogande. Man kan alltså säga att Alex räddade mitt liv. Se där ja. Om nio timmar är det dags igen. Jag välkomnar rond två med ett svärmorsleende och en svetsmask.


Syndafloden varade i 150 dagar.

Bra grejjer

Det gäller att utnyttja frukosten ja. Vi stack till Korpberget igårmorse med världens frulle. Tillslut delade sig skogsstigen i två. Den ena betydde hardcore-klättring och den andra betydde rullatorvänlig. Vi valde den förstnämnda. Plötsligt vek vi av från vägen och ställde oss ansikte mot bergets brant. Jag & Alex gjorde en kort nick till varandra och började bestiga berget.

Alex uppe halvvägs. Vesper med brassestol i bakgrunden svär högt.

Vesper spärrade upp ögonen och... "Men...vad i HELVETE! Här är det ju ingen stig för fan, det är ju typ gräs här.. gräs och buskar!!!!"
Jeff: "Det här sa vi ingenting om..."
Alex: "Sluta gnälla nu" sa Alex. Vi gick över mossbeklädda stenar, vi klättrade via träd upp på klippor och succesivt närmade vi oss himlen. Solen sken igenom här och det ändå som hördes var en bris som gick genom skogen då och då. Och Vespers svordomar förståss.
"Men vilken JÄVLA SKIT, när vi sa picknick i en solglänta trodde jag vi menade typ på en strand inte i nån jävla regnskog!"
Jeff: "Det kryllar säkert av huggormar överallt här!"

Efter mycket om och men nådde vi toppen och skruvade upp locket på termosen. Doften av kaffearom gjorde alla på bra humör.


Efter frukost och fågelsång på korpberget stack vi till Vidbynäs golfklubb och tog en kaffe för att sedan avsluta med en pizza på en rätt gömd brygga vid mälaren. Det var vår söndag :)

Avslutningsvis vill jag bara skriva ner här att jag ska hämnas på Ida, Hanna & Emma för erat fyllesamtal 07:30 imorse så att jag inte glömmer bort det. Vänta ni bara...

Det är rea på Gant med start idag. Dags att byta om. Adjö!

Upp & hoppa!

Igår kväll hade vi en angenäm blokusafton. Earl grey och kladdkakamuffins bistod oss i vår kamp mot varandra. Vesper vann. Inget vet fortfarande hur han fuskat.

Vi bestämde att vi skulle ha världens frukost idag. Åka iväg o handla nybakat bröd, brieost, parmaskinka o sådärva. När drar vi då!? Typ nio? Alla nickade lite granna och klockan gick, vid halv två trampar det in två halvnyktra damer och skriker i vårt kök. Ingen vaknar nog när den ska imorn tänkte jag...

Men 07:57 ringde Vesper och 08:05 ringde Alex. Nu hände det grejjer. Jag hoppade upp ur sängen, gjorde några karatesparkar i luften och slet på mig mina ragnhildmjukisar. Dundrade igång kaffebryggaren. Det ljudet är himla mysigt. Om tre minuter kilar vi iväg till en solig glänta på korpberget, hurra!

Carpe diem, fö fan.


Du använder dig av ungefär 200 muskler var gång du tar ett steg.

Jag tror på det här med regn

Regn är som den onda chefen, det är ett fenomen som sammansvetsar människor. Folk som inte ha nåt gemensamt kan iallafall diskutera och vara överens om att chefen minsan är en skithög och att den svenska sommaren är den bästa dagen på året - för resten verkar det ju regna på.
Det slutar med att folk gosar in sig i filtar ute under tak medan regnet vräker ner vid sidan om. Vet ni vad? Jag är rebell. Jag tycker att det kan vara mysigt med lite regn då va. Plus att det blir ett jäkla glid på krocketkloten.

Vi hade kanske årets förfest igår. Hela kretsen får man väl säga var samlad: Jag, Remi, Vesper, Alex, Johannes, Calle, Lindbergan, Jeff, Lokani och Pacs.
Vi spanade den katastrofala förlusten mot Italien. Jag la till Italien på min "såga-bort-landet-från-Europa-&-dra-till-nordpolen-och-låt-det-sjunka-lista". Danmark är numera inte ensamt på den listan. Kan italienare sluta filma nån gång? Jag sitter och väntar på att se benpipor varje gång italien spelar för att de ska få uppleva riktig smärta. Fuckin' cunts, som man säger i England.

Efter det blev det mat, allt från entrecôte till korv grillades, diverse snapsvisor skreks fram och sen fixade några massa musik, några våldsdrack och några spelade krocket. Vi hade en himla trevlig stämning. Lite jordgubbstårta och det blev succé. Tänk vilka bra vänner jag har va. Förutom att Vesper slog sönder sin tredje krocketklubba för säsongen och tog med sig ett vinglas och skyllde allt på mig.


Efter ett tag dök det upp lite folk och det fortsatte i ovanstående anda och vi hade en fantastiskt angenäm midsommar.
Hackspettens tunga är 4 cm lång. I förhållande till dess kroppsstorlek är det den längsta tungan i fågelvärlden.

Kungarna af planering

Man spanar runt en vecka innan midsommarafton. Vart skall jag och min krets fara någonstans detta år mån tro. Ah, där har vi ett alternativ och där har vi ett till. Gud vad bra det här löser sig. Vi får välja och vraka som vi vill, O life is good!

Dagarna går och alternativ efter alternativ kraschar och spricker utav olika anledningar. Men så ska det ju vara. Midsommarafton är precis som nyårsafton: Man sätter inte sin fot på krogen om man inte är lätt överviktig och tatuerad.
Alla människor i stan har ju iallafall varit på systembolaget. Så oavsett vad som händer så är det ju uteslutet att morgondagen slutar nykter någonstans. Det är ju en trevlig slutsats vi faktiskt redan kan dra nu. Frågan är bara vart allt skall förtäras. Vi har prövat hos mig några gånger vilket resulterat i diverse brännmärken, en översvämmning och ett hav av fimpar lite här o där. Mina päron har haft vissa synpunkter. Trots att morshan sprängde sitt tak med vinkorkar när hon var ung. Pff.

Nej, det här ska bli intressant och se hur det slutar.
En trevlig hemmafest fullt utav vackra töser med blommor i håret, eller... *trumvirvel*
....en folköl med en cheeseburgare i brunnsängs centrum?

Den som lever får se.
I genomsnitt handlar 35000 människor på Harrods på en lördag.

Att vara Vesper för en stund...

Jag är så sjukt fantastiskt pissarg. Vi spelade alltså 2-2 mot dom här södertälje-syriska, nu råkar jag ha fyra vänner där som av outgrundlig anledning finner det roande att spela med inavlade lagkamrater.

Till o börja med skulle vi ha vunnit matchen. Det var liksom 'FC Z suryoye-version' som stod på planen. Jag brukar vara förstående med domare och tycker att många får för mycket skit. Den här domaren vars föräldrar som olyckligtvis var tvillingar förtjänade oceaner av skit.

I början av matchen samlade han alla och berättade att han skulle varna för alla svordomar. Han var ju syrian, klart han fattar vad dom säger, det gör ju till o med jag. Men ack. Sen fick jag ett gult kort för att jag tacklade omkull deras 120 kilos feta kapten som för övrigt fick mig att tänka på påskön varje gång jag såg hans näsa. Där skulle jag fan inte ha ett kort. Är det mitt fel att en tjcokis inte kan balansera på sina små fötter!?


Hmpf. Sen tacklar jag honom en gång till och han, som är vandrande reklam för michelin ramlade omkull och tog bollen med händerna. Då försöker jag sparka den ur händerna på honom men blir nerslängd av nåt hårigt mongomäsk bakifrån och när jag föll drog deras kapten till med en eftersläng. När jag reser mig upp tänker jag "WOW, en björnpäls! Nähä, 10 håriga mongon i en halvcirkel..." och tjafs uppstod.


Då blir jag och deras tjack-kapten utvisade! Jag var så arg. Jag är så arg! ARGH.
Ha, det bästa är att man iallafall kan ventilera alla sina synpunkter till domaren när man är utvisad... mohihhihihi... Nu behöver han inte undra vad han är, för jag har liksom talat om det för honom.. hihihi.

ARG!
Människan är världens mest spridda däggdjur. På andra plats kommer husmusen.

Ha, jag har en teori...

Jag har gjort en iakttagelse på sistone. Jag har noterat individer som har sin överläpp formad som ett stort "M" ni vet? Fast lite mer utdraget, typ: /\/\

Alla sånna tjejer får hård uppsyn och ser dryga ut, eller kaxiga, eller farliga. Jag har inte riktigt bestämt mig.
Killar som har detta fenomen, de är istället baby-fejs och har gärna runda ansiktet och ser mesiga ut.

Har ni tänkt på det här? Eller är det bara jag? Om det nu är så, varför är det så?
Arnold Schwarzenegger fick 15 miljoner dollar för sin roll i "Terminator 2", en film där han säger 700 ord. Det blir 21,429 dollar per ord. Citatklassikern " "Hasta la vista, baby" kostade alltså 85,716 dollar.

Veteran!

Mupps!
Jag har spelat fotboll på leriga grusplaner, på åkrar med traktorspår. Jag har spelat under hagel, åska och saharavärme. Jag har lirat under stormbyar där utsparkar från egen målvakt gått till hörna. Jag har spelat på delvis istäckta planer och planer med mer fyrklöver än grässtrån på.

Och nu går Enhörna och ställer in en match på grund av regnsjuk plan. Jag fnyser åt er. Bönder torde veta bättre.

Vart är världen påväg?


En fobi som man inte möter varje dag är scriptofobin där du är rädd för att skriva när andra ser på. Jag tror att jag lider av scriptofobi.

Äventyr!

Dimman tog oss med storm igår. Vi var sjukt långt borta ute i enhörna. Skulle någon be mig att hitta dit igen skulle jag inte ha någon aning om vart det var.

Där stod vi ett partytält och minglade och sedan var det kubbkastning. Jag har hört att man inte ska köra bil berusad men ingen säger nåt om kubb!? Det är ju totalt omöjligt att spela. Man langar iväg vad som känns som ett vanligt skott men råkar kasta sönder en tall 13 meter bredvid. Helt sjukt. Mina vänner, mina läsare, mina mäsk - spela inte kubb berusad.

Himla trevligt folk där. Dock så är det himla lustigt hur det finns några som aldrig tycks utvecklas. Dom har liksom alltid varit ointressanta mäsk. Hade vi varit i Harry Potters värld hade jag kastat spell of evolution på dom och hoppats på någon form utav utveckling.
Titta på vår Vesper till exempel, bara för att skapa lite funderingar och så, så sa han till fröken Uebel att hon borde mördas. I skrivande tillfälle vet ingen (inte ens han själv) varför.
...Swedish psycho?

Nåja, runt 01:30 så tog Johan tag i mig och började vandra, han hade tydligen beställt en taxi. Till slut kom vi till en busshållplats eller nåt (?) En trähydda var det iaf. Där stod en svartrockare och stirrade in i väggen trodde vi. Johan gick fram och rykte tag i svartrockarn som visade sig vara en apatisk Calle som mist talförmågan. Med ett skratt slängde vi in honom i vår taxi på vår färd mot efterfest i Brunnsäng. Calle stannade taxin tre gånger på hundra meter på grund av nån beslutsångest men valde iaf att dra hem, jag o Johan kilade vidare och när vi kom till vår destination så visade sig huset vara tomt!

Vi tittade på varandra med blickar som sa: "men vafan?" Det regnade som fasen ute och taxin drog iväg. Där stod vi utanför ett becksvart hus i nydala och blev blöta.
Plötsligt börjar Johan frenetiskt rycka i cyklar fram och tillbaka. Jag som har fullt upp med att hålla balansen fattade ingenting förens jag hör ett "AHA!!! NU KÖR VI!" och ser en leende Johan trampandes omkring på en nyfunnen cykel i cirklar. Jag satte mig på pakethållaren och vi åkte hemåt. När vi väl kom hem åt vi mackor och plötsligt dundrade Johanna, Bella & Malin in och det bjöds på en kort efterfest innan vi stupade runt 03:00.

Rehab hela veckan nurå, midsommar kommer i antågande!


Det finns ett världsrekord i att spruta ut vätska ur sitt öga. Rekordet 2005 är så långt som 2 meter och 65 centimeter. En man från Turkiet hävdar dock att han har lyckats spruta vätska så långt som 2 meter och 80 centimeter.

Monopol är ett jävla såssespel!

God afton

Ikväll har vi spelat mer monopol och jag har insett vilket såssefierat sällskapsspel det här är. Hela tiden hamnar jag på "inkomstskatt 4000" eller "extraskatt 2000". Jag föreslog att man skulle lägga till en regel att man kan lägga sina pengar i en kapitalförsäkrning eller placera dom i skatteparadis, typ kanalöarna eller isle of man för en viss summa för att slippa betala när man hamnade på de rutorna. Men det blev det inget av...

Vidare så kan det ta slut på hus, vilket i sin tur gör att de som vill kunna uppgradera sig till hotell inte kan, eftersom att det inte finns några hus som man måste ha först. I en fri marknadsekonomi skulle den med pengar kunna köpa hus av den som var villig att bygga. Med andra ord: Inga jävla hus skulle ta slut.Som grädde på moset för det här såssevänliga spelet så kan det uppstå en situation där en motståndare inte mäktar med att betala när den hamnat på ens gata och då får inte ägaren av gatan allt kapital den har rätt i. Detta är förståeligt och en tradegi, men när motståndarens gator sedan auktioneras ut till övriga spelare så tar staten pengarna (!), får man leta efter sjukare regler?  Okej om staten gett en de övriga pengarna som inte motståndaren klarade av, men nej nej. Staten ska ha allt.

Sämsta spelet som finns. Jag vill aldrig mer spela det. Tacka vet jag schack, blokus och fem i rad.
Den första svensk som besteg Mount Everest var Mikael Reuterswärd som nådde toppen den 11:e maj 1990.

Färsking

Det är inte lätt att vara ny. Jag vandrar omkring på gants golv och räknar hoppande får och plötsligt traskar det in en människa som jag hälsar glatt på och frågar om jag kan hjälpa till med nåt. Jaha, så undrar den nåt ultrakonstigt och jag svarar:  "Jadu... ingen aning."

Känns himla dumt just då va. Men men, jag är ju inte olärbar, det här ordnar sig!

För övrigt känns det himla bra att vara hemma, dock trodde jag att jag skulle få vila lite ifrån allt. Men när jag förklarade det för pacs himlade han med ögonen och la handen på ansiktet som sa ett "eh, knappast..." och imorgon gör brad boys entré igen.

Jag vet hur det här slutar.

1879 invigdes den första spårvagnen i Göteborg som då drevs med hjälp av en häst. Då var företaget brittiskt och hette Gothenburg Tramway Ltd och hade fyra vagnar som levererats till Göteborg från England. Senare köpte kommunen in verksamheten och 1902 kom den första eldrivna spårvagnen.

Första arbetsdagen avklarad

...Må det inte bli den sista.
Dagen gick bra och under dagens gång vet jag att det hände små roliga situationer jag planerat att printa här. Men... direkt efter jobbet var det personalfest för alla på kringlan.

Herregud. Innan stängning kom butiken bredvid över och frågade mig om en öppnare. Dom skulle starta tidigt sa dom...Vi är ju allierade sedan länge, jag & Alex. Igår var inget undantag. Vi försöker hjälpa varandra ur konstiga situationer, men vi är lite för lika. Jag räknade till elva gånger som vi sa samma sak samtidigt och då blev det dödstyst direkt efteråt. Vi hade ett samtal med dom från Game stop där vi pratade samtidigt hela tiden, haha...
Sen sällade sig Emma Nygren till oss. Datafolket blev lite nervösa och plötsligt var det rökpaus, då försvann alla utom jag & Emma. Så vi började prata. Vi pratade om hennes ultrablogg som gjort att hon fått en gratis seglingsresa i sommar. Om hur många besökare hon hade per vecka. Trettiotusen. Jävlar. Om hur hon fått så många besökare. Om folk känner igen henne på stan. Men fråga mig rå, fråga mig rå, kom an!
"Men du har ju en blogg Pontus!"
HA! Tänkte jag, sträckte på mig och ba log. Hon har inte glömt Pontmeisters. Jag finns. Hurra! 
"Jag har runt 450 i veckan!"
...Ba 29550 färre, men det gör väl inget? Man säger väl att kvalitet går före kvantitet? ;)

En rätt kul grej var när de som uppsträdde på scenen bad oss som satt längst bak att komma fram för att det var mest drag bland oss. Då satt vi oss vid ett tomt bord och där stod det öl uppdukat. WOW! Sa vi och hävde i oss! Några minuter senare kom dom från Carlings och pickade på våra axlar och sa: "Hörni, där ni nu sitter satt vi" Det var Thomas werme, värme, verme? aja, han hade iallafall lite synpunkter. Värre var det när han frågade rakt ut: "Vart fan är vår öl föresten?"
Jag och Alex flinade och tittade på varandra oskuldsfullt. Mohihihihihi.... skål!

Alex är nog jävligt glad att han inte jobbar idag. Det gör jag. Det här blir spännande. Vill du, bäste läsare, ha gantkläder medan någon stirrar på dig med två tomma ögon är just idag att rekommendera!

Det var pastan som framtvingade uppfinningen av bordsgaffeln. I Neapel åt man i hundratals år makaroner med fingrarna. Men vid hovet satt man ju i guldstickade sidendräkter och där gick det inte för sig att kladda. Det var Ferdinand, vice kung i Spanien, som lät uppfinna gaffeln. Han var mycket förtjust i makaroner.

Alla dagar har sina problem

Jag tryckte på nån knapp imorse på datorn och alla smileys på msn slutade att fungera. Jag drabbades av existensångest. Jag kunde inte uttrycka mig. Jag var så arg och vad fick jag visa det med? Extra utropstecken fick väl duga. Men sen ville jag göra min supersmiley, den som lyfter på ögonbrynet och ger världens smile. Det gick inte.

Jag ville dö. Jag läste på internet. Sökte på google: "msn-smiley borta + hjälp mig + hjälp mig nu + för fan", men det gick åt skogen.
Nu är dom tillbaka. Jag var inne på alternativ och krångla. Jag brukar tänka det att, varje ny dag är en kamp som måste vinnas! Idag vann jag igen. Puh...

För att överleva behövs streching. Remi strechade mig idag, sen strechade jag Pacs. Det är inne med streching nu.

03:42 utanför brandstationen eller 22:00 Brunnsängs IP - spelar ingen roll - Paco tar streching på allvar.  
När spanska sjukan härjade i Göteborg 1918 så byggdes tre gamla hästspårvagnar om till likvagnar.

Dom tre vännerna & Vesper

Jag har blivit så sjukt dödahungrig sen jag kommit hem. Det är som om min hjärna fattat att det finns obegränsat med mat på det här stället och ba tokhamstrar. Jag äter typ fyra gånger om dagen och hur mycket som helst. Jag vakna halv sju imorse först och skulle kunna dra ut i skogen för att mörda och käka upp en älg. Det måste bli stopp på det här. För en månad sen öppnade man ju typ en burk kokosmjölk, hackade lite purjolök och plockade lite nässlor i skogen som man körde in i munnen och svalde lite i taget under hela dagen. Tiderna förändras.

Igår var jag och Vesper hos Alex. Vi skulle spela monopol. Problemet var bara att Vesper glömt det hemma. Alla som känner Vesper vet att han är genuint arg. Men så satt vi i Alex vardagsrum med hans föräldrar och alla tittade och pratade med Vesper som ett djur. "ojoj, nu blir han arg, akta nu..." "FNYS, ALEX KAN DU KÄKA UPP DIN JÄVLA MAT NÅN GÅNG!" "Vem har skitit på han?" "Hm, vi skulle behöva ge han lite valium" "MEN KAN VI GÖRA NÅT ELLER!? JAG DRAR HEM" "Det var ju du som glömde monopol" "vi kan typ spela kort?" *Vesper skakar av ilska och ingen vet egentligen varför*


Arg man

Det slutade med en sockerkaka och en omgång krocket, sen ba stack Vesper utan att säga "hej då". Mäsk!
Lider du av odontofobi har du rejäl respekt för tandläkare.

Fatal error

Sveriges landslag, Robin Söderling och Brunnsäng förlorar. Det är ju fan fel i facit! Folk snackar om nån finanskris - men det här är ju helt sjukt! Jag börjar bli skeptisk till sport överhuvudtaget. Om någon vet om nån shyst syklubb tar jag tacksamt emot tipps...

Idag firade vi min kusin. Jag insåg idag att jag saknat min älskade släkt. Tänk er en grupp Sjögrens som är på samma våglängd där skvaller, politik, världsproblem, humor och sms-lån diskuteras. Fantastiskt!

Avslutningsvis hoppas jag att alla läsare röstat.
Min kusin Caroline hade en idé om att personrösta på Gudrun Schyman till europaparlamentet för att på så vis få ut människan ur Sverige. Det tyckte jag var roligt. Haha, nu garvar jag bara jag tänker på det... "Nämen du Gudrun, du har vunnit! Här är flygbiljetten"
"Men, det är ju bara enkel resa?"
*tittar ner i golvet* "...Trevlig resa!"

Borrmaskinerna som användes för att gräva tunneln under engelska kanalen var lika långa som två fotbollsplaner och kunde gräva 75 meter om dagen.

Destroyed......

Man vill ju gärna tro att man jämt är underskattad men plötsligt överskattar man sig själv och trots att jag power-nappade  runt klockan fyra på dagen fick jag till slut se mig besegrad vid midnatt.

Dock var det det jävligt kul när vi drev med Zacharias polare Simon på morgonen. Han fick ett par av Eriks kallingar runt skallen som vi tejpade fast. På hans tröjja stod det på framsidan SÅSSENINJAN och på baksidan stod det ett öh, vulgärt ord. Han hade aldrig varit i skövde så vi åkte runt till lite saker man borde se i Skövde och fotade honom bredvid dessa ting - fast han såg ju aldrig nåt själv. He he he, fett kul.

Sen åkte vi till Ica Maxi där många gav honom konstiga blickar, en tant kom fram och frågade vad som försegick. Vi sa att det var svensexa... Han lyckades föresten pruta på jordgubbar från 35 spänn till 27. Sjukt bra!

Jag återvänder till Södertälje halv fyra idag och ikväll smäller det rejält! Officiellt sett är jag inte ett dugg orolig, förutom att Danmark är en synonym med Kaliningrad och är ett riktigt jävla skitland som slår oskyldiga små barn (tro mig - jag fick en blåtira once...) så hoppar det väl in valfri dansk medborgare a lá psykfall i slutskedet av matchen och bonkar på domaren. Nevertheless - den här matchen skall bevakas!

Nu ska jag packa och åka hem, hurra!
Flygledartornet på Arlanda flygplats är 83 meter högt.

Amen de schoent

Här sitter jag och är öm i mitt långfinger av flitigt skrivande och äter yougurt med banan. Jag firar in mitt sommarlov.

Imorgon är fullspäckad, jag & Erik har nu tryckt tröjjan som Zacharias gäst ska ha på sig imorn när han skall "nollas", det + ett par kalsonger med silvertejp runt skallen som ögonbindel, det och några lustiga uppdrag skall nog frambringa många skratt imorn. MÅSTE BARA ORDNA KAMERA! Gälla schiiiit.

På lördag ska jag förenas med min familj och sen med brad boys för ett stycke fotboll och, ptja, som alex sa: "Det har väl aldrig hänt att vi efter några öl säger: 'Jaha, tack för idag då grabbar', det blir ju som det blir"

Söndag är det föresten match, Brunnsäng-Borac, haha, det är nog det dummaste jag hört; Borac, vad är det för nåt? Ett troll?
Vi vet att vi kommer segra och dom torde ju veta att dom ska förlora. Hallå? Dom möter Brunnsäng (om man river de åtta högsta höghusen, spränger brunnsängs centrum och dammsuger mälarbadet från alla nötter är det Södertäljes finaste stadsdel) och vi är ju knappast kända för att förlora nu för tiden. Kalla du mig mallig din jävla tyckare, men jag är ba ärlig ;)

Hiram Percy Maxim är uppfinnaren som ligger bakom ljuddämparen som man kan sätta på pistoler och gevär. Han utvecklade sedan sin vapenuppfinning till något som finns runt omkring just nu - ljuddämpare till bilar.

Bonde söker fru

På mornarna har jag en tendens att sitta och kommentera nyheterna högt på tv4. Nu satt det två bönder från "bonde söker fru" och diskuterade. Fråga tilll tjejbonden: "Vad vill du ha för nån?"
"Någon som går åt samma håll som mig, som vill frammåt, ingen bonde, men en händig snickare kanske?"
Jag tycker man ska utveckla det här. 

Jag skulle vilja se "finansman söker jurist". Två finansmän ska sitta på tv4 nyhetsmorgon och få samma frågor.
"Vad vill du ha för nån?"
"En tajt tös som ser dyr ut och kan hjälpa mig gömma mina pengar på Caymanöarna kanske?"

Eller "Emo söker politiker", "Hells-angels medlem söker präst" eller "travkusk söker djurvän". Twista det här nu!
Svart-, vit- och grönpeppar är samma frukt. Skillnaden mellan de olika kryddorna är att svartpeppar är den inte helt mogna frukten som torkats med både skal och fruktkärna. Vitpeppar är den mogna frukten, torkad och skalad och grönpeppar är den färska frukten.

I löw avokado

Man kan ju tro att jag ska ha fullt upp med tentastudier, men man måste ju äta också. Jag köpte avokados typ förra veckan på willys och häromdan skulle jag äta upp dom i min supersallad a lá Pontÿs, men! Ack! Dom var stenhårda, lika omogna som stenkastarvänstern. "Hm" sa jag, kliade mig i huvudet och ställde mig frågan - varför är det såhär för? och mejlade Willys för att tillfredställa min förvirrade nyfikna ådra.

-----Ursprungligt meddelande-----
Från: ponus88@hotmail.com
Skickat: den 2 juni 2009 08:51
Till: Willys konsumentkontakt

Hallå hallå!

Jag gillar willys! Passar min studentplånbok kanon!
Dock undrar jag varför alla avokados är så omogna jämfört med i andra livsmedelsbutiker?

Tack på förhand
Pontus

Hej Pontus!

Vad trevligt att du är nöjd med dina inköp hos oss.

På din fråga så finns det flera olika orsaker till varför avokado är omogen.

Vi har en hög omsättningshastighet vilket gör att produkten inte hinner mogna innan kunden gör sitt köp. En annan orsak kan också vara att butiken inte planera sina inköp för att ha med i beräkningen att avokadon ska stå lite extra på mogning.
Butikerna har också tillgång till att köpa hem färdig mogna avokado, hör efter i din butik om de kan ta hem det i sortimentet.

Hoppas du har fått svar på din fråga och att du blir nöjd med dina inköp i fortsättningen.

Mvh
Carina Börjesson
Frukt & Grönt ansvarig Willys AB

Ptja, jag är sådär halvnöjd med argumenten. "Stor omsättningshastighet" skulle det påverka att den är omogen eller? Dom får väl synka omsättningshastigheten så att den är mogen, dah?

"På din fråga så finns det flera olika orsaker till varför avokado är omogen."
Hurra, tolkningsfråga! Barnarbetare har inte lärt sig än vilka de ska plocka eller inte... ^^
De första direktsända tv-bilderna som skickades över Atlanten gick via satelliten Telstar 1962.

Himla kul faktiskt

Man kan i princip välja vilken artikel i Länstidningen som helst, kommentarsfältet är alltid så jävla roligt att läsa. Titta bara på artikeln om Johanna och hennes smoothievagn:


Skrivet 19 mar 2009 17:50 Anders (Ej registrerad)

Bra. Kul att se att det bor ett par svenskar kvar i Södertälje trots allt :-)

Skrivet 19 mar 2009 17:03 JOHAN (Ej registrerad)

HUR FAN SKA ALLA CAFEER KUNNA KONKURERA MED EN VANG SOM INTE BETALAR SKATT OCH HYRA OCH MOMS. TÄNK ER FÖR INNAN NI GER UT TILLSTÅND TILL TORGSTÅND OCH VAGNAR M.M

Skrivet 19 mar 2009 21:01 P (Ej registrerad)

Cafeérna och restaurangerna i den här stan betalar väl ingen skatt och moms? Det har vi sett många exempel på. En mer eller mindre spelar väl ingen roll.

Skrivet 20 mar 2009 00:04 bullen (Ej registrerad)

Ha,ha...som sagt Johanna,varmt välkommen till Tälje där konkurrensen är fri och utan skrupler...Skaffa hemligt nummer å var noga med var du nattparkerar vagnen..hoppas det går bra:-)

Skrivet 20 mar 2009 06:42 PV (Ej registrerad)

Lycka till. Kul att se en svensk som försöker. Alla andra har sålt för en kasse med pengar.

Skrivet 20 mar 2009 08:07 Bad Burrito (Ej registrerad)

TILL JOHANS KOMMENTAR

När fick du senast ett kvitto när du handlade en pizza eller kebab eller fikade i en av stades cafeer eller när du klippte dig??? Tro mig dessa cafeer klarar sig utmärkt. Skulle en lite flicka som bara jobbar under sommarn vara ett hot mot cafeer som jobbar året om??? Vad har hänt med fri konkurans och tävlingsanda.???

Skrivet 20 mar 2009 19:04 Marenfans (Ej registrerad)

Marenfans

Mycket bra, roligt att en ung kvinna vågar starta något här i staden
Har vi otur så blir det som det brukar när unga svenskar startar populära verksamheter,. uppköpta eller...., och därefter självdör
verksamheten..

PS. var rädd om dej .DS


Hehe, härlig stämning va? Det ska ändå bli skönt att komma hem. Jag har aldrig gillat kebabben i Skövde.


Det finns över 500 namngivna fobier. En av de mer sällsynta är coulfofobin där man är rädd för clowner.

Jaså, det tycker du?

Jag sitter här o ser på aktuellt med kaffe och choklad. Det är en öststatare och dåre som kritiserar Sverige för att vi Bara gett en miljon euro i kulturbidrag. Han tycker att ett så rikt land som Sverige kan ge 20 gånger så mycket.

Haha, fetglöm.

Haha, nu är det regionalnytt, fyra unga västgötar-poltiker får göra test för att se om dom verkligen är vad de står för.

Miljöpartisten blev miljöpartist
Kristdemokraten blev kristdemokrat.
Folkpartisten blev folkpartist.
Vänsterpartisten blev något mellan miljöpartist och feministiskt intiativ. Stackars förvirrade lilla vattenskalle. Det är inte lätt när man är dum ;)

Själv har jag gjort ett test på aftonbladet, vilket parti i Europa jag stod närmast. Jag står närmast de Nederländska kristdemokraterna. Se där ja. Kanske blir det morgonbön imorn, haha.De tre vise männen hette Caspar, Melchior och Balthazar.

Plastigt

Idag kokade jag vatten på en platta och därefter råkade jag lägga en plastpåse på plattan. Den smälte. Nu har jag ett lager av smält plast på min platta. Happ.

Tur i oturen! Jag har ju två plattor till va.

För övrigt sitter jag o pluggar med "familjen" bestående av de fyra damerna, Ida, Karro, Malle & Slaktarn. Det går jävligt bra när vi pluggar men när vi ska diskutera nåt annat så märks det att det är fyra tjejer jag pratar med, som nyss när jag ba:
"HA, en fett rolig grej, Zacharias tar ju hit en polare på fredag och jag & Erik ska "nolla" honom och ta med han på äventyr och typ först överfalla honom och sätta på ögonbindel, sen slänga in honom i Eriks bagagelucka och köra några varv i stan och sen ha massa lekar i boulogner!"
...
"...men tänk om han får panik i bagageluckan då?"

...

Ja, o tänk om det växer ut en arm ur hans bröst? Det struntar väl vi i, "casualties of war" får man räkna med. Det här blir skitkul!
Daniel Defoes inspirationskälla till boken Robinson Crusoe var den skotske sjömannen Alexander Selkirks överlevnadsäventyr på en obebodd ö utanför Chiles kust 1704.

Pust frust! RAAAWRRR!

God afton bästa läsare!

Så, då var marknadsföringen över, check. Jag VET att det inte är en tävling på tid, men jag blir så frustrerad av att jag typ skriver långsamt. Jag har aldrig tänkt på det förut men idag insåg jag att jag skriver hårt och halvlångsamt. Efter varje prov sedan Ragnhilds dagar har jag gått ut med ett jack i långfingret där jag lutar pennan emot. Jag har faktiskt härdad hud där som man har på sin häl typ. Vesper & Pacs kommer hem smutsiga från jobbet och jag kommer hem med ett jack i långfingret, fiiint... [Lidingö i]

När jag till slut var klar tre och en halv timme senare, hade kollat igenom allting och ätit upp mitt äpple så rätade jag upp ryggen, tittade mig omkring & slog ihop mina sidor med ett hårt men bestämt ljud i bordet som en signal till alla omkring mig; ha, jag är klar nu - vet ni vad? Det är inte ni! Jag är fri, inte ni,  nääääääänänänänä, adjÖ!
Elefanter får först "mjölkbetar", precis som vi människor får mjölktänder, som de tappar när de är ungefär ett år gamla.