Ute på äventyr!

God dag god dag!
 
Igår åkte jag på min första sjukdag i arbetslivet, feber och sånt där trams. Det här med att simma bröstsim i sitt egna svett i sängen blev jag riktigt duktig på framåt 05 på morgonen. Idag har jag nog ingen feber men diverse andra spännande symptom. Dock har jag oceaner av tid. Så! Här kommer ett litet referat från helgens bravader:
 
Då större delen av Svensk-Luxemburgska Kulturföreningen åkt på hälsoresa till Barcelona begav jag mig ut på äventyr i Luxemburg! Under lördagen tog jag mig norrut till gränsen mot Belgien där Luxemburgs högsta "berg" Kneiff skulle vara lokaliserat med sina ståtliga 560 m.ö.h. Vägen dit gick längs åkrar, vindkraftverk och småbyar. Då och då blev jag irriterad över att det var så vansinnigt bra vägar, nyasfalterat landsbyggdväg - inte ofta man ser i Sverige direkt. Dessutom när det är svenska och andra företag som finansierar detta. Men men, det är väl bara att rycka på axlarna åt det hela och gilla läget...
 
 
Kneiff visade sig inte vara en direkt turistmagnet, det fanns inga skyltar eller så, så jag hankade mig fram med google maps och var djupt inne bland åkrar och dylikt. Plötsligt stannade jag bilen för jag tyckte minsann att Kneiff borde vara här nånstans...
 
...och mycket riktigt! Här låg den, inte direkt något som någon uppmärksammat annat än med lite vit färg. Jag hade visserligen läst att det inte skulle vara något anmärkningsvärt, men det här var ju direkt löjligt.
 
Man behövde iaf inte direkt "kämpa" sig upp på "berget" då det bara var att hoppa ut bilen. Jahapp. Kneiff, check!
 
Därefter åkte jag till Clervaux, en lite mysig by som var ansatt av nazisterna under andra världskriget.
 
Fordonen ovan var väl Luxemburgs samlade militär på den tiden. Idag har man två pansarvagnar och ett flygplan. Härligt!
 
Här fanns naturligtvis diverse monument tillägnade USA; "Thanks to our Liberators" osv osv.
 
På lördagskvällen var det FA-cupfinal mellan Arsenal-Hull. ARSENAL VANN! 9 år tog det sen senast. Kul iaf! Riktigt kul!
 
 
På söndagen tog jag mig till Echternach, en liten by som har massa olika vandringsspår osv. Jag traskade runt 11,7 km, väldigt vackert!
 
Det var det!
 
Nu kommer min kompis Malle ner i helgen och hälsar på och det vore ju väldigt olyckligt om jag skulle vara sjuk då så jag försöker friska på bäst jag kan! Te och sömn, o yeah!
 
Herrå!
 

Besök hemifrån

Mors!
 
Förra veckans smått och gott summerat i bilderna nedan:
 
Nils jämrar sig efter att han tagit en tung position i Zambiska Kwacha som inte föll väl ut. Efter att ha svurit högt gled han ner i positionen på bilden som skulle kunna få vilken ergonom som helst att kräkas och så började han muttra tyst och nästan fnittra: "Das ist nicht mein Problem nach dem nächsten Freitag.... Herzlichen Glückwunsch Volkswagen he he he..."
 
 

...plötsligt vaknade bus-Nils till liv och det brukar betyda bekymmer. Ovan ser ni ett klassiskt spratt man kan råka ut för.

I övrigt bytte jag bil förra onsdagen, från den vintermörka till höger till den sommarljusa till vänster. Fräscht och härligt! Ah...
 
 
Sen flög min syster ner på besök, ni ser Lisa på bilden här. Strålande glad!
 
Det var ett litet event under fredagen och visst är det killen på bilden samma snubbe som står till vänster? Iaf så hade dom nån plojgrej för en klädbutik som sålde läderbyxor för ~3500 EUR. Kan vara bra att ha va...
 
Vi investerade i öl istället.
 
Under lördagen tog vi oss in i Tyskland via Moseldalen. Vi var på väg till Mainz för att kolla på säsongsavslutningen. Jag körde bil och fotade vingårdar...
 
...samtidigt som mitt bilsällskap tröttat på mig totalt. Ett sådär betyg till mig själv måste jag säga - jag brukar ju försöka vara rolig, det gick inte alls hem här nej. Asch...
 
Väl på plats i Mainz åkte vi förbi ett par "Keine Parkplätze beim Fussballspiel" och parkerade. Vi rykte i turistkortet. Det får man göra när man har Luxemburg-reggad bil. Arenan ligger för övrigt bokstavligen talat på en åker. Fantastiskt!
 
Det var superbra stämning. Mainz vann över Hamburg med 3-2 och säkrade europacupspel, roligt!
 
På kvällen glodde vi på Eurovision på tysk TV och hade ju läge att rösta på ordentligt. Tyvärr var vi oense eftersom jag ville rösta fram Island och Lisa mest ryckte på axlarna, så vi sket i och rösta. Drygt va?
 
 
På söndagen var det en visa-runt-stan där vi kollade läget. Smack smack smack.
...och så en belgisk våffla på det. SATAN vad gott :D
 
Helgen som kommer ska Svensk-Luxemburgska kulturföreningen ner till Barcelona på hälsoresa. Dock har jag valt att stanna kvar i storhertigdömet då det här är en så kallad "högriskresa" och det står i kulturföreningens stadgar att vi bland annat inte kan åka samma plan hela gänget osv osv. Tim, Nils, Jacob, Elvström och Christian är truppen som ska dit. Det återstår att se vilka som kommer hem. Jag håller tummarna för att det blir en trevlig SPA-weekend.

CL, Nakenbastu och Köln

God dag!
 
Jag har insett att det här blivit mer utav en veckobilddagbok än kvantitativ inläggssprutande blogg och det trivs jag rätt bra med.
 
I tisdags släpade sig kulturföreningen till svenskpuben och kollade Chelsea-Atletico Bilbao. Tyvärr var det så smockat med folk där så vi tog ståplats utanför och kollade in genom glasrutan. En klassisker. Nedan ser ni en riktigt inbiten Nils.
 
 
I torsdags beslöt vi oss för att åka till gränsen mot Frankrike där det enligt Elvström skulle finnas "varma källor", detta visade sig vara ett spa där allt var jättekonstigt. Man fick välja mellan att byta om i ett herromklädningsrum, damomklädningsrum eller mixat omklädningsrum. Eftersom ingen av oss har något att skryta med gick vi med bestämda steg till herromklädningsrummet. Det fanns lite delade inomhus- och utomhuspooler som vi plaskade runt i och det var rätt trevligt. Vad som dock var konstigt var att det då och då dök upp nakna människor. Olyckligtvis är det sällan de mest vackra människorna som plötsligt bestämmer sig för att: "ja, jo, jag slänger av bikini/badbyxor, det känns som en bra idé!!!" utan de är ju verkligen förlorade "ingen-bryr-sig-ändå-om-hur-jag-ser-ut"-människor med förkärlek för behåring som utgör majoriteten av dessa klädkastare. huuu....
 
Innan vi kom dit var vi rätt sugna på att basta efter att ha kikat på "bastu-menyn". Tyvärr var det bara naket och blandbastu som gällde och alla bastu-rum var smockfulla. Dvs, alla hade hudkontakt med alla. Såe... nä. Vi skippat.
 
 
 
I fredags beslöt sig jag, David, David och Jacob att besöka Köln och få oss en dos av kultur. Sagt & gjort - efter jobbet åkte vi tid och det finns en tydlig symbolik mellan vädret och hela den här idén.
 
När vi åkte iväg pendlade det vilt mellan 7-14 grader, spöregn som växlades med dimma. Precis som om någon försökte berätta för oss att det här var en dålig idé...
 
Herr Elvström smakar av den lokala Kölschiska ölen men är fortfarande riktigt arg över att det regnade mellan Luxemburg-Köln. Vad han inte visste nu var att han sju timmar senare skulle ta ut 500 eur ur en bankomat och betala 320 eur för att få sitta ner på klubben via en Moët och ett helrör. Asch. Det var iof väldigt, väldigt skönt att sitta ner. Det kan vi inte sticka under stol med.
 
Efter middag och ett par drinkar tog vi oss till en pizzeria och drack ett par öl innan de tipsade oss om att gå in på ett brasse-hak men att vi kanske inte skulle komma in för att vi hade för "ordinarie clothes". Det var första förolämpningen (andra om räknar in regnet) men vi stannade bara en kortis. Därefter fick vi kontakt med tre lokala morshor som tipsade oss om "Beracuda Club", ett ställe med gigantiska ventilationsrör men utan toalett (konstig affärsidé va? vad sänder det för signaler?). Pah. Köln!
 
Beracuda Club. Vår kära kulturförening vaknar sakta till liv. Alla är lite gladare. ah!
 
 
 
...vaknar "sakta" till liv.
 
Därefter frågade vi tre killar vart vi borde gå varav de svarade att: "Ja, Flamingo Club är bra men dit är det max 3-5% chans att ni kommer in.."  Tredje förolämpningen. (hur fan räknar man på sånt? Har han alltså försökt gå in där 20 gånger och lyckats en av dom? Suck. Tyskar. Köln!) "jaha, okej, men vadå ni ska alltså inte gå dit - vart ska ni gå?" "vi ska gå till en gaybar här i närheten, där är det superlätt att ta hem tjejer ifrån!" Å-kej. Vi gick raka vägen in på Flamingo Club och jag måste ändå säga att jag & Elvström kommunicerade rätt bra med lokalbefolkningen. Så glad som jag är ovan blir man då - när man blir förstådd.
 
Bertilsson, ovan, jobbade mindre med det tyska språket och mer med det "mystiska" men ack så charmiga pojksmajlet. Det gick rakt in i tyska hjärtan. Såväl kvinnors som mäns.
 
Dagen efter var det turistdags. Kära läsare, beskåda Domen i Köln.
 
Öhm. Tysk Staty. Tyskar. Tyska träd. Kultur.
 
Tyskt vatten. Svensk hand. Tysk bro.
 
Svenskar vid vattnet - helt klart omslagsbildsmaterial på Facebook.
 
Bertilsson, Jacob, Elvström. Hus.
 
Vardagsreflektion ifrån Köln, mannen dricker det lilla glaset med öl, kvinnan det stora glaset. En ny trend?
 
Det var det! På vägen hem så log gud och Köln pustade ut. Det var fantastiskt väder och vindkraftverken vinkade adjö. Tschüs!!!
 
För att runda av helgen blev det en skvätt balkonghäng och djupa diskussioner kring sex, politik, ekonomi, religion och militär strategi - något av kulturföreningens favoritämnen. Nu var även Anella - Elvströms flickvän med i diskussionerna.
 
Slutet gott allting gott. Nästa helg åker vi till Mainz för att se säsongsavslutningen när Europasatsadnde Mainz möter Hamburg som slåss för överlevnad i Bundesliga. Ser fram emot det!