Kort & positivt

51,5% för blått block och man kan för första gången sedan förra valet gå runt på stan och känna sig lycklig då majoriteten ligger på rätt våglängd :)

Jag och paco hade en frenetisk sms-konversation igår, han trodde att Arsenal skulle vinna med 4-1 över Blackpool medan jag, smått fanatisk drämde till med 6-0.

Det blev såklart 6-0, och jag satt i ett hörn och repeterade tyst för mig själv: "Jag spelar aldrig på måltipset, varför skulle jag gjort det nu? Jag spelar aldrig på måltipset, varför skulle jag gjort det nu? Jag spelar aldrig på måltipset, varför skulle jag gjort det nu?"

Skön seger dock. Dunkade även in 10 rätt på stryktipset och vann tillbaka min insats á 19 riksdaler. Hade en trippel inne ett långt tag... meeen tack vare att Wolverhampton kvitterade mot Everton så gick den om intet. Surt! Min pappa brukar säga att stryktips, lången och sånt "är extraskatt för dom som inte kan betala" och så spelar han glatt och torskar jämt. Men, det förhöjer spänningen vid tv:n, så det är ju värt några spänn. Erika blev helt till sig när jag ett tag satt med 12 rätt och trippeln stämde. "Varför spelar inte jag för?" Det fick hon svar på 15 minuter senare... Hennes pojkvän är speltorsk. 

Jag planerar en londonresa inom kort och letar själsfränder... Hittade världens bästa pris Arsenal – Bolton 11 sept 2010
Erbjudande: En hotellnatt + matchbiljett ospec, fr 1.295 sek.


Till SJ-biljettförsäljare: "Hej jag heter Jesper och jag ska titta på fotboll på söderstadion"


Åter till schlätten!

Jag kom tillbaka till Sköfvde i måndags kväll. Här hemma satt Erika och väntade och hade städat hela min lägenhet, köpt massa mat, köpt blommor och skrivit ut foton på oss och satt i ramar. Jag mådde, med andra ord; som jag förtjänade.

Efter att vi lagat mat ställde hon sig och diskade och jag undrade om det var jag som tagit droger och hallucinerade eller om hon faktiskt var glad att se mig...

Men, igår satt jag i soffan o slappade och hon tittade på TV, men inte vilket program som helst utan "livet på BB". Ett sinnessjukt program där blivande morshor skäller ut sina män och skriker och det är kladd och det är lite mer skrik och det hela är... ja, äckligt.

"Erika, byt kanal!"
"Va? Nä!"
"Vadåra, det här är ju äckligt?"
"Meh, varååå, om du inte står bredvid mig när det är dags då..."
"Pah! Du vet den där reklamen? Med ungen som har en tejpad mobil vid sin mun? Så, så kommer det att se ut" sa jag och roffade åt mig dosan och bytte kanal till nyheterna.
"VAD HÅLLER DU PÅ MED!?"
"Jag kompromissar, man gör sånt i en relation har jag hört. Du har sett tio minuter på ditt monsterprogram då kan jag få se tio minuter av nyheterna.

Sekundrarna där efter minns jag inte så mycket av, men hux flux var jag utlåst på balkongen med fyra ljus, en tändare och nya numret av Aktiespararen. Öh?

När jag väl läst ut tidningen (sjukt noga cirka 1½ timme senare) tyckte jag väl att det var dags att gå in (FÖR DET VAR SVINKALLT UTE) och knackade lite på rutan med en okej-du-vann-släpp-in-mig-nu-min, och vad händer då? Jo, ett blont flinande huvud flyger upp och springer efter kameran.

Idag däremot låg hon och alldeles from, tömd på ondska i mitt knä medan jag spelade starcraft och använde hennes mage som musmatta, vilken funktionsflickvän va? Hon hade knappt några synpunkter alls...

En bärs till mig, tacksåmycket.

and life goes on.

Valet

Jag har ju insett det, att jag kommer få massa fiender i höst. Det är oundvikligt. Det beror på att vem som helst över 18 med sinnet i behåll men framförallt de utan sinnet i behåll får rösta. Jag hade ju en svinbra idé om att alla borde få göra ett test innan dom röstar som legitimerar den rösträttige att den har tillräcklig kunskap om vad den egentligen röstar på. ...men det faller på döva öron. Kanske borde jag skicka ett mejl...

Nu har jag flera vänner (kanske, inte länge till) och bekanta som säger att de ska...brrr rösta rött - bara för att deras föräldrar gör det. Varje argument är visserligent inte bara kasst och omoraliskt, men det här tar ju priset.

Jag håller även fast vid mitt påstående att om en oberoende obligatorisk kurs i privatekonomi skulle vara tillgänglig i gymnasiet så skulle inte bara lyxfällan ha slut på kandidater utan även vänsterpartiet skulle utrotas ur riksdagen.

För övrigt förbannar jag de oetiska monster som röstar på det alternativ som gagnar dom för tillfället. Man torde ju kunna kräfva moral utav det svenska folket. Alla är överens om att Zlatan nästan har en skyldighet att spela i landslaget, men när det kommer till egna rättigheter och skyldigheter så har oförskämt många lätt att negligera det senare...hrmmhostsåssarerm.

Hela alltet gör att jag känner mig lite hjälplös och tack vare det tänker jag liksom den mest fanatiska missionären utbilda folk innan valet i höst så att man slipper lida av kronisk depression i fyra år. Visst, man fick ju skämmas och mådde psykiskt dåligt några månader nu när Sverige inte kvalade in till fotbolls-VM, men att frivilligt välja fram en fanatisk kommunistregering gör ju att en taliban i jämförelse ser rätt harmlös ut.


Ordning i salen!
Liverpool kom undan med blotta förskräckelsen igår och räddade en poäng mot Arsenal. Grattis då.

Fenomenet brännboll

Då och då kommer kommentaren fram "gud vad roligt det skulle vara och spela lite brännboll" och 9 gånger av 10 är det en tjej som tar upp det. Likaså var det häromdan när jag, Jesper och Calle var på stranden med Ann-marie och Evelina. Evve utbrast i en fanfar hur roligt det skulle vara med brännboll & smittade av sin eufori på Ann-marie som satt och nickade och log med huvudet som en syriansk jojo.

Jag var sådär realistiskt tråkig och vi tog upp hela det här fenomenet:

Till att börja med måste man ragga ihop, minst 16 pers eftersom färre än 8 i varje lag gör det ganska lätt att bränna inne folk viiiiiiilket för oss vidare till kvalitén. Killar slår långt, tjejer slår kort. Det finns en anledning till att det platta racker kallas för "kärringracket". Inte nog med att många tjejer föredrar det platta racket (till utelagets leenden och rop: "dååååå går vi närmare allihopa!!") utan dom slår nästan alltid underifrån och upp istället från bakifrån och framåt, det genererar alltså väldigt komfortabla bollar att ta lyra med. Kan det vara så roligt att innan man slår se 32 armar sträckta mot skyn som bara väntar på att bollen ska singla ner i en enkel fem-poängs-enhandslyra? 


Missar nästan hellre med runda racket tre gånger än tar kärringracket på tredje försöket.

Resten av innelaget som då slår med det runda slagträet tänker givetvis "du förstör för hela laget för att du inte vågar slå med runda, eller slår med platta från sidan, "FÖRSTÅR DU INTE ATT DU FÖRSTÖR MER FÖR LAGET ÄN DU GER?" Detta är naturligtvis inget som yppas öppet då brännboll brukar vara en team-build-lek och en skrikandes vansinning medspelare är inte så charmig för den där nya snygga tjejen. Det brukar faktiskt nästan alltid vara god stämning i vardera brännbollslag. Men, om folk bara kunde läsa tankar...

Summa sumarum är att tjejer gärna slår korta lyr-bollar, kastar kortare, springer långsammare och har tyvärr i allmänhet sämre bollkontroll än män och i en brännbollsturnering får männen ofta gör allt uppstädande: Varva, enhandslyra och slå in alla tjejer som bygger sandslott med skorna vid kona två.

Det konstiga här är att tjejer tycker det här är exceptionellt roligt och vill göra det igen. och igen. och. igen. Vad har jag missat?
Upplys mig!

Ullared, krafsets högborg

Hallå där, I am back!

Efter åtta månader har jag insett att, ja, jag har en hysterisk flickvän. Hon är galen.

Det ligger till såhär: Hon vill till Ullared. Jag vill absolut inte till Ullared, och från och med att jag hade en hållning där jag förbjöd henne att åka dit har det ändrats till att jag försöker försvara min frånvaro. Hon vill alltså inte bara åka i 2 timmar och 44 minuter ner med Madde (och hem igen)- utan hon vill att jag ska med också.

Jag har försökt locka fram fejktårar, ligga i fosterställning och se ledsen ut eller rent utav skällt ut henne. FÖR VAD FINNS DET DÄR EN MILJON MIL BORT SOM MAN INTE KAN KÖPA HÄR!? ...och när svaret på det blir ett rungande: "en badrumsmatta och några lampor kanske" så händer det att jag slår mig själv medvetslös för att undkomma situationen.

Jag har tagit upp det här med kompisar, familj och dom gamla gubbarna på parkbänkarna bakom flickskolan. Jag får inga råd, men min fasters man, Reino, sa något som har blivit en devis jag börjat leva efter: "Happy wife, happy life..." och det är ju delvis sant...

Så jag har mejlat Ullared för att undersöka alkoholmöjligheterna (hamnar jag där vill jag snabbt kunna glömma bort det) och svaret öppnar för tolkningsfrågor men det verkar inte vara ett helt främmande fenomen och dom ber mig att titta på vapen under tiden...


Hon kan få ett glas, jag ska ta med mig en vindunk...

Ämne: Fråga om besöket

Hej, Pontus heter jag och har som säkert ett hundratal andra män - en hysterisk sadistflickvän som inte bara vill handla för tiotusentalskronor, utan även vill släpa ner mig för att bevittna denna vansinniga shopping.
 
Efter ett tiotal konfrontationer ger hon sig banne mig inte. Hon kräfver att jag ska följa med. Ni har säkert ett jättefint shoppingcenter - men jag spenderar hellre en ledig dag vid tv:n med en bärs i handen. Men ack! Hon ska promt radera denna dag för mig.
 
Jag klarar dock verkligen inte av att se min älskade flickvän så hjärtskärande ledsen så trots att jag svurit en ed på att inte ta mig dit (det börjar ju bli prestige också) så börjar jag mjukna. Min fråga till er är: Är det okej om man tar med sig en fickplunta om man sköter det diskret? Jag kan ju alltid försvara mig med att jag följde med när jag inte var under mina sinnens fulla bruk. Är ni med?
 
Vänliga hälsningar
 
Pontus

Hej!

Då får du nog vänta tills våran Sportsbar öppnar. Om du vill kunna ta dig ett glas inne i butiken. Annars finns det restauranger runt om där alkohol serveras. Så du behöver inte vara törstig. Det finns också ett motormuseum om du är intresserad av bilar etc.. På andra sidan parkeringen finns ett hus som är som en liten Galleria där finns bla affären Wildmark som säljer vapen ,jakt uteliv m.m.  Hoppas att du finner några av butikerna runt omkring bra om du nu inte vill komma in hit till oss! Fast tänk om du hittar en hel del fynd hos oss!!Tänk! Du kanske får världens häftigaste upplevelse om du kommer med! Gör det till en kul grej! 

Ni är varmt välkomna med ert besök!
// Maria 


Fy farao!