Studenttrams avsnitt 2 - Escaping the cow level

God afton!
Ta på dig ett par hörlurar vetja, den blir bättre med högre volym :)Lämna lite respons - gärna lite konstruktiv kritik ;)
En ko rapar var 40:e sekund.

Det är lustigt det där...

Man återfår medvetandet. Mobilen väcker en. Ögonen går inte att öppna, man vispar frenetiskt med handen som en vindrutetorkare åt det håll där ringsignalen ljuder. Man svarar med ett;
"...erm mm?"
"Tjena, Roggan här!"
"Tja..."
"Due, du ringde halv 3 i natt! Haha!"
"Haha, ja...ha? Där ser man, vad diskuterade vi då?"
"Hehe, jag svarade inte, men blah blah blah"
"Blah blah blah"
*click*

Ögonen går sakta upp, jääävlar vad ljust det är! ...Öh, vart fan är jag?
Sebbe ligger helt utslocknad bredvid mig i en soffa och Erik ligger i en säng. Ah! Vi är hos Erik. Och jag är redan påklädd! - Eller, jag klädde aldrig av mig. Men jävligt shyst att vakna i kostymbyxor och skjorta! Snacka om tidseffektivitet!

Jag gör en kort lägesanlys och inser att; fan, jag måste läggas in på dropp eller knarka vatten!
Jag sätter mig upp och ser min spegelbild i Eriks TV, min frilla är helt platt på ena sidan och står rakt ut på andra sidan. Värsta manga-frillan! Najs. Jag reser mig upp och inser att jag, jag är ju fortfarane full :D Hur ekonomiskt är inte det? Man kalkylerar att det bara blir party en dag, men nu blir hela söndagen fest också! King!

Vi började diskutera gårdagen och det var ju bara en lång rungande succé! Middagen var hur god som helst och efterfesten var sjukt bra!

Föresten skulle jag vilja slå tillbaka mot kvinnor som säger att: "Det är så lätt att vara man, för ni drar ju bara på er en kostym och sen är det klart."

UUUUHUHUHURSÄKTA!?
Just för att alla killar har kostym - så vill man inte se ut som en tvilling. Man vill ju sticka ut lite granna. Kanske välja en kostym som inte är helt svart, eftersom dom absolut flesta lär ha en sådan. Vidare behöver man ett par shysta skor, klack eller inte? Näsduk i bröstfickan? Yes. Färg? På vilket sätt ska jag vika den? Ska man ha manschettknappar? I så fall så försvinner många alternativ till skjortor då alla mina inte har hål för sådana. Hm. Ska man välja en skjorta som är slim-fit eller lite mer loose? Beror på hur länge man ska på sig kavajen tänker jag. Frillan! Ska det vara nåt speciellt, eller ska jag göra som vanligt och bara stoppa en näve gelé i skallen och sen spola huvudet i toaletten? (haha - trodde ni att jag hade riktiga lockar eller?)
Och den satans förbannade jävla slipsjäveln, färg? Smal eller bred variant? (min pappa sa alltid till mig att man ska svära när det behövs - det här är ett sånt tillfälle) Jag satt vid datorn och kollade en guide om hur man gör en snygg slipsknut. Gör man slipsen för lång får man skenet av att vara kort, gör man den för kort ser man ut som Långben i Kalle Anka. Så, jag knöt slipsen. Knuten såg ut som nån scout-knut, jävla skit. Jag knyter om. Det ser förjävligt ut. Jag prövar än en gång... VÄRDELÖSA PISSGUIDE! Jag fortsätter. Knuten blir bättre, men slipsen blir för kort. Jag knyter om. Den blir för lång. AAAAARRRRGHHHH!!! Snart ritar jag en slipsjävel i paint, skriver ut och hänger runt halsen! Jag får sånna här frustrations-rysningar i hela kroppen. Jag blir varm. Jag är förbannad som fan, svettig och sitter med en slips runt halsen med nån slags jävla seglarknut. Livet var inte lätt igår.


Men till slut satt den :)

 
Ni tjejer kan ju ba välja en snygg klänning, skor, några snygga örhängen och sen gå till frisören så fixar den håret. Såe, släng er i väggen - det är värre för killar att klä sig än tjejer.

Eller hur?


På 1950-talet låg den svenska pastakonsumtionen på 0,8 kg per person och år. Idag äter svensken i genomsnitt cirka 7 kg per person och år. Men jag tänker mig att studenterna höjjer upp statisken rätt bra - vi lär ju käka 7 kilo pasta i månaden...

SSU lovar rosor till matförgiftare

145 tjänstemän och besökare på Svenskt näringsliv i Stockholm blev förgiftade av den ovanliga bakterien shigella.

"SSU Stockholm kan inte undvika att se det ironiska i att storkapitalets män, som äter sig mätta på bekostad av världens arbetares lidande, nu drabbas av magsjuka. Därför lovar SSU Stockholm i ett uttalande i dag, en bukett rosor till de som tar på sig ansvar för dådet, då detta med största sannolikhet inte är en slump".

Dom skapade arbetstillfällen i och med att gå ut och äta - Men SSU anser väl att det är bättre att mätta sig med redigt sossekäk; baxade toblerones...?  haha ;)

Jävla dumtjack, vadå "storkapitalets män"?Vad har SSU för definition av en sån? Att man har 70 lax på banken? Isf kan dom ju börja med att rensa ur alla sådana ur sina egna led.

"Men blir det inte konstigt när ni samtidigt utlovar rosor?

- För att komma ut i dagens medielandskap som är så borgerligt dominerat och bygger på skandaljournalistik så tvingas vi också att använda oss av sådana knep för att komma ut."

Öh? Rätta mig inte om jag har fel - för det har jag inte, men utav alla journalister är majoriteten rödfärgade. 

Om man bortser från själva magsjukan så visar ju SSU med sitt uttalande vilken extrem-vänster de tillhör. Tack för upplysningen. Sverige behöver knappast mer socialism. Det skulle vara jävligt kul att dela ut mjuk sten till dom i valtider... hahahaha!!


Förr la man torkad röd flugsvamp i sängen för att få bort vägglöss.

Minsta motståndets lag? Screw you

Igår på revisor-träffen så skulle varje person fortsätta meningen "Jag är den enda här som..."

"...kommer från Hjo"
"...talar 6 olika språk flytande"
"...spelat fotboll i Syrianska"
"...kan 83 decimaler av pi"

*iiiiihhhhhhh* Tvärnit!!!

Jag vaknar upp ur mitt halvt medvetna jag, skräckslagen vänder jag mig om och för syn på Jennifer. Jag spolar tillbaka 35 sekunder av mitt liv och det spelas upp igen. Jennifer sitter avslappnat tillbakalutad och det blir hennes tur att presentera sig.
"...och jag vet nog inte riktigt vad jag vill bli, det är därför jag är här... Och jag är nog den enda här som kan 83 decimaler av pi" *fnitter fnitter*

Öh, tung psykopat-varning? Ja, Lindberg, du kan ju slänga sig i väggen som 'bara' kan 20 decimaler av pi.

Jag kunde inte riktigt släppa detta och gick fram till Jennifer sen och frågade:
"Hörre du, när du väl lärt dig 81 decimaler av pi, vad är det då som får dig att lära dig ytterliggare två?"
"Hihi, jag har inte haft nåt bättre för mig"
"VA!?"
"Nej, jag bara skojja, haha, jag och två kompisar tävlade, hon som vann, hon kunde 154 decimaler av pi"

Jag var en mikrosekund från att utbrista: "Oj, hon har nog många vänner... haha"
Men, jag bet ihop och höjde på ögonbrynen med hopp om att se imponerad ut - tyvärr såg jag nog mest skeptisk ut, hehe... jaja, det är kul att ha begåvade människor omkring sig :)

Idag har jag inhandlat ny slips & näsduk, dressed for succéss! Imorgon smäller det!
Den nya Bondfilmen heter ju Quantum Of Solace och översatt till svenska kan man säga att det blir "En smula tröst", fan vad jag ler er saker asså. ;)

Anmäld!

Det blir Åre igen! Jag har anmält mig, nu med studentrabatt -tack-så-mycket.

Fotot ovan är för 9 månader sen under studentveckan i Åre. FINT VA!? Det verkar bara vara jag, bögar och tjejer som uppskattar shysta vyer.

Nu ska jag dit under studentveckan fast som äkta student istället för kommunalare, yes! :)

Idag hade jag och 30 andra ekonomstudenter skrivit upp oss för möte med en revisionsfirma; PriceWaternåntingnånting.
Det var rätt lite info men mycket mat. Tack-så-mycket ;)
När jag jobbade på Redovisning- & Ekonomisupport, då, då kom revisionen på våren och spanade in saker och ting. Ekonomerna på avdelningen blev lite nervösa. Eller alltså. Jag menar, vem fan vill bli kontrollerad? Egentligen?
Jag är bra på att tolka folk, på hur de betér sig, sociala impulser o sånt.
Vi var sjukt trevliga mot revisorerna. Sen hur mycket hjärta det låg bakom vänligheten, det kan väl diskuteras...
Med andra ord; Att vara revisor innebär att man får mycket wienerbröd och falska leenden.

Sen besannades mina fördomar mot revisorer. Revisorer och sadister går hand i hand.
Jag frågade dom bl.a:
"När man sitter och granskar någons redovisning - vill man liksom inte hitta fel då? Det måste ju vara tråkigt att bara scrolla ner papprena utan att göra nåt...?"
Revisor Martin: "Alltså vi kollar ju på mycket annat o blah blah blah*bortförklaringar, bortförklaringarmen, haha, det är väl lite kul... eh, eller alltså att påverka och göra sitt jobb, det bästa är förståss om man upptäcker att företaget i fråga betalat in för mycket skatt så de får tillbaka typ 50000:-"

...Ja, för det händer säkert jätteofta. Du Martin, du verkar vara en hygglig kis - även fast du är sadist. Alla revisorer är sadister. End of discussion.

Jag vill inte bli sadist. Jag vill bli finansman! Men jag tackar så mycket för maten, delikat! ;)
Sveriges djupaste sjö är Hornavan i södra Lappland.

Den enes skämt, den andres undergång

Chaba!
Än en dag har förflutit. Alltså, vår föreläsare i extern redovisning är hur söt som helst. Hon ser ut som Bamses farmor. Man vill liksom krama henne, haha. Idag var hon dessutom omedvetet (?) rolig. Kvinnor med humor - min smak ;) haha

Vi gick igenom hur vi skrev av inventerier och hur vi skrev av dessa, "avskrivningar", "ackumulerade avskrivningar", "ackumulerade överavskrivningar" & "avskrivningar utöver plan"  - tja, det finns ju en del konton att välja mellan, risken finns att man blir en smula förvirrad.

En elev i föreläsningssalen frågar plötsligt; "Men hur får du 70 där nere? Den var ju 100 där uppe?"

Marianne svarar: "Vi tar 100 minus 10 minus 20, det blir 70

Allmänt fnitter breder ut sig varav eleven börjar: "...jamen, först vanlig avskrivning o sen 30-regeln men varför blir..."
Då skär Marianne av som om han inte sagt nåt och: "Jag skriver upp det på tavlan! *100 -10  -20 = 70*
Salen brister ut i ett skratt :D Hahaha!

Hyggligt av henne, plus och minus är inte så lätt för alla...

Jag måste passa på att tacka min underbara kusin Caroline. Ikväll har jag genomfört världens korvstråganoff! Succé!
Ba lite krossade tomater, creame fraiche, hackad lök & choritzo. Lätt & kanon! :)
Hon är typ expert på små tips o sånt. Sen tror hon alltid att hon är drabbad av världens misär, alltid är det nåt ;) Jag tror att det mest är ett knep för att få uppmärksamhet (...typiskt kvinnor....), hon är egentligen rätt asbra på allt.

Appro på matlagningen är det perfekt med ett mörkt kök - all hackad lök, korv och jox som ramlar ner på golvet syns inte. Haha, dock känns det på morgonen när man traskar ut barfota! Det har jag löst med att inte gå utanför mitt rum utan mina super-morgontofflor!
Det är precis som när jag ska gå ner i källaren och tvätta. Husets varmvatten bygger ju typ på eldning av timmer. Förra gången jag tvättade hade jag tur i oturen! Jag glömde stänga dörren till tvättrummet, men dom eldade massa En, så mina upphängda kläder doftade En, men det tycker jag luktar gott så det gjorde ju inget. Men det jag skulle komma fram till var att det ligger massa typ, isolering, spån och sånt trams på golvet där nere, vilket gör att mina super-morgontofflor fyller en bra funktion!

Jag löser mina problem här på landet. Livet flyter på. *Tar en tugga av ett äpple*


Kaffet Gevalia kommer från staden Gävle - som på latin heter Gevalia.Studenttrams - Till slut blir man psykisk

Tillåt mig presentera del ett i serien: "Studenttrams" Dagens avsnitt handlar om hur det ser ut här på landet, hur man gör för att öveleva och hur en månads lantliv påverkat en stackars Södertälje-bo:


När man spår i kort betyder spader ess döden.

Det firas för fullt!

God kväll bäste läsare!

Det är skönt att vara tillbaka i sina rutiner. Jag sitter här med en te och funderar, fast nu inklusive en kladdkaka & Eros Ramazotti. Jag klarade tentan och ikväll har jag gjort hela kapitel 6 i Den Nya Affärsredovisningen. Numera är jag, "Personalkostnader", "lagstadgade sociala avgifter och särskild löneskatt" samt "Factoringsavgifter" bästa vänner!

För övrigt luktar det vitlök i hela mitt rum. Det är ett litet problem jag har som jag missat att ta upp här. Jag kan inte stänga dörren till mitt rum. Det går inte, dörren öppnas inåt, den har en hasp, men listen är pajko så - haspen har ingen funktion. Sen så har ju jag och min asiatiska kanadensiska rumskamrat ingen ventilation när vi lagar mat. Ikväll har hon gjort nån riktig häxbrygd och det strömmar in i mitt rum.
Jag har sedan dag ett kommit på en nödlösning som jag håller fast vid. Jag har liksom soffan vid dörren och jag ställer sedan en kudde mellan soffan och dörren som "dörrstängare", voilá!

Det hjälper lite granna iallafall, det var det smidigaste sättet jag kunde komma på! :)

Imorgon ska jag genomföra en kupp här på landet. Om det är gynnsamma förutsättningar vill säga, vi får se. Jag säger inget mer än att jag döpt operationen till; Operation: Schlomo sjj- shhh--schövde de jallaaaaaahhhh, JIHAD!

Lider du av batrachfobi känner du en irrationell rädsla inför ödlor.

...Som på räls!

Jag är åter hos familjen Adams i Skövde. Än en gång sitter jag här med en kopp te och tänkte författa ett inlägg. Liksom nå ut till världen en smula. Ofta när jag börjar skriva vet jag inte hur den ska börja eller sluta, jag känner mest ett sug efter att ventilera lite. Jag brukar tömma det som finns i huvudet och tänka efter vad som hänt mig under dagen som behövs bearbetas.

Idag åkte jag tåg ja. Jag gillar inte att åka buss men att åka tåg - dessutom med tågbyte - det är vad jag kallar: "en jävla process asså".
Jag står där med tre väskor, en Illustrerad Vetenskap & en chockladkaka samtidigt som man ska fixa biljetter. Det är som ett sorts behärskat kaos. Jag skriver iallafall in mitt bokningsnummer i biljettautomaten och får det glädjande svaret: "Kontakta kundtjänst blah blah blah ring 235878935732". Smått irriterad slår jag ett långt nummer och möts utav den underbara mekaniska telefonrösten:
"Hej - det här är comviq, vi vill bara påminna dig om att..."*click*

JAAAAAAAAAAG VEEEEEEEEEEET, påminna mig om att jag är en student, och att det enda jag har råd med är att sms:a till 112...

Äh, jag struntade i att printa ut mina biljetter och hoppade på tåget. Min plats hade blivit dubbelbokad. Men vad gjorde det? Jag tog en stenhårt plats på golvet, läste min tidning och åt min chokladkaka.

I Hallsberg skulle jag byta tåg, så jag hoppade av vibrerandes som en stämgaffel med ansiktet fullt utav choklad och gjorde en lägesanalys. Spår 2 skulle jag åka ifrån. Okay.
Plötsligt går den hära högtalarrösten igång. Det låter som en full öststatare med mat i munnen - alla spetsar sina öron men ingen fattar egentligen nåt - men man förstår att något har hänt och att man bör uppsöka nån display som förmodligen visar att ens tåg blivit försenat.

Men, mitt tåg var i tid! Det skulle bara ankomma till spår 3 istället för spår 2. "Alright" sa jag och började följa folkmassan till spår 3. Väl där slår jag mig ner och väntar då plötsligt öststataren går igång igen och säger att vårt tåg ankommer till spår 5a. När folket muttrandes börjar röra på sig igen så ÅNGRAR sig öststataren och säger att vi visst ska vara på spår 3. Det är en sån jävla process asså. Jag super i mig 4 liter luft, sneglar på spåret och sen skylten; "BETRÄD EJ SPÅRET - LIVSFARA" och drar mig till minnes ett citat; "Suicide is a permanent solution on a temporary problem..."

Men mitt tåg kom tillslut! Jag hoppade på det med mina väskor och letade mig fram till min plats. På vägen dit gick jag in i nån här o nån där. Jag fick blickar som sa: "Se dig för vart du går, mongo!"
Jag log ett varmt ursäktande leende som respons - men det blev förått av min blick som sa: "Hörre du ditt efterblivfna lönnfeta pansarpucko, eftersom du hör att någon kommer kan du väl dra in dina armar och ben så att jag slipper vidröra en existens som din - föresten har du mjäll."

Väl när jag kom till min plats, nummer 31,  så sitter det någon där. Först tänkte jag; "Äh, golven i X2000 är mycket renare än i Innercity-tågen" men sen...
"Ursäkta, du sitter nog på min plats"
"Ja, säkert - men det var en tjej som satt på min, och hennes kompis ville sitta med henne o blah blah blah, så du kan väl sitta på nr 28"
"...Amen visst serru" ...Så länge jag slipper vara Ninos kusin och bada i en främlings garage så kan jag åka på taket.

Tåget stannade i Skövde och jag tog mina väskor och började gå av, stötte i nån här, nån där, fick några blickar där, några andra där. När jag väl ramlat av tåget har min Illustrerad Vetenskap knögglats till konfetti och jag har lagt till 37 nya på min 'must-die' lista. Det är en sån jävla process asså.
 
Men imorgon börjar vardagen igen :) Det ska bli skönt


Den isländska vulkanön Surtsey är uppkallad efter den mytologiske jätten Surt.

Brunnsäng 7-2 Mariefred: Bronx stage comeback

The summary will be in english due to heavy demand from Brunnsängs international fanclub.

Brunnsäng controlled much of the first half because they were able to dictate the pace in the middle of the park through Anas and the excellent Sean-Philippe
Mariefred, however, made a decent fist of it and went ahead through their left-winger, number 17.

Brunnsäng laid siege on Mariefred and the response was swift and majestic. Anas & Pontus Sjögren turned the game on its head with two goals in ten minutes.

Then Brunnsäng went through, what we in sweden call: "Målkalas" with wingers Elias Kranz & Pontus Sjögren up front. 

Pontus Sjögren & Elias Kranz; featuring - Piece of a cake

It was Mariefred who almost took the lead in the third minute with a wonderful piece of vision from their captain. He spotted Brunnsäng keeper Rickard marginally off his line and tried to chip him from 30 yards.
However, the swedish (!?) goalkeeper got back just in time and tipped their captain's effort over the crossbar.

Mariefred made the breakthrough in the 24th minute when their captain headed the ball beyond Rickard.

Brunnsäng were rocked but broke swiftly, only for Sean-Philippe's effort from the edge of the area to clear the crossbar.
Thomas Asp latched on to a good touch from Anas in 20th minute but saw his shot go narrowly wide of the post ;) haha

Brunnsäng's persistence paid off in the 37th minute with Anas scoring at the near post after being set up by Thomas Asp. 2-1 came ten minutes later when Victor Hellström flicked a corner on Sjögren who unleashed a powerful right-foot drive from six yards. The Mariefred keeper had som harsch words for his defence at allowing Sjögren room to manouvre ;)

Mariefred's center back clipped Elias Kranz's heels inside the box and the referee had little hesitation in pointing to the spot. The score table glew 3-1.

Brunnsängs' center backs Max Ahlberg & Victor Hellström denied Mariefred's attempts and Brunnsäng's offensive play caused considerable damage on the Mariefred defence who broke apart when Kranz made 4-1.
Shortly after, Kranz found Sjögren inside the box with a crossball who Sjögren met on volley with a - what we in sweden call; "Rakabajssare". 5-1.

Elias scored another two goals set up by Pontus & Malkolm. Mariefred ended the målkalas with a strike three minutes from time.

While Brunnsäng manager Christer Dahlin admitted certain gaps in the defence he said:
"I thought it was a convincing, united, classy performance with strengths everywhere. We were strong mentally, physically and technically. It was a complete performance.

Even in the second half when we needed to defend more we showed resilience. There are aspects of our game that make me think the team is maturing very quickly.

We can always get better, that is the positive thing. We want to improve. As long as your attitude is right, you can go forward. We did not panic after going behind and that is the pleasing thing.''


 Brunnsäng Mariefred 
Shots (on Goal) 17(9) 8(4)
Fouls 10 20
Corner Kicks 96
Offsides 22
Time of Possession 72% 28%
Yellow Cards 1 2
Red Cards 0
Saves
Match Information
Stadium: Brunnsängs IP, Sweden
Attendance: 27
Match Time: 14:00 UKThomas Asp & Pontus Sjögren featuring - Mission accomplished - var e biran?
Det är inte bara Storbritannien och Australien som har vänstertrafik. Över 50 av världens länder kör på vänster sida av vägen, bland andra Bangladesh, Indien, Japan, Kenya, Sydafrika och Uganda.

Vart är världen påväg...

Klockan är strax efter halv två och jag har tunga funderingar angående höstens trender som jag måste ventilera lite. Nu är jag ingen modeguru a lá Alexander, men jag vet ju vad jag vet, och jag tycker ju vad jag tycker. ...Logiken flödar ;)

Jag gillar inte alls tanken med ett par arbetarkängor. Dom är fula. Ser sunkiga och klumpiga ut.
Flanellskjortor har jag också svårt att svälja. Bara för att jag har händer som en skogshuggare ;) så vill jag inte klä mig som en.
Däremot skulle jag lätt kunna dra på mig ett par manchesterbyxor :) 
Det här med färg på strumpr är alright - så länge det är okej färger.
Om Alexs rosa strumpor är i riskzonen för en molotov cocktail? It's a matter of when, not if...

Alltså. Jag har fastnat på dagis angående färgen rosa. Det Är en tjejfärg. Det är till exempel bara turkar och Mark Levengood som har rosa skjortor på sig. Rosa på killar är typ stört fult. Liksom gult! Speciellt ljusgult. Usch.

Tack för mig
Samhälls-tycka-&-tänkare Sjögren
80% av alla miljonärer kör begagnade bilar.

Värsta språket

Godkväll!
Fruktansvärt skönt att vakna i egen säng idag.
Ett tag trodde jag drömt ihop allt om Familjen Adams & Skövde. Sånna störda drömmar är inte helt ovanliga för mig, som te.x förra veckan, då drömde jag att jag stack en gaffel i axeln på en demon. Fullt normalt.

Glatt drog jag på mig ett par mjukisar och kilade ner och öppnade kylskåpet. WOHOOOO!!!!!!! Julafton!!! Ett afrikabarn skulle gråta floder om den såg hur mycket jag åt! Hä hä häää....

Efter ett tag kilade Johannes förbi, lika munter som alltid. Vi åkte till Torekällberget för en lunch och diskuterade viktiga saker. Det var en sjukt bra lunch!

Sen kom mormor o morfar på middag. Jag tror minsan att mor min saknat mig en smula - man dricker ju inte champagne varje torsdag direkt.
...Jag ska nog återvända rätt ofta tror jag ;)

Aja, sen var det fotbollsträning dårå, ruskigt skönt. Jag har aldrig egentligen sett mig som en språkfacist. Men det kanske jag är.
Efter att i tre veckor påpekat att det inte heter;
"ock" utan "också"
och inte "Schluta" utan "Sluta"
och inte "schläcka" utan "släcka"
och att "Vart hän" låter som språk från 1200- talet, så fick jag fortsätta på den fronten ikväll.


Jag & Elias. Språkfaddrar i Brunnsängs IK.

Anas: "De jalla, ge mig ett boll på den bröstet!"
Men Anas, hur snackar du egentligen? Det heter:" Ge mig en boll på bröstet"

Gabi: "Vad snackhar du om? Min skott var perfekt jao..."
Ojojoj, Gabi, Gabi, Gabi... nu kommer språkpolisen och örfilar dig med en vit handske på käften! Sen när är det ett "h" med i "snackar"? Dessutom heter det "mitt skott" och inte "min skott" och du, "jao" tillfogar väl inte meningen nåt väsentligt va? Haha, dumtjack!

Det är ingen lätt uppgift att uppfostra hela världen alltså, även om jag faktiskt gör det med glimten i ögat och avslutar med ett flin och en flirt ;)

Det är iallafall skönt att vara tillbaka :)  O match på lördag, yes yes.

Världens snabbaste djur är tornsvalan som kommer upp i den imponerande hastigheten 171 kilometer i timmen. Geparden kommer först på 8:e plats med sina 105 kilometer i timmen.En liten parantes helt enkelt

Mors!

Det är faktiskt väldigt mysigt att springa här ute på landet. Jag har min super mp3 med mig, proppfull med body work music, man blir aspeppad! Man springer igenom små svenska idyll-samhällen. Söta radhus med fina trädgårdar, vid flera ställen sväller det över äpplen över staketen, utan att sakta in rycker jag loss två äpplen och vipps! Min lunchlåda imorgon är kompletterad & perfekt!
Men man springer på, det luktar väldigt mycket och intensivt. Först luktar det rosor, sen häst, sen olja (alla meckar ju fan med saker i sitt garage på landet, how come?) sen luktar det nyklippt gräs och sen klöver. Det är mysigt :)

Jag tänkte ju vara lite smart och vänta in "sista minuten"-tågbiljetter till imorn. Ehm... Det fanns inga. Förra veckan fanns det ju massor!!! Piss.
...Jaja, snabelhåret får helt enkelt vara utan mig imorn på makron för jag hittade en biljett idag! Hihi... Jag får sova i egen säng ikväll, yes yes yes.
"Ankomst Södertälje Syd 23:26" Tralalala!
O nu hinner jag träna fotboll med laget imorn också! Tyvärr missar jag Arsenal-Dynamo Kiev ikväll. Hm. Smällar man får ta.

Stört kul föresten att Roma torskade mot CFR Cluj igår. Vem har hört talas om ett sånt skitlag? Haha, men det är bra! Italiensk fotboll är sjukt tråkig, bort med den!

Jaja, det känns konstigt att man ska packa för att åka hem... Jag har iaf redan packat det viktigaste:
Mina fotbollsskor
4 par boxershorts
Ett äpple
En deo
Nya affärsredovisningen ;)

Jaja, egentligen är det inte så stor skillnad, jag lämnar ett galet Skövde:


Och anländer till ett galet Södertälje:


Same same but diffrent liksom va... ^^

Sayonara Skövde!  
Pingviner är närsynta.

Studieanalys

Amen hallå här va!

Extern redovisning låter jävligt tråkigt. Det låter grått och alldeles... alldeles... ja, förjävligt tråkigt. Men det är fruktansvärt logiskt, som gör att det är rätt enkelt och när saker går enkelt, då blir dom plötsligt roliga :)

Jag fick värsta rycket igår och gjorde hälften av datakursen, och förra veckan gjorde jag en fjärdedel så nu har jag bara en rapportskrivning kvar sen är det 4,5 högskolepoäng - tack så mycket.
Den där mattekursen tar jag nästan för given. Efter tentan gick jag igenom det obligatoriska "Vad skrev du på den?"-snacket och jag hade flera likadana svar som kärnfysikern från norrland och bond-eric.
Så, 3 högskolepoäng - tack så mycket.

Makroekonomin är intressant - förutom när föreläsaren pratar. Herregud, hon har så ful frisyr. Det är rakt klippt överallt utom längst fram på hennes vänstersida. Det ser ut som en snabel som gungar fram och tillbaka. Jag får tunga koncentrationsproblem. Hennes pendlande snabelhår fungerar likt hypnos och man blir sömnigare... och sömnigare...

Fast idag fick hon iaf klassen att skratta, hon höll på att rita massa på tavlan, vi diskuterade; "Aggregate Expenditure and Equilibrium Output" när en äldre elev plötsligt frågar:
"Så, kan man säga att det där är ett uttryck för deflation...?"
Varav hon skar av med ett abrupt:
"Eh, NEJ" och fortsätte att föreläsa som om inget hade hänt.
Hela klassen fnittrade till. Fan, stackars grabb, hade jag blivit så hårt nerstampad av en föreläsare hade jag vart tvungen att gå i terapi och inte återvänt till skolan på flera veckor.

För övrigt tycker jag om skolan här. Allt är fräscht och det är fint runt i kring. Det är en bra puls i området och mycket är väldigt ungdomsinriktat. Skövde är fint faktiskt. Det finns hur många aléer som helst runt omkring i staden och människorna här är trevliga. Alla mongon och "Hej-kom-o-hjälp-mig"från gymnasiet är som bortblåsta! -Inte för att det fanns så många på Ragnhild men man fick ju en skymt då o då av ett gäng försöksutsläppta en våning ovanför... hahaha...

Det är nog ingen slump att Skövde korats till årets studentstad i Sverige:)

I Södertälje fikar man typ antingen på Milano eller på särskrivarnas högkvarter; Café Bacino. "Ja, hej jag skulle vilja ha en morots kaka med is te, gärna en chocklad boll på det"
Nu har jag iof bara fikat på två ställen i Skövde; "Pims" och "Rådhuset". Men där maler dom kaffebönorna direkt och café latten är undebar, studentrabatt på det och succé är uppnått!

Jaja, nu skall jag skrida till min middag a lá Köttbullar y Makaroner. Jag började känna nåt i halsen förut idag och jag misstänker starkt att det är en elakartad variant av skörbjugg! Därför blev det citronvatten till!
Jag har fan tänkt på allt asså ;)

Avslutningsvis vill jag tacka Thomas "Paco" Asp för ett studentbidrag om 5 svenska riksdaler som jag fick insatt på mitt konto igår! Mina vänner är så förstående och underbara :)

Jag & Paco

Ses & hörs, på torsdag kommer jag hem!
Citronen finns inte länge vild i naturen. Därför är det ingen som med säkerhet vet varifrån den kommer.

A little ditt & datt


Tjohej tjoha!

Det är väl ingen idé att jag skriver att min helg varit störd, det händer ju hela tiden.

Jag slipper ju diska här ute, inte för att det direkt är en belastning, man skapar ju sig så lite disk och jag är fett bra på att diska ;) Nevertheless, systemet går ut på att jag lägger min smutsdisk i en korg varav dom diskar den och tillbaka får jag en korg med ren disk.


Dock råkade jag ut för en överaskning igår morse...
 
Halva handtaget har gått sönder. Haha, hur fan går det till liksom? Vilka jävla tjack asså...

Men det är inget mot vad som händer mig två timmar senare. Klockan är runt tolv och jag kilar ner för trappen för att låna en konservöppnare varav Anna (min värd) glatt säger:
"Du, Pontus, det är en från Libanon som vill träffa dig!"
"HAH, va?"
Jag blev förvånad över att jag blev förvånad, jag menar - duschar man i grannens garage under alias "Ninos kusin" så är det ju nästan självklart att en Libanes vill träffa en...
"Ja, han kom till Sverige igår, han bor på en gård lite längre bort, och han hade lite frågor om högskolan och så, när kan du se honom?"
"...öh...asså... haha, jag ska ut och springa snart och när jag kommer hem ska jag äta lite... klockan fyra kanske? haha"
"Javisst! Vad bra!"

Prick klockan fyra så kommer det in en Libanes på mitt rum. Han hette Mann, var 23  och kom som sagt till Sverige i förrgår. När jag frågade varför han kom så sent till skolstarten så berättade han att det var migrationsverkets fel, haha, det var liksom inte särskilt kul, men jag ansträngde mig allt vad jag kunde från att släppa fram ett HAAAAAAAAHAHAHAHAHA. Det var skitjobbigt. Alltså, bröstkorgen vibrerade som fan, och det blir ju bara värre o värre om man inte får skratta...  Men vi satt här och diskuterade saker,  allt flöt på bra tills jag skulle förklara något om matsalen. Det blev tomt i skallen, (vafan heter matsal på engelska, tänk tänk tänk!?) "You know, the liksom öh, food building" blev min synonym... hahaha :D

Det heter dining room, egentligen va?

Aja, sen återvände jag till mina studier. Det känns som om allvaret kommer igång nu :)Avslutningsvis lagade jag mat, nu, under ljuset av min mini-ficklampa som ni ser att jag har i handen, vackert va?

Nu, en upplyst stekare


Tycker du inte om blåsten och känner en irrationell skräck inför detta väderfenomen har du nog drabbats av ancraofobi.Shulululu

Tentan igår gick bra. Man gör ju alltid slarvfel, men sånt hör väl till  I suppose. Man vet ju Egentligen hur man gör ;) hehe

Efter tentan stack jag & bonderic till Martins residens på landet, där spelade vi lite Wii och kollade Blackburn-Arsenal. Kanonseger ;)
Lite bitter blev jag ändå, jag hade oddsat på:
Birmingham - Doncaster 1
Blackburn - Arsenal 2
Newcastle - Hull 1
Men sen torskade Newcastle mot Hull, hur står är den chansen?

Nåväl, sen åkte vi till Mariestad för det vankades lite fest. Men mja, folket vi hamnade hos... ja, vad ska vi säga... dom matchade kanske inte riktigt våra ambitioner... Tillåt mig citera ett samtal med en tjej där:
"Aha, Ellinor, ska du plugga vidare sen?"
"Åh, jag vet inte..."
"Alright, men vad vill du bli då? Om du fick välja liksom."
"hmmm....... inget där man behöver tänka iallafall, det, det är så jobbigt....."

Ungefär då beslutade vi oss från att återvända till vår metropol, Skövde ;)

Mariestad har väl bara öl... Stek-Skövde däremot har Östermalm ;)

Väl i Skövde catchade vi upp några fellow akademiker, tog en öl & diskuterade allt från tentor till hur ekonomiskt det är med folk som har underbett - dom behöver ju ingen haklapp direkt, det är bara att lasta i! HAHAHAHA, STÖRT KUL!
Det slutade med att vi kilade hem till "Olsson", åt pizza och såg Kung-fu Panda. Haha, men den var rolig :D

Sen tog jag kvart över 2 bussen hem, ha, då blev jag uppraggad på bussen ;) eller, jag satt bredvid en rätt söt tjej som typ körde "1000 frågor". Men det var väl trevligt. Jag pratar hellre än är tyst :) Alla jag träffar här nere tycker att jag ser äldre ut än vad jag är! Hon trodde att jag var 24 ;)
...i övrigt har alla fördomar mot 08or, mer eller mindre, vi är överlägsna, snobbiga & arroganta. Inte blir det bättre när jag muttrar nåt om hur jag ogillar att åka buss.
"Åhå, Stockholmaren saknar limmon från schtan eller?"
Jag biter alltid ihop, ler & fäster blicken i ögonen på påhopparen. Jag är inte från Stockholm, jag har ingen limmo - jag tycker bara inte om att åka buss likt som Du säkert inte gillar broccoli... morr...

Vad händer när jag kommer hem till Familjen Adams? Haha, en utmärkt pseudonym...
Jo, nyckeln är inte där den ska vara. Klockan är kvart i 3 på natten & jag är utelåst på landet. Fullständigt mörker råder & ljud från flaxande fåglar i träden är det enda som avbryter vindens iskalla sus.
Jag ringer till min värd, inget svar.
Jag fick en fixidé att krossa rutan och öppna dörren innefrån - dom gör sånt i filmer har jag sett. Men det har jag inte råd med... haha. Jag satt mig på trappen utanför, söp in lite lantlig luft och reflekterade över dagen...
Plötsligt ringde min min värd och undrade väl varför jag slog en pling 3 på natten. Hm. Jag kom in iallafall ;)

Nu är det breakfust time! Puss & Adjö
Metallen och grundämnet Gallium har en kul egenskap. Om du lägger en bit av metallen i din hand smälter den. Dess smältpunkt är nämligen 29,76 grader celsius.

Jag ba steker

Nu till exempel, steker jag vad jag kallar Pre tenta rätt; kårv mä brö. För att rätten skall uppnå sådant status ska den var lätt att göra och skapa minimaliskt med disk, detta för att spara tid som man kan använda till att plugga inför kommande tenta. Eller se på film, eller städa rummet osv - saker som prioriteras när en tenta annalkas.

Förut var det lite svårt att steka saker här eftersom det är så mörkt att man inte ser om det är brynt eller ej, men nu har min söta mamma skickat mig en liten liten ficklampa. Så nu är jag en upplyst stekare.
Om jag har stekspade? Nej fan, här kör vi veven, på landet sysslar vi inte med moderna redskap, jag vänder mina korvar med en kniv jag.

Jag skulle dock gärna vilja veta hur man löser den här:
(3x^2-12) / (9x+18). Det talet grämer mig. Jag får näääääästan ut lösningen. Nästan. Nu tror jag att det kommer gå bra imorn ändå, men vet DU hur man gör får du gärna posta svaret här, innan 22:30. Då ska jag sova.

Jag var o lunchade idag med Ida, Karro, Malle, Erik, Frida och lilla Malin, ett jävligt mysigt gäng faktiskt :) Och lilla Malin sa det: "Pontus, det känns som om Du bor på helt fel ställe"
Ger jag den uppfattningen tycker ni?
Att trampa i koskit och duscha i grannens garage är visserligen nytt för mig, men jag är vid gott mod. Tänk på barnen i Kaliningrad till exempel?
Där käkar man typ råa bildäck garnerat med fälg till middag. Icke här icke. Jag ba steker, kårv mä brö.

Men men, det är ju vad man gör det till! Pontus Pre-tenta fredagsmys, Voilá!


Den röda färgen magenta som ingår i alla fyrfärgstryck tillsammans med gult, blått och svart har fått sitt namn efter att färgämnet upptäcktes strax efter slaget vid Magenta i Italien år 1859.

Makt över sin omgivning!

God kväll

Ens hem/rum är ens sista utpost. Tillflyktsort nummer ett. Är det åt skogen, så blir man galen. Därför lägger man möda på att få till det som man vill. Om man kan.

Tre utav mina väggar är rosa/lila, en vägg har 1700-tals tapeter i form utav olika blommor mot en beige bakgrund. Jag har en lampa med dinglande hjärtan på från taket som jag slår huvudet i så fort jag reser mig upp. Min säng är hård som James Bond och min sänglampa utstrålar "chock-ljus-terapi". Jag lagar mat i mörker, utan kökstillbehör, jag står ute i regnet och väntar på en buss som aldrig kommer.
Min spegel sitter så långt ner, att när jag ska spegla mig så måste jag sätta mig på knä. Ingen persienne har jag heller, så där slänger jag upp ett täcke varje kväll. Min soffa luktar konstigt och mitt rum är kallt. Nämnde jag mina förskräckliga väggar?
MEN, mitt skrivbord är king. Det är det enda som skiljer mig från närmaste mentalsjukhus. Inte för att det är nåt speciellt med det, utan mest för att det är fullt utav Mina saker. JAG har bestämt hur det är uppdelat. Jag har lite kontroll.

Till höger står en ask wild berries-tepåsar och på den ligger fjärrkontrollen till min bärbara dator som står mitt på skrivbordet. Framför min tepåse ask ligger ett kompendium: "Repetition av matematik för studier i nationalekonomi av Louise holm" Hon hade jag föresten tankar på att lönnmörda häromdan, men inte nu! På mitt kompendium ligger min mobiltelefon, några klisterlappar, civilekonom-plåster samt ett provexemplar av Dior Homme sport & två pennor.
På min underbara vänstra sida står det tre ljuslyktor, min kaffekopp, en ask After Eight, min klocka, några gamla mattetentor, min busstidtabell, en Arsenal-linjal, ett USB-minne, en almenacka, min miniräknare och nya numret av KING.

Mitt skrivbord regerar. Tänk när jag fixar egen lägenhet! Gud vad bra det kommer att bli! :D

Räkna med tung inflyttningsfest!
Det kommer bli så stört bra!!! HAAAAAAAAHAHAHAHAHAHAHAHA!!!!!!!!

HAAAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAHAHHAHAHAHAHAHAA!!!!
Ren glykol fryser nästan lika lätt som vatten. Det är först när man blandat den med vatten man kan använda den som frostskyddsmedel.

Smått & gott von Rhodos

Hallå!
Andrea & Mattus har fixat lite bilder nu från vår succé-tripp till Rhodos!


Hela gänget:


Från vänster: Långben, Alexander Lukas, Tjatte


Alla ba kallar mig naturbög-Pontus för att jag gillar lite shysta vyer :( Fuck you säger jag till er. Nå, visst är bilden ovan vacker? :)En vanlig kväll för Thomas. Det börjar med lite solsting och dregglandes medvetslös på en buss...


...Därefter tar han glatt på sig en tight jeansväst och målar tånaglarna med rosa nagellack...


...För att sedan parta järnet! Tills dess att han bokstavligen stupar...


...Då får Skötarna rycka in. Nedan är det succén Hespero di'walldo Gonzales som har jour...


...Som ibland kan vara stencool...


...men ibland, såe... Jesper, vafan gör du?


"Vah, jag ba schteker!"  HAAAAAAAHAHAHAHAHAAHA!!!


ÅRETS BÄSTA BILD!!! Jag skriker av skratt varje gång jag ser den :D Hur fan blev det såhär Vesper? Hahahaha!!!
Hihi, luv jo...

Ordet amatör kommer från franskans ord för älskare, amateur.COW LEVEL!

Vilken nördig tonåring kille har inte lirat cow level i Diablo, hm?

Jag upplevde just det i verkligheten. Det är så sjukt många störda saker som händer mig just nu, why o why?

Jag invigde mina nyinköpta joggingskor idag, sprang bakom huset och in i naturrervatet. Det var väldigt fint faktiskt, jag sprang längs en sjö medan kvällens sista solstrålar sken genom lövverken. Med mig hade jag min super mp3 full utav body-work musik. Jag sprang o sprang o sprang och plötsligt slutade vägen och ett fält bredde ut sig. Jag tänkte att det snart börjar en väg igen så jag sprang på. men HUX FLUX så står det 20 kossor 20 meter ifrån mig, inget stängsel ivägen eller nåt! Jag ba wtf?
Det var som i en film. Dom tittade på mig. Jag tittade på dom. Dom gav mig onda ögat. Jag gav dom onda ögat för att en sekund senare stampa i kodynga med mina nya joggingskor :(
Där gick tydligen gränsen för kossorna. Alltså, det var fan i mig inga vanliga kossor, inga 08-kossor. Det var muterade jävla lantis attack-kossor, dom sprang iväg från mig, vände och radade upp i en halvcirkel framför mig!

Jag blev hysterisk och skrek: "AAAAAAAAAHHHHHHHHHHHH, jag ska aldrig äta på MAX mer!

Sen sprang jag iväg till Axvall och vände. Puh.
 ...Det är inte så jävla lätt o bo på landet...okej?
För er som läst boken Harry Potter och hemligheternas kammare kan det berättas att ni har läst 95 155 ord som är uppbyggda av sammanlagt 453 714 bokstäver.

Ibland går tiden inte som vanligt

Det känns som om jag varit här typ i 2-3 månader, det är så mycket nytt :)
Fast plötsligt blev det världens tidsaccelerator;
Det är mattetenta på lördag. Tiden går stört snabbt nu. Det är ju inte direkt så att man kommer ihåg partiell derivata & aritmetiska serier...

Men det blir nog bra.
Mitt humör är på topp, pennen är vässad & lasagne med gurka ligger framför mig. Det här blir succé!

Och jag vill inte, inte, inte gå med i Club Pelikan. Det är det värsta med facebook. Alright - man kan väl trycka bort en event en gång. Men sen blir man spammad av samma trams. Irriterande.
För övrigt undrar jag vem som går ut en onsdag på Flamingo och betalar 20 spänn för det ;) Nåja, hör av er om det blir bra ;)

Slutligen vill jag tacka Jonas H. Lindberg för kommentar nr 5000, tack! :)

Adjö!


Madagaskar utanför Afrikas östkust är världens fjärde största ö.

Allvaret börjar

Långsamt långsamt börjar kugghjulen sättas igång. Det knakar och sprakar där uppe, maxfart spås nås inom några veckor.
Jag har just skickat in en datauppgift, en tämlingen enkel en. Jag har en mattetenta på lördag som jag måste ta hand om. Förutom det, så är det makroekonomin som känns som prioritet 1 att sätta sig in i. Externredovinsing är lätt som en plätt - iallafall so far ;)

Nå, jag tänkte skapa ett ordlexikon härva, folk härifrån använder så konstiga ord & fraser.

Sebbe säger:

men det e la gött å chilla i svalen

fast man skulle väl tatt me en macka från bamba

Jag får sådan lust att svara: اللغة العربية الفصحى, fattaru?

Lika mycket fattar jag av det här asså. Eller "tatt" ,tjena Gudrun 86, TAGIT, heter det, inte tatt, TAGIT!
Andra störda populära uttryck jag hört här:
"Vart hän?"
"Ock" = också
äh, kommer inte på nå mer nu, jag håller er uppdaterade, men jag styr upp rikssvenska här ner iaf. Jag har aldrig känt mig så mycket som en Stockholmare som här nere.
"...eller vad säger du, Stockholmaren?"
"Jag bor inte ens där! Jag bor i Södertälje!"
"...Men det är väl 08?"
"JA"
"Jamen dåså, ni är likadana, allihopa"

Jaja, jag tänkte föresten börja med att redovisa lite redigt studentkäk. En liten matlagningsdagbok som kanske fungerar som inspiration för dig men historik för mig ;)

Dagens middag bestod utav!
Jag kokade färsk italiensk tomatpasta. Sen hällde jag i lite strimlad ost och en klick creame fraiche. Innan dess hade jag choppat upp två tomater, en röd lök och en näve sockerärtor som jag öste i. Därefter slängde jag i lite rostad lök för att få lite mer konsistens. Blandade runt allt och voilá! Billigt & gott! ;)

Det var det va, ses imorn.


Frihetsgudinnans pekfinger är 2 meter och 44 centimeter långt.

Förändringens tid råder

Var hälsad å Du bästa läsare!

Att levern har fått arbeta hårdare än hjärnan är ju inte meningen när man nu går på högskola. Eller?
Nåja, tur att det finns många som studerar till sjuksköterska här... ;)


I fredags hade vi gästföreläsning. Vi satt där inne och föreläsaren babblade på snabbt som fan, alla skrev o skrev o skrev och en i föreläsningssalen svarade på alla frågor. Vi andra ba: "Wtf? Hur vet hon allt det här!?" Paniken kröp längs ryggraden men tillslut började jag misstänka nåt. Hon var liksom för opedagogisk. Nåt stämde inte. Jag luftade mina tankar till mina "föreläsningsgrannar" och två minuter senare rusade det in faddrar och visslade med visselpipor, "NI HAR TVÅ MINUTER PÅ ER ATT LÄMNA BYGGNADEN!" Alla på hela högskolan hade blivit lurade, så samlades vi, 600-700 studenter och marscherade in på stan och skanderade våra slagord och ramsor under poliseskort. Sen blev det lite aktiviter o sådärva och bland alla ekonomprogram, så vann vi, föga oväntat ;)

Samma kväll skulle jag, Malle, Frida & lilla Malin ( massa malin här serru) ha en mysig filmkväll. och det hade vi - med godis och cocacola. Sen såg vi lite på TV och skvallrade lite ...men plötsligt, runt halv nio, blev det tyst! Alla skruvade på sig lite ängsligt och tittade nervöst på varandra tills Malle tyst sa: "...det skulle ju vara kul o gå ut ikväll... det är ju näst sista kvällen..."

Två sekunder senare sken Frida upp med ett lömsk leende och utbrast: "TEQUILA!?"
...O det sprack! Sen blev det en jävla fart alltså, öl & vin flödade och vid halv tolv ramlade vi in på kåren och undergången omfamnade oss. Det blev, föga oväntat, succé! :D Stört roliga människor här asså. Jag kan verkligen inte rå för det - men att småretas lite granna, bara lite granna, det tycker jag är okej och skitroligt. Som att slänga armen runt en dataspelstillverkare, gunga fram och tillbaka och sensuellt viska i dennes öra: "...oj,nu laggar det... HAHAHAHAHA"
Stört kul! :D


Igår var det finaldihsko & bartömning, mer än så kommer jag inte ihåg. ;)
Jorå, det blev bra! Det var massa folk ute :) Jag blev värvad till en fotbollslag igår, haha. Dom går upp i fyran nu är det tänkt, passar mig & mina stuider utmärkt tror jag! Måste bara hem till Södertälje och hjälpa Brunnsäng upp, vi förlorade ju ingen match alls i våras och nu? Hmpf. Nej, det skulle vara jävligt najs att glida hem näst nästa helg och eliminera Irakier och mariefredsbor. Mums.

Jaja, nu ska jag hänga tvätt och kramas med derivata, på återseende & tjoflöjt!
Sveriges högsta vattenfall ligger i Dalarna och heter Njupeskär. Det har en fallhöjd på 93 meter.

Lägesrapport

Hey
Shotkväll igår, föreläsning 08:15 idag. Hm
. Det var hårt imorse - men det gick... hehe

Men jag trivs här! :) Jag tycker om människorna här, dom är verkligen helt olika allihop känns det som. Men det är shyst, vi är ett bra gäng. Alla mongon har liksom blivit bortsållade. På högskola träffas folk som iallfalla tänkt lite grann, folk med ambition, folk som helt enkelt vill åstadkomma nåt! Me like.

Dock har jag inte haft många normala morgonar här asså... Måste typ rabla allt, det är ju rubbat!
Följande har väckt mig:

En fruktansvärd kalashnikov-låtande borr
En monstertraktor
"Barnuppfostran"
Ramlade ur sängen - att trappa ner från en 140 cm till 90 cm är rätt hårt alltså.
Och senast; En snickare igår - helt stört, jag vaknar upp och tror att jag är typ i auswitch, det är ett jävla liv. Så kliver jag upp med ögonen igenlimmade tidigt som faaaaan, och så står en snickare där och tar av sitt hörselkydd, garvar och säger: "hahaha, en jävla väckning du måste fått grabbeeeen" ...ja jo...

För övrigt tänkte jag passa på att uppmärksamma min kära lillasyster som skrev världens sötaste text på sin bilddagbok den 24 augusti,
här.Hihi, jag blev lite rörd :) Jag vet inte vad som börjar hända med mig, men jag har aldrig liksom gråtit till filmer o sånt förut o så haha, amen jag har inte gjort det! Mest himlat med ögonen o ba: "amen shit, fan eeeeeere här?" Men nu håller det på o spårar ur alltså, jag spanade "We Own The Night" och typ tjurade som en gris. Var o såg Arn med en nyfunnen vän i Skövde och fick liksom anstränga mig, haha. "Hej, Pontus heter jag, kommer från Södertälje och bölar till Arn" Hm, nä. Vill inte!
Måste vara den här lantliga luften asså. Eller så är jag helt enkelt inte psykopat. Jag har svårt att välja.

Nej hörre du, min bäste läsare, nu ska jag iväg och laga Färskpasta ý Kycklingfilé a lá Pontýs! Det här kommer bli stört bra! Och så ska jag göra matlåda, höga vuxen poäng! YES.

På återseende! ;)


Giljotinen har inte fått sitt namn efter mannen som uppfann den som många kanske tror. Joseph-Ignace Guillotin vara "bara" förespråkare för användandet av halshuggningsmaskinen.

Visuell upplysningGod morgon! Jag vaknade upp, slog på datorn med intention att spöa datorn i schack (ja, men vad ska jag göra här ute på landet utan internet? Klappa hästarna eller?) Men så blinkade en symbol i ena hörnet på datorn, internet fungerar!!!

Jag blev helt salig, jag gick bananas & var på väg att adoptera en dvärg! Nu sitter jag här och laddar ner som aldrig förr, allt från alla håll o kanter; Eros Ramazzotti, Classical musik top 100, the best of RnB och ska ha lite jazz också tror jag. Det här blir succé alltså!

Jonas är så sjukt rolig, förr-förra vecka så var han ute i skogen och gick, så såg han en älgunge och gick fram och klappade den. Haha, vad händer då? Jo, alpha-morshan mamma älg kommer rusande och Jonas springer för livet, faller till slut , vrickar foten och får gå med kryckor :D HAHAHAHAAAAAAA!!!!!!!!!!!!
Och igår så ringde han mig och var rätt pratglad så jag fråga om det hänt nåt och... :
"Nä asså, jag är liksom utelåst här va... och jag tänkte att jag kanske skulle kunna komma in genom mitt fönster, så jag klättrade upp på förrådstaket, men fönstret var stängt och nu kommer jag fan inte ner asså..."
"HAHAHAHA, är du fast på ditt eget tak!?"
"...haha...jaaa..."

Sen senare kom hans morsha hem med en stege, haha sjukt kul :D

Nej, nu ska jag breakfusta, se en film och sen glida in till Skövde stadskärna och fika lite, ikväll är det grillkväll med sång & dans. Blir nog kanon :)

Adjö!
Pommac lanserades 1923 som ett alkoholfritt alternativ till vin.

Socialt kvävd

Åhhhhh internet, mitt arma internet, här är jag ännu en kort session, på den här familjens dator igen. Livet är inte lätt utan internet. Inte alls.
Måste få igång det på min dator, deras router liknar fan en tysk skrivmaskin från 1942, det kunde lika gärna stå enigma på den. Den krypterar min internetuppkoppling. Grr!

Nå, såpfotbollen blev flyttad till onsdag. Samma kväll som det är shotkväll.
...Hörde jag benbrott?

Idag har haft föreläsningar mellan 8 & 16, lätt som en plätt egentligen. Men det är väl bara i början I suppose...

Skriver lite mer ikväll om jag får igång internet på min dator :)
Adjö!
Känner du en intensiv rädsla för svallvågor kan du lida av kymofobi.