Ursinne föder effektivitet

Tjohooo!

Igår gick jag runt och var både befogat & obefogat arg. Det dök upp sånna störningsmoment omkring mig vart jag än gick. "De rödgröna rycker ifrån" Sånt får mig att koka inombords. Varför är varannan person på gatan en smutsig socialist som vill begränsa frihet och försämra Sverige? Folk verkar ju befinna sig i ett förvirrat tillstånd och rösta blint på Mordor bara för att deras föräldrar är orcher. DET STÖR MIG!

Vidare gick jag runt i skolan och på väggarna hänger missbildade tavlor: te.x en tavla som är helt grå. Men det är tydligen konst som nåt kreativt stolpskott där ute har lyckats sälja. Det är ju för fan sinnessjukt? Jag funderar på att fippla in ett mejl till personen som valde att köpa in de tavlorna till skolan och be denne att fundera på om den är nöjd med sitt liv & sina val.

Det dök upp fler idiotiska saker och jag gick omkring och var irriterad hela dagen igår. Men! Så var det A-lagsmatch och jag tänkte slänga i mig några mackor och kila iväg men, nähä? Allt bröd var mögligt. I ett rasande ursinne packade jag min bag och kilade iväg till samlingen. Jag var hungrig, arg och rädd att sparka ner första bästa och råka plocka till mig ett rött kort.

Så blev det iaf inte, jag var högeryttermittfältare och i ett vansinnigt monsunregn scorade jag första målet och spelade fram till tredje och vi vann med 4-0.

Så, mitt Pontusindex slutade på plus iallafall. Men världen är ju inte direkt perfekt där ute alltså.

Nu ler vi tills världen blir bra igen. Fake it until you make it.

Den 5e juni åker jag tillbaka till Södertälje.

Snart är det dags igen ja!

Jag såg debatt häromdagen och vi är alla glada att Mona Sahlin lärt sig sin motståndares namn, "Fredrik Reinfeldt". Det står ungefär för 20% av allt hon säger bara för att hon varit på något flummigt retorikläger där hennes coach sagt åt henne att säga så. Det kanske ger någon dold supereffekt, men jag tycker mest att det är tjatigt...

Jag har en teori här. Om det skulle vara obligatoriska etik & moral-kurser i gymnasiet kombinerad med lite privatekonomi så tror jag inte att fler än 15% skulle rösta rött (det skulle ungefär motsvara dom som skolkat från lektionerna dårå). 

Ursäkta mina innersta tankar, men felet med demokrati är just att alla får rösta. Personligen kan jag ju tycka att man ska höja kravet för att få rösta. Till exempel att inga brottslingar ska få rösta och varför inte höja åldern? Jag känner ett flertal människor i min omgivning som knappt vet vilka partier som sitter i riksdagen eller vad det är för skillnad mellan kapitalism & kommunism...


Kanske slipper vi repen om händerna i fyra år till...


1966 blev Cornelius Vreeswijk svartlistad för att han på skivan "Ballader och grimascher" sjöng om flickor som sålde sex.Jävla Grekland!

Jag har verkligen insett det här med att om känslan att tjäna/vinna 1000 kronor är värd tex 100 poäng så är det inte assymetriskt när pengar försvinner. Förlorar man 1000 kronor är det alltså inte jämställt med minus 100 poäng utan snarare minus 500 poäng.

Jävlar vad arg jag är. Här har man noggrannt läst på, funderat länge och utbrustit många "aha", "hm", intressant" högt för sig självt. Därefter har allokering skett utav tillgängliga likvida medel i hänsynsfullt utvalda aktier och det har gått bra.

Men inte nu! Mäsk-grekland! Hoppas ni kastas ut ur EMU. Hoppas ni sågas loss från europa och landar i nordafrika och blir ett U-land. Sluta påverka börsen era håriga gubbar med hajtand runt halsen! Försvinn! uuuääääähhgnf!

Egentligen ska man ju se till och få loss massa kapital och kliva in nu när det förekommer viss vårrea på börsen. Men med en inkomst som består utav 75% lån från CSN så är det inte så lätt :)

Man får sälja lite utav det man har istället, kärnan i ekonomi - att hushålla med begränsade resurser. OCH! Som min finansprofessor sa förut: "Låt oss säga att du är i behov utav pengar i nuet. Du har fyra aktier varav två gått ner och två gått upp. Vilka ska du sälja? En av varje? Nej, givetvis ska du sälja aktierna som gått ner och ta en förlust. De andra aktierna som ligger på plus gör ju det för att det är friska, välskötta företag. Ni måste tänka rationellt."

Nu ska jag frigöra lite kapital och vänta. Tålamod är ju vansinnigt tråkigt, men det ska nog se till att löna sig. Jag ämnar nämligen att bli vansinnigt rik i slutändan.På återseende!
eder bittra, sjukt målmedvetna samhällsupplysare

CJ Pontus Sjögren


Ökenspringråttan är bara 15 centimeter lång, men tack vare sina kraftiga bakben kan den göra hopp som är två meter långa.


 


Göra sig massa saaaker

Hallå där!

Så, nu har jag vart i Milano en sväng med Erika och köpt min livs godaste och dyraste sparris. Hela resan var hemsk välbehövlig. Förutom att min mobil blev "bortslarvad" av städerskan, luffare, det var inte alls okej. Jag köpte en ny nyss iallafall. Satt och använde 20 minuter av mitt liv för att bestämma mig om den skulle vara svart eller vit och det blev till slut en vit med argumentet att den lättare hittas om jag tappar den i min svarta soffa.

Häromdan var jag på utflykt i Tibro. En enkel bussresa dit (ca 2 mil) gick på SEXTIOSJU SPÄNN! och så skulle man ju hem därifrån och fick pröjjsa ytterliggare SEXTIOSJU SPÄNN. Det är ju för fan sinnes? Jag kände mig lika turistig som i Milano; "Jaha, men jag har ju inte beställt något extra bröd? Men det kostar 6 euro extra, jahaja." Tibromäsk. Det gjorde mig bitter hela dagen.

Nähä, ett sycke externredovisning och en smula studentliv vare' hääär! Tjohooooo!!!