Det vackraste

Det är väl en smula kontroversiellt att jag sitter här med en morgonlatte och lyssnar på Det vackraste av Cecilia Vennersten när min lägenhet är en miniatyr utav Bagdad innerstad en vecka efter det att USA bestämde sig för att spränga ALLT. Det finns liksom ingen platt yta som det inte står en flaska på. Men! Det är priset man får betala för en trevlig halloween-kväll! 

Zacharias höll glatt i en music-quiz här. Det finns två saker som verkligen inte fastnar i mitt huvud. Det är fakta om bilar och fakta om artister. 

Även fast det inte är mitt område avskyr jag att förlora och har gärna några idéer varför det gick åt skogen. Inte för att jag är någon särskilt bra vinnare heller, men... ;)
Anyway, det var störda frågor och likaså störda svar: 
Zacharias:
"Vad heter artistens brorson? *spelar en låt*"
Erik: "JAG VET! Musse Garganovic Mahala de'nigbar!"
Zacharias: "Rätt svar, dela ut fyra klunkar. Följdfråga! Vad hade artistens brorsons fru för besvär på 80-talet?"
Erik: "JAG VET, JAG KAN! Hon hade hepatit B, herpes och kronisk nackspärr!!!!!!"
Zacharias: "..och för deeeeet för du dela ut 8 klunkar!"

Alltså, vem fan vet sån här information? 

Haha, ska peta upp lite bilder senare. Nu väntar minröjning och corporate finance. Herrå ;)

Puss
Greklands flagga kom till 1833 och har nio ränder, omväxlande vita och blå. Dessa ränder symboliserar mottot "frihet eller död" som på grekiska har nio stavelser.

Hello? Viin!

Halloweendags!
Dags att försöka bräcka förra årets utstyrsel, dödsknekt.


Man kan ju inte studera hela tiden, eller hur? Vi ska arrangera en liten fulsittning hos mig ikväll och sedan ta vårt pick och pack anlägga en visit på Kåren. Kan bli sjukt bra så länge herrarna nedan håller sig i styr. Tillåt mig presentera årets, alltså Årets bild:

Jag har den som bakgrundsbild på min dator och uppmanar Dig, bäste läsare att också ha det. Man blir glad varje gång man sätter på datorn. Jag tänker... FC Z och stinky från mumindalen ;)
Fåglar har ett lättare skelett eftersom det är ihåligt.

Kåååhm igen ba!

Jag spelade fotboll igår och noterade att det var FRUKTANSVÄRT KALLT OM HUVUDET.
I vanliga fall brukar mina kära lockar stå emot både laviner och granatsplitter. Men! Inte igår. Brr....

...och dessa tentatider gör mitt liv fantastiskt enformigt. Jag hänger i bibblan mellan 9-halv 6 och inbillar mig iallafall att jag blir sjukt smart ;), sen går jag hem i det schwiiiiiinkalla vädret, blir flamsig och skickar sojamejl! Fast, igår satt jag och tittade in i två vackra ögon över en latte. En stark kontrast till annuitetstal, binomialfördelningar och ljudet av pennväss.
  
För övrigt hoppas jag att Skövde slår Trollhättan fullständigt sönder och samman på lördag! Jag ska fan gå dit och skrika ett a lá tentaklockantiovrål några gånger. Finns det Skövde ultras? Det måste joinas. Eller skapas. För vinner Skövde behöver jag inte åka till Söderstadion för att se hammarby spela ;) Woohoo!

Imorn säljer vi föresten biljetter till SköEkon-sittningen på lunchen i G-huset! Det kommer att bli fantastiskt roligt :D Så, om Du missar det så går du miste om lycka & skratt! Tills dess stänger jag in mig med mina ekonomformler och några ljus!

 


1959 dök den första reklamen upp inne i Göteborgs spårvagnar och bussar.


SegeR! Haha ;D

Igår skickade jag nedanstående till mrs cheng-företaget:
Tjena, Pontus heter jag och gillar soja.

Men era flaskor läcker hela tiden :( Allt i mitt kylskåp blir sojigt och kladdigt.
Jag lovar att jag skruvar dit korken.. och det är inte så att jag öppnat flaskorna med kniv. Varför läcker dom och destroyar allt i mitt kylskåp? :(

Har ni nån smart idé hur man kan åtgärda det här om man inte vill halsa hela sojan så fort man öppnat flaskan? :)

Hjärtliga hälsningar
Pontus

Svaret kom imorse:
Hej Pontus,
måste börja med att säga att det var den roligaste reklamationen jag fått någon gång:)
Det är dock tråkigt att du drabbats av detta och vi kommer ersätta dig.

Då och då får vi in reklammationer på läcknade flaskor, det är inte vanligt men det händer.
I ditt mail får jag uppfattningen om att det inte bara gäller en flaska.
Hur många gånger har du råkat ut för detta och vilken storlek på flaska har du köpt?
Maila mig svar på ovanstående frågor samt ange din adress så skickar vi ut rikskuponger till dig.

Önskar dig en trevlig dag!!
Malin Milton
Frödinge Mejeri AB
Phone: +46 - 492 198 84 el 09
Fax:       +46 - 492 198 98

Haha, king! ;)

Nobels fredspris delas av tradition ut i Norge eftersom det instiftades under den tiden som Sverige och Norge var en union och då delades ut där.

Soja & mäskhunter

Man vet att man lever ett bra liv utan större svårigheter när plötsligt små problem blir väldigt stora. Jag har ett fantastiskt liv med två STORA, små problem om ni hajjar.

Problem nummer ett som för övrigt är helt sinnessjukt handlar om soja. Soja på flaska närmare bestämt.  Det är mrs cheng's soja, och den läcker. Den läcker hur man än gör! Jag har soja överallt i kylen. Numer öppnar jag kylskåpet med kofot då denna lim-artade sojavariant börjat kladda igen hela packet. Det är lite konstigt, men det finns fan mer soja i min kyl nu än det fanns i flaskan från början. Jag ska nog skicka ett mejl... ;)

Avslutningsvis skulle nog ingen bli ledsen om basehunter slutade göra reklam i spotify. "wåh wåh wåh wåtts gåink on her?"

*gäsp*

I TELL YOU WHAT'S GOING ON. Såhär är det din lille rackare. Jag har noterat dina dataspelsmusikljud och kommit fram till att du är en lallare. Detta baseras på de fakto att du ger ifrån dig en utstrålning (för att inte tala om ljud) som en ål som våldstagit tjack, (alltså massvis med tjack samtidigt. Tjack, tjack tjaaaack.). För allas trevnad kan jag rekommendera herrn att konsumera valium, napalm och en hink cyanväte.

It's pretty good actually.


Texten till vår julsång Sankta Lucia handlar i original om pärlfiske


Det var bättre förr ;)

Zacharias & jag vikarierade som indier för kvällen och gjorde världens currykycklinggryta med kokossås och enbär! Sen fick han ett sånt där sjukt cola-sug som bara han kan få och stack nyss till Macken för handla och lämnade mig ensam. Som tur var kom Erik och vet det Zacharias när du läser det här - jag och Erik ska ha JÄVLIGT ROLIGT. Jag hoppas naturligtvis att du har kul ...not, men vi ska ha fantastiskt trevligt. Vi ska koka te, inte vilket te som helst, utan calypso-te och till det ska vi äta choklad. Japp, samma chokladkaka som du pekade på och sa: "faaaan va gott" när vi lagade mat. Men hare så kul du ;)


Stick till Tensta med din cola och häng i centrum vetja ;)

Såg en skymt av dagens Tinas Cookalong. Dagens var dåligt. Victoria Silvstedt var med som gäst också och hon är ju så totalt slut i huvudet att det räcker med att se hennes botoxläppar för att dra slutsatsen att, nej - hon har nog inte många högskolepoäng. Sen så var det massa göteborgsföda med idag, skaldjur och sånna grejjer. nej, tacka vet jag endiver! ;)

Förra veckan när jag, Erik, Erika och Sofia var med och lagade mat så var det mycket bättre. Visserligen var vi sanslöst skarpa. Vi lagade mat med finess, elegans och skratt! Det var under tung tidspress. Tjejerna filéade apelsin, jag skar sallad och Erik.. ja, han var nån slags underhållning ;) Haha, nä men vi jobbade på sjukt bra och fick ett resultat som var kalaaaaaus!

Men, mina damer, mina herrar - Roast på Berns väntar ...och det där calypsoteet... ;)

xoxo


Smeknamnet till trots är Kalle Anka inte knattarnas farbror utan deras morbror.


Upp & ner!

Det har hänt många småsaker på kort tid. En vistelse på kåren ger oftast fler frågor än svar. Varför gick det omkring telly-tubies här och där? Vad är grejjen med att odla rött skägg? Och vad gjorde den där dvärgsekten där, egentligen?

Igår gick jag, Anders & Zacharias och såg på Skövde aik. Bedrövlig fotbollsmatch. Matchen slutade med 2-0 torsk, vilket gör att Skövde aik får kvala mot Trollhättan för att gå upp i superettan där de nu antagligen får möta Hammarby efter att white-trash-aik vunnit idag. Och West ham vände till 2-2 mot Arsenal ikväll. Den här helgen har varit en totalt värdelös fotbollshelg. Jag menar "värdelös" som känslan när tandkrämen tagit slut, som ljudet utav att skrapa bort fastbränt ris med stålull eller synen utav den tomma vinflaskan. Jag vill radera dessa ting ur mitt liv. UTROTA.

På kvällen var det "G's & hoes" hos Emma & Sarah med senare utgång på husaren där bland annat Carl-Filip blev jagad av en alphabrud. Vi snackar hela kittet, mustasch, muskler, snickare-fejs och kläder från valfri arbetare på scania-linen.

Nåväl, denna bakisdag med dåliga fotbollsresultat har jag avslutat med ett avsnitt av Gossip Girl och parlamentet. Gossip girl är himla mysigt. Fantastiskt trevlig miljö dom lever i. Det är så jag vill leva.  Jag har ofta funderat på varför somliga människor inte alls bryr sig vad dom har på sig. Det tar ju lika lång tid att ta på sig ett snyggt plagg som ett wife-beat linne, eller hur? :)

...Men enda gången dataspelsutvecklare använder skjorta är på begravning och ingen har väl någonsin gjort vågen av förtjusning vid synen av en biomedicinare? Jag efterfrågar ödmjukast efter en smula elegans av mina kära akademiker. 

Tack på förhand
eder (för tillfället bittra) samhällsupplysare med stort hjärta och med glimten i ögat ;)Manchester united fick stryk idag till världens stora glädje.

En nörds memoarer

Det var igår halv elva på morgonen det skedde! Jag satt i bibblan och höll på att knäcka en fråga hur man kunde skapa en aktieportfölj där man till en viss gräns faktiskt kunde öka avkastningen OCH minska risken genom diverse diversifieringar. Där satt jag och plötsligt insåg jag hur det skulle vara! Jag skrev upp hela formeln med siffrorna i och skrev ner ett likamedstecken men då dog min miniräknare!

Jag fick panik, började rassla runt bland mina prylar, prövade konstgjord andning men folk omkring började kolla konstigt på mig. Jag var som såssen på försäkringskassan! Som syrianen med rabattkupponger! Som Cevianmannen i domstolen! Jag var tvungen att gå vidare med det här innan mitt liv kunde fortsätta.

...Och efter en jakt över hela campus fann jag tillslut A-huset där 4 AAA-batterier ba kostade 5 spänn. Seger!

Vid två satt jag mig ner med min tyska vän Nico och fnulade vidare på vår financial management. Jag är rätt rädd för den här tentan. Förra året gjordes den av 30 stycken. Två klarade den.
Efter två timmar av frustration och svordomar på svenska, engelska & tyska så kom Nico på att österrikarna på kursen lyckats fixa till sig nåt dokument som var "Sehr nützlich", så han ringde dom: "Hallo, blah blah blah haben sie das losungsvorschlagen!?"

*trumpetfanfar!* Vi äger nu en ultraskrift som innehåller utförliga lösningar, steg för steg för alla frågor. En PDF på 524 sidor. King. Det här får firas med en dubbelutgång slog jag fast. Igår invaderade vi kåren. Ikväll ska vi ut på stan, yes box. 


Snart är det mitt...
Tunnelbanestationen Västra skogen i Huvudsta, Solna, har den längsta rulltrappan i Sverige. Den mäter 66 meter, är 33 meter hög och har 162 trappsteg. Rulltrappan går ner 40 meter under markytan.

*Vässar pennor*

En statistikbok att sämja dem
En finansbok att främja dem
Två tentor att djupt i mörkrets
vida riken tämja dem.


Jag sitter i min soffa med en rejäl kaffekopp vid min sida! Om man tar 2000 koppar kaffe motsvarar det en lina kola har jag hört och på söndag har jag fotbollsmatch i sex grader och regn, appro på ingenting. Här skiftar händelser för fullt! Tänk, för bara 6 dagar sen skällde jag & Johannes ut Alex för att han misslyckats med en shake n' bake, Paco var Under Sökning och jag och Vesper strosande runt på stan och köpte skor.Men! Nu startar tv4 nyhetsmorgon. Måste dra.
En myrdrottning kan leva i upp till 20 år, en arbetare i 3-4 veckor.

Jag har sagt det två gånger

och tänkt det tusen gånger. Min kära vän schtek-Ida-Jansson, har en fantastiskt fin klocka! Jag är djupt avundsjuk.Jag vill ha en sån när jag sitter ute en solig dag och dricker kaffe latte på min balkong. Tamtararam! Latte på min balkong!
Kantarellen får sin orangegula färg från ämnet betakaroten, samma ämne som ger morötter sin färg.

Statistikfrossa!

När jag läser statistik känner jag mig som en av de där panflöjtsindianerna som brukar stå på stan och och vissla in pengar med flöjten. Jag undrar lite vad jag håller på med. Jag känner mig rätt missplacerad men har förhoppningar om att det kan generera nån spänn i framtiden.

Dagens goda gärning kom från mig och Erik som förklarade för Zacharias vad "flaskhals" betyder. När han inte visste det gjorde vi oss roliga på hans bekostnad innan vi kärleksfullt stämde upp i en gruppkram. Detta gjorde givetvis Zacharias asförbannad. ,alltså arg arg ARG, testestoronet flödade, könsord skreks, armarna gestikulerade! - men nu lär han inte glömma vad "flaskhals" betyder.


Zacharias, jag och Erik sjunger på scen. Lägg märke till Eriks röda galna dataspelsutvecklareögon.


Bensin är i sig själv helt färglös men färgas röd enbart för att man inte vill riskera att man av misstag förväxlar vätskorna vid hanteringen.


Volatil utvecklingskurva

Tänk att det är samma veva i varje kurs. Det finns alltid ett stadium när jag ställer mig framför spegeln och berättar hur lobotomerad jag är för att två veckor stå på samma ställe och eklärera vilket geni jag är.

Vi hade sista föreläsningen i finansiella styrningen idag och vår professor Max avslutade det hela såhär:
"There is one thing I would like you to remember from this course...*vänder sig mot tavlan och börjar skriva* ...it's all about this." Säger han, går åt sidan och ringar snabbt in det som han skrivit:

Cash is king.

Hehehe... Bra kurs det här.
Tentor snart. Det innebär att det snart är tentafest! ...och tentaskägg? haha, charming...


Frihetsgudinnans näsa är 1 meter och 37 centimeter lång.Frihetsgudinnans näsa är 1 meter och 37 centimeter lång.

Någon som har en endive?

Det är åter dags för Tinas Cookalong. Jag & Erik var en runda på Ica maxi och handlade allt från ananas till skållade mandlar. Men endiver fanns inte, inte någonstans! Vi stack till Coop:
"hej, har ni endiver?"
"Öh, hur ser dom ut?"
"Ingen aning, men det ska tydligen vara en grönsak..."

Nepp, dom hade inga endiver. Då lackade vi och körde i alldeles för fort hastighet (ni vet sån där frustrationshastighet) till Grönsakshuset. Inte ens dom hade endiver! Varför heter dom inte grönsakshuset-exklusive-endiver för tänkte jag argt som hastigast. Vafan är det för idiotisk grönsak som ingen vill köpa in? Lär ju vara svinäcklig. Vi träffade iallafall en sjukt kunnig grönsaksgubbe som drog slutsatsen att vi förmodligen skulle steka grönsaken. Då sålde han på oss två, ja, jag kommer inte ihåg vad det heter men det är rött och ser ut som sallad. Han kallade det iaf rosé-någonting.

Det här kommer att gå sjukt bra. Jag är så jävla taggad! Jag ska sniffa dextrosol vid sju-tiden så att valfri tjackpundare framstår som valiummissbrukare jämfört med mig.

KOM IGEN TINA! Bring it on.


Såhär ser endiver ut och nu när jag ser dom känner jag igen dom från tiden jag jobbade på Ica i kassan. Det var den där "gröna konstiga saken" som jag brukade knappa in som salladslök, fänkol eller "övriga varor, 9,90kr" beroende på humör.
Den svenska hummern kan bli 50 centimeter lång och väga upp till 5 kilo. Den amerikanska hummern kan bli mer än 12 kilo tung.


Tissel tassel...

Efter ett jubel hos Casa de Asp och en Arsenalseger kilade jag bort till Alex för att närvaro på vår trevliga slappkväll. Vi gjorde fläskfilétoast med brieost, vitlökssmör, tomater och sallad! Schukt bra. Sen kom vi på att det vore trevligt med en shake n' bake. Johannes och jag var förväntansfulla på en mumsig chokladkaka - men sen var det Alex som skulle tillverka detta, en variabel vi inte riktigt hade med i uträkningarna. Efter 40 minuter i ugnen skrek Alex att den var rinning! När jag gick till ugnen (efter kakan totalt stått i ugnen i typ 1½ timme) utbrast jag ett: "men vafan Alex, vad har du gjort!?" och rotade i papperskorgen efter förpackningen med instruktionerna på.

Tillsätt 1 3/4 dl vatten och rör om. Det var dom enda instruktionerna. Tillsätt 1 3/4 dl vatten och rör om. Alex hade inte hällt ner ca 2 dl vatten. Han hade hällt i två liter vatten. TVÅ LITER VATTEN. I EN KAKA? Vi ska liksom inte göra varm oboy här - utan en chokladkaka. Men detta blev ett epic failure. Vi fick varm vattensås med kakao.

Jag & Johannes var sjukt arga. Alex skulle försöka rädda sig och rörde ihop en smulpaj snabbt som fan och serverade.

Alex & Johannes

Johannes: "Tro inte att du kan rädda dig med att höfta upp en smulpaj såhär!"
Alex: "Vad är det nurå?"
Pontus: "Jag tyckte den var okej, ioförsig max okej."
Johannes: "Den smakade ju förjävligt, jag äter inget mer av den." *ställer skålen demonstrativt på bordet*
Pontus: "Hahahaha!"
Johannes: "Jamen Alex det förstår du väl själv? Om jag knappt kan byta däck på en bil så ska jag ju inte försöka laga en bil?"
Pontus: "HAAAHAHAHAHAHAHA!"
Alex: "Men..." *blir avbruten*
Johannes: Det är ungefär som att jag skulle montera ett däck med fälgsidan inåt, det är ingen idé att försöka.
Vincent van Gogh lyckades under sitt korta liv bara sälja en enda tavla, trots att han målade över 800 målningar och 700 teckningar.

Ha! Game on!

Var hälsad bäste läsare. Jag har suttit här med min finansiella styrning på morgonen och nu fick jag för mig att pröva mina nyvunna kunskaper i praktiken.

Jag funderade såhärva, det här trisslotteriet: Vinn 25000 i månaden i 25 år är rätt kasst har jag kommit fram till. Om man först räknar på vad totalsumman "borde" vara så blir det ju 25000x12x25=7500000. Man tror att man vinner 7,5 miljon. Soft.

Men om vi antar att räntan ligger på ett genomsnitt av 3 % under dessa 25 år (den är rätt låg nu, men det är ju finanskris förståru Larry) så får man en annuitetsfaktor på 17,4131=(1-(1/1.03)^25)/0,03. Den årliga inkomsten från lotten är ju 300000 och det gånger vår annuitetsfaktor är=5223920. Man får i själva verket ba 5,2 miljon. Blåst på typ 31% av vinsten. Sen lägger vi på skatt där och plötsligt har lottovinnaren gått minus och är skyldig staten pengar... haha

Ge mig pengarna i en klumpsumma, idag, tack.

Med dessa ord förklarar jag tentatiden kommen.

Nu skall jag ner på stan och lämna in en stryktipskupong. Arsenal-Birmingham står på schemat. Come on you gunners ;)


Förkortningen EEG står för elektroencefalografi och är en metod att registrera den elektriska aktiviteten i hjärnans och då främst hjärnbarkens nervceller.


It's quite simple

Svartsjuk & anonym quinna: "Varför gillar verkligen ALLA killar Tove? What about her?"Rådjursögon, självsäker, bra hållning, shyst utstrålning. Det är karma, det är talang - hon ba kör!
-CJ Pontus Sjögren
Lord Nelson saknade två kroppsdelar - ett öga och ett ben.

Haha, meh!

Jag var på stan igår och uppdaterade mig om vad som hänt med min kära vän och vapenbroder Alex över en fika. Efter det gick vi till Gant, min gamla och hans nuvarande arbetgivare alltså och skvallrade lite med Lena och Carina. Himla trevliga kvinnor det där. Shysta herrkläder. Fantastiskt fina kläder på dam också. Jag och Alex har diskuterat det förut, att hade vi en varsin flickvän skulle hon skämmas bort och kläs upp fint. Kanske inte ett lätt löfte att hålla när man har studentstatus, men det är ju en fin ambition? ;)

 
Alex och jag på en PR-runda för vårt kära företag.

Jobbig situation senare. Klockan var 20:15. Det var alltså 45 min kvar till lyxfällan som jag måste se och då får Vesper för sig att han MÅSTE handla frukost så vi brände iväg till Ica-maxi och han handlade och handlade.
"Hörrö Vesper, har du Ica-kort eller?"
"Nä?"
"soft, då kan du få dra mitt, haha!"
"Amen shit? Haha, aldrig i livet?"
"Haha, vadåra?"
"Ameh, nej."
"aja, skit i det då.. haha"
*fem minuter senare vid betalning framme vid kassörskan*
"Jaha Pontus, hade du nåt kort eller?"
"öh? ..näe..."
"DU HADE JU ETT ICA KORT SA DU JU"
Jag känner hur alla tittar, hur jag krymper bort, blundar och biter ihop..
"aja, här äre.."
"Såja! *zip* Aja, hur mycket fick du för det där då?"
"Men vafan, 50 öre kanske!"
"HAHAHAHAH! Studenter alltså.."
"Men shit, du kunde väl bett om det innan du sa det högt så att alla tittade ditt dumma jävla tjack! hahaha!"
"Va? haha? Nääää hahahaha!"
Ordet lokalvårdare infördes 1966 som en förbättring av ordet städare. En nyare, kanske lite mer humoristisk variant är hygienkonsult.

Back to base

God morgon gott folk!

Här sitter jag nu hemma i mitt gamla hus och ser på våra soldränkta äppelträd som vajjar i vinden medan min aktieportfölj fortfarande går uppåt som ett spjut. Magnifique!

Igår var jag och Vesper och fikade en sväng:
"hörrö Vesper såg du roast på burns igår eller?"
"öhhh.. men, MEN.. vad i helevete!?"
"JAja, roast på berns, jag sa fel! haha"
"hahahaha...burns HAHAHAHAHAHA!"
"Men vafan! Du är fan den sjukaste!"
"HAHAHAHAAHA"
"Alltså, om man radar upp alla världens sjuka människor och letar efter den sjukaste av de sjuka, då är det fan du!"
"hahhahaha, burns!"
"Hahahaha, du kan vara burns!"

Vesper bjöd mig på fikat och efter ett tag avbröt jag honom:
"Du föresten, tack för kaffet!"
*Vesper lutar sig framåt och sneglar på min kaffekopp* "Men du har ju för fan inte ens druckit upp allt?"
"Nä, man kan väl säga tack ändå?"
"Men shit? Nej, det kan man inte, man säger det efteråt när den är slut, det fattar väl vem som helst?"
"Nä, jag tycker att man kan göra det när man vill..."
"Asså du..."
"aja, förlåt då... hahaha, jag ska tacka för kaffe och det slutar med att jag säger förlåt! HAHAHAHAHAHA!!!"
"aha? HAHAHahahahahahahahah"

Vesper & Pontus av Alexander Rosenberg

Ikväll ska jag spana matchen med Pacs & Alex. Tänk om Malta kunde göra nån glad för nån gångs skull... Tänk om. Hoppets låga lever.
Sverige har vad som anses vara världens äldsta riksbank. Den grundades 1668 och hette då Rikets ständers bank. Namnet Sveriges Riksbank fick den först 1866 via ett enkelt namnbyte.

Ett första utkast

Fredagen den 13:e november arrangerar SköEkon sittning!
Temat är OTUR och vi huserar på Café Rådhuset vid torget. Alla, vare sig inkomst eller studieinriktning är naturligtvis välkomna för att skåla, skratta och langa veven! Det kan vara en god idé att stoppa sedelrullarna i plastpåsar då vi vill varna för en blöt kväll i höstmörkret.
Vad är ditt intresse? Klöver, deg eller laxar? Oavsett vad utlovar vi en fullkomligt sprakande hausse! Sittningen kostar 150 pix och för det ingår mat, en dryck och underhållning.

Finanskris? Pah! Självklart ska just Du vara med och festa denna otursförföljda gyllene kväll!

Kan gå det här!

För övrigt hörde jag att fröken Lagergren tog en sista minuten till Tunisien. Dumt. Det ligger 4½ timme bort med flyg. Kan Sara kan jag! Sa jag högt och ramlade in på SJ idag och bokade en sista minuten. Fast till Södertälje, 1½ timme bort med X2000. Äh, ungefär samma turistkänsla ;) haha

Quentin Tarantino skrev från början rollen som Mr Pink i Reservoir Dogs till sig själv. Steve Buscemi fick dock rollen.
jag <3 svenska akademin

God afton käre läsare!

I fredags rasade en diskussion hemma hos mig. Det var jag, Erik & Malle som bråkade om det svenska språket. Boven i dramat var egentligen aftonbladet som skrev detta:
"Tävla och vinn skor från landslagsstjärnor, eller en splitter ny signerad boll.
Skorna kommer från bland andra, Henrik Larsson och Marcus Berg och är signerade."

Jag ansåg att de särskrivit "splitter ny" och hade velat att det skulle stå "splitterny". Malle sa att hon trodde att båda gick bra och Erik var väl mest förvirrad... hans åsikt har jag iallafall glömt bort ;) Till slut sa jag: "Alright, amen jag mejlar svenska akademin då!"
Malle: "Nej... det behöver du inte göra"
"Jo, vi måste ju veta nu, tänk om vi går runt och gör fel?"
(Jag tycker att man ska ta reda på saker man inte vet :)

Så mejlade jag. Idag fick jag svaret:

Hej, Pontus!

Det är alltid knepigt att härleda ord i talspråket och/eller former av slangspråk. De har inte samma "bokhistoria" - just för att de förekommit så mycket i böcker/i skriven form. Det är likadant med alla våra riktigt gamla dialekter. Både själva orden/ordformerna och de miljöer och livsvillkor som de återger. Däe får forskarna lägga pussel


Nå, med "splitter" kan jag i alla fall meddela följande:

Man säger och skriver både "splitter ny" och "splitterny". Om du läser dem nögt, märker du ju att betoningen på det sammansatta ordet (splitterny) är en annan än på frasen (splitter ny) Jfr "helny" och "helt ny".

Man kan alltså inte säga att det ena är fel.

Med vänlig hälsning

Eva Aniansson
språkhandläggare

Malle hade rätt och som tröst bjuder hon mig på middag ikväll, hurra! Vem säger föresten "helny"? haha "Köpt ny bil?" "aah helny vettu." haha.
Höger testikel väger i genomsnitt 10 gram hos en kines och 22 gram hos en europé.


Tur i oturen

Jag vaknade nyss och ser världen genom en slöja av mörker. Usch. Emon i mig har verkligen vaknat till liv. Lyckligtvis känner jag många socialpsykologer på det här stället. Det vimmlar faktiskt av dom. Jag har alltid varit rädd för dom för att man aldrig riktigt vet var man har dom. Man står oskyldig i ett hörn och sippar på en drink och så störtar det fram en sån därna och ba: "HA! Jag har noterat via din utstrålning och dina omedvetna rörelser att du gillar stark senap, sött godis och avskyr dvärgar."

Så står man där som ett fån och ba: ja..happ.

Men nu behöver jag deras hjälp. Efter lite psykoterapi och sånt tjafs måste jag hem en sväng och bli ompysslad. Jag vill rita på Pacos gips också. Jag kan inte riktigt sätta fingret på varför jag vill det men jag har sett att vänner gör så på TV... och han är min vän! Det räcker väl? Sen skulle jag behöva träffa Vesper, dra en vända och sjunga "it's raining men" för att sen kika in på Gant och se till att Alex sköter sitt jobb för att slutligen sänka en RBV Johannes special. Då, då skulle mitt psyke rebootas.

Avslutningsvis ska jag söka jobbet som förbundskapten. Lokani tipasde mig om det. En bra idé från en bra kille, får jag jobbet får du 1/4 av lönen. 

Hej, Pontus heter jag och är 4 och 1/4 VM år gammal. Jag har spelat fotboll 16 år i rad och ser mellan 1-3 matcher i veckan på tv. Jag har redan all utrustning (billig arbetskraft m.a.o), kolla:Jag har även importerat min assisterande coach Johnny "The widowmaker" B, a.k.a JB - sjukt billig på gränsen till white trash. Arbetar för två mackor och en MER om dagen. Men jag gillar honom. Vi har ungefär samma relation som Svennis och Tord Grip.

Jag är naturligtvis Svennis dårå och JB är det där charmiga femte hjulet. Jag lovar att Sverige under vårt banér vinner VM. Hur låter det? Your call.


1970 försökte sovjetiska vetenskapsmän träna katter att styra robotar. Försöket misslyckades.


Sinnes

Denna uppgivenhet. Hur fan fick Sverige stryk av Danmark? Jag får traumatiska tankar från när jag var åtta bast och var i Danmark. Dom slog mig också. En fet blåtira fick jag. Jävligt onödigt. Jag mot en störd inavlad familj. Sverige 0. Danmark 1. Jävligt onödigt.

Jättekul sommar 2010. Herregud vad roligt. Alla får vara med och leka utom Sverige. Finns det BRIS för nationer? Isåfall borde vi ringa nu. Skaffa prenumeration på det. Annars djupnar den här lågkunjunkturen.

Det var under middagen igår det skedde. Vi satt inpackade 110 pers på ett ställe någonstans söder om Skövde. Killarna satt och fipplade med mobiler, målservice och radio på mp3:s med ett vilt och desperat uttryck i ansiktet. Vi mådde inte bra just då. Sen skedde det. Mäskdanmark gör mål. Dom gör mål och Sverige förlorar. Mot Danmark...? Det är ju för fan fel i facit. David & Goliat har ju redan hänt! Det är ju bara en saga?

Men där satt jag, full, med en gaffeln nerstoppad i en kyckling utklädd till Frodo the hobbit. Aldrig någonsin har jag känt mig så missplacerad. Sverige grät. Frodos hår på fötterna kliade. Sverige grät av hjälplös sorg. Mina försvarsmekanismer försökte stå emot denna syndavåg av argt testosteron och formulerade tankar såsom: "Kan man inte vinna mot pissdanmark lär chanserna 2010 inte vara så stora heller", "2014 är det en ny chans!" och "Nu kanske Lagerbäck avgår iallafall!"

Men det var i förgäves. Nej, Sveriges chanser att vinna något någon gång är inte så stora men det är glädjen av att drömma och att enas tillsammans med nio miljoner och tillsammans lida av fotbollsfeber som är grejjen, vårt shangri-la. Idag gråter Sverige för att blivit berövat på en månads drömmar och lycka.

Idag gråter Sverige.


Vissa arter av krokodiler bygger bon av ihopfösta växtdelar, som när de förmultnar producerar värme kring äggen.


En magnifik, fulländad bild

RRRAAAAWWWWWRRRRRRR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Min fotbollslåtspellitsta "De bästa" dundrar i bakgrunden, min vilopuls ligger på ca 127 slag i minuten. Men nu har Lasåly vart här under natten så jag måst ta tag i världens disk. På återseende bäste medborgare.
Ikväll vinner Sverige medan Portugal och Ungern spelar oavgjort.

Diskdemonen

Jag har drabbats av ett helt sjukt fenomen. Jag har en diskdemon i min lägenhet. Jag har aldrig sett honom helt och hållet, bara hans verk och jag säger det, mina damer, mina herrar - det är ondaste av de onda väsen jag har att göra med. Jag har ritat en skiss av hur jag tänker mig att han ser ut. Jag kallar honom Lasåly efter Lars Ohly. haha, kul va? ;D


Det ligger till såhärva, jag diskar en eller två gånger om dagen. Varje gång jag diskar är det orimligt mycket disk. Det kan vara så att jag gör köttbullar och makaroner. En rimlig dos av disk vore ju en tallrik, ett glas, en kniv & gaffel, stekpanna och kastrull. I mitt fall är det icke så. I mitt fall när jag inte ser på så dundrar Lasåly fram och hittar på massa disk.

Plötsligt när jag ska diska så ligger detta i min diskho: Två stekpannor, ett decilitermått, fyra tallrikar varav en djup, fem knivar, en gaffel, en karaff, tre glas och en ugnsform. Man ba: "jaaaaaaaaaaaahapp.." Varje dag står jag där duktigt och låtsas som ingenting och diskar duktigt min disk. Men det börjar kännas konstigt nu.

Är det fler än jag som råkat ut för Lasåly? Kan jag få lite sympati här? Berätta.
Australien är tre gånger så stor som Grönland. Grönland är å andra sidan inte en sammanhängande kontinent som Australien är, utan består av flera mindre öar som täcks av den tjocka inlandsisen.


Fredagsmys :)

Min dag idag är varit rätt mäskig, det har liksom inte hänt något. Jag har suttit i bibblan och förbarmat mig över statistiken och känt mig som en lobotomerad fisk.

Plötsligt var klockan halv sex och jag var planlös inför denna fredagkväll. Men plötsligt dundrade Malle & Karro in och kollade läget. Under tiden bestämde jag och Erik oss för att laga mat. Till backstreet boys ordnade vi entrecôte, klyftpotatis och morötter med bearneaisås. Vi är nog fan skövdes mysigaste män, hetero edition. Malle & Karro åkte iväg och handlade och sitter i skrivande stund bakom mig, skalar räkor och gör räkbaguetter medan jag & Erik äter upp deras godis. Tillsammans spanar vi idol och skvallrar.

Definitionen av fredagsmys, hurrey :)
Den röda cirkeln på Japans flagga ska symbolisera den uppåtgående solen.

Världens bästa liknelse

Vi ska alltså på Idas 25årsfest på lördag ett gäng. För några veckor sedan frågade vi killar blygsamt om det fanns tillgång till TV i närheten. Tjejerna såg såklart paffa ut, "vadå, ska ni kolla på tv på en 25årsfest?"

?

"Nej, vi ska 25års-festa under VM-kvalet, Sverige ska piska på pissdanmark!!!"
Det var ju inte alls populärt funderat. Vi möttes av sånnna hära: "åh-kej.. men det går nog inte, ni kan ju kolla resultatet efteråt?" Ni hajjar? Dom, mina kära kvinnoklasskamrater sa det med en ton som egentligen menade: "Era respektlösa idiotiska svin. Ni är djur. Monster. Och när ni går kommer vi diskutera öppet om vilka idioter ni är."

Happ. Vi satt och tjurade som femåringar som inte fått sitt godis. "Vem lägger en fest på en annan fest och förbjuder en för ena festen, det är inte så att svenska fotbollsförbundet ringt oss och sagt att vi inte får fira Ida..." "vi ska också förbjuda saker som dom bryr sig väldigt mycket om och sen verka helt oförstående och dumförklara" "Oj, sprängdes ben & jerrys fabriken i luften, vad tråkigt, ni kan väl äta en macka istället om ni är hungriga?"

Nu börjar det närma sig.. eller, min fotbollspuls la sig aldrig efter Arsenal-Blackburn i söndags. Det dunkar bestämt i mitt hjärta. Alla mina celler mobiliserar.
Igår när jag träffade Ida frågade jag igen, om det fanns nån tv där. Då gick Malle igång i ett dundrande raseri. Jag blev uppriktigt rädd. Jag tror nu på herr Rosenberg som kände sig mordhotad av den här kvinnan i Åre den där kalla januaridagen.

Den här matchen, som är årets viktigaste, betyder väldigt väldigt väldigt mycket inte bara för vår nation och för oss, utan också för att sommaren 2010 ska bli succé istället för katastrof.

På efterfesten igår förklarade Sebbe det för Malle: "Allt vi vill är bara att kombinera dessa två event, vilket är fullt möjligt och nästan dumt att inte göra. Tänk dig att ha sex men låta bli att kyssas.

*Pam-pa-ram-TISCH!*
Den enda fienden en skunk har är, förutom bilar, den stora hornugglan som inte verkar bry sig om den hemska lukten.

Hos frisören

Störd konversation hos frisören idag. Det var jag som skulle klippas och fröken som utförde jobbet kanske var runt 30, blond och trevlig. Efter att hon klippt håret klart och jag var nöjd utspelade sig följande konversation:

"Skulle jag kunna få ta med håret?" sa jag med en frågande glad blick.
"Va?"
"Alltså, det avklippta håret på golvet."
"ööh.. visst?"
*tar en påse och samlar ihop mitt avklippta hår*
"Det är moviestar-tema på lördag och jag ska limma fast håret på fötterna."

Frisören, som redan hade en skeptisk blick stod nu och blinkade chockat. Jag insåg det och fick väl förklara det som var så uppenbart i mina ögon, men inte i någon annanas...
"Jag ska vara hobbit på lördag!"

Jag ska vara Frodo, dock så saknar jag härskarringen.

Om någon har härskarringen - var vänlig lägg den i min postlåda vid Kurorten 4.
Krokodiler ses ofta solande med öppet gap. På så sätt når solljuset munnens ytliga blodkärl, och djurens uppvärmning blir effektivare.

Woohoo!

Jag, Erik och Zacharias lagade mat ikväll med Tinas cookalong. Vi gjorde det jävligt bra med tanke på att Tina fuskade. Hon hade redan fixat klart alla grejjer och hade till o med vattenkokare. Vi stod med sju värmeljus och eldade upp vatten. Fattar folk att vi är u-landsbarn i en i-landsvärld? Det skvättes inte bara gurka och creame fraiche på golvet utan Erik brände sig också. Full rulle var det här!

I övrigt vill jag inte framstå mig själv som en smula galen - även om så ofta är fallet. Men jag har noterat att jag i min ensamhet sitter och skriker ut vrål av skratt och klappar med händerna till Roast på Berns (det är sant, jag klappar fysiskt med händerna som Rudolf 87 bast, som de där idioterna som klappar händerna efter en biovisning - jag är nu en av dom). Magnus betnér tryckte ner Bert Karlsson så fantastiskt hänsynslöst! Det var som när man skjuter nån i paintball och denne reser sitt gevär som en gest för nåd och då kommer skott två, skott tre, skott fyra... skott fem.

Bert Karlsson blev idag socialt isärplockad av herr Betnér till mitt glada skratt. Och jag klappade med händerna. Jag nästan vispade fram applåder.

Den enes bröd den andres död...
Skövde Högskola utbildar återigen sjuksköterskor från och med våren 2010.Man kan väl summera kvällen

...Med att ta sig en titt på Malles vägg. Där har det ritats en glad val i lila nagellack, signerad Kristin 22 år.

Vackert.

Förutom det hade vi en halvtimmes diskussion igår halv fyra på natten huruvida man kan "vispa" med en diskborste eller om man bara kan "diska" med en diskborste. Jag och Simon propagerade för att "vispa" minsan är en rörelse och att man faktiskt visst kan vispa med en diskborste. Men den där orationella tjejmaffian bara brölade elaka saker: "Kan du inte bara erkänna att du har fel?" "Nej, Pontus har ju aldrig fel blah blah blah" Hmpf.

MAN KAN VISPA MED EN DISKBORSTE!

Diskar man snabbt och liksom vevar runt diskborsten ultrasnabbt, då, då vispar man, man utför rörelsen "vispning". Om man doppar en diskborste i en målarburk och sen drar den längs väggen, ja, då, då målar man med sin diskborste! Gälla götebörgare. You have to think outside the fish liksom, är ni med? ;)

För övrigt bytte jag och Sebbe stil igår. Jag fick på mig baggyjeans, en t-shirt med tryck där det stod: "SUIT SUCKS", en hoodtröja på det, skejtardojjor, hustlerjacka och en bakåtvänd keps.
Sebbe fick en kostym av mig, skjorta, svarta läderskor, näsduk, slips och min klocka.


Pontus till vänster, Sebbe till höger. Eller?

Vi hade iallafall en angenäm kväll då vi arbetar efter ett koncept vi kallar: Success through charm & silly smiles.
Fladdermusen är det enda däggdjur som kan flyga.

BREJNSTYRMING

Jag ska vara spiknykter ikväll. Tung match imorn. Men temat på kåren ikväll är "Ursäkta, jag har kommit fel" och mina avsikter är att närvara på detta lilla event.

Idépool för utklädnad:

Låna en klacksko och en rosa tjejskjorta, göra en vild frilla och sätta dit lite pussmärken i ansiktet och säga: "jag har nog kommit fel, jag har varit på bortamatch och ska bara hem"
Fördelar: Rätt kul idé - förmodligen ingen annan som kommer dit så... haha
Nackdelar: Jobbigt att gå med en klacksko och en alldeles för tajt skjorta hela kvällen.

Klä ut mig till kommunist alternativt finsk zigenare.
"jag tror jag har kommit fel eller är det här försäkringskassan? ISÅFALL, Pengar slut. Ge nu."
Fördelar: Ger ett första gott skratt inom innersta kretsen och folk med lite nyanserad humor, herregud ;)
Nackdelar: Stor risk att bli stenad. Bespottad. Få föreläsningar om vad som är politiskt korrekt. Hamna i jobbiga debatter med jobbiga människor utan sinne för humor eller självinsikt.

Fotbollspelare. "Är det träning?"
Fördelar: Jag har alla grejjer, enkelt.
Nackdelar: Det är 100 personer till som har alla grejjer. Mina grejjer är dessutom svettiga - fast det ökar ju iof trovärdigheten... ;)

Blottare "tja..."
Fördelar: Svinlätt, allt jag behöver är min trench coat.
Nackdelar: Kan bli en väldigt kort vistelse på kåren.

Orc "Jag har lanmöte!"
Fördelar: Vett och etikett spelar inte så stor roll.
Nackdelar: Man kommer inte in gratis då detta tema är det brukliga varje onsdag ;). Jobbigt med all grön färg.

Fan. Time's ticking... Jag har pluggat så hårt idag att hjärnan inte riktigt är i balans. När jag skulle sätta in pengar på mitt avanzakonto idag så råkade jag sätta in dom på nån Anders Philmans konto. Snurrigt är det här. Ska ta en dusch, idébas nummer ett.


Den tredje boken om Harry potter - Harry Potter och Fången från Azkaban - består av 118 749 ord och 566 098 bokstäver i den svenska översättningen.


Höstindex

Somliga kanske tror att det är höst när löven blir färgade eller när det blir kallt. Men jag har ett höstindex som aldrig slår fel. Jag pratar naturligtvis om mitt fotbollskoindex.

Så här såg dom ut förra gången när jag definierade vädret som höst.


...Och här är årets version. Båda flärpbanden har gått sönder, dobbarna är nerslitna och sömmarna är borta här och där.


Det är nu sanslöst mycket höst. Jag ska välkomna den med att smälta toblerone i en kastrull och doppa marschmallows i det... slurrrrrrp!
Kvicksilver är den enda metall som är flytande i rumstemperatur.

Kanske är bra att veta

Hur mycket jag än vill känna att det där vinet smakar lite plommon, mango och äpple så märker jag inte så gälla stor skillnad. Jag skulle vilja kunna ta mig en sip och enkelt diversifiera olika nyanser och aromer. Men. Mja. Champagne ska ju vara något alldeles speciellt, det säger dom på tv. Jag brukar tänka på det när jag står i ett hörn och dricker bubbel. Sprite & rensprit, asti eller moët vette katten. Som tur är så fanns det en artikel på di.se där dom förklarade varför vi gillar Champagne. Har annars hört att metanol och loka är en hit...

Det är estrar och fettsyror som är det goda i champagne.
Det visar en undersökning som en fransk forskargrupp har gjort. Uppdraget var att ta reda på hur viktigt bubblet är när vi dricker den ädla drycken.

Som väntat är
bubblorna mycket viktiga.

Det finns cirka 100 miljoner bubblor i en normalstor champagneflaska. När flaskan öppnas ska de spricka eller explodera vid ytan.

Explosionen frigör såkallade aerosoler, mikroskopiskt små vattenpartiklar. Och det är i aerosolerna som de goda estrarna och fettsyrorna finns i stark koncentration. Det är dem du känner med hjälp av näsans smaklökar och det är de som får dig att tycka om champagne.

Till såväl vardag som fest.Det torde vara därför man sprutar champagnen i ansiktet på folk va? Då får man bubblor över hela sig. Bubblor är tydligen viktiga enligt undersökningen. ;)

Man har ju blivit itutad att alla däggdjur föder levande ungar, men det är inte sant. Myrpiggsvinen och näbbdjuren lägger nämligen ägg. Däggdjur kännetecknas genom att de ger sina ungar di.