PC Jersild, stå på dig!

Ovannämnda herre föreslog att man skulle dubba skånskan i TV & radio eftersom att den ibland är svår att förstå.

Vad händer? Följande rubrik finns att läsa på aftonbladet:
Skåningarna till motattack efter författarens dialektpåhopp
Idol-Ola: "Han är patetisk"  "han verkar vara en tönt liksom"

Säger schnubben som ser ut som en nerpissad katt, låter som en strypt Dansk och det var en urusel motattack han  kom med; "han verkar vara en tönt liksom".
...Ola... Ola... Ola... säg mig... är dina föräldrar tvillingar?
Stackars skåningar, dom når inte ens upp till status: Mongo. Ett mongo vet ofta att han är ett mongo, han har självinsikt. INGEN som inte regelbundet äter sand tycker att skånska låter fint. En skåning får såklart prata skånska så länge som han skäms för det och lovar bättring. Alla kan ju inte vara perfekta.

Iallafall, själva skåneland är det inget fel på. Eller det var ju det ett tag tills Svensken styrde upp saker och ting 1677. Fan vad jag lär mina läsare saker. För vad hände 1677, bäste läsare? Som du kanske kan lista ut så förintade Svea Rike dom små skagenbögarna och dränkte dom i Östersjön (nu blir jag såhär uppe i varv, skäms på mig) och dom överlevande spolades i land... förmodligen i Polen... ha, o fy, tänk er att korsa en Danska med en polack? HAHA, man får såhära värsta byggbruden som knarkar öl! Alla pusselbitar faller på plats!

Nåväl, Skåne är vackert. Skåne är varmt, har gott om lövskog och mycket vatten. Paradoxalt nog är det vår front mot Mordor, ärkefiende nr 1; Danmark.
Danmark är fult. Danmark är tråkigt platt, kaxigt och gör äckligt godis.

Sen jag var 8 år har jag arbetat fram en mäktig mastermind-plan rörande ovanstående fakta. Jag kan hinta med att jag kallar den Operation: Besættelsen Deluxe. Med tanke på mina kära läsares obefintliga kunskap om andra världkriget så kommer min Mastermind-plan vara hemlig ett tag till, tills dess att alla kugghjul är på plats.

Om jag säger såhärva, 2 miljarder människor kan inte ha fel; Danmark suger.


Danskar & skåningar är iallafall inget man visar upp för små barn. Föresten måste jag berätta nåt sant och stört som eldar på min iver att genomföra Operation: Besættelsen Deluxe, såhärva, när Danmark med sin smutsiga Kristian V i spetsen traskade in i skåne oh, god forbid så mötte de noll i motstånd. NOLL. Skåningarna såg dom som befriare *gör fula grimaser och rysningar går genom kroppen* och dom säger att vården är dålig idag... nåväl, hufvudstaden Stockholm kör bort patrasket i Slaget om Lund och försöker rädda befolkningen i Skåne dess hjärntvättning.

Och nu, föreslår Herr PC Jersild lite artigt att han skulle vilja förstå vad dom säger där nere i skåne på Svensk territorium. Dom har ju liksom bara haft 331 år på sig att anpassa sig... Men vad händer? Mr fruktkaka idol-Ola säger: "Han verkar vara en tönt liksom"

Öh?


En vals fortplantningsdelar väger ca 150 kg.

Kort bild-resumé von Norge

Min kommandoröst i huvudet vaknade till liv: "Beate till höger - target set, P-man - you may engage"


Vi for genast iväg! Jag & Johnny körde och Paco var kartläsare...


Ankomna till Lillehammer, efter sol och bad skulle vi fixa till oss, en backspegel är utmärkt att raka sig till, inte sant Paco?


Skötare Sjögren: "Little T, kan du stå stilla här några sekunder medan jag tar rast?"
T-man: "...ööhhgh, aaaa"!?!?!?


Johnny fann harmoni i parken i Lillehammer och kände sig som en Disneyfigur i en saga ;)


...Vart fan är vår fjordlax?!Suedifiskaren slår till... sumpade två av mina drag! Morr... ;)


"Due, Paco, det finns en aborre där borta till vänster!"


"Aye capn' ...Mission accomplished"


Sedan gick vi ut, och tja, sen gick det som det gick... :D
Paco i klänning + ouzo i ögonen.


Hundar kan få epilepsi.

Soligt väder bromsar uppdateringar

Idag har jag börjat jobba igen. Folk säger åt mig hur synd det är om mig, men jag är faktiskt ganska likgiltig till det. Jag känner mer "jaha, färdigsemestrat *kavlar upp ärmarna, kisar med ögonen* focus råder"
Det var som vanligt, jag kommer till jobbet, drar mitt passerkort, hör ett litet konfirmerande access-ljud och skrider fram i korridorerna, öppnar min kontorsdörr, tänder lampan, sätter på datorn, hämtar min Arsenalkopp och  kilar iväg och fyller den med vatten. Sen kollar jag mejlen, loggar in i ekonomisystemet och sätter på web-radion. Tar en slurk vatten och öppnar post och börjar därefter ta itu med mina uppgifter.
Rutinerna sitter i bra nu ;)

För övrigt håller jag på att ta mig ur min extensiella kris jag genomgått den senaste månaden angående framtid. Kunskapstörsten & motivering finns ;) Jag vill vidare i mitt liv, uppgradera mig. Jag Ska plugga i höst - men jag tänker inte plugga bara för att plugga. Argument och tankar far igenom huvudet i kometfart. Allt löser sig till slut, det gör det alltid ;)

Jag tror att jag ska våldgästa Andrea imorn och hämta Rhodosbilder.
Jag har en jävligt k(f)ul som jag tänkte visa nu, för den kommer ju sippra fram förr eller senare, lika bra att explodera ut det nu. Jag ger er... *trumvirvel* ...JESPER GUSTAFSON FEAT. 'VEVEN'

HAAAAAAAAAAAAAAAAAAHAHAHAHAHAHAHAH!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D
no comments 

Nog för ikväll. Godnatt!
Njurarna hos en vuxen människa filtrerar ungefär 1000 liter blod varje dag.

Besøk fra sverige:)

De super kule guttene vi møtte på Rhodos tok turen å besøkte oss i vår hjem by lillehammer:)
vi hadde en skikkelig kul helg, med guiding av Lillehammers fasiliteter og natteliv:) lørdag feiret vi Pontus bursdag med grilling og drikking, Thomas ble selvfølgelig kjempe full og kvelden endte med at han nesten ble blind på øyet ettersom min venninne camilla spyttet sprit i øyet hans, han viste også frem sine feminine sider, han har tydelig en forkjerlighet for å være jente, han stjal nemelig den grønne fine kjolen til Sofie og vanket rundt i den hele natten.
dere er velkommene når dere vil komme tilbake, dere er jo en heltfantastisk gjeng med gutter, men noe gale i hode er dere;)  Thomas er alkeholiker og snorker kjempe høyt, Jonny boy snorker også men later som han ikke gjør det; ellers er det han en kjempe gutt som alltid smiler å ler. Pontus er bare en kjempe søt og snill gutt, som jeg har et godt øye til som vi sier på Norsk<3

takk for en kjempe fin helg gutter, dere er skjønne fantastiske svenske gutter<3 alle i Lillehammer Loves youuuuuu

love fra Batti


Ja, jag må jag leva!

Shuu, det ær morgon den 26 juli och jag fyller år! 20 bast och vet ni vad, det ær grænsen før att køpa ut hær i norge också. Så jag ska raka vægen ner till norska systembolaget så fort som paco och Johnny gjort frukost på sængen till mig. Vi ar før tillfælligt i Beates hus, men hon skulle arbeta lite så vi ær hær ensamma nu. Snart ska vi ivæg och fiska Norsk fjordlax och ikvæll ær det grillparty a la Norge førfest hos en Sofia och sen ska vi till nat utestælle, kommer inte ihåg vad det heter...

Beate prenumerar också på Illustrerad Vetenskap haha, så jag ska sætta mig och læsa lite tills Paco & JB kommer och sjunger før mig :D
Adjø!

Genom att leda in kall luft i en termojacka kan motorcyklister nu få air-condition. En israelisk uppfinnare har arbetat fram den här innovationen, som kostade strax under fyra miljoner kronor att ta fram.

Dötötörötötörö SMS!

Vahetereee jag tänkte skriva ner några roliga händelser från Rhodos - det får vänta, för jag mottog just ett litet sms från min drömflicka så jag kan liksom inte bara sitta här - jag drar till Norge imorn. Det sitter en ensam kvinna där och väntar på Knight Sjögren in shining armour ;)
"åh ja det skulle vært sa hyggelig å sett dig igjen! Tykker du kan komme å besøke mig hehe ;) puss"

Tralalalalaaaa

Adjö Sverige!


En kopp bryggt kaffe innehåller upp till 180 milligram koffein. En 35-centiliters flaska Coca-Cola innehåller 46 milligram.

Hemma :)

Rehab proceeds according to plan.

Jag kom hem igår full utav 'war damage', att axeln hoppat ur led och tillbaka gjorde visserligen förfärligt ont men det bleknar i jämförelse i hur fruktansvärt ful min läpp är för tillfället, den är sönderbränd helt enkelt och fimpen som Thomas prickade in är verkligen pricken över i:et.
Men nu har jag invaderat apoteket & fixat hjälp och därefter kilade jag hem till min mormor o morfar, åt lunch, drack kaffe och lyssnade på deras fontän medan deras körsbärsträd vajjade i bakgrunden. Sedan åkte jag och handlade med min mormor och nu tillslut är jag hemma. Mitt playstation är startat, kärnfria vindruvor har jag fullt utav i en skål och nya Illustrerad vetenskap har kommit. 

Harmoni omfamnar min själ.

Återkommer med saker & ting kring resan vid senare tillfälle.

Den första filmkyssen i USA mellan en vit och färgad skedde i tv-serien Star Trek 1968 mellan William Shatner och Nichelle Nichols.Materiester mid likee oias

Jag gav ansvaret till min absoluta dyngrauka rumskamrat att skriva rubriken - jag behover val inte ens saga vem utav oss det ar...

Iallafall, Paco o Johnny sov inget i natt, dom kom hem klockan 7. Om man sager sahar - Jag & Vesper har lagt ut kontaktannonser i tidningarna dar vi leasar ut ett komplett gruppboende i "gruppboendeskick"
Jag offrade min kvall igar & blev dyngrauk under ett spritinferno ENDAST i utbildningssyfte till Pacs for att visa vilket mongo pacs blir. Vad hander da? Jag blir fimpad i lappen av gruppboendet, sa nu ser jag typ ut likadan som paco - schliten som en hockepocke efter ett matteprov.

Som tur ar har vi Andrea & Mattus har. Trots 5 skotare sa ar gruppboendet ute ur buren. In this very moment sa ligger Andrea, Mattus & Johnny helt utbranda, Vesper hamtar pengar (sa att vi kan fa in fler annonser i Grekiska tidningar - assa, vi betalar for pacos franvaro), min mastermindflame brinner svagt och jag tar rast aven fast jag har jour med GB. Vad gor han da? Jo, just nu sitter han och berattar for ett medelalderspar hur slut i skallen Vesper ar. Och Paco stinker som ett 4 ar gammalt lik Haha, det  ar verkligen sant...

Naja, vi har solat ganska mycket, atit god mat och sovit en del. Vi ska pa ett skandinaviskt beachparty om 2 timmar och vi hade ambition att vinna volleybollen. Men det fick det andras pa nar jag sag Johnnys pingisserve-leende imorse och kande odoren av Pacos liklukt. Nu har vi ambition att inte bli nollade i poang... haha.
Nu har jag kontrollast inlagget och man kan fa intrycket att vi kanske har en jobbig tid har. Fel fel fel, det hander sa javla manga roliga saker har att det inte ar sant, igar vilade jag visserligen levern men for ovrigt har jag traningsvark i skrattmusklerna.
Vi har fruktansvart kul har nere och... ah nej herregud, jag ska nog ta bort Pacs fran det stackars medelaldersparet nu, det ar iof en bild i sig, ni ska se hur pacos mun tjattrar, precis som valfri flicka_16 pa en buss. Paret forsoker varja sig med stela leenden och avslutningsfraser. Jaja, back to work - skotare Sjogren rycker in...

Till mamma, pappa & andra som eventuellt bryr sig :)

Det ar succe har nere, no doubts. Skulle jag beratta allt - det skulle jag farstass aldrig gora - sa skulle det typ ta tre veckor. Jag ska lista en oh... lista pa lite saker som uppstatt, men jag sitter vid varsta mask (las mask som M[ae]sk) varsta masktangentbordet, det fungerar knappt. Sa det kanske blir lite stavfel, for jag har lite brattom och kan inte ratta till allt.

Det ar valdigt fa nyktra timmar har - men det lider ingen av. Vi har haft tuffa forhallanden har pa hotellet, inte minst sagt nar det var jordbavning imorse!!!! Haha, helt stort, paco o johnny var helt utslagna, jag hamnade pa nat vis mellan Andrea & Mattus och vaknade helt vibrerandes och dyngrauk och fattade ingenting, absolut ingenting. Jag slangdes fram och tillbaka i sangen och Andrea sprang ut och in och mumlade att folk skrek: EARTHQUAKE!!!!! Men det kravs lite mer an 6,4 pa richterskalan for att rubba Brad Boys...
Mamma, assa det ar lugnt okay? Forsok att relaxa, det gor vi serru.

Stranden kallar nu. Tisdagar skulle vara en a basta utekvallarna, sa det blir kalas ikvall. Pa torsdag har vi fixat bussresautflykt med 400 skaninaver pa nan slags kanonfest och pa fredag ska vi ut med en segelbat och champagnedyka. Succe eller? Jag tror det va.\

Notis:
Vi tappade bort varandra klockan 3 i natt, halv  7 imorse var alla hemma utan jag, da hade paco skrikit i Jespers ora: VART FAN AR PONTUS?!!
Vad tror ni masket svarar?
Jesper: Jag ar val inte ett javla saltkar?!!

Many mask assa. Farstor ni hur slut i skallen grabben ar?
We ride together, we die togther - Brad boys for life


Adjö Sverige!

Jag fixar säkert någon gästbloggare medan jag invaderar Rhodos med mina kamrater. Stay tuned! ;)


Kakaoträdet blommar två gånger per år och frukten växer direkt på trädets stam. Varje frukt innehåller runt 50 bönor.

Krocket i 'en annan del av Ritorp'


Skötare Sjögren: Suck, little T, inte slå sönder rabatten nu...
GB Pacs: Men, jag VILL!

Indonesiens och Monacos flaggor är identiska.

Tic tac... tic tac...

Det är kul när man Vet att somliga scenarion kommer att inträffa. Paco kommer bli full på planet och nypa flygvärdinnorna i rumpan. Jesper kommer gå bärsärkargång ett antal gånger, hötta med näven, stampa i golvet för att i nästa sekund fnittra som flicka_12. Johnny kommer att ragga på tjejerna som har pojkvän. När deras snubbar upptäcker det kommer Jesper bli skogstokig för att dom ska slå lilla Johnny och hytta med näven, stampa i golvet - får ett slag på käften och ramla över baren men reser sig upp & fnittrar. Allt det ska jag få med på min digitalkamera, var så säker ;)

Det värsta jag vet i partysammanhang (efter tjejer som grinar) är människor som byter låt efter ca 30 sekunder. Igår drev Fanny mig till totalt vansinne!  Kuligt är, att hon är sjukt flygrädd. ;)
...Dom skulle tänkt lite extra innan dom valt att åka med samma flyg som Brad boys. Jag ska skriva ut top 30 flight crashes och läsa högt för Fanny på flygplanet. Hiiiiiiihihihiihihihihihhi....

Nära nu :)


Den som vet att den vet

Sedan jag fyllde aderton år har jag besökt diverse 'nattklubbar' hyffsat regelbundet, och observerat ordentliga svar på tal som jag gärna delar med mig av.
Om det börjar brinna vill man gärna släcka elden snabbt innan det blir ett större problem. Det förstår dom flesta. Vad många har problem med att förstå är att man bör shasa iväg mäniskor som är obehagliga, omedelbart! Annars växer obehaget liksom en eldsvåda tills ens syre är förbrukat och, ja, ragnarök råder. 
Jävlar vad bra jag är på liknelser. Nåväl, till min hjälp till dig som behöver en liten push till att säga 'försvinn' i lite mer effektivare former som inte kan misslyckas baxat från farbrortorsten:

- Vad dricker du?
- Något jag gärna vill dricka utan ditt sällskap.


- Är du ensam här?
- Nej, men det är du är jag rädd.


- Hej, har inte vi setts förr?
- Lyckligtvis inte!


- Hej, vem är du?
- En person som just ska lämna dig ensam i baren.


- Får jag sitta här bredvid dig?
- Jag tror inte stolen håller åt ditt feta arsle!


- Är det ledigt här?
- Ja, tyvärr.


- Hej, jag är här ensam!
- Det förstår jag.


- Brukar du gå hit ofta?
- Ja, fast nu undrar jag varför.


- Jag försöker alltid leta upp nya människor.
- Ja, dig vill väl ingen träffa två gånger!


- Det är kul att komma ut ibland!
- Jaså, kör de med permis där du vårdas?


- Vad mycket folk det är här.
- Ja, uppenbarligen släpper de in folk utan omdöme.


- Du ser verkligen ut att ha kul!
- Ja, men inte är det din förtjänst.


- Du ser verkligen ut att ha kul!
- Ja, du ser ju så rolig ut!


- Får jag bjuda dig på en drink?
- Nej, så omdömeslös är jag inte.


- Får jag bjuda dig på en drink?
- Var har du fått tag i pengar då, ditt lilla glin?


- Får jag slå mig ned här?
- Helst inte, jag har just ätit.


- Får jag lov?
- Nej, sådana som du måste ansöka skriftligen för att ha en chans att få dansa med mig.


- Ska vi dansa?
- Ja, men inte med varandra.


Hästhuvudet som användes i filmen Gudfadern kom från en hundmatsfabrik.

Semester!

Jag blev just väckt av Alex, han var påväg till sitt jobb och precis när han ringde drömde jag om spindelmannen som sprang omkring i London och jagade en gigantisk kaktus. Det måste ju vara ett tecken att kroppen mår bra. Dom goda jagar dom onda liksom vaaa...
Det är ju första gången i mitt liv som jag har betald semester... och jag vet inte riktigt vad man gör. Just nu sitter jag här i morgonrock och äter after eight. Det finns ingen superautomatisk kaffemaskin hemma som vi har på jobbet. VI har dock en manuell espressomaskin, jag ska nog göra mig en sån, gud vilken bra idé, återkommer!

...Sådärja! Det regnar ute men det besvärar inte mig och min rykande espresso. Den blev för övrigt väldigt bra.
Jo, juste ja. Jag glömde berätta om det på paintballen som Thomas tyckte var roligast. Jag och han rycker fram på ena kanten, Thomas ska skjuta 'covering fire' så att jag kan avancera framåt. Well... Thomas skjuter och jag springer snabbt som en kanin men snubblar och ramlar ner i en ravin! Jag kände mig lagom bra just då, hahaha. Men vi vann till slut ändå.

Jag kanske borde ta tag i det här... haha. Fröken Engström agerar match.com på jobbet :D Haha, hon är så rar. Hon är typ som vilken polare som helst, jag skulle inte banga en sekund från att dra med henne på en krogrunda. ;)

(hon heter Michaela) och du är ju en grabb jag

Gillar du hästar? Hon ska bli travtränare.
Tjaa, i stridsfilmer och som hamburgare...


Sen dess har jag inte utvecklat det där, det verkar lite farligt.

JAJA, nu ska jag hämta min Illustrerad Vetenskap, kila iväg & lägga mig som min katt, den verkar ha det bra.


Om du inte tycker att vara i närheten av träd eller rent av är skräckslagen av dem lider du nog av dendrofobi.

I'm a survivor (8)

I'm not gonna give up
I'm not gon' stop
I'm gonna work harder

HAHA!!! Paintball var skitkul! Vi var 14 pers och lirade i lite mer än 3 timmar. Dom två första omgångarna var alla jävligt passiva, man var ju dödsskraj när man smög runt i skogen och plötligt ven kulorna förbi skallen, fort som fan slänger man sig bakom skydd inann kulorna smattrar in i skyddet. Puh!

Det var succé alltså, synd för en snubbe där bara, jag sköt han i huvudet tre gånger :D En gång in i vesiret så att han fick kladd i munnen... hihi.
Jaja! Taktikerna flödade, en omgång bestämde sig jag o Pacs för att ta vänsterflanken. Vi rusade iväg vid startskottet men direkt mötte vi hårt motstånd! Skotten kom från två håll vid en brant och vi sökte skydd omedelbart. Frenetiskt tecknade vi teckenspråk mot varandra och plötsligt blixtrade det till! Jag sköt 'covering fire' och omedelbart kastade sig Pacs åt sidan och avrättade den fiende som var närmast honom. Den andra insåg att Brad boys avancerade rakt emot honom - så han flydde in centralt i banan. Jag sprang, slängde mig, ålade och kröp fram längs hela vänsterflanken - plötsligt var jag bakom deras frontlinje och såg glatt igenom min immade hjälm fienden som inte insåg att deras tid var kommen. Jag log och tryckte på avtryckaren...

Det var så jääääääävla kul :D Jag arkebuserade 10 stycken och avlivades själv 2 gånger, en gång trodde jag att jag blivit träffad - eller, jag blev det, men kulan exploderade inte så det skulle inte gillas, men jag gick av banan. Hm. Kom på allt efteråt.

Sen skulle Johnny 'rädda mig', en fiende sprang mot mitt gömställe. Johnny pepprar emot honom tills fienden kommer hela vägen fram och då sköt Johnny mig i huvudet. Tack Johnny, tack. ;)

När skotten viner runt en, det splattar från träden och allmänt kaos råder då blir jag fokuserad, jag får liksom inte panik, utan jag hamnar i en 'tänka-fas' "what to do, why, when?" mantrat rusar igenom mitt huvud. Men det förekom ett undantag: Det är hårda eldstrider och mitt lag blir tillbakapressade, fienden avancerar överallt. Jag ser en rusande fiende och lägger vapnet till rätta för att likvidera honom, jag trycker på avtryckaren och: *poff* *poff* *poff* Skotten är slut!!!! PAAAAAANIIIIIIIK!!!!!!! Världen blir i slow-motion och jag skriker ett "NOOOO-OOOO-OOOO-OOO" försöker fly, men *splasch* träffas i benet och stupar.

I sista rundan blev jag brutalt avrättad av paco, detta efter att mina skott återigen tog slut... så jag reste mig ur mitt gömställe och gav upp. Då blev jag skjuten 7 gånger i ryggen... Grr...
Tre dagar efter filmen Harry Potter och de vises sten haft premiär i Storbritannien började uppföljaren Harry Potter och hemligheternas kammare spelas in.

En...två... explodeeeeeera!!!

Shulululu!
Jag har nu tre veckors semester.
Första gången i mitt liv som jag har betald semester. Hihihihi...

Jag, Jesper, Johnny & Thomas bokade en resa till Rhodos igår föresten - vi drar den 13onde. Det firade vi på olearys med, tja, en smula alkohol. Det blev en en kalasutgång som vanligt och jag vaknade upp i min kära säng mellan två  tvillingar af dammkärr. Haha, succé. 
Snart ska jag iväg och spela paintball! Jag har aldrig gjort det förut, bara sett folk som kommit tillbaka från strider med fett med war damage blåmärken!
Jag ser det framför mig: Johnny ålar sig fram på marken, smyger, spanar, iaktar... HUX FLUX HOPPAR SOLDAT SJÖGREN FRAM OCH *RA-TATATATATATA*
*Johnny dies - a miserably death*

Oh, by the way, en intressant bild från förra helgen. En bild säger mer än 1000 ord.

Som samhällsupplysare vilar man aldrig och upplyser om allt, te.x vann jag över little Alex på warcraft igår. Inte för att det var någon skräll direkt, but still. Jag var orcer & Alex boi var humans. Bra kunskap Du borde komma ihåg.

Återkommer ikväll - om jag fortfarande är vid liv - om paintballresultat!

Den minsta hajen människan känner till är pygmépigghajen. Den blir bara mellan 20-25 centimeter lång.

*Skriver upp på 'must-die listan'*

Lisa Magnusson, krönikör på aftonbladet - jag önskar henne både blind & hes. Blind, så att hennes krönikor blir felstavade, HAHA, och hes, fruktansvärt hes så att hon börjar låta som Morran i mumindalen, då kan jag iallfall le när jag tänker på henne... haha "uuuurrrr.... uuuuuurrrrrrr" hahahaha!

Motivering: Hon lyckas med att ösa ur sig många korkade saker på liten yta. Olyckligtvis skriver hon på 'kvinna' spalten på aftonbladet. Hade hon inte gjort det kunde jag grillat henne hårdare än vad jag 'får' göra nu för att inte kallas "kvinnosmisshandlare", "skurk" eller bli uthängd utav pöbeln.

Fett drygt det där fenomenet föresten, att vissa grupper är "immuna" påhopp. Man får liksom inte skämta om dom för då blir folk tillbakaryggade och folk kollar konstigt på en. Några utav dessa är:
Svarta människor
Zigenare
Judar
Fattiga människor
Dvärgar
Kvinnor
Invandrare
Unga människor
Gamla människor
Sjukskrivna människor

Annat är det med en medelålders vit man. Den kan man driva med till döden och det anses okej. Men frågar man en dvärg: "Tjena pyssling, hur är luften där nere?" Ja, då, då är man en tyrann! Det är en hård balansgång det där...

Jag fuktar den dagen då jag stöter på en ung sjukskriven svart fattig invadrar-dvärgkvinna som både är zigenare & Jude... Tänk vad mycket som är tabu som man måste låta bli att tala om, alla små petitesser som te.x "du, lilla gumman, ska vi baka negerbollar - det är billigt och bra" kan förstöra stämningen... Vi lever i en hård social värld... Jag tycker folk borde slappna av mer och sluta vara så lätt-kränkta. Det är nåt jag stör mig på, fast det tar jag imorn, nu ska jag sova, pussiluss.
Japan har världens äldsta nationalsång.

Rörö (min latte) dörö

I takt med babyboomens framfart har röster höjts för barnfria zoner. SJ har infört tysta vagnar, flera charterbolag lockar med vuxenresor utan barn och vissa lunchrestauranger inför vagnförbud.
Det värsta jag vet är när små barn skriker sönder ens café latte. Min latte är helig, min latte förgyller min tillvaro - jag och min latte blir som ett. Det är så skönt att sitta på en uteservering medan en sval bris kilar förbi och aromen av kaffe är klar & underbar. Man för glaset mot munnen och siprar en del tills man blir abrupt avbruten: UUUUUUUÄÄÄÄÄÄÄÄHHHHHHHHHHHHHHHH!!!!!!!!!!!!!!!!!
I panik häller man latten över sig själv! Adrenalinet pumpar, latten rinner ner längs nacken, ögonen är på helspänn, snart, snart kommer Dansken och anfaller. Men nej. Det var en odräglig unge som raserade min värld...

"Folk blir irriterade när man tar lite mer plats med barnvagn", skriver en mamma som deltagit i SvD:s enkät bland närmare ett femtiotal föräldrar med barn upp till fem år innanför tullarna.
Ja, det är ungefär lika irriterande som när man ser att folk parkerar en bil på två parkeringsplatser - det hela är väldigt logiskt.

-Många tycker att småbarnsmammor är lite besvärliga, konstaterade hon och lade till att hon ibland känner sig uttittad när hon ammar offentligt.
Eh? Att amma offentligt är inte, inte, INTE okej! Herregud, tänk om en manlig trädgårdsmästare plötsligt ba langar fram paketet och vattnar blommorna för "att dom är ju törstiga" skulle det vara okej kanske? Hm?

SvD:s Sifoundersökning visar att en överväldigande majoritet inte vill ha barnfria zoner på vare sig restauranger, kaféer eller hotell.
Nio av tio svenskar säger även nej till barnfria zoner på tåg och flyg.
Det är bra, då borde man kunna ha ro på var tionde café :) Seger!

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_1427523.svd