vardagskänsla

Jag försöker fortfarande kämpa att komma in i "vardagslunket", bara för att känna hur det är att leva så vanligt som möjligt utomlands. Jag kanske börjar närma mig ett svar...
 
I fredags skulle jag och & Jacob ut och ta en öl. Det är en annan Luxemburgsvensk dårå som märkligt nog inte jobbar med finans utan nåt jox som har med Statoil att göra. Medvetet tog jag med mig tolv euro för att det liksom bara skulle bli en eller max två öl (eller medvetet och medvetet - det var alla pengar jag hade då jag vid tiden led lite utav en likviditetskris). Jacob var inte heller sugen på nåt speciellt så vi skulle till Café Konrad. Dock mötte vi nån snubbe på vägen som visade sig vara Micke ~45 från Stockholm som veckopendlade till Maastricht men nu var på weekendresa i Luxemburg. Han tittade iaf på oss med hundögon och så vänliga som vi var så släpade vi med honom. Plötsligt var iof klockan 03:29 och vi står nere i Klausen (Luxemburgs bargataområde) och det var den kvällen.
 
Som för att kompensera för det var jag & Emil ute på söndagen på en löprunda á 17 km. Jag hittar ju ingenstans utom i stan utan springer glatt med som ett fikus där Emil tycker att vi ska springa. Trots det kunde jag ju inte låta bli med att höja på ett ögonbryn när vi plötsligt var ute vid flygplatsen i Luxemburg (ca 8km dit) och inser att vi faktiskt ska hem också. Men men, det gick utmärkt! Kalorimässigt måste jag vara på 0 också, netto över helgens bravader. Check.
 
Sen får jag ju ständiga rapporter hemifrån om hur Khadaffi flickan hemma Erikafierar alla mina saker. Det påminner väldigt mycket om Ryssland/Krim/Ukraina-förhållandet. Ni kan ju själva gissa rollerna...
"Due... dina svarta möbler du har här Pontus.."
"ja?"
"jag har målat dom vita nu"
"Va!? Jaha?"
"Ja... och så har jag beställt ett passande sänglakan också!"
 
Intressant...
 
 
Jag har fortfarande svårt att bestämma mig om jag tycker det är kul att handla här eller inte. Ibland vill jag ge upp alla franska hieroglyfer och bara köpa juice och potatis, dvs sånt man kan gissa sig till vad det är ganska lätt. Andra gånger blir jag nyfiken och känner att: "det här, det här bara MÅSTE jag testa".
 
Kalorie per eur-måttet måste vara riktigt högt här :D
 
För att knyta an till ingressen tänkte jag liksom mest säga att jag börjar acceptera att vardagen är sådär lite härligt avslappnad här, man jobbar, tar ett par öl, tränar och handlar konstiga saker. Det känns faktiskt... riktigt bra.
 

Det rullar på

Mors!
 
Våren fullkomligt exploderar här i Luxemburg och det tenderar ju att höja humöret på stans invånare - och det är ju roligt. I torsdags var vi bjudna på AW utav Bonnier som också slitit dit lite folk från Netflix, Mcafee, Semantec - en härlig kombo. Jag satt och snackade mycket med en kille som hette Rocco, 50% italienare och 50% fransman. Det visade sig att vi hade ganska mycket gemensamt, han var inte bara tunnhårig utan han hade stenkoll på Martin Dahlin och Thomas Brolin - ja hela VM -94 satt vi och diskuterade. Kul kille!
 
Iaf så var det vinprovning på en argentinsk restaurang senare och det var väldigt trevligt. En av de amerikanska killarna från Netflix vars östrogenhalt var klart dominerande ursäktade sig och sa: "am sorrhy, am gettin sooooo cosy when am drunkh..." och la sina armar runt mig och Nils. Hm. Med ett snabbt steg till höger från min sida så stod han plötsligt och bara hängde på Nils. Plötsligt kysser han Nils på axeln till Nils förtret - det tyckte jag var väldigt roligt, väldigt synd att jag inte var snabbare med kameran...
 
Efter middag och dylikt stack jag, Nils och Frances (Bonnierböna) iväg och tog en drink på ett ställe som hon sa skulle vara "så himla bra". Jag kämpade i mig en klunk, sötsliskigt trams, helvete vad vidrig den var, uh! När hon tagit taxi hem bestämde sig jag och Nils för att ta oss en avrundningsöl på ett ställe som heter Urban, vid det laget stod det fullt av människor ute på gatan och tjoade och hade trevligt. Då gled vår kompis David med flickvän förbi, tog en öl och snackade lite. Vi pratade jobb, först om vår Volkswagen-Scania situation och sedan om UBS där David jobbar, de håller nämligen på att skära ner här i Luxemburg och David blir arbetslös om en vecka (inte för att det går någon nöd på det tjacket eftersom man har 80% av lönen i Luxemburg i ett år i händelse av uppsägning). Iaf så hamnade hans tjej lite utanför samtalet och då ville jag släppa in henne lite eftersom jag är så jävla hygglig men det gick ju sådär. Jag var helt bombis på att hon var au pair - hade liksom haft för mig att David sagt det...
 
"jaja, nog om Scania & UBS, du har det såklart mycket bättre än oss som sitter med ett stabilt jobb som au pair eller hur? Hur går det - flyter allt på?"
Av henne fick jag två höjda ögonbryn som svar och bara total tystnad och av Davids rynkade ögonbryn sa "wooow, red alert red alert - du är ute på hal is!!" så försökte jag snabbt komma tillbaka i matchen o ba:
"eller hur var det - jobbade inte du som au pair?"
"nä... jag är jurist här på bla bla EU-myndighet bla blah, vart fick du au pair ifrån?"
Jag brukar ju på något sätt alltid försöka blanda in humor för att släta över saker och ting men det gick liksom inte så bra...
"jaha jaha, ja nä - David brukar kalla dig 'au pairen' ha ha..."
David: "...Är det nån som vet vad det blir för väder nästa vecka?"
 
Hm. Nä. Fail.

En bild säger mer än 1000 ord? Här kommer 32000 ord

Hej!
 
Nu är jag fullt medveten om att min uppdatering här varit brutalt dålig senaste tiden. Rent av obefintlig de senaste två veckorna. Men det har varit många prylar som har hänt och jag har varit på resande fot en del. Bland annat har Paco vart på besök och vi har gjort Luxemburg, gjort en sväng till Metz i Frankrike och vidare in i Tyskland via München där vi såg Bayern München-Arsenal. Därefter skjutsade jag Paco till flygplatsen i München och hämtade Erika där istället och vi bilade upp till Saalbach i Österrike några dagar. I söndags kom jag hem men då har jag varit sysselsatt med sånt där måste-göra ni vet? Dammsuga, tvätta, röjja bort alla bakterier & sjukdomar Paco fört med sig osv osv... Så, nedan kommer ett litet bildspel i hyffsad kronologisk ordning som borde göra att vi är uppdaterade och kan lägga den här bloggtorkan bakom oss. Voilá:


Allas vår egna Thomas Asp i vått & torrt - högt & lågt.
Utflykt till Metz. Köra i bussfil, vansinniga språkproblem och titta på gigantisk katedral - check.
 
München 20 grader, tack så mycket.
 
Hej - jag heter Thomas, jag rakade mig senast våren 2008 men steker som aldrig förr.
 

JAG HETER THOMAS SA JAG!
 

Allianz Arena, München. Bayern München-Arsenal.
 

Ropen skalla, läder åt alla. Tyskland, Tyskland, Tyskland!
 

Jag hade en ensam dag i München och spenderade halva den dagen på ett gigantiskt 7-våningarshus med sportprylar. Hurra!
 
På vägen till München plockade jag och Paco upp en tysk kommunist (han åkte ofta till kuba men var arbetslös, enought said?) och hans vitryska fru och gav de lift 18 mil. Jag tänkte att den gärningen kunde ge oss och Arsenal karma nog att vinna över Bayern. När det sket sig gick jag in i en kyrka och frågade kort och gott: Varför? Det enda jag kom att tänka på var Nils kommentar: "tror du att du får bättre karma av att syssla med trafficking?" Suck.
 

Falsk marknadsföring, jag frågade efter lång pingvindvärg - och det var fan minsann inget som de hade...
 
Därefter fortsatte resan till Österrike och Saalbach! Fantastiskt vackert!
 
 

I brist på snygga bilar att posera vid fick det bli en alpko. Bättre än inget?
 
 
Följande sekvens tycker jag iaf är riktigt rolig! Klara färdiga gå!
heheheheheheheh....
 
Därefter fick det bli vila. Alltså, alla ni lägga-upp-bilder-på-vad-jag-äter-muppar: Kontra på denna, Spezialknödel mit sauerkraut, Weissbier und Bergsglimmt!
 
 
Ser ni de som pysslar med fallskärmarna i bakgrunden? Måste vara helt magiskt! Det ska jag pröva nästa gång!
 
...och avslutningsvis - nä, det var inte så fint väder hela tiden. Jag försökte ta en riktigt ful bild så att man kan få se kontrasten till hur dåligt det kan vara. Får man bara se bra bilder kan man ju lätt tro att allt är guld och gröna skogar. Icke! här är sydsidan i Saalbach, den mesta snön har smält och det regnar. Mums.

Med det vill jag säga god natt för idag och lovar bättre uppdatering framöver.
 
Ha det gott!

Mars!

God morgon! Det är fem grader ute, jag har precis lagat pannkaksfrukost och ska strax ut och springa en sväng!
 
Eftersom både Nils & Emil är Djurgårdsfantaster och det plötsligt väckts lite liv i deras chans att gå till kvalserien så såg vi matchen igår mot asplöven. Även om jag misstänker att både jag & Sofia var mer intresserad av vår hemmalagade pizza. I vilket fall som helst vann Djurgården och stämningen var god. Därefter bestämde vi att vi skulle springa imorn (idag) och sen gick vi hem hyffsat tidigt. Jag somnade runt 12-snåret efter att ha kollat ett par avsnitt House of Cards medan Nils spenderade sin kväll på de sju haven, kapade fartyg och betedde sig väl allmänt illa i Assassins Creed. Han kom väl i säng runt 2. Härligt.
 
Det finns lite shysta spår här i närheten med olika sträckor och Nils hävdar bestämt att han är någon form av ikon på 7km "Ugglan". Så det blir upp till bevis helt enkelt. Jag ska mäta hans ikon-status på antal autografförfrågningar.
 
Appro på ingenting var vi och handlade häromdan och Nils skulle ha nåt borttagningsmedel för att ta bort fettfläckar från ett par byxor och följande alternativ fanns. Det känns som oerhört tydliga målgrupper:
1. "Ungkarlen" - bra att ha mot spisfett, öl, sås (hm, brett användningsområde?) och ketchup
2. "Bilmecken alternativt den lesbiska väktaren" -  olja, öl, tjära och vax.
3. "PMS-tjejen" - Blod, glass och ägg.

Roligt!
 
I övrigt är det Arsenalmatch idag så jag ska släpa iväg mig till svenskpuben eftersom de överaskande nog är en av de få pubar som faktiskt visar sport.
 
Over n' out