Veckorapport

God morgon!
 
Ännu en vecka har passerat och jag har bockat av kulturutflykt med kulturföreningen till La Rochette (liten by i Luxemburg) och tittat på slott, champions League-bevakning, styrelsemöte med efterföljande styrelsemiddag, adjö-fest för Vincent vars kontrakt går ut samt ett grill-& fotbollsevenemang som Tim styrt upp.
 
Angående grill-& fotbollsevenemanget som det gått ut informativa mejl om flera veckor i förväg så kan man ju ha räknat med att den som håller i eventet då också fixar i ordning allt. Men 30 minuter före avspark hade vi faktiskt varken fotboll eller grill :D Det ordnade sig till slut och vi blev iaf 8 bakfulla svenskar och två stackars Luxemburgare. Kvalitén på spelet var väl... sådär.
 
Vi i Svensk-Luxemburgska Kulturföreningen (som verkligen konsumerar otroligt mycket kultur) har iaf beslutat att åka på konssert i Dortmund på onsdag. Det råkar vara en Techno-fest just då så det blir till att ladda bilen med LSD & ecstasy och brumma iväg. Spännande spännande... Köln ligger ju där nånstans också och hade ju varit roligt att beta av.
 
Återkommer med rapport om det spektaklet!
 
Beskåda Svensk-Luxemburgska kulturföreningen. En något homogen grupp. Unga vita män utan moral & karaktär som gärna bär skjorta, skämtar över gränsen och reflekterar över livets eskapader över en öl eller två. Voilá!

Paris med panelen

Hej,
 
Det har ju som bekant varit påsk och det innebar för egen del att jag satte mig i min gråa bil, sög tag i ett gäng i vägtullar och vipps, så var jag på en flygplats i Paris där löken, Malin & Erika väntade. Planen var utstakad; en sväng i Paris, pit stop i Champagne, Luxemburg by night och utflykt till Trier (Tyskland). Så! Det var bara o checka av alltsammans! Eftersom jag egentligen är allergisk mot ställa-upp-sig-för-fotografier-foton så har jag bränt av ett par bilder lite i farten, det kanske någon noterar här o var. Bilderna blir mycket mer levande då tycker jag :)
 
Triumfbågen, check.
 
Erika, Löken & Malin. Lokani såg en fransman och är skitarg. Han råkar tyvärr hata Liverpool, koriander och Fransmän.
 
Eiffeltornet på håll i domedagssol, check. För långsynta.
 
Eiffeltornet på nära håll i bättre väder. För närsynta. Snällt med handikappanpassade bilder va?
 
Om nån kuf där ute förutom jag undrar hur det här förbannade tornet ser ut underifrån så har ni en bild på det här. Varsågod.
 
Om man ställer sig framför alla asiater med kamera som står o fotar, då får man bäst bild. Smart va?
 
Erika & jag på klassiskt träningsvärk-i-käke-manér. I bakgrunden ser ni kravallstaket, turisthorden samt en snutt kärnkraftsreaktor. Romantik i Paris? Pah.
 
Här ser ni Malin med 2 kilo hårvax & magknip. Ni noterar killen bakom som tittar? Han undrar också vad grejjen med allt hårvax är och sträcker sig efter en alvedon i fickan. Snällt.
 
Eiffeltornet by night med förstorning på kameran och 1 km avstånd. Därav pixlarna. Men fint med strålkastare i toppen.
 
Notre dame, check.
 
Hej, jag heter Johan Kindholm och är påväg att gå in i en stolpe, tacksåmycket.
 
Malin & Erika, tänker på macarons och flinar hungrigt.
 
Bro med lås.
 
Samma bro. Med MASSA lås. och det här är bara ena sidan. Lika många på andra också. Att gå loss med bultsax här skulle nog ändå gör det till ett månadsprojekt att ta bort alla.
 
Louvren, check.
 
Rullskridskopoliser. Bara att hälla ut en påse grus om man blir jagad av en sån dära så snubblar de omkull. Det har jag sett i Kalle Anka.
 
Hux flux råkar vi faktiskt vara i ett blommande Luxemburg, tjohoo!
 
Erika spanar efter ankor.
 
Utflykt till Trier och Moselfloden. Jag och Lokani kastade sten och försökte träffa bojjen där, men vi missade och missade och missade. Tur att vi inte bor i Palestina.
 
Det var det! Supertrevlig påsk!

Thanks, very fucking useful

 

Chamonix!

Hallå i stugan!

För ett litet tag sedan bestämde sig jag, David, Tim & Jacob (läs: Svensk-Luxemburgska Kulturföreningen) att dundra iväg till Chamonix och åka skidor. Vipps! Så var plötsligt Scania, East Capital, Ikano-banken och Statoil representerade i de franska alperna. Vi dundrade iväg efter lunch på torsdagen och det skulle ta 6 timmar och ~45 EUR i franska vägtullar innan vi var på plats!

Jag kör nog ett tecknad-serie-format i det här inlägget. Mycket bilder - lite text. Tillåt mig lasta upp ett bildspel med hyffsad kronologisk ordning:

Glaciären uppe 3200 m.ö.h i Chamonix
 
"Hej, Pontus heter jag och betalar 14 EUR extra för att åka upp till "the great view Point när det är dödsdimma, men det är ju kul att bränna på Fransk BNP." "...och inte nog med det, jag har köpt en 50 cl cola zero för 4.60 EUR och skyltar med det - oh yeah!"
 
Desto finare i andra delar. Ahhh, vackert!!
 
På restaurangen här sprang jag bland annat på släkten Larsen som jag slog mig ner vid och vilade benen. Mamma Larsen är vän till Kerstin som är min faster. Oddsen för att jag skulle sitta och prata om Kerstin & Reino uppe i Chamonix på grabbresa måste varit... synnerligen liten.
 
Vår vän Jacob fick enligt hans egen ägo höger skida helt fel inställd (sen kan vi diskutera huruvida det finns höger- eller vänsterskidor) och skidan flög av gång på gång, rätt snygga vurpor. Tim insåg att Jacob nog blev rätt varm av allt slängande hit och dit och tog sats och sprutade ner han ordentligt med snö när han låg där som mest varm(?) och hjälplös. Bilden ovan tog jag på nån annan hjälte som jag såg gjorde en succévurpa från liften och visade Jacob för att han inte skulle behöva känns sig så ensam och kass ;) Snällt va? *klappar mig själv på huvudet*
 
Hm. Nu missade jag att vända bilden men iaf, i skidhäftet stod det information om varje liftsystem med lite smått och gott. Vid ett av systemen stod det: "Handicapped toiletes: Yes. Men sen med tillägget: (Warning: Access Difficult) haha - det tyckte jag var roligt. Som en liten teaser till alla kissnödiga rullstolsnissar; "kom och kissa här vetja - om du lyckas ta dig upp!!! HAAAHAHAHAHAHAA" Nix - jag är inte mer mogen än såhär, tråkigt va?
 
En kväll med kanske för lite tidig utgång? Jacob (till vänster) står och strechar och David (till höger) dansar fågeldansen. Allt detta till de tunnhåriga ryssarna i bakgrundens stora glädje!
 
Jag & Tim. På bild syns inte mjölksyran. Vi tackar för det.
 
"Hej, jag heter Tim och jag är lika dum som Pontus som betalar extra för "the great view point"
 
Det här är alltså det berömda "sista åket" som man ska undvika...
 
Det här är Jacob i sin bästa lastbilschaufförspose. Vi träffade en Finsk kille, Juha, som hängde med oss hela lördagen, trevlig kille från Helsingfors. Under kvällen visade det sig att han även hade med sig en 18-årig lillasyster som Jacob... charmade under kvällen. Utanför en husentré. Med vittnen. 04:50.
 
Hur Jacobs och Juhas vänskapsrelation är idag förtäljer inte historien. Men de är iaf inte kompisar på Fejsbuck.
 
Sista vilade de andra killarna hemma men inte jag! Jag var ute i det fina vädret och rekade backarna i solen. Riktigt härligt!
 
Kontraster. I bakgrunden ser man Mont Blanc som tronar med sina 4810 m.ö.h och framför det ett gäng vidriga inavlade britter.
 
Det var det! Fantastiskt trevlig resa!
 
Nästa helg kilar jag hem till Sverige en sväng och därefter blir det en sväng till Paris. Ses & hörs!