Kugghjulen sätts åter i gungning

Åre var en perfekt vinterresa...


...Det fanns kvinnor..


...alkohol i mängder...


...bortglömda storebröder...


...enkel mat i mängder...


...Det hände konstiga saker...


...Och det var jävligt fint! Det fanns saker att uppleva! Sånt är viktigt för mig, jag vill inte bara iväg o kröka någonstans, jag vill äventyra också :)

...tic...tac...tic...tac...

De 7 strålarna i Frihetsgudinnans krona representerar de sju världshaven och kontinenterna.

Så kan det gå... ;)

Shulululu!
Det var stenhård pingisturnering i fredags, Lokani vann till ett odds av 405 gånger pengarna, en jädra skräll med andra ord... ;)
Sen kilade jag o Johnney iväg på maskerad som SÄPO. Jag klippte av en telefonsladd hemma hos min mormor o morfar, sen klippte jag av några mp3 lurar och band ihop dom med telefonsladden så att vi såg jääävligt äkta ut. Den riktiga vakten som var där blev fett skraj när han såg oss. Jag kände föresten knappt igen honom utan hans cowboy-hatt han brukar ha när han står utanför hamnmagasinet.
...jag har alltid undrat vad hans mamma skulle säga om hon såg han vakta hamnmagasinet med sin cowboy-hatt på huvudet... "Åh- titta där, det där är min son, damn I'm so proud of him...NOOOT, och han har legat i min mage i 9 månader... herre gud...!"


Naosil är utklädd till 'oskyldig' skattebrottsling, vi motar bestämt iväg paparazzi och annan media. 


...Och när vakten behöver hjälp med att slänga ut fyllon ställer SÄPO självklart upp...


Barbro & Astrid hade en lugn kväll tills dess att Barbro spetsade till Astrids varma glas mjölk...


...Astrid kände att hormonerna kom tillbaka - hon var som pånyttfödd!


Väldigt fantasirika utklädnader, dom på bilden ovan föreställer faktiskt Polacker som ska invadera Kaliningrad.


Ett lass med schubbar. Alla detaljer fanns där.


HAAAHAHAHA!!!! Gissa utklädnad - bästa gissning får, öh, bestämma innehåll i nästa blogginlägg! ;)

Så såg det ut. På lördagen hade vi match mot Irakona dårå. Det var jääääävligt jämt - men vi torska med
10-0 och mitt ena benskydd gick sönder. Två förluster i en smäll liksom. Dah. Sen kilade vi ut på O'learrys och träffade folk.

Idag har det inte hänt så mycket. Spanien vann EM. Sverige var närmast att ta poäng från Spanien - alltså är vi näst bäst. Under matchens gång laggade Jesper som fan. "Jobbar du på Ica-maxi gör du?"
Shit asså, rena rama gruppboendet, in i cellen ba.
Summa sumarum; kalashelg, as usual ;)
Neandertalare var rödhåriga.

Lägesrapport

Nån form utav maskerad igår. Jag o Johnney var SÄPO. Alex o Jeff var gamla tanter. Ett flertal var fotbollsspelare men majoriteten av pojkarna hade klätt ut sig till schnubbar, white trash & finska zigenare.
Aldrig har så få skrattat åt så många så mycket. ;)

Match idag dårå, mot Irakona. Jag har sparat mitt skägg i 3 dagar, så nu ser jag jääääävligt farlig ut. Jag ser ut som en svenska alpha-viking ;) Grr. TIll min besvikelse lät det på laget som om jag ska vara mittback. Ni förstår inte hur tråkigt jag tycker att det är. Man nickar iväg motståndarmålvaktens utsparkar, man nickar iväg hörnor, man spelar antingen bollen utåt på ytterbackarna eller slår en långboll på forwards. Elias & Thomas nick-förmåga är ju något... begränsad. Så jag kommer stå där som en sopkvast och skicka undan massa bollar. KUL.

Det roligaste jag får göra är att glidtackla, och förstöra deras anfall. Kanske kilar man upp på en offensiv hörna. herregud vad tråkigt. Oh, God give me strength... :(
Arsenal möter West Bromwich i första Premier Leauge-matchen. Martina läser du? Ska vi åka? ;)

HAAAAHAHAHAHAH!!!! SUCKER(S)!!!!!

Åh fy farao vad roligt, jag skriker av skratt!!! Min syn på tatueringar är att dom är gjorda av försöksutsläppta och till för inburade. Därför passar det sig utmärkt att Lokani har en tatuering. Jag, personligen, har inget emot små-tatueringar & texter - diskreta saker. Folk som gör en lång "tribal" på armen förstår jag inte alls mig på. "hej, titta på mig vad kriminell och korkad jag ser ut!"

Min fråga till de drabbade är: "Fick ni för lite uppmärksamhet som barn och bara trasiga leksaker? Hm?"
NÅVÄL, nu till det roliga som gör att jag sitter här med ett ständigt flin på läpparna:

PAULINA, 26, FICK FEL ORD INTATUERAT

I två år hade Paulina Wahlqvist, 26, från Hallstahammar funderat på att göra en tatuering.
Det var mig ett snabbtänkade kreatur det där...
 ? Jag kan inte leva med den här på ryggen, säger Paulina Wah
I slutet av maj vände hon sig till en tatueringstudio i Västerås för att äntligen göra slag i saken.

Det blev felstavat i tatueringen. Istället för "GOOD EVIL", som betyder god och ond, står det "GOD EVIL", översatt gud ond.
 Paulina Wahlqvist,26, fick fel ord intatuerat. Nu tänker hon


- Hela tatueringen ser ut som skit.
Ja, men det visste du väl innan du tatuerade dig ditt spån. Den ser inte bara ut som skit stumpan, den är jävligt ful också. Jag skulle aldrig stå bakom dig i kön på ICA, herregud nej. (inte i någon annan kö heller, inte ens bostadskön, fy farao...)

Med texten menade jag att alla människor har en god och en ond sida. Hela betydelsen är nu felaktig, säger Paulina till aftonbladet.se.
Utmärkt observationsförmåga, säg mig, är du utbildad kärnfysiker?


Tatueringen, som är hennes första, är 20 gånger 20 centimeter stor och föreställer symbolen för farligt avfall. Paulinas stjärntecken vågen är också en del av tatueringen.

Texten fanns inte med på skissen utan skrevs direkt på ryggen med en tuschpenna. Paulina fick se texten i en spegel innan den tatuerades in.

- Jag sa vad jag ville det skulle stå och tittade snabbt i spegeln men såg inte exakt vad det stod. Jag litade på att han kunde stava, säger hon.

Alright Brainiac, du ska göra 400 kvadratcentimeter av din rygg befläckad och du 1. "såg inte exakt vad det stod - men godkände ändå" och 2. "litade på att en tatuerare kunde stava" Hade han varit några IQ poäng rikare hade han väl inte stått i en studio och gjort tatueringar på folk, du verkar vara - om möjligt - ännu dummare än du ser ut.

Felet upptäckte hon först när hon kommit hem.
HAHA, surprise, surprise!!!!! HAAAAAAAAAAHAHAHAHAHAHA!!!!

- Den måste bort, jag kan inte leva med den här på ryggen. En tatuering är något som man ska vara stolt över och vilja visa upp.

...hmmmmm.... Hur många saker har man att vara stolt i sitt liv över om en utmärkande sak utav dom är en ryggtatuering med fyra dödskallar på?

- Jag är ingen levande ordbok. Hon tittade trots allt på texten i spegeln och gav sitt godkännande, säger tatueraren.
Helt korrekt hördu, man kan inte veta allt...


Jävligt roligt inlägg måste jag säga :D

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article2770408.ab

Ångestframkallande situation

Jag som person drabbas egentligen aldrig av ångest. Jag tänker logiskt, och exempelvis saker som hänt på fyllan går jag inte runt o grubblar över. Det som har hänt - det har hänt, jag schpanar frammåt!

Det är ytterst sällan som jag får panik. När det uppstår en situation jag inte vet hur jag ska hantera så försöker jag se utryckslös ut, vara tyst ett tag medan hjärnan arbetar febrilt för en lösning. Jag blir en smula resignerad innan jag pratar.
Sen jag var 4 år har min käre far dunkat i mig: "Tänk först och gör sen" Det mottot försvinner visserligen ur mig efter 1 cider och lite redigt lim... But still...

För övrigt är jag en man av mina principer och när det gäller ärlighet så håller jag alltid det som jag lovar att hålla. Jag bryter aldrig, aldrig, aldrig ett löfte. My lips are sealed...

Nå, till saken. Det uppstod hyffsat nyligen en jobbig situation. Helt retarded. P-man hade ingen vart att ta vägen. Han blev kvävd av sina principer!
En av mina bättre vänner berättar en sak i förtroende till mig. Låt oss kalla denna vän X och vi kan väl säga att denne vän hittat ja, vad ska vi säga, ett guldägg. Det är en hemlis och jag lovar att inte säga det till någon.
Efter några dagar pratar jag med en annan mycket bra vän till mig, Y, som tar upp ämnet guldägg, tillslut frågar denne mig: "Har X hittat ett guldägg"?
"nä, ingen aning" säger jag.
"Så du lovar, på heder och samvete att X inte hittat ett guldägg?"

...? Ångest, panik, spasmer. Allt drabbar mig på en gång!
Hur ska man agera? Hur man än gör så sviker man nån. Man har max en sekund att välja sida. Är man tyst för länge så förstår ju Y att X faktiskt hittat ett guldägg. Man måste snabbt välja sida och det uppstår bara förlorare.

Finns det nån bättre lösning än att låtsas få hjärtflimmer och ramla ihop på golvet? För jag ser ingen bra lösning, ingen alls... Det tynger mig. Hjälp uppskattas!
Jag ska gå iväg och filosofera över en te. Adjö!
Forskare har kommit fram till att man kan se hur aggressiv en man är genom att titta på längden på hans fingrar.

Allt är bara en jävla soppa

Jaha, nu höll Turkarna på att vända igen, men ACHTUNG ACHTUNG sa Tyskarna och lilla lammet kom springandes på vänsterkanten och fintade bort rostiga Rusti.
Jag sitter här trött till döden och tänker på saker, flyttar omkring tankar och byter lite perspektiv här o var.
Johnney vann till slut pengar på Tyskland dårå. I längden torskar man ju ändå - så jag har faktiskt inte spelat på EN ENDA fotbollsmatch under EM. Jag vet inte vad det är med mig. Annat är det med Johnney, han spelar på allt.
Grabben livebettar typ på vem som ska få nästa inkast, vem som får nästa gula kort och nästa hörnflaggaträff.

The Widowmakers 
Han nöjjer sig förståss inte med det inte, han spelar nog fan i mig på varenda liga som finns. "haha, kolla här Pontus, vem tror du vinner utav Hizbollah VS Allahs söner? Jag sms:s lånade just och lägger 3 lax på att matchen blir uppskjuten p.ga sprängd målvakt - 4 gånger pengar fan, kanonodds! hihihihihi....."

Nä, jag säger då det; spelar man dygnet runt får man problem, har man problem dygnet runt får man spel. Stackars little Johnney.
Annat är det med Pacs. När vi stormade hans lägenhet idag satt han i trans och tittade upp i taket och sa: "somliga vårdar sina drömmar. Jag drömmer om att få vårdare."
Det var ingen slump att han sken upp när jag och johnney anlände. Direkt sätter vi oss vid Tv:n, jag tar juice, Johnney tar cola, Jesper gäspar (haha, lagg) och Paco tar en falcon öl!
Snart kan paco köra etanolbil med sin utandningsluft...

Jag funderar på att skruva ner mitt informationsflöde. Att sluta läsa massa saker och att sluta hänga med i politiken och vilken reporänta lilla Ingves hittar på. Bara sväva omkring och vara glatt korkad. Det verkar så trevligt, hakuna matata liksom - inga bekymmer här inte. Att oljepriset snart är uppe på 200 dollar per fat?
Tänk vad skönt att bara säga: "nä ingen aning, det är som det är och jag vet inte varför, jag ba lever."
Nu sitter man istället grubblandes och försöker leta orsaker. "Amen det var några mongon som fuckar upp pipelines i Nigeria" "Oljemongon, spar bara massa oljan i stora feta lager för att driva upp efterfrågan" "Dollarn är så fasligt låg för att massa mongon tagit felaktiga beslut" blah blah blah. Det ena leder till det andra "högt oljepris... aha, dyrt att skeppa iväg kaffe från Brasilien till Sverige, det blir dyrare kaffe, jag dricker mindre kaffe=Jag bryter ihop=jag hamnar på gruppboende=jag får gå omkring och hålla handen med pacs="#¤%&/()! VAFAN!"

Nä, tänk vad skönt att vara lyckligt puckad och slut i skallen. Man svävar omkring i Pacs 'självgående' etanolbil och allt bara är...
Trött var jag ja. Jag går & lägger mig ;) Pusselipuss
20% av jordens sötvatten finns i Bajkalsjön.

Schlakt värre

Livet är tillbaka i fas efter en veckas semester. Jag jobbar, kommer hem, äter, kilar iväg på äventyr.
Jag kom att tänka på att, om två veckor så har jag tre veckors semester på raken. Och så länge har jag inte haft ledigt i sträck på två år, det var när det var sommarlov innan ICA-tiden. Tiden då man var fri, fattig och dum.
...Fast inte led man för det ;) Dax att fira då kanske... HQ står nog till förfogande ;)

Jo juste ja! Match mot Irakona i helgen. Stackars Irakier, dom drar från Iraq för att slippa krig och vipps blir dom belägrade hänsynslöst av Brunnsäng på deras hemmaplan. Slaget om Östertälje blir en intressant batalj...


På grund av priset på koppar, kostar det mer att producera ett en-cents-euromynt, än vad själva myntet är värt.

Det var en lugn midsommar

Vi åt middag, plockade blommor och åkte sparkcykel...

...Sen kom Burk-Remi och helvetet brakade lös...


Och en katastrof kommer väl sällan ensam. Jeffan var så upptagen med att raka sig... någonstans, att han inte märkte att han höll på att översvämma Fort Sjögren.
Varje läppavtryck är unikt, precis som fingeravtryck.

Polacker - åk hemva? P-man regerar här

Jag har varit fasligt upptagen denna vecka. Ensam hemma är ingen lätt uppgift ska jag tala om ;)

Jag har iallafall ett fint & städat hus just nu exkluderat ett icke fungerade badrum p.g.a översvämning, jag måste ge mig själv MVG - som betyg, se bara vad duktig jag är: Blommorna är vattnade, gräsmattan klippt, posten intagen & sorterad, huset är dammsuget, golvmoppat, filtarna i soffan är vikta, husets alla handukar är upphängda för torkning (vi byggde handduksbarriärer och dammar med handdukarna - smart va?) sängen är bäddad, allt skräp är bortkört till sopcontainrarna i Bronxengs centrum, bilen är fulltankad, diskmaskinen är igång, övrig disk är diskad, mattorna är skakade, borden är avtorkade, tänderna borstade, blommorna hos min mormor o morfar är vattnade och posten där intagen & sorterad.

Nu ska jag bara sätta på en tvättmaskin, stryka lite kläder och åka iväg och handla middag o frukost sen känns det nog ganska bra... åh, gud vad jag är ansvarsfull ;)

Uppdatering:
Jag har feta problem härva, det är inte så jävla lätt att bli vuxen. Jag har vit tvätt, lite allt möjligt - medianvärdet på allt blir 40 grader så jag spikar det va. Nu är det jävligt komplicerat, för det finns två stycken 40 gradersgrejjer. En åt vänster - en åt höger.

Jag har i skrivande stund vridet den åt höger för att jag tänkte att: "Dom flesta av jorens befolkning är högerhänta, så dom borde ha normal 40 grader åt höger"
Nu blir det här jävligt spännande att se resultatet, jag är ju helt klart en blandning av Arkimedes och valfri hemmafru ;)

En italiensk studie har kommit fram till att det kommer 10 gånger mer föroreningar från en cigarett än från en en dieselmotor.

Why o why???

Dagen efter midsommarafton och jag drabbas utav översvämmning. Rena rama syndavågen. Och jag är fortfarande ensam hemma, ingen att vända sig till om råd och rön. 
    Jävlar vad vatten det var, det rann från övervåningen via tapeterna ut på golvet. hm. Nu är det iallfalla uppstyrt.
Jag tror att jag ska göra som Sofie gjorde igår - skalla marken - då kanske jag hamnar i koma... Det vore skönt.


Du använder dig av ungefär 200 muskler var gång du tar ett steg.

Psykologens 6 tips som hjälper dig att komma över fiaskot...

HM, nån psykolog på aftonbladet har knaprat ihop nåt trams.

1. Tillåt dig att deppa!

Ta inte till några genvägar eller knep - det är BRA att vara besviken. "Chockfasen" behövs för att vi ska kunna gå vidare på ett bra sätt.

- Värdet av vinsten bestäms av hur vi känner när det går tungt. Om vi inte mådde dåligt skulle vi inte veta hur det är att må bra.

Jag vill se psykologens chockfas om jag sliter ut en bit av hjärtat på honom - sen ska jag övertyga honom: "men du gubben, det är BRA att vara besviken"

2. Prata med varandra!

Det är viktigare att vi pratar med varandra efter en förlust än inför en förlust.

- Kungsträdgården tömdes på nolltid efter förlusten i går. Det är synd, för det är då vi skulle behövt prata med varandra. Får man bara vädra sina känslor med varandra känns det mycket bättre. Ältandet är bra - men inte för länge!

Det finns liksom inget att säga ditt jävla tjack. Att sjunga: "Alla heter Ivan i Moskva" är man kanske inte så sugen på."

3. Leta inte syndabockar!

Det tjänar ingenting till - i stället gäller det att stötta landslaget.

- Att hålla på ett lag som vinner är inte svårt. Är det någon gång som landslaget behöver vårt stöd så är det nu. Där har man ett ansvar som supporter.

ARGH!!!!!!!! Ja, men när ett lag vinner så sköter dom sig, när dom förlorar mot ett sämre motstånd måste man ta reda på de egna svaga länkarna och reparera dom. Sämsta psykologen jag någonsin hört talas om. Nån borde köra över dig med en kranbil och sen ska vi se hur sugen du är på att stötta honom. BAH!

4. Gläds med de andra lagen!

Att hålla väldigt mycket på ett lag är både roligt och känslomässigt påfrestande. Nu kan själva spelet sättas mer i fokus.

- Nu kan vi njuta av det vi älskar mest: Själva fotbollen.

Amen vad fan ere här? En hippie-psykolog 2008. "nu kan vi njuta av det vi älskar mest" HAHA, att köra ner dina händer i en hushållsmixer HAHA!

5. Släpp - och gå vidare!

Ibland går det bra, ibland dåligt. Se på Europamästarna Grekland och på VM-finalisterna Frankrike, som också är utslagna. Och England, som inte ens tog sig dit.

- Inse att idrott är cykliskt, det går upp och ner.

Shit, behövs det psykologhjälp för att inse att Grekland, Frankrike & England inte är med nu? Mycket bra psykolog, får man lämna dricks?

6. Om besvikelsen inte släpper - tänk efter!

Om deppigheten inte släppt efter ett par dagar, är det hög tid att fråga sig själv om man riktar sitt engagemang åt fel håll.

- Känner man en enorm besvikelse även efter ett par dagar, ligger nog problemet någon annanstans. Då får man ställa sig frågan varför man egentligen känner så här -kan det vara ett tecken på ett fattigt liv?
Okej allihopa, det är bara fyra år kvar till nästa EM, då är jag 24 och fattig student, får tjuvglutta hos O'learys. Nu taggar vi till igen.


Valar kan ha löss.

FRA-lag

Shuu, tänkte ba ge er min mastermind-åsikt på Fra-lagen-förslaget:

Dom där jävla paranoida kommunisterna tror ju att staten ska läsa allt dom skriver som om dom vore i världens centrum. I själva verket är dom betydelselösa för staten - förutom när dom planerar sina stenkastar-aktioner förståss.

Men fatta vilket jobb att gå igenom ALLT... lär ju kosta en del. Därför är jag emot förslaget. Dessutom kan man kryptera SMS, använda "tunnlar" genom internet och använda SKYPE om man nu tror sig vara Så fruktansvärt viktig. Jaja, det kommer att kosta mycket och vara värdelöst, tror jag ;) 

Jag borde bli inröstad i riksdagen, Fredrick Federley (c) behöver nog min back-up.  Jag ser det framför mig, högtalarna i riksdagen brölar ut: "Reinforcements has arrived" Så störtar jag in genom en ruta med fallskärm och en planta i handen och skriker: "Fredde, nu kommer jaaaaag!" sen landar jag på Mona Sahlin, ger henne en toblerone, springer upp till Mr. Federley och ger han en high five och en klapp i ryggen!
Rösta på mig i nästa val!


Om jag klipper gräsmattan imorgon så är det fjärde gången det här året.

Home Alone

Jag är ensam hemma i en vecka och näst intill total frihet råder.
Idag har jag gjort en egen lista vad jag skulle göra, och här blev resultatet:


7/13 punkter satt ;)
Och jag slipper höra tunga suckar, hot om att inte få låna bilen eller plocka fram tältet. Istället ler jag, knögglar ihop pappret kickar med bollen fyra gånger och klackar ner den i papperskorgen.

Life's good.


1906 var stenstötning en av de olympiska grenarna.

Hm, det är mycket på gång nuva....

I dessa semestertider har jag tunga problem...

Ska jag veva ihop nåt pastatjofräs till lunch eller ska jag bara koka färsk potatis till oxfilén som finns i kylen... hmmm...
nåja, somliga har större problem:

Pontus, säger:
hur är rösten ?

Fanny. fannis.blogg.se säger:

haha kan inte säga ett ord

Fanny. fannis.blogg.se säger:

får gå runt och skriva lappar

hihihihihi...


Människan är världens mest spridda däggdjur. På andra plats kommer husmusen.

För jag har semester ;)

Goddag!

Efter i lördags har jag bara burit svart och sörjt förlusten, men nu är jag på benen igen.

...och om man såhär i efterhand utesluter matchen i lördags så var dagen succé rakt igenom!

Det började med att jag slet på mig min väl utvalda outfit:


Klockan 14:34 tog Jag, Johnney, Thomas, Johan & Jesper över bussen med destination Trosa. Vi hade med full mundering + en bergsprängare full med fotbollslåtar! Vi kände direkt att folk såg på oss med gillande min, folk var liksom inte blyga utan log vänligt. Någon sa 'heja Sverige' och gjorde tummen upp åt oss. Ju längre tiden led fick vi fler människor på bussen att tagga till! Det är Sveriges landslag över allt annat. Till slut bad några andra oss att höja volymen! Förstår ni hur mycket fotbolls-EM och VM sammansvetsar Sveriges medborgare eller!? Svenskar pratar inte med okända människor, sånt är tydligen pinsamt... eller nåt, och okända människor som ger ifrån sig ljud är egentligen försöktsutsläppta mongon. MEN, inte under EM & VM inte ;) Här rivs alla barriärer och broar byggs! 

Busschauffören släppte av allihopa lite tidigare än väntat, så vi fick traska en bit genom Trosa där Trosa marknad pågick för fullt. Men som vatten i en flod kröker sig runt en sten så steg folkmassan åt sidan när vi marcherade förbi med våra gulblå tröjjor och musik!

Sen kom vi fram till Fort Rasjö som hyrt projektor o grejjer, där åt vi hamburgare och hade det trevligt - förutom att Sverige torskade dårå - men för övrigt var det succé. Efter matchen kom tårarna (den vätskeförlusten fick släckas med några groggar) och sen var det bara fullt ös till Tullen. Trosas uteställe - där anarki regerar. Sjukt ställe det där alltså. Jag drar många paraleller till Bagdad innerstad, iallfall, vårt sällskap var ju trevligt så det gick bra... :)

Taxi hem och jag, Johan & Johnney är påväg till Johan för att sova när Thomas kommer springandes bakifrån:
"Grahhbar vänhta på mig rååå"
Johan: "haha, vi springer!"
Thomas: "Näää, hallååå *KRASCH* AAAAAAHHHHHHRRRGG JAG FICK KRAMP!!!!!!"

Vi stannar upp och vänder och det jag ser får mig att skrika av skratt! :D Klockan är strax över 03:00 och Paco ligger på marken utanför brandstationen med kramp utav att ha sprungit 120 meter.


HAAAAAAHAHAHAHAHAHAAAHAHAH!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Skötare Sjögren är snabbt på plats för att power-strecha lilla Paco, titta på hans min. Jag tror att han tycker om det.

Cirka hundra meter senare får Thomas för sig att simma bröstsim på en grusgång... med blandat resultat...:


Jävligt roligt var det iallfall :) På onsdag smäller det igen... Åh, vi kommer att förgöra Ryssland!!!
Arnold Schwarzenegger fick 15 miljoner dollar för sin roll i "Terminator 2", en film där han säger 700 ord. Det blir 21,429 dollar per ord. Citatklassikern " "Hasta la vista, baby" kostade alltså 85,716 dollar.

...kerrå

Jag var så ledsen. Luften ba gick ur & min själ grät av hjälplös sorg.
...Men så vann Ryssland bara med 1-0 mot little Grekland, så det räcker ju med oavgjort mot Ryssland för att gå vidare ;) Då kändes det lite bättre.

För övrigt hade vi en trevlig dag i Trosa igår som slutade med att paco slänger sig på marken utanför brandstationen i södertälje 03:14 och skriker att han har kramp. Haha! BIlder kommer sen :)

Två Pontusar firar Sveriges vinst


Little P, Big P

Kära goda gud, om du nu finns, låt mig få fira imorgon också, annars blir jag jätteledsen. ...Inte ledsen som i 'lite kinkig' utan ledsen som 'vad är meningen med livet ledsen' och det klär inte mig att vara ledsen. Inte alls.

1-0 till Sverige imorn! Petter Hansson gör en Maradona i 92 minuten. Mohihihihihi....
I USA finns det över sex miljoner kilometer väg att åka på.

Powerutgång

Konstig utgång tillhör nu praxis, igår var det ju Igelstas slutskiva och konstiga saker hände; Alex badade i stearin, Emmy var nykter och jag hittade årets Look-a-like!


Daniel Andersson, Mittfältare i Svenska landslaget?  Patrik "Frank" Ohlsson, Avdankad syrianskamålvakt?


Alex skulle köpa cigg och råkade sparka ner en marschall, jag höll på att garva ihjäl mig när han gick omkring och kved :D


Nu måste jag ut och spänna fast Svenska flaggan igen, den har åkt ner lite, ytterliggare rapport kan förekomma om jag kommer på nåt värt. Adjö!
Havsgetingen är en manet som innehåller tillräckligt med gift för att döda 60 människor. Den lever dock långt bort, i vattnet norr om Australien.

Victory!

God kväll!
Igår morse när jag vaknade steg jag bestämt upp ur sängen. En dov krigstrumma började mullra i mitt inre. Pulsen höjdes. Sverigetröjjan gled på. Grekland skulle förintas.

Jag håller på och styr upp min avdelning på fotbollsfronten, taggar till dom. Fotboll är INTE "bara ett spel", det är INTE en löjlig sport utan det är blodigt allvar nu! Det är folkfest och inget sammansvetsar Sverige såsom Fotbolls EM & VM.
Så, jag höll på o fixade med broshyrer och lite material till dagens momsutbildning. Jag schelv tycker att framsidan jag skapade var succé! Se bara vad vitsig jag är ;)

Tralalala ;)

Krigstrumman i mitt inre ökade i styrka ju längre dagen fortskred och tillslut var det dags för match, Sverige-Grekland. Huden knottrade sig vid nationalsången och när domaren blåste igång matchen försvann min värld. Det enda som existerade var en vit duk, en projektor och min öl i handen. Visserligen förekom det radiostörningar i form utav en snygg servitris, mitt psyke fick arbeta under högvarv för att koppla bort henne, men det gick.
Första halvlek var medioker. Grekerna spelade ju stenhårt för 0-0 och Sveriges anfall saknade spets. Men i andra halvlek brakade helvetet löst! Ojojoj, när Zlatan sparkade bollen i mål tog reptilhjärnan över, och mitt vrål uppmätte 7,8 på richterskalan - minst!
Sen kan man ju diskutera huruvida det är sportsligt att skicka upp Sveriges mest defensiva spelare, Petter Hansson, till Greklands mållinje för att Break-dansandes knäa in bollen med sitt stödjeben... Vilket hån! Hihihihi...
Mitt leende gick från öra till öra och efter matchen ringde jag upp mina grekiska bröder och:
"tjena fan, ehm, jag såg inte matchen, vad blev det?"
"meh, alltså..."
"HAAAAAAAAAHAHAHAHAHHAHA!!!!!!!!!! *klick*"

Sen kilade jag & Johnney upp till Rönninge och attenderade en lokalfest. Det roliga med alla schunbbar där, var att alla var som hämtade från "Stockholms vackraste". Riktiga Schubbar. Hihihi...
Jag träffade en tjej där, Martina, Arsenalkvinna. Hur stor är den chansen? Jag blev helt lyrisk, hela hennes familj är Arsenalfans, så jag ska satsa på att bli adopterad till hösten tänkte jag...

Jag kom och tänka på en rolig grej igår kväll. Ibland när man pratar och inte är överens om något så kan det lätt bli den hära: "ooooookeeeej..." man är liksom lite skeptisk. Jag kom på mig och Johhney att vi gör gester istället för att pratar när sådana situationer uppkommer. Vi hade... en liten intressant diskussion med en kvinna igår. Iallafall, Johnney och jag tar oss med handen mot ansiktet, ler ett knappt märkbart leende, tittar ner i marken och är tysta ett tag - iaktar, tänker. Skillnaden är att little Johnney drar med pek- & långfingret mot pannan medan jag låtsas ta bort skräp ur ögat som inte finns.

Situationen var som så, att vi - sociala som vi är - pratade som vanligt och det ramlade ur en komplimang ur oss. Tjejen i fråga reste sina taggar och berättade på blodigt allvar något vi inte visste, att; - "man kan inte ge komplimanger om man inte setts typ 10 gånger först" - Johnney tog sig mot pannan och jag tog bort skräp ur ögat som inte fanns.

Nevertheless, trevlig dag igår. Nu kommer ju Sverige köra över allt motstånd, mosar man regerande mästarna och hånar dom på köpet så kan man inte annat än hoppas... På lördag på lördag på lördag...
Det var pastan som framtvingade uppfinningen av bordsgaffeln. I Neapel åt man i hundratals år makaroner med fingrarna. Men vid hovet satt man ju i guldstickade sidendräkter och där gick det inte för sig att kladda. Det var Ferdinand, vice kung i Spanien, som lät uppfinna gaffeln. Han var mycket förtjust i makaroner.

En fråga,

När säger man Holland & när säger man Nederländerna?
Jag har köpt Sverigekalsonger.

Captain Ljungberg fully fit for Swedish assault

Jag kom på en jävligt bra slogan som gäller i tre veckor framöver! Man måste rappa den, högt, full styrka - annars blir det inte som menat. Ehurm...: "ÄR DU INTE BLÅ & GUL - SÅ ÄR DU JÄVLIGT FUL!!!"

Jag funtade ett tag på: "ÄR DU INTE GUL & BLÅ SÅ KOMMER JAG ÄTA DIN MAMMA RÅ!!!"
Men det blir nog den förstnämna som gäller efter visst övervägande...
...Sen vet man ju vad alkohol kan ställa till med... (A)

NÄRA NU! Stackars Grekland! Tic tac... tic tac...
Niklas Alexandersson har spelat flest landskamper i Sveriges landslag, 105 stycken.

Lugnet före stormen......Och sen gick det ju som det gick... haha, succé!

Succé!

Blogg.se har flyttats o grejjer så jag har inte kunnat skriva nåt :)

Det var komplett succé i torsdags! O'learys var rena rama herpesbåset, alla hånglade med alla - eller var det bara jag? ho ho ho, nämen det var kul som fan! Alla var ju på bra humör, man tar ju inte studenten varje dag. På Johnneys mottagning så lurade jag & Johan en ung dam, Evelina att Paco var ett gruppboende och att vi hade jour. O hon var lite tveksam först o ba:
"Men vadå... haha, är det verkligen sant?"
"Ja, men det är inte något att skratta åt, jag o Johan får OB vid 23:00 så det lönar sig för oss att ta med honom på krogen."
Så skär Mikaela in - för vi hade lurat henne på en annan fest:
"Det ÄR sant, jag träffade honom förut, då berättade dom det för mig också!"
"Aha... oj..."
HAAAAAHAHAHAHA!!

Övervakas av jourhavande befäl Sjögren & Kindholm. Hi hi hi...

Jag gav bort Lindbergans kreditkort till Emmy, Paco blev utslängd halv 1 och Alex boi smugglade in sina småflickor. Många konstiga saker hände den kvällen och det slutade med att jag sov i en trappuppgång i två timmar. Jamen ni ser, succé sammanfattar allt!

I fredags vandrade jag, Hespero & Paco på stan. Ögonblicklig fotbollsfeber drabbade mig och pacs! Ögonen rullade runt, gåshuden trädde fram och vi rusade in på stadium & impuls-köpte Sverigetröjjor, Sverigekalsonger och ett krocketspel! Vi vandrade med bestämda steg och en glass i handen mot Fort Sjögren. Under resans gång stannade vi vid silverfallet och gjorde reklam för Ramlösa:

Jag & Ramlösaflaska i vacker natur med stängsel

Sen spelade vi krocket, det är typ världens näst bästa sport. Men det blev varmt så vi kilade ner till mälarbadet och försökte lista ut vilka som såg ut som illegala invandrare. Det var roligt :D Vi hade all världens argument!
"Amen titta på tjejen där, man typ ser på henne att hon färdats i en tvättkorg 429 mil, hon ser ju helt förstörd ut" osv :D. På kvällen kilade vi iväg till Sofie och spelade krocket, kubb och lekte burken. Haha... Jesper springer oregelbundet. Det är helt sjukt kul. Tänk er typ Baywatch i "En Annan Del av Köping". Där passar Jesper in perfekt!

Igår var det stranden-dag, + invigning av fotbolls EM. Paco visade hur dom dansar på hans trance-kryssningar. Det var ganska underhållande ;)
Allt är jävligt bra just nu. Jag har fruktansvärt härliga vänner & vi skrattar fan hela tiden :D
Skönt att det varit bra väder också! Synd om lilla Thomas bara som igår efter Portugal-Turkiet kilar in i köket och vi kommer på honom med att leta slattar i diskmaskinen...

...Mums?

Hihi... Adjö!
Många frön gror under jordytan. Så snart de tränger upp till ytan börjar de växa mot ljuset. Detta fenomen kallas fototropism.

Domedagsprofetia som fullföljs?

I och med att jag hoppat på skeppet till O'learys så har mina försvarsmekanismer arbetat fram ett troligt undergångsscenario för de som kilar iväg till Torekällberget:

*Det kommer vara så mycket folk att det kommer bildas en extrem kö, som i sin tur gör att folk nyktrar till i den långa kön. Sen kommer folk som känner folk längre fram i kön att trängas - vilket skapar dålig stämning!
*Därefter kommer det bli kö i baren och ta allmänt lång tid innan man får det man vill ha.
*Många kilar iväg till Torekällberget för att det är "nytt" men det är i själva verket inget speciellt utan mest en stor blank yta vilket bäddar för besvikelse.

Nu kommer ju folk säga att dom haft kul i vilket fall som helst - även om dom faktiskt inte haft det. Jag undrar varför det blivit en tendens egentligen?
Men vi får väl hoppas att det blir kul överallt. Blir det som profet Sjögren förutspått är ni välkomna till O'learys ;) hihi...

Loppor kan hoppa 350 gånger så långt som sin kroppslängd, som om en människa skulle hoppa lika långt som 6 fotbollsplaner.

Såja!

Sex timmars arbetsdag, med bibehållen lön, för alla småbarnsföräldrar. Den idén lanserar vänsterpartiledaren Lars Ohly inför partiets kongress.
-Den här frågan har funnits 35 år i offentlighetens ljus, och det har inte hänt tillräckligt mycket för att vi ska kunna känna att vi har varit framgångsrika. Därför måste vi hitta andra strategier, säger Lars Ohly.
Moderaternas partisekreterare Per Schlingmann anser att förslaget är "statsfinansiellt oansvarigt". Samtidigt tycker Per Schlingmann att det är glädjande att vänsterpartiet tycks vara redo att släppa sitt "luftslott" om sex timmars arbetsdag för alla.

- Det är kanske ett stort steg för vänsterpartiet, men ett litet steg för mänskligheten.


HAHA, PAWNED!
Om man hade borrat ett hål rakt igenom månen hade hålet blivit cirka 350 mil långt.

Ba, "Jaha, nähä... ...mongon"

Åh, jag sitter här och sjuder i vrede. Jag är så sur. Ni vet den här ilskan man får på grund av att någon annan gjort nåt korkat som; ihjälgasning av judar, kört rattfull eller förstört ens saker! Den ilskan fyller mig!!!

Vi skulle haft match idag mot Irakona, vi byter om, värmer upp - likaså gör dom, men sen visar det sig att dom inte bokat matchplanen.
Så det blir ingen match. Jag hade liksom sett fram emot det hela dagen! Det var dagens höjdpunkt, dom f-ö-r-s-t-ö-r-d-e min dag. Så, nu är jag ledsen :( okej att man i Iraq inte behöver boka nån fotbollsplan - men det är ju för att det inte finns några människor kvar där. Dom som är kvar spränger ju bara sig själva & sin omgivning så snart har dom inga fotbollsplaner kvar heller... hihi... NEJ, JÄVLAR VAD SUR JAG ÄR.

Nu har jag iallfall köpt biljetter till O'learys ;) Syns imorn!


Svart-, vit- och grönpeppar är samma frukt. Skillnaden mellan de olika kryddorna är att svartpeppar är den inte helt mogna frukten som torkats med både skal och fruktkärna. Vitpeppar är den mogna frukten, torkad och skalad och grönpeppar är den färska frukten.

Ambivalent

Jag blir lite ledsen ibland när jag skriver. Jag måste tänka på att förenkla saker när jag bloggar. Folk kommer fram till mig och undrar: "aha, vad betyder det där då, vad menas med si, vad menas med så, vem var hon/han?" Och visst förklarar jag, men jag vill liksom inte behöva göra det... :)
Min egna målgrupp begränsar mig så till den milda grad, att jag trycker på passande musik som jag sjunger högt till innan jag skriver ett inlägg. Lysande exempel på musik är: Laura - Release me & Duffy - Mercy. Är det riktigt allvarligt går jag in i badrummet, tittar i spegeln och sjunger "We shall overcome" med min spegelbild. Är det fredag däremot unnar jag mig Wonderful world med Jason Mraz. Till alla er berörda,
google is your friend.

Jag är iallfall ordentligt kluven angående dessa slutskivor. Tänk vad bra det var förra året när det var på olika dagar. Nu pratar folk om Torekällberget vs Olearrys.
Gud vad jag vägt argument mot argument.

*    Torekällberget är nytt - men det är ju inget man tänker på när man ramlar in där dyngrauk, blundandes med ett öga för att se rakt.
*    Man kan beställa shottkanna på Olearrys - fast det är knappast nåt man behöver när man ramlar in stenfull och hänger in skjortan istället för jackan i garderoben.
*   På Torekällberget kommer det in mycket fler människor - men samtidigt större andel smuts-människor man inte alls vill parta med, + att det är fler man får stryk av när man ligger på dansgolvet 01:34 och simmar bröstsim.
*   På olearrys händer det lätt att man slipper stå i kö - men det spelar ju ändå ingen roll när man tappat tidsuppfattningen 17:43.

Hm. Jag vet inte vart jag ska..... Men jag vet precis hur det kommer gå i vilket fall som helst. Tillåt mig illustrera ett litet bildspel från förfest till undergång:
image896image898image900
image894image895image899image897


De första direktsända tv-bilderna som skickades över Atlanten gick via satelliten Telstar 1962.

Ljudfestival!

Vi i kommunen har fått våra stationära telefoner ersatta med mobiltelefoner. Det tycker tanterna är ruskigt kul. Dom blir som små barn på julafton och hela förmiddagen hörde man hur alla fnittrade och valde ringsignal. 

Jag har väldigt rolgia arbetskamrater, somliga av dom fungerar som vardagshjältar. Man behöver inte prata länge med dom innan man ler. Idag sprang en in på mitt kontor och spelade upp en ringsignal hon fixat. Det var hundskall, och till det head-bangade hon. Sen står hon busigt mellan mig o Fredrik och trycker hit & dit på sin telefon ibland tittar hon upp infernaliskt för att sedan utbrista:
"HA, Fredrik, nu finns du i min mobil, hihihi, jag har hittat kameran serru... och... hur gör man nu då... jädra teknik, jag vill ju fortsätta plåta... det är det enda jag ska göra idag, jag låser datan och plåtar! hihihi... HA, nej fasen... vad hände nu då..." *kilar iväg*

Efter ett tag ser jag i kanten av mitt synfält att ett huvud ploppar upp, det är en kollega som sliter fram mobilen och ska fota! Jag slänger mig åt sidan, sliter åt mig min trogna LG Shine, fram med kameran och klickar av! *KLICK*

Efter jobbet kilade jag iväg och tränade och sen i väntan på Elias som skulle plocka upp mig gick jag och letade rätt på ett träd. Där satt jag mig under som Ferdinan, drack min gainomax och kände mig allmänt nöjd.
108455-891
Till min förfäran väger jag nu 72 igen, alltså lika med Alex boi. Jag skulle inte sprungit den där milen. Nu kanske han blir kaxig igen. Ve och fasa!

Sen spelade jag, Thomas, Johan & Elias pingis, de var ju trots allt, pingismåndag. Jag tycker att det är så fruktansvärt kul att reta folk, när man märker hur sura dom blir, sen kommer hoten och då känner man en ljuv triumf. Det sitter liksom en miniatyr av mig själv i hjärnan och fnittrar; hihihihiihihhihihi. Som idag vid pingisen när vi av outgrundlig anledning tog upp Jespers tröjja som jag fixade olja på. (A)
Pontus: "Ja, Jesper blev jävligt sur, den kostade 900 spänn."
Elias: "omeh, 900 spänn, det är ingenting."
Pontus: "Som om du ens har ett plagg som kostar 900 spänn..."
Elias: "Eeeehhh, alla mina kläder kostar lätt mer än dina!"
Pontus: "eh, njaa, ...kanske om du inkluderar dina vitvaror dårå..."

Paco & Johan fnissar lite lätt, min bröstkorg vibrerar och Elias SKAKAR! OJ, VAD SUR HAN ÄR! Det är tyst ett tag innan Elias väser fram:
Elias: "Pontus, jag kommer slå dig sen."

SEEEEEEEEEEEEGEEEEEER!!!!! Jag vann! WOHOOO!!!!! Min lilla miniatyr inuti mig fnittrar, hoppar volter och spelar luftgitarr!!


Det är nu jag är som farligast, när jag vunnit rond ett. Jag brukar göra så. Analysera mina fiender och slå där det gör ont, te.x som i förrgår när jag skulle sparka Johnny på hans vänsterfot för att jag visste att han hade skoskav där - fast han blev mest sur för att jag skita ner hans nya tygskor. Målet blev iallafall uppnåt och rättvisa skipad.
Nåväl, ikväll behövde Paco låna lite pengar till middag och jag & Elias erbjöd oss samtidigt men jag skar snabbt in:
"Ehm, det är nog bäst att jag betalar, annars måste du ju panta dina vitvaror..."
Det blev tyst, Paco & Johan log & vände sina blickar mot Elias som mullrade ett: "Hållkäften, asså jag kommer slå dig nu!"

Och mitt inre celebrerade vidare... :D
image893
Vitvaror, en akilleshäl på herrn ovan?

Daniel Defoes inspirationskälla till boken Robinson Crusoe var den skotske sjömannen Alexander Selkirks överlevnadsäventyr på en obebodd ö utanför Chiles kust 1704.

Smått & gott

Helgen som har gått har varit som så många andra helger på sistone, kanon! Bra väder, vinst i fotbollsmatch och härliga vänner är nycklar till lycka!
...Alla vänner har ju sin charm. Nedanför är ett brev som någon postade i Pacos brevlåda.

image888
Saken är den att denna någon glömt bort att skriva avsändare...
...visserligen säger Det ju direkt att det är Jesper. Jävla tjack... ;)

Igår vistades vi på Barolo några stycken, jag, Jesper, Johhney, Johan, Fanny & Sofie. Jag drog slutsatsen att man klär sig så som man umgås. Alla killarna hade skjorta på sig och Johhney & Jesper såg typ likadana ut, det såg lite roligt ut:
image887
Sen existerar ju Thomas som är undantaget som bekräftar reglen...

Sen kan jag med glädje visa Södertäljes mest svenska hus; Fort Sjögren, här har jag fått flaggan på plats! Hela området lär ju vara fett avundsjuka. EM är nära nu!
image889
Lägg märke till hur fint jag klippt gräsmattan... ;)

Grodor hoppar, paddor går.

Hakuna matata!

God dag!
Jag sitter här vid datorn med ett glas apelsinjuice, ett glas jordgubbsyougurt, tre runda mackor, två med leverpastej och en med hallonmarmelad.

Det är söndag och jag är utvilad, men ständigt dessa glidtacklingsskador består. Det stör mig lite granna, att man vaknat tilll när man rör på sig i sängen :)
Jag måste tacka av publiken som såg vår match igår ;) Jag tackar familjen Kranz, paret Mildh, Hespero, Josefine med vänner pappa m.fl. haha.
Det blev en retur på hörna som jag slog in med bredsida på volley, en liten lätt placering. Mums. Sen såg jag till att Max fick näta med en vacker assist ;) Varsågod!

Bronxeng 2, Fogdö 1. Fogdö annihilated.
Vi har en väldigt vacker inofficiell hemsida som är ganska kul;
http://www.brunnsengsik.webs.com/

När jag var i Stockholm med Sofie i förrgår så köpte jag en svensk gigantisk flagga! 360*225. Och idag är det Sverige-Ukraina! Så det är prio ett att den glider upp på balkongen... EM-närmar sig, folkfest, folkfest, folkfest!!!
Elefanter får först "mjölkbetar", precis som vi människor får mjölktänder, som de tappar när de är ungefär ett år gamla.