Ett spännande land, detta Luxemburg

Moien! (=Hej, på Luxemburgska) [Mojjen]
 
Luxemburg är egentligen ett helt sinnessjukt land. Utöver att det är ett skattefiffelland som lever gott på att utländska företag finansierar landets mycket höga välstånd genom att fly beskattning på hemmaplan så är det flera andra saker som gör landet väldigt märkligt. Det är en slags humor samtidigt som man vill slå sig själv i ansiktet för att det ens tillåts. Några få nedan:
 
*Bara en sån sak att polisen ser mellan fingrarna ifall Lux-registrerade bilar kör för fort eller gör andra överträdelser men mer än gärna bötfäller Belgare, Fransmän eller Tyskar.
*För att skaffa ett alkoholtillstånd på pub/restaurang måste det vara skrivet på en Luxemburgare. Detta "hyr" man vanligtvis för mellan 500-900 EUR av valfri Luxemburgare i månaden.
*Eftersom Luxemburg som nation inte kan diskriminera andra nationaliteter på arbetsmarknaden (i enlighet med EU-bestämmelser) har de satt som ett krav att alla som jobbar i Luxemburgska offentliga sektorn MÅSTE kunna Tyska, Luxemburgska, Franska och Engelska. Klarar man av detta och vill köra buss kan man se fram emot en månadslön á 7000 EUR, alltså strax under 70 000 SEK. För att köra buss. Man kan ju förstå varför hälften av de röstbemyndiga Luxemburgarna jobbar offentligt...
 
Det finns flera andra exempel - men ni hajjar ju ungefär vad det är för typ av skurkstat.
 
Nu till något helt annat! Jag brukar själv aldrig klicka in mig på youtube-länkar och sånt. Men det här klippet  mellan Amerikanska marinen och Spanska kustbevakare är riktigt roligt. Jag lovar att det är värt tre minuter!!
 HAAAAAAHAHAHAHAHHAHAHA!!!
 
"...and a bird, which is now sleeping"
 
Hahaha, ROLIGT!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback