Den enes skämt, den andres undergång

Chaba!
Än en dag har förflutit. Alltså, vår föreläsare i extern redovisning är hur söt som helst. Hon ser ut som Bamses farmor. Man vill liksom krama henne, haha. Idag var hon dessutom omedvetet (?) rolig. Kvinnor med humor - min smak ;) haha

Vi gick igenom hur vi skrev av inventerier och hur vi skrev av dessa, "avskrivningar", "ackumulerade avskrivningar", "ackumulerade överavskrivningar" & "avskrivningar utöver plan"  - tja, det finns ju en del konton att välja mellan, risken finns att man blir en smula förvirrad.

En elev i föreläsningssalen frågar plötsligt; "Men hur får du 70 där nere? Den var ju 100 där uppe?"

Marianne svarar: "Vi tar 100 minus 10 minus 20, det blir 70

Allmänt fnitter breder ut sig varav eleven börjar: "...jamen, först vanlig avskrivning o sen 30-regeln men varför blir..."
Då skär Marianne av som om han inte sagt nåt och: "Jag skriver upp det på tavlan! *100 -10  -20 = 70*
Salen brister ut i ett skratt :D Hahaha!

Hyggligt av henne, plus och minus är inte så lätt för alla...

Jag måste passa på att tacka min underbara kusin Caroline. Ikväll har jag genomfört världens korvstråganoff! Succé!
Ba lite krossade tomater, creame fraiche, hackad lök & choritzo. Lätt & kanon! :)
Hon är typ expert på små tips o sånt. Sen tror hon alltid att hon är drabbad av världens misär, alltid är det nåt ;) Jag tror att det mest är ett knep för att få uppmärksamhet (...typiskt kvinnor....), hon är egentligen rätt asbra på allt.

Appro på matlagningen är det perfekt med ett mörkt kök - all hackad lök, korv och jox som ramlar ner på golvet syns inte. Haha, dock känns det på morgonen när man traskar ut barfota! Det har jag löst med att inte gå utanför mitt rum utan mina super-morgontofflor!
Det är precis som när jag ska gå ner i källaren och tvätta. Husets varmvatten bygger ju typ på eldning av timmer. Förra gången jag tvättade hade jag tur i oturen! Jag glömde stänga dörren till tvättrummet, men dom eldade massa En, så mina upphängda kläder doftade En, men det tycker jag luktar gott så det gjorde ju inget. Men det jag skulle komma fram till var att det ligger massa typ, isolering, spån och sånt trams på golvet där nere, vilket gör att mina super-morgontofflor fyller en bra funktion!

Jag löser mina problem här på landet. Livet flyter på. *Tar en tugga av ett äpple*


Kaffet Gevalia kommer från staden Gävle - som på latin heter Gevalia.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback