Hörre duru.......

Idag har det varit en av de hårdare dagarna på högskolan.
Två föreläsningar på förmiddagen och en på eftermiddagen. Pust. Frust.
Min nya granne Karro, a.k.a Eldorado Karro, är typ king. Hon har bott här sedan i lördags och har redan tagit hand om mina för fulla vänner, hållit mig sällskap igår och idag lagade hon mat till mig o brat-malle. Duktig kvinna det där ;)

Iallafall måste jag ta upp något som har gäckat mig fram o tillbaka ett tag;
När man sitter i en föreläsningssal och föreläsare frågar frågor ut till publiken så vet ju 95% av publiken 95% av gångerna, rätt svar. Frågorna är i princip alltid retoriska.
Personligen svarar jag aldrig på sånna frågor, jag ids inte och jag känner att; om nån där ute med dålig självkänsla vill ha en poäng - Be my guest. MEN, det finns en tjej i vår klass, 38 bast (...fast hon ser äldre ut än min mamma - vilket kanske inte säger så mycket då min mamma ser rätt ung ut ;) som  svarar på varenda jävla fråga. Muttrande röster hörs alltid omkring mig när hon öppnar sin mun såsom: "Åh, otippat..." "Here we go again..." osv.
Jag själv känner mig till o med irriterad. Så jag satt igår och frågade mig själv frågan: Varför blir jag irriterad? Föreläsaren ställer en fråga, jag slipper få den och gamlingen där borta blir säkert glad.
Jag började vända o vrida på det här. Vad tror hon själv föresten? Att hon är nåt slags mastermind som är den enda som kan allt och därför känner sig tvungen svara? Hm. Men, nä, jag vet inte riktigt, men på en så öppen fråga från föreläsaren som:
"Vad var det vi gick igenom förra gången?"
Så hör man ett: *blädder blädder* och 38~ tjejen svarar omedelbart: "STO-pyramiden *läser från blocket* strategiskt, taktisk & ooperativ planering blah blah blah" Hon måste ju liksom förstå att alla som var på föreläsningen innan hade koll på det?

Tyvärr kan jag fortfarande inte sätta ord på vad det är som gör mig och till synes alla omkring mig irriterade. Trots det  skulle jag vilja att hon hamnade i koma några föreläsningar ändå, eller att det började växa ut en arm från hennes nacke, haha - då skulle hon få annat att tänka på! 
Är det så mycket begärt eller...?


Sedan jag blivit student har jag blott ätit nudlar en gång, tillsammans med en wok.

Kommentarer
Postat av: Lindberg

Bättre att någon svarar än att det är knäpptyst som på våra föreläsningar när föreläsaren ställer en fråga. De flesta vet svaret. Dessutom brukar svaret alltid stå i föreläsningsstolparna som de flesta har framför sig, men ändå svarar ingen när föreläsaren ställer en fråga, utan det blir en pinsam tystnad. Då är det fan bättre om det finns någon som svarar av artighet.

2008-11-19 @ 23:54:22
Postat av: Max

Dom flesta klasser jag varit på s finns det alltid en sån där "höns-mamma" som tror att hon är bäst o kan allt bara för att man kan o helst ska svara på alla frågor som läraren säger oavsett om det handlar om lektions innehållet, föregående lektion eller kommande aktiviteter.



Men du kan vara glad att du bara har en sådan i klassen min andra termin hade vi tre såna i samma klass o vart typ slagsmål mellan dessa för att få svara på frågorna o så skulle helst de andra två ytterliggare kompletera varenda svar, ganska jobbigt :P

2008-11-20 @ 00:21:56
Postat av: caroline

Personligen hatar jag mer dom som självmant räcker up handen och ställer en fråga för att bevisa att de förstod vad föreläsaren just sa.

föreläsaren: "ja, det är ju så här att inbetalningar och utbetalningar kopplas till likviditeten i företaget."

student: "det är ju så här att när man ska titta på likviditeten i företaget så tittar man ju på inbetalningar och utbetalningar och inte på kostnader, eller hur?"

2008-11-20 @ 09:12:28
Postat av: Pontus

Lindberg: Ja jo, jag förstår vad du menar...

Max: Haha, en jävla osis där :D

Caroline: Sånna mäsk är det värsta jag vet. Dom där som ska sno en poäng när det inte finns nån. Morr.....

Postat av: Skøtare

Jo det dær med nudlar ær bara snack. Ja menar jag har bott med kompisar i Oslo nu i 2,5 vecka och har bara ætit nudlar 1 gång.

Vi som jobbat som skøtare måste helt enkelt vara lite mer kreativa æn andra.

2008-11-20 @ 11:44:15
Postat av: Skøtare

Jo det dær med nudlar ær bara snack. Ja menar jag har bott med kompisar i Oslo nu i 2,5 vecka och har bara ætit nudlar 1 gång.

Vi som jobbat som skøtare måste helt enkelt vara lite mer kreativa æn andra.

2008-11-20 @ 11:44:55
Postat av: Pontus

Herr Kindholm: Gott att höra ifrån dig ;)

ja, som skötare måste man likt en elitidrottsman äta tungt näringsrik kost. Gruppboendet tömmer definitivt energidepån...

Hälsa dom andra!

2008-11-20 @ 13:17:29
URL: http://pontmeisters.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback