Suck...

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article1990085.ab

Facket.
Socialistmaffian. Jag finner inga ord. Aldrig får man höra några vettiga argument varför man i huvudtaget skulle gå med. Och så äntligen går massa ur, Sveriges befolkning blir smartare!
Man skulle beskatta fackavgiften och se till att inkomstskatten blir plattskatt.
Enkla ingredienser för ett rättvisare Sverige.

CJ Pontus Sjögren

Kommentarer
Postat av: Ole Dolyckan

Tre skäl att inte, inte, inte, vara med i facket:
1. Fackets löneförhandlingar är dåliga och orättvisa

Genom att facken med övervåld mot företagare skapat sig ett "lönesättningsmonopol" så har de målat in sig i ett hörn. De måste låta förbundens respektive storlek och förhandlingsförmåga styra lönesättningarna i Sverige. Detta skapar orättvisa.

Därför tjänar den finnige byggarbetaren mer än barnskötaren och undersköterskan...

Det är också därför ser vi så många sk. stridsåtgärder och hot mot företag. Detta är pga fackens oförmåga att löneförhandla.

Löneförhandlingar borde styras av en opolitisk och neutral organisation som ser till företagets vinster och inte av en centralstyrande Belgian Blue-liknande organisation som är det socialdemokratiska partiets springpojkar. Punkt.

2. Facket skiter i sina medlemmar

Facket gör INGENTING för dig om du blir arbetslös och i stort sett INGENTING när du är anställd. De löneförhandlar dåligt åt dig var tredje år och ser till att du måste ha hjälm på dig på ett bygge eller hjälpmedel mot musarm. Annars ingenting. De agerar hellre och med större engagemang och passion som propagandaspridare åt det socialdemokratiska partiet än att hjälpa sina medlemmar.

3. Facket hycklar

När facket själva kapat den orättvisa lönesättningen i Sverige så skyller de i från sin egna oförmåga och sina brister på att det är regeringen som skapar orättvisa. De demonstrerar numera regelbundet mot en regering som städar upp efter fackets maffiabröder i det socialdemokratiska partiet.

Samtidigt som facket är en lydig hund när det socialdemokratiska partiet sitter som regering.

Nu klagar de även på att medlemmar lämnar facket som enligt dem beror pga höga medlemsavgifter men så lägger de ut 100-tals miljoner på reklam. 100-tals miljoner som de skulle kunnat använda till att sänka medlemsavgiften med.

Och samtidigt som de förhandlar fram orättvisa löner till sina medlemmar så ger de sig själva dubbel så höga lönelyft.

Så är det lönt att vara med i facket? Nej.

2008-03-07 @ 11:51:26
Postat av: Robbinhood

Tre skäl att VARA MED i facket:
1. Fackets löneförhandlingar är bra och rättvisa

Genom att facken tillsammans med respektive branschorganisation förhandlar fram kollektivavtal, så finns samma förutsättningar att arbeta inom den sektorn.
Dessutom skapas förutsättningarna för denna förhandling genom att svenskt näringsliv och exempelvis Lo kommer överens för att inte skapa inflation utan att det blir reallöneökningar. Som i sin tur hjälper till att öka BNP. Det övervåld som Oledolyckan refererar till är alltså Arbetsgivarna tillsammans med Facket med och skapar.
Att dessutom blanda äpplen och päron verkar Oledolyckan vara bra på. Då denne jämför olika yrken.
För mig vore det inget problem att även undersköterska kan få en bra lön.
De stridsåtgärder som finns är även dessa ömsesidiga.

2. Facket bryr sig om sina medlemmar
Facket gör massor för dig både vid arbetslöshet och arbete. Får du problem med A-kassan så kontakta din avdelning så bistår de med hjälp. ( Kassan är nu mera myndighetsutövare)
På din arbetsplats säkras din arbetsmiljö, så du kan arbeta tryggt och säkert. Dessutom får du löneökningar i en takt som knappast din arbetsgivare skulle gjort självmant. Ser till att du har arbetstider som är reglerade och att du får möjlighet till semester.

3. Facket behövs

Vet inte om Oledolyckan tycker att det är bra att sparka på svaga individer, men facket tycker inte det är bra.
Därför är det ett samarbete mellan Socialdemokraterna och Facket.
Den städning som Oledolyckan påstår att hans blåa smurfkompisar behöver kommer att skörda sina offer. Arbetslösa, sjuka, pensionärer, studerande, ensamstående som får det sämmre, kan knappast kallas för rättvist för att de som har det bäst ställt i landet skall få det bättre.

Vad beträffar reklamsatsningen så är Oledolyckan ett bevis på att den behövs

Vad det gäller lönelyft för de som är anställda i facket så får de precis samma % som öviga arbetsmarknaden.
Inget konstigt alls.

2008-03-07 @ 12:47:59
Postat av: Lindberg

Tillåt mig att komma med lite fakta:

År 2007 var produktivitetsökningen inom Karolinska Universitetssjukhuset 0,6% - år 2008 får mången anställda på KS, i och med att det tillhör Stockholms läns landsting, en löneökning på 3,1%, vilken är löneökningstakten inom landstingen enligt SCB. Således
2,5% för mycket. Liknande scenario återspeglas genom ett brett spektrum av arbetsmarknaden, vilket får arbetsgivarnas lönekostnader att öka, vilket måste belasta produkterna, vilket gör att konsumentprisindex stiger. Idag är inflationen 3,5%. All löneökning för landstingsanställda inom SSL har således ätits upp tack vare inflationen som facket har varit en bidragande orsak till att ha drivit upp. Samma scenario återspeglas på resten av arbetsmarknaden.

Om man skulle instifta ett pris för de organisationer som besitter sämst ekonomisk kompetens skulle det priset tivelsutan delas mellan sossarna och facket.

Betänk att nu har jag inte ens kommit med några moraliska argument mot facket, utan endast rent utilitaristisk bevisning på fackets inkompetens. Grunden till att facket är ondska återfinnes naturligtvis på moralisk basis, även om inkompetensen allena även den frambringar ett djupt förakt.

2008-03-07 @ 14:08:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback