Psykologens 6 tips som hjälper dig att komma över fiaskot...

HM, nån psykolog på aftonbladet har knaprat ihop nåt trams.

1. Tillåt dig att deppa!

Ta inte till några genvägar eller knep - det är BRA att vara besviken. "Chockfasen" behövs för att vi ska kunna gå vidare på ett bra sätt.

- Värdet av vinsten bestäms av hur vi känner när det går tungt. Om vi inte mådde dåligt skulle vi inte veta hur det är att må bra.

Jag vill se psykologens chockfas om jag sliter ut en bit av hjärtat på honom - sen ska jag övertyga honom: "men du gubben, det är BRA att vara besviken"

2. Prata med varandra!

Det är viktigare att vi pratar med varandra efter en förlust än inför en förlust.

- Kungsträdgården tömdes på nolltid efter förlusten i går. Det är synd, för det är då vi skulle behövt prata med varandra. Får man bara vädra sina känslor med varandra känns det mycket bättre. Ältandet är bra - men inte för länge!

Det finns liksom inget att säga ditt jävla tjack. Att sjunga: "Alla heter Ivan i Moskva" är man kanske inte så sugen på."

3. Leta inte syndabockar!

Det tjänar ingenting till - i stället gäller det att stötta landslaget.

- Att hålla på ett lag som vinner är inte svårt. Är det någon gång som landslaget behöver vårt stöd så är det nu. Där har man ett ansvar som supporter.

ARGH!!!!!!!! Ja, men när ett lag vinner så sköter dom sig, när dom förlorar mot ett sämre motstånd måste man ta reda på de egna svaga länkarna och reparera dom. Sämsta psykologen jag någonsin hört talas om. Nån borde köra över dig med en kranbil och sen ska vi se hur sugen du är på att stötta honom. BAH!

4. Gläds med de andra lagen!

Att hålla väldigt mycket på ett lag är både roligt och känslomässigt påfrestande. Nu kan själva spelet sättas mer i fokus.

- Nu kan vi njuta av det vi älskar mest: Själva fotbollen.

Amen vad fan ere här? En hippie-psykolog 2008. "nu kan vi njuta av det vi älskar mest" HAHA, att köra ner dina händer i en hushållsmixer HAHA!

5. Släpp - och gå vidare!

Ibland går det bra, ibland dåligt. Se på Europamästarna Grekland och på VM-finalisterna Frankrike, som också är utslagna. Och England, som inte ens tog sig dit.

- Inse att idrott är cykliskt, det går upp och ner.

Shit, behövs det psykologhjälp för att inse att Grekland, Frankrike & England inte är med nu? Mycket bra psykolog, får man lämna dricks?

6. Om besvikelsen inte släpper - tänk efter!

Om deppigheten inte släppt efter ett par dagar, är det hög tid att fråga sig själv om man riktar sitt engagemang åt fel håll.

- Känner man en enorm besvikelse även efter ett par dagar, ligger nog problemet någon annanstans. Då får man ställa sig frågan varför man egentligen känner så här -kan det vara ett tecken på ett fattigt liv?
Okej allihopa, det är bara fyra år kvar till nästa EM, då är jag 24 och fattig student, får tjuvglutta hos O'learys. Nu taggar vi till igen.


Valar kan ha löss.

Kommentarer
Postat av: Lindberg

Detta är sannerligen symptomatiskt för det svenska folkets enfald. En utav de största inskränkningarna av mänskliga rättigheter i modern tid har nyss röstats igenom i den Svenska riksdagen och folk är besvikna över en förlust i en fotbollsmatch. Patetiskt!

2008-06-19 @ 16:22:31
Postat av: Lisa

hej bror! allt ar bra har i brighton:D saknar er saklart men annars sa;) halsa resten :)

2008-06-20 @ 15:48:26
Postat av: Didrikmelisa

Very nice site. I must say that I am impressed. Keep up the good work.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback