Ångestframkallande situation

Jag som person drabbas egentligen aldrig av ångest. Jag tänker logiskt, och exempelvis saker som hänt på fyllan går jag inte runt o grubblar över. Det som har hänt - det har hänt, jag schpanar frammåt!

Det är ytterst sällan som jag får panik. När det uppstår en situation jag inte vet hur jag ska hantera så försöker jag se utryckslös ut, vara tyst ett tag medan hjärnan arbetar febrilt för en lösning. Jag blir en smula resignerad innan jag pratar.
Sen jag var 4 år har min käre far dunkat i mig: "Tänk först och gör sen" Det mottot försvinner visserligen ur mig efter 1 cider och lite redigt lim... But still...

För övrigt är jag en man av mina principer och när det gäller ärlighet så håller jag alltid det som jag lovar att hålla. Jag bryter aldrig, aldrig, aldrig ett löfte. My lips are sealed...

Nå, till saken. Det uppstod hyffsat nyligen en jobbig situation. Helt retarded. P-man hade ingen vart att ta vägen. Han blev kvävd av sina principer!
En av mina bättre vänner berättar en sak i förtroende till mig. Låt oss kalla denna vän X och vi kan väl säga att denne vän hittat ja, vad ska vi säga, ett guldägg. Det är en hemlis och jag lovar att inte säga det till någon.
Efter några dagar pratar jag med en annan mycket bra vän till mig, Y, som tar upp ämnet guldägg, tillslut frågar denne mig: "Har X hittat ett guldägg"?
"nä, ingen aning" säger jag.
"Så du lovar, på heder och samvete att X inte hittat ett guldägg?"

...? Ångest, panik, spasmer. Allt drabbar mig på en gång!
Hur ska man agera? Hur man än gör så sviker man nån. Man har max en sekund att välja sida. Är man tyst för länge så förstår ju Y att X faktiskt hittat ett guldägg. Man måste snabbt välja sida och det uppstår bara förlorare.

Finns det nån bättre lösning än att låtsas få hjärtflimmer och ramla ihop på golvet? För jag ser ingen bra lösning, ingen alls... Det tynger mig. Hjälp uppskattas!
Jag ska gå iväg och filosofera över en te. Adjö!
Forskare har kommit fram till att man kan se hur aggressiv en man är genom att titta på längden på hans fingrar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback