vart är världen på väg...

på aftonbladet skriver de om hur A-kassan blir sämre osv osv. citat från aftonbladet:

Boskap?
  Det blir slut på det också.
  – Tror dom att det är boskap det handlar om? Att det bara är att flytta på folk så fort betet tagit slut, säger Ella Niia, ordförande i Hotell- och restauranganställdas förbund.

ja, men lilla gumman. nu ere såhär va, att det går liksom inte o vara potatisodlare på grönland  eftersom förutsättningarna inte är lika bra där som kanske i spanien så borde det väl vara klokt o flytta till spanien om du nu verkligen vill odla potatis.

amen ni hajjar vad jag menar. kalla det boskap eller vad du vill, men det är väl klart att man får anpassa sig till situationen. ska potatisodlaren då bestämt bo kvar på grönland o få bidrag till människor som anpassat sig till o sälja snöbollar istället, o sno, stjäla o ruinera dessa stackars faktiskt smarta o framgångrika människorna... va va VA!?
det är när man ser sånna inlägg som hennes som den där socialdarwinistiska impulsen bara totalt bankar en i ögat - survival of the fittest.

såeallafall, lilla ella niia, vi behöver inte flytta folk så fort betet tagit slut - om ni inser att ni själva behöver flytta på er innan, ja, betet tar slut. det som skiljer människan från djuren är väl att vi kan tänka rationellt, o att sitta och odla potatis på grönland o när det inte gått så bra skrika: "amen kom o hjälp mig" känns lite mer åt boskap-hållet, don't you think? ;)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback