300, som en scen ur en film.

Välkommen du vackra läsare. Tänkte ge just Dig, en resenscion av filmen som är ärlig, till skillnad från alla mutade medier.

Utan att göra så mycket spoiler av den så tänkte jag börja med att berätta att själva trailern ljuger, de säger att det är 300 vs en miljon, vilket är fel. Det är nåra hundratal greker på spartanernas sida, vilket gör dom några 100% större i styrka. Nevertheless, efter filmen kan vi dra tre enkla slutsatser:
1. Handikappade dvärgar är onda.
2. Perser har en tendens att dö med stil.
3. Håret ligger alltid rätt på huvudpersonerna.

Aja, åter till filmen. I början målas spartarnerna upp lite som Igelstavikens hockeyspelare (fast med spjut istället för hockeyklubba). Lite sådär tönt-tuffa, inte rädda för nånting, smink, kantig gång, "jag bugar inte för någon, alla ska buga för mig",  sköldar istället för snus osv osv osv. 
Och sen har vi ju den här tjej-faktorn i filmen, de små detaljerna som gör att även kvinnor ska kunna tycka att en pure-blood actionrulle går att glo på. Fullvuxna män som gråter, lite falska känslor, några gulliga intriger, mansförakt och lite modekläder osv osv.

Själva filmen känns som om man tagit den bästa scenen ur en fantasyrulle och sen dragit ut på den o gjort film av den. Och det gör den lite enformig, men det var ganska fina krigsscener och fina landskap, muy bien.

Men vad är grejen med att alla hårdingar måste ha förlorat ett öga sedan tidigare?
Ärr på kroppen kan jag väl ha viss förståelse för, men alltid ett öga är borta, why o why?

Generellt sett en ganska förutsägbar film, som med de flesta amerikanska actionfilmerna. Tre plus av fem.
Gud bevare Prison Break.

Kommentarer
Postat av: Akselkajsa

This site rocks :-) Very nice! Greetings from Spain.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback