Lisa Magnusson




Lisa Magnusson, skribent på aftonbladet


Du är precis samma fenomen för mig som Blondinbella är för, ja, halva befolkningen; jag råkar läsa ditt skräp för att du på nåt vis, lyckats nå ut till folk. Det är inte intressant - det är tråkigt & värdelöst.

Lite från dagens "krönika" som handlade om den nya lagen om civilkurage:
"Jaha, troligen kommer det snart ett lagförslag om att man skall tvingas ingripa ifall man blir vittne till ett brott. Och tänk, jag vet PRECIS vad det är för några som kommit på det där. Det är den där priviligierade sortens folk som säger saker i stil med: "Ingen enda mänska vill göra ett vettigt handtag längre."
"Man kan inte straffa folk för att de skiter i riddarkodex och bara bryr sig om sitt eget skinn när det hettar till. Jag tänker att det måste väl räcka med att vara laglydig själv. Jag har ingen lust att se till att andra också är laglydiga. För jag är inte polis, så varför skall jag göra polisens jobb?"
 
Alright, såsse, jag går förbi och visslar på "don't worry, be happy" när du blir våldtagen och får pannbenet insparkat, för jag vill ju inte göra polisens arbete, brrr. Hur skulle det se ut?
Tjura ner dig du över att det blir 'en lag', men det är ju blott för att människor tänker som du. Regeringen har liksom förstått att dom måste hjälpa folk att tänka i det här landet, somliga klarar inte riktigt av det. Därför blir nåt så självklart en lag, stumpan. Det är väl lite sorgligt, men i och med att det finns sånna som Du, så behövs det uppenbarligen...

Annat trams från din dig:

"Dåligt: Att de borgerliga verkar se vård inte som en allmänmänsklig rättighet utan som nåt slags privilegium som bara skall tillkomma den som sköter sig och kan betala för sig. Bland annat vill de blå att psykiskt sjuka skall hållas ansvariga för sina handlingar och dömas till fängelse istället för vård om de begår brott, och man vill också i lag förbjuda vård av illegala invandrare och undangömda flyktingar - ja om de inte själva kan hosta upp pengar till notan, vill säga. Tjaa, går det inte att privatisera tillräckligt kvickt så kan man ju åtminstone alltid tillämpa det som tydligen alltid var grundtanken med privatiseringsidén: Finare vård till det fina folket, ingen vård alls till de trasiga och små. Kristdemokraterna velar och det säger väl allt om hur goda och fina de är egentligen. Jesus skulle ha skämts för er, era äckliga, hjärtlösa moralister!"


Det värsta jag vet är folk som yttrar sig om saker och har åsikter utan att läsa på först. Det är det här, fröken Magnusson, som retar ihjäl mig. Jag respekterar igenomtänka argument. Man får ju tycka olika. Det är okej, okej? Men du tenderar att se allt... lite som du vill. Hur vore det om fröken - som uppenbarligen vill framstå som någorlunda seriös - kunde läsa på lite först och kontroll-läsa sina texter fyra-fem gånger innan hon publicerade, hm?

"En gång när jag var i Stockholm försökte jag fråga förbipasserande vad klockan var. Fyra personer gick förbi utan att låtsas om mig fastän jag vet att de hörde, den femte stannade och svarade."

...Öh, ja? Som man bäddar får man ligga ;)

Nej, världen är orättvis och stockholmare borde dö. Vad är det inom dig som triggar dig till att gnälla på på allting? Min spontana tanke är att du bara fick trasiga leksaker som barn.

Jag tänkte ta upp lite fler saker, men jag ska på fotbollsträning nu, men jag skickade en litet kommentar till din blogg, hoppas du läser det här och bättrar dig, pröva att skratta lite använda lite mer humor. Tips från coachen ;) adjö!

Ett kosmiskt år är de cirka 240 miljoner år det tar för vårt solsystem att fullgöra ett varv runt centrum i vår galax, Vintergatan.



Kommentarer
Postat av: Lindberg

Visst hon verkar litet bakom flötet, men det förändrar inte det faktum att en civilkuragelag skulle vara en gigantisk inskränkning i individens rättigheter.

2008-08-12 @ 20:04:12
Postat av: Pontus

Det är mer en guide-line för sunt förnuft. Jag tror inte att nån någonsin kommer att bli dömd för det. Så, ja, - lagen är överflödig - men som konstaterat tidigare så behöver vissa guide-lines för hur man ska beté sig...

Postat av: Hespero Di'walldo Gonzales

hon har ju sköna löks!

2008-08-12 @ 21:55:10
Postat av: Tove

Jag tycker hon är lite som dig =)

2008-08-12 @ 22:00:01
Postat av: Rosen

Pontus, visst kan jag erkänna att jag ibland, inte ofta, men ibland överdriver lite med mitt "det ser man ju på henne". Men titta på kvinnan, ser det ut att finnas något hopp om den stackars kraken? Självfallet är det fint att du försöker, men att få den där färglösa människan positiv och personlig är nog svårare än att få en hockeypojke att skaffa en modern frisyr.



Det värsta är att hon säkerligen tycker " jag behöver inte bry mig om kläder"... :(

2008-08-12 @ 22:51:37
URL: http://memyselfandstyle.blogg.se/
Postat av: Lindberg

En civilkuragelag är inte en guide-line för sunt förnuft. Tvärtom, det är en guide-line för självdestruktion; en guide-line för altruism. Att enligt lag tvingas att, med risk för sin egen säkerhet, ja kanske rent av med risk för sitt eget liv, tvingas ingripa när en fullständigt främmande person utsätts för ett brott är att reducera individen till ett offer för majoritetens vilja.



Livet är den yttersta värdemätaren. Att således tvingas riskera sitt eget liv för någon annans skull är samma sak som att tvinga individen att leva sitt liv för samhällets skull. Individen är oavhängig, hon lever för sin egen skull, inte för samhällets. Individen med sunt förnuft sätter sitt egna liv i första rummet. Individen måste själv få välja vem hon är villig att riskera sin säkerhet och sitt liv för.

2008-08-12 @ 23:18:50
Postat av: Pontus

Tove: Haha, utveckla...

Alex boi: Haha, tja, jag försöker se det bra hos varje människa, men ja, det här var ett svårt fall.

Lindberg: Det handlar om att "med bästa förmåga" hjälpa till. Således skulle en domare inte kunna döma Dig om inte ingrep om du ser två flickor 8, slåss med pinnar. Du kunde ju kunna ringa 112 dock. ;)

Är det för mycket begärt?

Och ja - det är pinsamt att det är ett tvång - men det behövs uppenbarligen...

2008-08-13 @ 09:05:19
URL: http://pontmeisters.blogg.se/
Postat av: Lindberg

Det är inte pinsamt att det är tvång, det är ett brott mot mänskliga rättigheter!

2008-08-13 @ 11:49:38
Postat av: Josse

Shit, vad har jag missat? Din blogg har ju blivit värsta politisk och seriös sen jag läste sist...

2008-08-13 @ 20:35:11
URL: http://josephinemarialinnea.blogg.se/
Postat av: Pontus

Josse: Den är väldigt dynamisk serru. Jag har många sidor ;)

2008-08-13 @ 23:47:28
URL: http://pontmeisters.blogg.se/
Postat av: Josse

Du upphör då aldrig att förvåna :p

2008-08-14 @ 08:29:43
URL: http://josephinemarialinnea.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback