Full fart framåt!

Mors!
 
Med bakgrund av att jag är en kille som uppskattar rutiner så försöker jag etablera en så vanlig vardag som möjligt. Ny stad, nya människor och nytt språk gör ju att det är lätt att bli förvirrad. Men jag brukar tänka att så länge man har en någorlunda basplan så har man ju alltid något att falla tillbaka på och det håller jag på att etablera här, när det kommer till det mesta; mathandling, träning, tvätta och sånt jox.
 
Exempelvis har jag fallit tillbaka på mitt ungkarlstvättindex, dvs - när det bara finns två kalsonger kvar i lådan är det tvättdags. Det var det ikväll. Tvättmaskin har jag här hemma och även om allt står på franska kan man ju gissa sig till en del. Ha. Trodde jag ja.
40 grader, vit eller färgtvätt. Det ska ta en timme och 8 minuter. Rimligt - visst?
 
Maskinen går igång, jag ställer mig och styr i ordning min kalasmiddag bestående av potatismos, köttbullar och gräddsås - lingonsylt fanns inte att köpa. Här har man majonnäs till allt. Alltså allt. Men plötsligt börjar det gå igång något som jag först trodde var ett brandlarm men icke - det är tvättmaskinen som piper högt och alarmerande och felmeddelande F17 kommer upp på skärmen. Jaha? "Ja men det är ju så självklart! Det är ju F17!" Eller vad fan tror dom att man ska tänka? Nu begränsas ju tankeförmågan något i och med att detta brandvarningsljud genererar en del stresshormon. AAAAHHH!! TÄNKA TÄNKA TÄNKA. Medan mitt liv passerar i revy spottas det ut ett gäng lösningar:
 
1. Lägga sig i fosterställning på toalettgolvet med kudde över öronen.
2. Slå sönder maskinen.
3. Fly! Ta en långpromenad och hoppas att "det fixar till sig".
4. Allt ovanstående
 
Sakta men säkert börjar logiken träda in och jag börjar leta efter en instruktionsbok, även om det skulle stå på franska kanske man får nåt tips av eventuella bilder. Nähä. Hittar ingen. Börjar undersöka vad som kan vara fel. Tittar in i maskinen. Allt är alldeles torrt. Aha. Vattnet ska skruvas på någonstans ja. Leta leta leta. Skruvar på lite prylar, kör igång maskinen och taaa-raaa!!! Problemet löst.
 
I övrigt har jag vart rätt duktig ikväll. Sprang en runda i snöblandat regn, diskat, fixat matlåda (ironiskt, eftersom en av sakerna jag såg fram emot i Luxemburg var att slippa Sjökringlan och nu står jag o lagar matlåda, hmpf) och utöver det har jag diskat och gjort chokladbollar! Det var ju också en ordentlig chansning. Havregryn? Jag drog till med nåt i vanlig ordning. "Alltså det här - det här bara måste vara havregryn!"
...och det var det! Seger!
 
Jag försöker hålla mig till tysk-språkiga produkter, det känns mycket bättre än att handla franskt. Nu ska jag förse mig med en kopp te och sula iväg några shysta ord på Wordfeud och sen är det god natt.
 
Adjö!

Kommentarer
Postat av: Evert

Du kan ju inte tvätta underkläder i 40 grader!

Svar: Då kan jag berätta för herrn att det går alldeles utmärkt. Så länge man skruvar på vattnet blir även underkläder skinande rena. Det tar kortare tid och är miljövänligare än 60 grader också ;)
Pontmeister

2014-02-11 @ 08:40:01
Postat av: Kindholm

Kan enligt säkra källor avslöja att "Kladdkakan" fortfarande lever i ditt fort på hemmaplan. De ska tydligen ha serverats en sådan, hembakt, på Östgötagatan igår.

Svar: Ajaj... kommer den upp i någorlunda samma kvalité? Jag har ju ett rykte att tänka på.
Pontmeister

2014-02-11 @ 17:35:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback