Bryssel

God kväll,
 
Nu är jag återigen tillbaka till min 30 kvadratmeter stora kommandocentral i Luxemburg efter ett litet äventyr i Bryssel. Vi var ett härligt grabbgäng på åtta personer mellan 24-30 och med de ingredienserna kunde man ju kanske ana utfallet, kort & gott: det blev ett rätt händelserikt dygn.
 
Det tog ca två timmar att ta sig från Luxemburg till Bryssel och vi var framme runt ett-snåret vilket, tamtararam! innebar att Liverpool-Arsenal spelade match. Vi var framförallt två som ville se matchen och de andra hakade på. Efter drygt 19 minuter ledde Liverpool med 4-0 och det var ju inget kul alls - så vi stack därifrån. Skitmatch.
 
Nu skulle det minsann turistas! Mat! Belgare är ju ett lustigt folk, allt ska friteras. Pommes frites med majonnäs och en friterad våffla på det. Det täcker ju hela kostcirkeln. Att belgarna inte är världens fetaste folk är ju en gåta. Men! - eftersom vi var turister så var vi ju tvungen att pröva på lite prylar.
Nöjd kille.
 
Äter man mycket salt & fett kan det ju lätt leda till att man blir törstig. Lyckligtvis är Belgarna inte bara bra på salt och fett utan öl också! Just öl är en stor del av den Belgiska kulturen vilket gjorde att det faktiskt var som upplagt för en hederlig gammal pubrunda (efter de obligatoriska museem, monument och parkbesöken förstås). Vi hade bland annat tittat upp ett ställe innan som har världens största utbud, 2004 olika sorter. Det tyckte vi i alla fall lät spännande och kilade förbi där.
Det fanns att välja på.
 
Plötsligt slog klockan 19:30 och vi hade bokat bord på Belga Queen, en restaurang i ett gammalt stort bankvalv. Häftig miljö. Vi startade lite lätt med tre flaskor champagne och ostron och gick sedan vidare med en avsmakningsmeny bestående av carpaccio med tryffel, sniglar, vaktel och någon vit chokladbomb av något slag.
 
Det var första gången som jag prövade både ostron och sniglar och jag kan väl inte säga att jag tyckte något av dom var särskilt speciellt. Ostron ska ju vara så himla fancy pancy, men, nä, (snickers är mycket godare) - kul att prova iaf. Sniglar då? Nä. Smakade inte alls särskilt gott, snarare motsatsen, men också det - roligt att prova! Däremot var carpaccion SVINBRA och chokladgrunkan var helt okej. Efter middagen kilade vi ner i deras källare, där hade de bland annat ett cigarr-rum som halva gänget gick in och tog sig en cigarr. Men jag & Nils som är så jävla väluppfostrade och inte röker stannade utanför med en mojito och drog igång stämningen på riktigt ifrån DJ-båset.
Lessons learned: Att hoppa och fota samtidigt tenderar att ge suddiga bilder.
 
Efter restaurangbesöket tog vi vid där vi slutade - en turist-& pubrunda. 
Upplyst fin byggnad. Check. Älskar för övrigt att jag fick med en av Bryssels många lampor på bild. Som kuriosa när vi ändå är inte på Belgien och lampor så kan jag berätta att de har lampor längs hela motorvägsnätet i hela Belgien. Dock är det så dyrt att låta lamporna vara tända så de är släckta mellan 00:00-04:00 - alltså ungefär då när det är mörkt ute. Smart va?
 
Plötsligt kilade vi förbi en absint-bar, sådana har vi ju inte i Sverige (eller Luxemburg för den delen) och vi tog oss för pannan - men, har vi sulat i oss sniglar, friterad potatis med majonnäs och Belgisk ful-öl så är det ju bara att fullfölja vår roll som "turist". Jag vet att jag vid det tillfället särskilt tänkte att mamma skulle vara ordentligt stolt över mig när bartendern frågade om vi ville ha en stark eller medium och jag resolut sa: "MEDIUM!" Att medium sen innebar 70-procentigt gift behöver ju ingen få reda på. Det viktiga var ju att jag tog ett förnuftigt, moget och adekvat beslut.
David, förväntansfull. Nu misslyckades vi lite granna här eftersom man skulle tända eld på shotten och låta sockret smälta på nåt vis. Vi liksom eldade lite granna och sen slocknade elden då drack vi upp allt och svalde sockerbiten. Lite fel, ja. Men asch. För övrigt kan jag ju nämna att absint hamnar i samma kategori som snigel.
 
Runt 01:25-snåret tänkte vi kila in på en klubb som huserade i en gammal kyrka men just den kvällen var det bara öppet för medlemmar. Då delade vi upp oss, jag & Tim kilade iväg på nattligt uppdrag och hamnade på The Havanna Club medan de andra stack till nåt ställe som hette [Fjus]. Efter ett par timmars klubbande var vi lite trötta och norpade en friterad våffla doppad i choklad med glass och kom hem till hotellet runt 03:35. Mums.
 
De sista krigarna i vårt sällskap var hemma 07:30 och med det kan man väl sammanfatta att det blev en kort men väldigt intensiv helg i Bryssel. Personligen tyckte jag det var superroligt, dels med Bryssel men också de nya människorna jag har träffat. Härliga killar. Kul!
 
Veckan som kommer blir faktiskt en vecka i hälsans tecken. Kan man tänka sig...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback