WURST, BIER UND FUSSBALL

Mors!
 
Igår efter jobbet kastade jag in tre andra Luxemburgsvenskar i min bil och åkte in i Tyskland raka vägen mot Leverkusen. Leverkusen ligger alltså granne med Köln som ligger i närheten av Düsseldorf - alltså västra Tyskland, hyffsat nära Luxemburg ~22 mil. Den här beskrivningen är rätt lik hur jag skulle beskriva för mina vänner hemma i Södertälje vart någonstans jag bodde när jag flyttat till Skövde:
"Ja, Skövde, det ligger alltså lite söder om Örebro"
"Jaha?"
"Ja, alltså i princip mellan Vänern och Vättern, i västra Götaland, du vet?"
"öh.."
"Men mellan Örebro och Jönköping och mellan Vänern och Vättern, lite längre västerut finns Trollhättan."
"Näe.. säger inte så mycket."
"Amen typ Göteborg då?"
"jaha, där borta, väster nånstans, dom jobbar svart, röstar rött, heter Glenn och går i Fiskekyrkan?"
"amen exakt!!"
 
Ja, nä - skitsamma, tillbaka till TYSKLAND! Eftersom jag bara åkt 80 mil bil de senaste dagarna så märkte jag knappt någon skillnad med 50 till. Men vi skulle iaf till Leverkusen för att kolla på Bayern Leverkusen mot Zlatans PSG! För det facila svarta börsen-priset á 95 EUR fick vi sitta på rad ett vid kortsidan.
 
Arjen Robben utanför BayArena
 
Wurst, Bier und Fussball! Nog fan blir ni sugna på korv när ni ser den här svala, svettiga godbiten?
 
Zlatan i egen hög person. (alltså killen i vitt på planen och inte han som arbetstränar som fotbollskona nere till höger i bild.

PSG var faktiskt lite överaskande överlägsna och vann på bortaplan med 4-0 och Zlatan stänkte dit två baljor, en med fel fot rakt upp i krysset och en från straffpunkten. Jag är inte helt säker att han presterat som han gjort utan vår support men men... Summa sumarum; lyckad AW!
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback