Ute på äventyr!

God dag god dag!
 
Igår åkte jag på min första sjukdag i arbetslivet, feber och sånt där trams. Det här med att simma bröstsim i sitt egna svett i sängen blev jag riktigt duktig på framåt 05 på morgonen. Idag har jag nog ingen feber men diverse andra spännande symptom. Dock har jag oceaner av tid. Så! Här kommer ett litet referat från helgens bravader:
 
Då större delen av Svensk-Luxemburgska Kulturföreningen åkt på hälsoresa till Barcelona begav jag mig ut på äventyr i Luxemburg! Under lördagen tog jag mig norrut till gränsen mot Belgien där Luxemburgs högsta "berg" Kneiff skulle vara lokaliserat med sina ståtliga 560 m.ö.h. Vägen dit gick längs åkrar, vindkraftverk och småbyar. Då och då blev jag irriterad över att det var så vansinnigt bra vägar, nyasfalterat landsbyggdväg - inte ofta man ser i Sverige direkt. Dessutom när det är svenska och andra företag som finansierar detta. Men men, det är väl bara att rycka på axlarna åt det hela och gilla läget...
 
 
Kneiff visade sig inte vara en direkt turistmagnet, det fanns inga skyltar eller så, så jag hankade mig fram med google maps och var djupt inne bland åkrar och dylikt. Plötsligt stannade jag bilen för jag tyckte minsann att Kneiff borde vara här nånstans...
 
...och mycket riktigt! Här låg den, inte direkt något som någon uppmärksammat annat än med lite vit färg. Jag hade visserligen läst att det inte skulle vara något anmärkningsvärt, men det här var ju direkt löjligt.
 
Man behövde iaf inte direkt "kämpa" sig upp på "berget" då det bara var att hoppa ut bilen. Jahapp. Kneiff, check!
 
Därefter åkte jag till Clervaux, en lite mysig by som var ansatt av nazisterna under andra världskriget.
 
Fordonen ovan var väl Luxemburgs samlade militär på den tiden. Idag har man två pansarvagnar och ett flygplan. Härligt!
 
Här fanns naturligtvis diverse monument tillägnade USA; "Thanks to our Liberators" osv osv.
 
På lördagskvällen var det FA-cupfinal mellan Arsenal-Hull. ARSENAL VANN! 9 år tog det sen senast. Kul iaf! Riktigt kul!
 
 
På söndagen tog jag mig till Echternach, en liten by som har massa olika vandringsspår osv. Jag traskade runt 11,7 km, väldigt vackert!
 
Det var det!
 
Nu kommer min kompis Malle ner i helgen och hälsar på och det vore ju väldigt olyckligt om jag skulle vara sjuk då så jag försöker friska på bäst jag kan! Te och sömn, o yeah!
 
Herrå!
 

Kommentarer
Postat av: gränsen är nådd!

Om det inte kommer en uppdatering snart bojkottar jag denna blogg, och därmed basta!

2014-06-17 @ 11:19:44
Postat av: Enough is enough!

Att spotta sina läsare rakt i ansiktet på dettavis genom att undvika uppdatera är rent av förkastligt!

2014-06-18 @ 10:57:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback