Chamonix!

Hallå i stugan!

För ett litet tag sedan bestämde sig jag, David, Tim & Jacob (läs: Svensk-Luxemburgska Kulturföreningen) att dundra iväg till Chamonix och åka skidor. Vipps! Så var plötsligt Scania, East Capital, Ikano-banken och Statoil representerade i de franska alperna. Vi dundrade iväg efter lunch på torsdagen och det skulle ta 6 timmar och ~45 EUR i franska vägtullar innan vi var på plats!

Jag kör nog ett tecknad-serie-format i det här inlägget. Mycket bilder - lite text. Tillåt mig lasta upp ett bildspel med hyffsad kronologisk ordning:

Glaciären uppe 3200 m.ö.h i Chamonix
 
"Hej, Pontus heter jag och betalar 14 EUR extra för att åka upp till "the great view Point när det är dödsdimma, men det är ju kul att bränna på Fransk BNP." "...och inte nog med det, jag har köpt en 50 cl cola zero för 4.60 EUR och skyltar med det - oh yeah!"
 
Desto finare i andra delar. Ahhh, vackert!!
 
På restaurangen här sprang jag bland annat på släkten Larsen som jag slog mig ner vid och vilade benen. Mamma Larsen är vän till Kerstin som är min faster. Oddsen för att jag skulle sitta och prata om Kerstin & Reino uppe i Chamonix på grabbresa måste varit... synnerligen liten.
 
Vår vän Jacob fick enligt hans egen ägo höger skida helt fel inställd (sen kan vi diskutera huruvida det finns höger- eller vänsterskidor) och skidan flög av gång på gång, rätt snygga vurpor. Tim insåg att Jacob nog blev rätt varm av allt slängande hit och dit och tog sats och sprutade ner han ordentligt med snö när han låg där som mest varm(?) och hjälplös. Bilden ovan tog jag på nån annan hjälte som jag såg gjorde en succévurpa från liften och visade Jacob för att han inte skulle behöva känns sig så ensam och kass ;) Snällt va? *klappar mig själv på huvudet*
 
Hm. Nu missade jag att vända bilden men iaf, i skidhäftet stod det information om varje liftsystem med lite smått och gott. Vid ett av systemen stod det: "Handicapped toiletes: Yes. Men sen med tillägget: (Warning: Access Difficult) haha - det tyckte jag var roligt. Som en liten teaser till alla kissnödiga rullstolsnissar; "kom och kissa här vetja - om du lyckas ta dig upp!!! HAAAHAHAHAHAHAA" Nix - jag är inte mer mogen än såhär, tråkigt va?
 
En kväll med kanske för lite tidig utgång? Jacob (till vänster) står och strechar och David (till höger) dansar fågeldansen. Allt detta till de tunnhåriga ryssarna i bakgrundens stora glädje!
 
Jag & Tim. På bild syns inte mjölksyran. Vi tackar för det.
 
"Hej, jag heter Tim och jag är lika dum som Pontus som betalar extra för "the great view point"
 
Det här är alltså det berömda "sista åket" som man ska undvika...
 
Det här är Jacob i sin bästa lastbilschaufförspose. Vi träffade en Finsk kille, Juha, som hängde med oss hela lördagen, trevlig kille från Helsingfors. Under kvällen visade det sig att han även hade med sig en 18-årig lillasyster som Jacob... charmade under kvällen. Utanför en husentré. Med vittnen. 04:50.
 
Hur Jacobs och Juhas vänskapsrelation är idag förtäljer inte historien. Men de är iaf inte kompisar på Fejsbuck.
 
Sista vilade de andra killarna hemma men inte jag! Jag var ute i det fina vädret och rekade backarna i solen. Riktigt härligt!
 
Kontraster. I bakgrunden ser man Mont Blanc som tronar med sina 4810 m.ö.h och framför det ett gäng vidriga inavlade britter.
 
Det var det! Fantastiskt trevlig resa!
 
Nästa helg kilar jag hem till Sverige en sväng och därefter blir det en sväng till Paris. Ses & hörs!

Kommentarer
Postat av: Jacobo

Vi blev faktiskt facebookvänner - snacka om att vara lätt att tycka om

2014-04-07 @ 21:17:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback