Fenomenet brännboll

Då och då kommer kommentaren fram "gud vad roligt det skulle vara och spela lite brännboll" och 9 gånger av 10 är det en tjej som tar upp det. Likaså var det häromdan när jag, Jesper och Calle var på stranden med Ann-marie och Evelina. Evve utbrast i en fanfar hur roligt det skulle vara med brännboll & smittade av sin eufori på Ann-marie som satt och nickade och log med huvudet som en syriansk jojo.

Jag var sådär realistiskt tråkig och vi tog upp hela det här fenomenet:

Till att börja med måste man ragga ihop, minst 16 pers eftersom färre än 8 i varje lag gör det ganska lätt att bränna inne folk viiiiiiilket för oss vidare till kvalitén. Killar slår långt, tjejer slår kort. Det finns en anledning till att det platta racker kallas för "kärringracket". Inte nog med att många tjejer föredrar det platta racket (till utelagets leenden och rop: "dååååå går vi närmare allihopa!!") utan dom slår nästan alltid underifrån och upp istället från bakifrån och framåt, det genererar alltså väldigt komfortabla bollar att ta lyra med. Kan det vara så roligt att innan man slår se 32 armar sträckta mot skyn som bara väntar på att bollen ska singla ner i en enkel fem-poängs-enhandslyra? 


Missar nästan hellre med runda racket tre gånger än tar kärringracket på tredje försöket.

Resten av innelaget som då slår med det runda slagträet tänker givetvis "du förstör för hela laget för att du inte vågar slå med runda, eller slår med platta från sidan, "FÖRSTÅR DU INTE ATT DU FÖRSTÖR MER FÖR LAGET ÄN DU GER?" Detta är naturligtvis inget som yppas öppet då brännboll brukar vara en team-build-lek och en skrikandes vansinning medspelare är inte så charmig för den där nya snygga tjejen. Det brukar faktiskt nästan alltid vara god stämning i vardera brännbollslag. Men, om folk bara kunde läsa tankar...

Summa sumarum är att tjejer gärna slår korta lyr-bollar, kastar kortare, springer långsammare och har tyvärr i allmänhet sämre bollkontroll än män och i en brännbollsturnering får männen ofta gör allt uppstädande: Varva, enhandslyra och slå in alla tjejer som bygger sandslott med skorna vid kona två.

Det konstiga här är att tjejer tycker det här är exceptionellt roligt och vill göra det igen. och igen. och. igen. Vad har jag missat?
Upplys mig!

Kommentarer
Postat av: Hoda

Kanske de gillar att se männen städa upp och vara "manliga"...;)

2010-08-11 @ 10:49:17
Postat av: Prins Rosenberg av Dammkärr

Du Pontus, de flesta har bara 2 armar...

(Försök inte komma undan med "minst")Med vänliga hälsnignar

2010-08-11 @ 10:59:36
Postat av: Pontus

Hoda: Jo, lär ju vara så - men då kan ju hellre spela fotboll kan man ju tycka...

Al-ex: Sårry språkapa, ber ödmjukast om ursäkt. Skulle naturligtvis stå "minst 16"

2010-08-11 @ 18:02:57
Postat av: 1-hit-homerun-Sebbe

Kan ju vara för att du alltid strikar ut varenda gång det är din tur som du tycker det är tråkigt. Det är aldrig för sent att inse sina begränsningar och ödmjukt plocka upp det platta racket Pontus...

2010-08-12 @ 14:10:58
Postat av: Pontus

Sebbe: Skulle jag ta platta racket skulle jag slå på dess kortsida för att inte förlora all prestige helt & hållet ;)

2010-08-13 @ 10:57:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback