Bråttom bråttom!

Minnena från Åre tynar bort till sagor, sagor som sen blir myter. Till slut blir dessa myter legender och efter det är det få som vet vad som egentligen hände, den där resan 2009.

Det var en dag som Oskar missuppfattade det här med skidor, han såg dom (uppenbarligen) som ett par gigantiska simfötter. Vad kan annars vara anledningen till att han simmade bröstsim ner för lundsrappet? Endast Oskar vet.


Jag & Oskar

Det var föresten en natt som jag & min skånevän Oskar var ute på uppdrag, han tog med sig sin kamera, det var mission: Hitta norskor, nu!
Av nån anledning hade vi bestämt oss för att Oskar var från England, han pratade bara engelska. Vi träffade vi några svenskor vi pratade med ett tag, efter en stund utbrast den ena:
"Har dom skåningar i England? Du har sån skånk-engelsk-dialekt!"
Jag kan inte hålla mig och: "HAAAAHAHAHAHA, ja du förstår - han är från södra England hahahahaha!"
"Jaha... på så vis.."
Dom hade med sig nån kille också, men vi lyckades prata bort honom på nåt vis. Hans visslingslektioner var vi väl måttligt intresserade av...



Jag kan haft den sjukaste samtalslistan vid ett tillfälle, den såg ut såhär:
<(10) Paco
>(1) Peter skida
>(1) Isildur
<(2) Hespero
>(1) Mäsk 2
<(6) Paco
>(2) Majken
<(1) Majken
<(8) Paco

Peter skida var, under förfriskande förhållanden, ett fruktansvärt roligt smeknamn. Här är han i egen hög person:

Peter skida & Gina

Vid ett tillfälle bestämde vi studenter att ha hemmafest istället för att dra ut på krogen. Sagt & gjort, vi satt i en studentstuga och kvällen blev blöt. Plötsligt - utan förvarning kommer Paco in med två jeltzinvodka i varsin hand & skriker: "TJA PONTA!" och sätter sig och krökar. Efter det glider alex in med sin superpäls, under det bar han kostym med slips och näsduk - all inclusive. Sen kommer Vesper med en palestinasjal runt halsen. Skönt gäng.
"Hur fan kom ni hit?"
Paco: "Vi visste ju ungefär var ni bodde så vi skrek ditt namn utanför - till slut visade nån oss hit."
"Jahaja."

Plötsligt börjar de sjunga kampsången i Åre - som är framtagen ur diverse internskämt o går såhär:
"ALLA VI SOM ÄLSKAR VÅLDTÄKTSMÄÄÄÄÄÄN
ALLA VI SOM ÄLSKAR VÅLDTÄKSMÄÄÄÄN,
ALLA ALLA VI, ALLA ALLA VI, ALLA ALLA VI
SOM ÄLSKAR VÅLDTÄKTSMÄÄÄÄÄN"

I början när dom började sjunga började skövdefolket kolla konstigt på dom. Jag insåg att dom såklart inte förstod, herregud, vad ska jag göra? Dom kommer att slå ihjäl mina vänner! Jag måste backa upp dom, förklara får jag göra senare! Så jag stämde i och sjöng. Det verkade vettigt just då. Efter ett tag skrek Malle:
"NI 08:0R ÄR JU FAN DUMMA I HUVUDET!"
Alex kontrade med låg röst medan han la näsduken i bröstfickan till rätta: "pff, ni har ju ingen humor på det här stället..."

I efterhand har jag fått försvara och förklara det hela med att mina vänner hemmifrån har väldigt stora hjärtan, ibland så stora att dom kompenserar det med mindre hjärna... ;)


1995 sköts den första svenska satelliten upp i rymden. Den döptes till Astrid.

Kommentarer
Postat av: Hespero

alltså det är ingen palestinasjal!!! och det är ingen sjal överhuvudtaget mäsk! Har inte Oscar några sköna bilder från åre resan ?

2009-02-02 @ 20:00:19
Postat av: hespero

det är en näsduk...

2009-02-02 @ 20:12:02
Postat av: Pontus

Vesper vesper vesper, du inbillar dig saker och ting. Varje gång jag såg dig med den tittade jag efter om du hade en sten i bakfickan, så enkelt ere.

Oskar har lagt upp typ 350 bilder känns det som.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback