Jävla Grekland!

Jag har verkligen insett det här med att om känslan att tjäna/vinna 1000 kronor är värd tex 100 poäng så är det inte assymetriskt när pengar försvinner. Förlorar man 1000 kronor är det alltså inte jämställt med minus 100 poäng utan snarare minus 500 poäng.

Jävlar vad arg jag är. Här har man noggrannt läst på, funderat länge och utbrustit många "aha", "hm", intressant" högt för sig självt. Därefter har allokering skett utav tillgängliga likvida medel i hänsynsfullt utvalda aktier och det har gått bra.

Men inte nu! Mäsk-grekland! Hoppas ni kastas ut ur EMU. Hoppas ni sågas loss från europa och landar i nordafrika och blir ett U-land. Sluta påverka börsen era håriga gubbar med hajtand runt halsen! Försvinn! uuuääääähhgnf!

Egentligen ska man ju se till och få loss massa kapital och kliva in nu när det förekommer viss vårrea på börsen. Men med en inkomst som består utav 75% lån från CSN så är det inte så lätt :)

Man får sälja lite utav det man har istället, kärnan i ekonomi - att hushålla med begränsade resurser. OCH! Som min finansprofessor sa förut: "Låt oss säga att du är i behov utav pengar i nuet. Du har fyra aktier varav två gått ner och två gått upp. Vilka ska du sälja? En av varje? Nej, givetvis ska du sälja aktierna som gått ner och ta en förlust. De andra aktierna som ligger på plus gör ju det för att det är friska, välskötta företag. Ni måste tänka rationellt."

Nu ska jag frigöra lite kapital och vänta. Tålamod är ju vansinnigt tråkigt, men det ska nog se till att löna sig. Jag ämnar nämligen att bli vansinnigt rik i slutändan.På återseende!
eder bittra, sjukt målmedvetna samhällsupplysare

CJ Pontus Sjögren


Ökenspringråttan är bara 15 centimeter lång, men tack vare sina kraftiga bakben kan den göra hopp som är två meter långa.


 


Kommentarer
Postat av: Malin

Greker är idioter.

Lön ska dom ha för 14 månader. Och sen undrar dom varför deras ekonomi inte är som Norges...

Postat av: Maharadjan

Men vad nu då. Varför skulle företagen vara friska och välskötta bara för att kursen gått upp? Förhoppningsvis har du ju i första läget aldrig köpt aktier i företag som inte är välskötta...Ta vinsten, dubbla positionen i de två andra, under förutsättning att din köpanalys fortfarande gäller ;) Numera kan ju en aktie gå upp 7% bara för att di skriver "Kanonrapport"...

2010-05-19 @ 08:34:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback