En nörds memoarer

Det var igår halv elva på morgonen det skedde! Jag satt i bibblan och höll på att knäcka en fråga hur man kunde skapa en aktieportfölj där man till en viss gräns faktiskt kunde öka avkastningen OCH minska risken genom diverse diversifieringar. Där satt jag och plötsligt insåg jag hur det skulle vara! Jag skrev upp hela formeln med siffrorna i och skrev ner ett likamedstecken men då dog min miniräknare!

Jag fick panik, började rassla runt bland mina prylar, prövade konstgjord andning men folk omkring började kolla konstigt på mig. Jag var som såssen på försäkringskassan! Som syrianen med rabattkupponger! Som Cevianmannen i domstolen! Jag var tvungen att gå vidare med det här innan mitt liv kunde fortsätta.

...Och efter en jakt över hela campus fann jag tillslut A-huset där 4 AAA-batterier ba kostade 5 spänn. Seger!

Vid två satt jag mig ner med min tyska vän Nico och fnulade vidare på vår financial management. Jag är rätt rädd för den här tentan. Förra året gjordes den av 30 stycken. Två klarade den.
Efter två timmar av frustration och svordomar på svenska, engelska & tyska så kom Nico på att österrikarna på kursen lyckats fixa till sig nåt dokument som var "Sehr nützlich", så han ringde dom: "Hallo, blah blah blah haben sie das losungsvorschlagen!?"

*trumpetfanfar!* Vi äger nu en ultraskrift som innehåller utförliga lösningar, steg för steg för alla frågor. En PDF på 524 sidor. King. Det här får firas med en dubbelutgång slog jag fast. Igår invaderade vi kåren. Ikväll ska vi ut på stan, yes box. 


Snart är det mitt...
Tunnelbanestationen Västra skogen i Huvudsta, Solna, har den längsta rulltrappan i Sverige. Den mäter 66 meter, är 33 meter hög och har 162 trappsteg. Rulltrappan går ner 40 meter under markytan.

Kommentarer
Postat av: Skötare

Världens längsta enskilda rulltrappa finns i Kievs tunnelbana, Ukraina, stationen Kresjatik. Rulltrappan mäter 132 meter, är 66 meter hög och består av 743 steg.

2009-10-24 @ 11:34:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback