...Som på räls!

Jag är åter hos familjen Adams i Skövde. Än en gång sitter jag här med en kopp te och tänkte författa ett inlägg. Liksom nå ut till världen en smula. Ofta när jag börjar skriva vet jag inte hur den ska börja eller sluta, jag känner mest ett sug efter att ventilera lite. Jag brukar tömma det som finns i huvudet och tänka efter vad som hänt mig under dagen som behövs bearbetas.

Idag åkte jag tåg ja. Jag gillar inte att åka buss men att åka tåg - dessutom med tågbyte - det är vad jag kallar: "en jävla process asså".
Jag står där med tre väskor, en Illustrerad Vetenskap & en chockladkaka samtidigt som man ska fixa biljetter. Det är som ett sorts behärskat kaos. Jag skriver iallafall in mitt bokningsnummer i biljettautomaten och får det glädjande svaret: "Kontakta kundtjänst blah blah blah ring 235878935732". Smått irriterad slår jag ett långt nummer och möts utav den underbara mekaniska telefonrösten:
"Hej - det här är comviq, vi vill bara påminna dig om att..."*click*

JAAAAAAAAAAG VEEEEEEEEEEET, påminna mig om att jag är en student, och att det enda jag har råd med är att sms:a till 112...

Äh, jag struntade i att printa ut mina biljetter och hoppade på tåget. Min plats hade blivit dubbelbokad. Men vad gjorde det? Jag tog en stenhårt plats på golvet, läste min tidning och åt min chokladkaka.

I Hallsberg skulle jag byta tåg, så jag hoppade av vibrerandes som en stämgaffel med ansiktet fullt utav choklad och gjorde en lägesanalys. Spår 2 skulle jag åka ifrån. Okay.
Plötsligt går den hära högtalarrösten igång. Det låter som en full öststatare med mat i munnen - alla spetsar sina öron men ingen fattar egentligen nåt - men man förstår att något har hänt och att man bör uppsöka nån display som förmodligen visar att ens tåg blivit försenat.

Men, mitt tåg var i tid! Det skulle bara ankomma till spår 3 istället för spår 2. "Alright" sa jag och började följa folkmassan till spår 3. Väl där slår jag mig ner och väntar då plötsligt öststataren går igång igen och säger att vårt tåg ankommer till spår 5a. När folket muttrandes börjar röra på sig igen så ÅNGRAR sig öststataren och säger att vi visst ska vara på spår 3. Det är en sån jävla process asså. Jag super i mig 4 liter luft, sneglar på spåret och sen skylten; "BETRÄD EJ SPÅRET - LIVSFARA" och drar mig till minnes ett citat; "Suicide is a permanent solution on a temporary problem..."

Men mitt tåg kom tillslut! Jag hoppade på det med mina väskor och letade mig fram till min plats. På vägen dit gick jag in i nån här o nån där. Jag fick blickar som sa: "Se dig för vart du går, mongo!"
Jag log ett varmt ursäktande leende som respons - men det blev förått av min blick som sa: "Hörre du ditt efterblivfna lönnfeta pansarpucko, eftersom du hör att någon kommer kan du väl dra in dina armar och ben så att jag slipper vidröra en existens som din - föresten har du mjäll."

Väl när jag kom till min plats, nummer 31,  så sitter det någon där. Först tänkte jag; "Äh, golven i X2000 är mycket renare än i Innercity-tågen" men sen...
"Ursäkta, du sitter nog på min plats"
"Ja, säkert - men det var en tjej som satt på min, och hennes kompis ville sitta med henne o blah blah blah, så du kan väl sitta på nr 28"
"...Amen visst serru" ...Så länge jag slipper vara Ninos kusin och bada i en främlings garage så kan jag åka på taket.

Tåget stannade i Skövde och jag tog mina väskor och började gå av, stötte i nån här, nån där, fick några blickar där, några andra där. När jag väl ramlat av tåget har min Illustrerad Vetenskap knögglats till konfetti och jag har lagt till 37 nya på min 'must-die' lista. Det är en sån jävla process asså.
 
Men imorgon börjar vardagen igen :) Det ska bli skönt


Den isländska vulkanön Surtsey är uppkallad efter den mytologiske jätten Surt.

Kommentarer
Postat av: Malin

Heter din värdfamilj Adams påriktigt? Och måste du påriktigt säga att du är nån Ninos kusin om någon frågar?

Undrar egentligen hur du fick tag på familjen.. :)



Tjarå!

Postat av: Pontus

Haha, nej dom heter inte Adams - men jag tycker att det är en passande pseudonym.

Första veckan jag bodde här så slutade varmvattnet fungera - då fick jag duscha i grannens garage och om jag skulle blivit påkommen skulle jag sagt att jag var "Ninos kusin".

Det var via högskolans boendeförmedlare... haha



Hon ska jag hämnas på när jag får chansen.....

2008-09-22 @ 18:50:47
URL: http://pontmeisters.blogg.se/
Postat av: Lindberg

Det märks ju att du inte har lärt dig att åka tåg.

Hemligheten är att framstå som världvan och distansierad, vilket gör att personer bemöter dig på ett helt annat sätt än om du ser ut som medelsvensson. Du klär dig propert - i kavaj, udda byxor, en button down-skjorta och en weekend bag nonchalant i handen. Så här på hösten bär du med fördel en ljus trench coat som fladdrar i vindraget från tågen som passerar dig på perrongen i väntan på att tåget skall ankomma.



Givetvis reser du biljettlöst och slipper allt vad felande biljettautomater heter och slipper framstå som en nervös och oerfaren resenär som i panik försöker få sin biljett innan tåget kommer. Du vill utstråla lugn och harmoni och tittar då och då lite lojt på din klocka i väntan på tåget.



När så tåget äntligen kommer och folket på perrongen börjar hopa sig framför tågvagnarnas dörrar skall du se att du har företräde om du uppvisar de egenskaper jag ovan illustrerat. Du kommer således på tåget bland de första, utan att behöva nyttja pöbelfasoner som att tränga dig och använda armbågarna. Väl inne i tåget gåendes i gången idkar du naturligtvis diskretion i hanteringen av din väska, ty en gentleman tillåter sig näppeligen att oavsiktligt stöta till någon. Om någon annan resenär ändock skulle uppfatta dig som ett irritationsmoment bemötes denne helt enkelt med en blick som som om vore personen ifråga luft.



Att resa är har en air av gentlemannamässighet. Tågresor behöver inte nödvändigtvis vara av ondo, utan kan i sig ha en högst kontemplativ inverkan. Det handlar bara om att göra det på rätt sätt.



Eder globetrotter

J H Lindberg

2008-09-22 @ 21:39:19
Postat av: Pontus

ok



haha ;)

2008-09-22 @ 22:39:23
URL: http://pontmeisters.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback