Rörö (min latte) dörö

I takt med babyboomens framfart har röster höjts för barnfria zoner. SJ har infört tysta vagnar, flera charterbolag lockar med vuxenresor utan barn och vissa lunchrestauranger inför vagnförbud.
Det värsta jag vet är när små barn skriker sönder ens café latte. Min latte är helig, min latte förgyller min tillvaro - jag och min latte blir som ett. Det är så skönt att sitta på en uteservering medan en sval bris kilar förbi och aromen av kaffe är klar & underbar. Man för glaset mot munnen och siprar en del tills man blir abrupt avbruten: UUUUUUUÄÄÄÄÄÄÄÄHHHHHHHHHHHHHHHH!!!!!!!!!!!!!!!!!
I panik häller man latten över sig själv! Adrenalinet pumpar, latten rinner ner längs nacken, ögonen är på helspänn, snart, snart kommer Dansken och anfaller. Men nej. Det var en odräglig unge som raserade min värld...

"Folk blir irriterade när man tar lite mer plats med barnvagn", skriver en mamma som deltagit i SvD:s enkät bland närmare ett femtiotal föräldrar med barn upp till fem år innanför tullarna.
Ja, det är ungefär lika irriterande som när man ser att folk parkerar en bil på två parkeringsplatser - det hela är väldigt logiskt.

-Många tycker att småbarnsmammor är lite besvärliga, konstaterade hon och lade till att hon ibland känner sig uttittad när hon ammar offentligt.
Eh? Att amma offentligt är inte, inte, INTE okej! Herregud, tänk om en manlig trädgårdsmästare plötsligt ba langar fram paketet och vattnar blommorna för "att dom är ju törstiga" skulle det vara okej kanske? Hm?

SvD:s Sifoundersökning visar att en överväldigande majoritet inte vill ha barnfria zoner på vare sig restauranger, kaféer eller hotell.
Nio av tio svenskar säger även nej till barnfria zoner på tåg och flyg.
Det är bra, då borde man kunna ha ro på var tionde café :) Seger!

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_1427523.svd

Kommentarer
Postat av: Prins Rosenberg

Du kunde väl åtminstonde skrivit "lättkalla", tonårspojkar som dricker latte är ungefär lika häftigt som killar i linne och kostymväst ;D

Postat av: Pontus

Latte är hög mysfaktor little Alex. Jämt måste jag lära dig saker... puh...

2008-07-03 @ 16:25:15
URL: http://pontmeisters.blogg.se/
Postat av: Din mamma

Nej. Flickor och barn dricker latte.

2008-07-03 @ 19:46:34
Postat av: Max

Hahaha skön jämföelse mellan att hålla ett barn vid liv som samma sak som att hålla blommorna vid liv ;D

2008-07-03 @ 20:43:07
URL: http://brunnsengsik.webs.com
Postat av: Pontus

Din mamma: Haha, män får bara dricka svart kaffe - jag förstår. Hah..

Max: Liv är väl ändå liv ;)

2008-07-03 @ 23:04:38
URL: http://pontmeisters.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback