Fanatiker som vet vad han vill

Jag brukar själv vara emot att trycka på youtube-länkar. Men den här satt jag iallafall och skrattade åt ;)
Det är en helt vanlig Tysk SS-unge som har öh, ja en stark vilja och kämparglöd!


World of warcraft spelaren i ett nötskal.
Haha, på min tid rök ett trådlöst tangentbord. Tur att man la ner det där ;)


Appro på fanatiker; Riksbanken - vad gör ni?

Dom har höjt reporäntan. Dah. Mesar som vill ha inflationskontroll, säger jag.
Det var spiken i kistan för vår högkonjunktur. Såsse också!


Kommentarer
Postat av: Lindberg

Enligt min mening var det helt rätt beslut av Riksbanken att höja styrräntan. Inflationen är skyhög och Riksbankens uppgift är att stävja inflationen och inte att ge hjärt- och lungräddning till börsen genom att hålla räntan låg så att de som är överbelånade eller de som utfärdat lån med hög risk kan hålla sig flytande.

På marknaden är det survival of the fittest som gäller. De som inte kan hålla sig flytande utan att vara beroende av att Riksbanken ser till att styrräntan är låg har ingeting på marknaden att göra.

Parentetiskt ska jag väl tillägga att jag inte är någon stor påhejare av penningpolitik i allmänhet och Riksbanken i synnerhet, då jag är övertygad om att ett laissez-fair system är både rättvisare och effektivare.

2008-02-13 @ 14:36:12
Postat av: Pontus

Jaja - men dagens höjning kommer inte pressa ner inflationen omedelbart.
Man skulle höjjt för länge sen. Då hade vi inte befunnit oss där vi är idag... morr! Man borde göra nu som man uppenbarligen gjorde då - som du säger - låta vara, "låt gå"
Laissez-fair

Postat av: Lindberg

Du har givetvis helt rätt att RB borde ha agerat mycket tidigare, men som läget ser ut nu ligger inflationen runt 3,5% och prognosticeras av RB att vara högre än BNP-tillväxten fram till år 2010. En räntehöjning är därför ett måste.

Att ta lån och ge ut lån medför risk. När en sådan investering slår snett får man betala för det. Det är inte rätt att låta valutan infleras för att skydda privatpersoner och kreditinstitut från att drabbas av den risk som de utsatt sig själva för.

När stagflationen inträffar - låt de som är exponerade mot icke-kreditvärdiga lån betala. Låt inte mig och alla de andra som inte exponerat oss mot kreditmarknaden ta smällen. Jag ser hellre hög arbetslöshet än hög inflation.

Pappersmyntfot och penningpolitik är en jävla galenskap. Guldmyntfot skulle omöjliggöra inflation och laissez-fair skulle allokera resurser dit de behövs och garantera tillväxt till marknader med potential.

2008-02-13 @ 16:11:39
Postat av: Porre

Tycker ni får med allt om ragnhild rätt bra i det här inlägget! Ööööverdrivet mycket kunskap från dig och lindberg om ekonomi och grejjer här. My head's about to explode! Men det är tur att vi har er så samhället går runt... Sen vet vi juh att alla som går på ragnhild när dom inte pluggar spelar wow, det är ren fakta

2008-02-13 @ 20:02:55
URL: http://porre.blogg.se
Postat av: Miriam

Riksbankens inflationsmål ligger på 2 % + - 1%....dvs 1-3% Därav riksbankens beslut till att höja räntan...shit jonas jag var tvungen att plugga nationalekonomi i en termin för att lära mig all onödig fakta som du redan sitter på...

2008-02-13 @ 22:21:47
Postat av: Johnny

oj vad den där killen får ligga

2008-02-13 @ 23:06:36
URL: http://musbus.blogg.se
Postat av: Pontus

Lindberg: Jävla RB, dom förstör för alliansen, hade dom höjt tidigare hade det inte blivit en chockhöjning av reporäntan nu och då hade man kunnat suga på högkonjunkturen en smula till. Snart kommer Såsse Sa(haha)lin och o kritiserar lågkonjunktur o hög arbetslöshet. Vi ska se.
Porre: Haha, well... det var kort och saklig kunskap. Du skulle se på överdriven kunskap du...
Miriam: Haha, jag hoppas att du syftar på RB:s inflationsmål, det mosade ju Britta Müller in i skallen. Synd att inte Åström hjälpte henne med att sätta betyg bara ;) haha
Johny: Var inte svartsjuk nu honey ;)

2008-02-13 @ 23:33:16
URL: http://Pontmeisters.blogg.se
Postat av: Lindberg

Men Pontus, du kan väl knappast hävda att en höjning av styrräntan med 0,25 procentenheter är en chockhöjning. Är det inte så att 0,25 procentenheter är det minsta möjliga som RB får ändra räntan med?

Sedan är det väl självklart att Mona S(t)ahlin och sossemaffian kommer ta tillfället i akt att skylla på regeringen när konjunkturen vänder och eftersom 99% av den svenska befolkningen är mer eller mindre efterblivna i allmänhet och vad gäller nationalekonomi i synnerhet kommer de givetvis lyssna på vad sossarna säger.

Man kan se samma samband för den senaste borgeriga regeringen 1994, då borgarna tog över efter sossarna precis när konjunkturen vände nedåt. Än idag tror sossepacket att lågkonjunkturen på 1990-talet är borgarnas fel. Precis kommer det bli nu när konjunkturen vänder nedåt: sossarna kommer vinna valet 2010 och borgarna kommer få skiten för det hela.

Det är bara inse att svenska folket inte är tillräckligt kunniga inom nationalekonomi för att genomskåda sosseretoriken och det kommer knappast att ändras i första taget.

2008-02-14 @ 14:14:10
Postat av: Pontus

Jag menade 'chockhöjning' som ~ förvåning. Yes, 0,25 % enheter är väl det minsta, jag har inte hört talas om nåt annat iaf.

Ja, man undrar ju om det inte är Danmarks fel alltihopa egentligen. Avlade inte massa av deras patrask när de hade skåne i sin ägo.

Se då det blir: alla klagar på att det är hög skatt, för mycket bidrag och svartarbete och så röstar dom på sossarna så att dom som har mer pengar ska tvingas finansiera dom här sossefasonerna.
Frustrationen bubblar.

2008-02-14 @ 15:19:30
URL: http://Pontmeisters.blogg.se
Postat av: Felixsabrina

I really liked your website. Thank you very much! Its a great website!very interesting and informative.

2008-09-16 @ 08:11:33
URL: http://felixsabrina.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback