Problemas!

Nu ere såhärva, att jag idag uppmärksammat ett problem som likt folkmord & broccoli - är fruktansvärt.
Jag vänder mig till Dig kära läsare för en eventuell lösning.

Det gäller gång, när man går en sträcka och man har någon som går framför en - längre bort. Men så småningom så börjar avståndet mellan vederbörande att krympa, och man kommer närmare och närmare.

Det är nu problemet uppstår. Eftersom hastigheten man själv har är liiiite lite snabbare än den framför så kommer det till en punkt när man vill skära den framför i hälsenan. Jag menar, det känns så fånigt att gå jämsides med nån man inte känner i kanske en halv minut för att den inte kan hålla ens eget tempo eller betydligt långsammare tempo, inte sant?

Det blir ju oftast att man 1. Sänker hastigheten och går precis bakom individen framför men det är ju hemskt frusterande.
Då blir det tillslut så att man 2. vill ha en megafon och anropa mongot framför att ge plats så att den inte dimper i diket när man går förbi, eller 3. Accelererar och går snabbare än vad som är bekvämt bara för att komma förbi.
Men då känns det ju löjligt att gå om bara för att sen när man ligger 4 meter framför fortsätta i ungefär samma tempo som den man "kört om".

Finns det någon bra lösning? För Du bäste bloggläsare, måste ju hålla med om att detta ÄR ett problem.

Kommentarer
Postat av: Alex Rosen

Jo du tack! jag hatar detta problem och stöter på det heeeela tiden! Men vet du vad det värsta är! Det är dem här förbannade kärringarna som går sådär långsamt och fönstershoppar som en annan såsse, och dessutom har cirka 32 ungar i varje hand, som tillsammans skapar någonslags barrikad, eller kedja för att förhindra andra människor att leva. Dessa skulle jag vilja avliva. Tack för mig.

Postat av: cecilia

Man kan ju alltid säga "ursäkta" och sedan glida om.

2007-09-24 @ 18:48:22
URL: http://tigerharen.blogg.se
Postat av: Pontus

Alex boi: Tänk om vi hade en mer liberal vapenpolitik, då skulle man kunna lösa sånna här i-landsproblem illa kvickt ^^
Cecilia: Det är mer komplicerat än så unga dam! tänk om man bara går ½ km/h snabbare, då känns det ju töntigt o ursäkta sig för att sen bli omsprungen, äh, du hajjar om du tänker efter! ;D

2007-09-24 @ 19:00:10
URL: http://Pontmeisters.blogg.se
Postat av: Sara

Jag brukar skrika " gå fortare din tattare"
=)

2007-09-24 @ 19:47:40
Postat av: Jossan

Japp, det är ett problem! När man så nära att man ska köra om blir det nästan som man tävlar med personen framför! Båda ökar takten och det blir en riktig kamp.....

2007-09-24 @ 20:44:50
URL: http://elakheter.blogg.se
Postat av: Pontus

Sara: Det är ju bara elakt! Pröva: "din lustiga hastighet & ditt fejs roar mig" Då lär dom stanna upp iallafall! :D haha
Jossan: ja, sux. what to do, what do to??

2007-09-24 @ 22:15:42
URL: http://Pontmeisters.blogg.se
Postat av: Gurra

Hmm finns väl en lösning som funkar i kanske hälften av fallen sett till att ungefär hälften av den svenska befolkningen är sossar.
Om du råkar ha lite mynt på dig (vad man nu använder mynt till mer än att betala i södertäljes föråldrade parkeringsautomater) släpp det på marken och när personen hör det lilla plinget kan dom inte motstå frestelsen att plocka upp det, och vips är du förbi.
Funkar inte det får man väl ta till den mindre diskreta principen omkörning, fungerar ungefär som på motorvägen. Samma regel gäller dock här, blockera inte omkörningsfältet genom att genomföra den i en hastighet ca 1/20 km/h snabbare än den du kör om, då kan det uppstå risk för kö.
Det finns även ett specialfall (gäller mest killar men även kvinnor modell rysk kulstöterska) som kan vara extra knepigt, klockan närmar sig 3 och du ger dig av hem från krogen. En annan person, modell kvinna går framför dig och håller lägre hastighet, för övrigt är det folktomt. Här gäller definitivt omkörningsprincipen om du inte får för dig att genomföra ett kvart-i-tre-ragg, sänker du farten kan du framstå som en sinnessjuk potentiell våldtäktsman. Dock är den bästa lösningen i detta fall taxi eller polare med bil

2007-09-24 @ 23:18:16
URL: http://gurrrrras.blogg.se
Postat av: cecilia

Jaha. Men växla upp farten lite då? Och sedan när man har kommit en bit framför äre bara att växla ner igen.

2007-09-25 @ 08:48:37
URL: http://tigerharen.blogg.se
Postat av: Theodoriben

just started reborning and just hooked on as much info as poss; thank you

2009-07-29 @ 07:42:33
URL: http://theodoriben.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback