Det var en gång...

...som jag såg en boxningsmatch och plötsligt bröt en hockeymatch ut.



Nej jag säger det. Hockey är tråkigt, det spelar ingen roll om det är lokal eller amerikansk, liga eller vm. Om musiken på högtalarna är bra eller om spelarna odlar stora skägg. Hockey är tråkigt.

Så har vi planen, ovalformad med två små mål, det är som att titta på löpning med skridskor, fast utan målsnöre. Hockeyspelare är ett jäkla pack de där. De åker omkring i ett förvirrat tillstånd och plötsligt boxar dem till varandra.
BRIGHT
Jag själv finner det ganska kul att se på dessa michelin-klädda gubbar som åker omkring med snus uppstoppat i käften och försöker se tuffa ut samtidigt. Att de har hjälm kan jag inte förstå, till o börja med passar det inte en hockeyspelares image "det ska va coolt att vara idiot" eller nåt i den stilen va. Sen skyddar den ju ändå inte särskilt mycket eftersom de uppenbarligen fått ganska många smällar redan, och några till skulle förmodligen inte kunna göra det värre. 
Min personliga mening skulle vara att man tog bort hjälmen då jag tror att dem flesta hockeylirarna där ute skulle må bra av nåra tacklingar-i-sargen-med-huvudet-före till. Jag tror stenhårt på det här med att minus och minus blir plus.

Det roliga är att man känner igen en civilklädd hockeyspelare så lätt när den traskar omkring på stan eller whatever: snus (gärna för mycket som dinglar lite sexigt sådärva), glasartad tom blick, går kantigt (lite ball), pratar gärna högljutt om hur många de spöat ner (gärna med bara ena handen, samtidigt som den var bakbunden och hade träningverk i både ben och armar från de 3000 kilos vikter den tränat med dagen innan), att vara pappaledig är det töntigaste som finns, och att någonsin ha fått MVG på ett prov är ett stort MINUS i en hockeyspelares register.

Fotboll däremot, gott folk ;) är inte alls lika tråkigt som hockey. Fotboll är mer umgänge än mobbing, alla får vara med o leka. Hockey är en sport för de som gillar light-boxning på skridskor. Nej, hockey är tråkigt, fotboll är kul. En sån tur att det är match med Bronxeng på söndag, Hurra!

Kommentarer
Postat av: Micce

Haha! Pontus, Pontus, Pontus, att du aldrig lär dig. Hockey handlar inte om att slåss, det är ungefär som att säga att fotboll handlar om att stämpla motståndarn med så många dobbar som möjligt eller leka skådis vid minsta kroppskontakt. Hockey är fart och frenesi med många olika matchbilder. Vill man se mål och en sport där det hela tiden händer saker är helt klart hockeyn att föredra framför fotbollen.
Lär dig gilla de båda istället;)

2007-03-22 @ 17:01:02
Postat av: Pontus

Hehe, är du bara ute efter mål så kan du ju lika gärna gå o se handboll eller basket, eller? ;)

Postat av: Anonym

haha, du e ju bah avundsjuk för att inte du pallar 3000kilosvikter, och kan spöa ner folk;)
hockey är faktiskt ganska kul... och aa, så länge man slipper va me hockeyspelare e dem ganska "okey" också... går som ankor, drypande snus, och helt oberäkneglia...=D sjukt kul att kolla på dem... lyckopiller helt enkelt!

2007-03-22 @ 20:06:56
URL: http://ogg.se
Postat av: Lindberg

Nej, jag håller fan med Ponsjo. Hockey är en underlig sport och utövarna ett underligt släkte.

2007-03-22 @ 21:56:32
Postat av: Mikaillejla

Wow super site! Thanks :) I have you bookmarked now.

2009-03-27 @ 10:23:33
URL: http://mikaillejla.myblog.es

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback