Livet i Norrland

Well well well, jag, syrran, mami samt mormor o marfar gled upp till polcirkeln med något turisttjofräs i fredags.
min syrra var yngst på 14 år, sen kom jag..... sen min mamma, och mina 80åriga mormor o morfar var väl medelåldern, om inte under snittet.

Gamlingar i sig har en tendens att vara så jääävla långsamma, det är som o se på en konstant TV-repris i slow-motion. Totalt var det väl en runt 70 pensionärer och 4-5 50+ och sen vi. Förutom att gamlingar är långsamma så har mina fördomar om att de är glömska, virriga och konstant i behov att gnälla på något kommit sanna.

Det började på planet. då hade nån tappat en vante som jag (med gloria runt huvudet) först provade, men beslutade för att lämna in den. (förutom att det var av kvinnlig modell och för liten, så lukta den konstigt, en odör av förmulknat trä)

Det är så kul att se gamla tanter gå i led, för de liksom wobblar fram som pingviner och åmar o gnäller. men det fanns såklart nån rar tant här o där, hon som tappat vanten gav mig till o med en mindre sur blick när hon titta på mig, och jag fick faktist bara ett "FNYS", istället för ett "AAAARGH" - en stor artighetsfras inom den gamla sällskapet tydligen...
Det värsta var gummorna o gubbarna som gick omkring med "nära-döden" blicken dvs ögonlocken konstant halvslutna + lite dreggel som hänger sådär charmigt i ena mungipan.

aja, vi landade i Luleå och att gå på bussen tog ju minst 32 minuter då alla fått för sig att gå i någon slags /_\ formation istället för en vanlig linje-kö, detta betydde att det stog 3 gamlingar brevid varandra som alla ville in i bussen samtidigt. Det i sin tur gjorde att de gav varandra varsin mördar-blick, och den som höll sin blick upp högst och längst gick på bussen först (förutom de rutinerade tjocka kärringarna som bara körde upp nåra armbågar i fejjan på de andra (lite David & Goliat känsla, förutom att Goliat vinner asså) och kom upp förhållandevis smidigt och enkelt.

På lördagen stack vi iväg till någon marknad, jokkmokk trams, och vi skulle absolut käka souvas, brynt renkött - renkebab. "För det är nog det godaste på jorden!!!"

...well, "godaste på jorden" my ass, det smakade förvisso inte uruselt, men vår guide bör ju ta o pröva tälje-kebab innan hon uttalar sig om gammal same-mat.

vi hade varit i Norrland i typ 4 timmar, och då hade de där levande fossilerna lyckats tappa bort 4-5 vantar/mössor till, och påmint världen minst 486 gånger om hur kallt det egentligen är där "Det måste bara vara idioter som bor här"

sen på kvällen ramla en kärring på gatan och fick diskbrock - synd, hon var en av de snällare tanterna, så jag hjälpte henne bära stuff och var så där smörigt trevlig som man är med läraren varje gång det är betygssamtal.
"nu har du en plats bland stjärnorna"
jaja, om hon säger det så ;)

Nästa morgon så vaknade jag upp invalid med nackspärr - dvs, en i gänget WOHO!
så det var najs, även om det är frustrerande att prata med desa gamlnigar då man gärna (som när man pratar med en som stammar) vill fylla i ord eftersom det går så förbannat överlångsamt.

värst var nog vår guide, som konstant hade mikrofonen på som gjorde att man hörde alla äckliga ljud från där framme i bussen.  Hon måste ha gått omkring med minst en deciliter saliv i munnen, för varje gång hon pratade så smaskade och plaskade ut i högtalarna: "Ja, o här SMASK på högersida SLURP så har vi SPOT granar och renar, SMASK så fint SLURP så."
så där satt jag och försökte göra ljuden mindre genom att konstant slå huvudet i rutan i hopp om att göra mig eventuellt medvetslös från detta fanskap.
...det gick inte så bra, jag ryckte bara min nackspärr ett hack bakåt och jag fick känslan av att vara en amputerad rullstolsbunden same-dvärg ett litet tag..

Appro på guiden (50+ kvinna) så blev jag fett irreterad (förutom smask-ljuden) på att hon hade en liten liten arrogant snobbig ton som hon avslutade varje mening med, dessutom hade hon kass humor. Vid varje bussresa (som det var gått om) så hade hon en liten sparad historia från sin ungdom som hon drog. och det var så förbannat sövande att lyssna på, ett exempel från resans gång: "Jag var o gick på fjället för några SMASK år sedan, det var trevligt SLURP förutom alla myggen...(långa konstpauser, TROR HON ATT HON ÄR NÅN PRÄST KANSKE!? ) och sen kom jag ner, men, där var det ett litet vattendrag, och SLURP, hur skulle jag korsa det? (lång konstpaus, dregglande gubbar i bakgrunden somnar...) och där kommer en liten samepojke med kanot och frågar: "ska du ha skjuts?" ha he SLURP he ha SMACK he, och det ville jag ju. så då åkte jag med honom SMASK, o det gick bra. (lång tystnad bland resenärerna, guiden börjar bli nervös) VISST VAR SAMEPOJKEN SNÄLL? spridda applåder och gubbarna med dreggel vaknar...

jag var på is-hotellet, och det var najs, sammanlagt 60 rum, varav 22 av dessa var specialdesginade sviter. COOLT, HAJJARNI!? HAHA

Sen var vi på lite musem o annat som underhållde de där bäst-före människorna, samt "Luleås korat vackraste restaurang" 
I pity Luleå, helt klart. Korvgubben på torget i södertälje borde flytta upp, han skulle ha en ganska stor konkurranskraft...

aja, idag var vi på en tenn-smed typ. och de var 6 som arbetade där och ekonom som jag är frågade jag efter omsättning och vinstmarginal osv. 

ja jävlar det blev en lång blogg, måste bara avsluta här med min goda nästan helt hörselskadade morfar som är förjävla skön asså.

det står en gumma o frågar han: "vet du va klockan e?"
han vänder sig o kollar på henne som hon ser ut som ett UFO men svarar: "F'låt?"
"jo, vad är klockan?"
han tittar på henne igen, kollar på klockan och sen går han iväg.

sen frågade jag honom om varför han inte sa vad klockan var...

"jasså, jag trodde hon ville ha åt sockan, det lät lite konstigt, vad ska hon med en socka till liksom?"


btw, bilder kommer väl imorn om jag orkar ^^
over and out/ P

Kommentarer
Postat av: kusin caroline

naw, stackars dig att behöva klara dig utan tk en hel helg ;)

2007-02-06 @ 01:29:44
Postat av: Pontus

indeed ;)

2007-02-06 @ 09:22:02
Postat av: ivacjx

Hi My Name Is ivacrf.

2007-05-13 @ 02:10:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback